• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Als start van de tweede helft van het voetbalseizoen hebben de girls van Alphense Boys op zaterdagmiddag 11 januari jl een voetbalclinic gevolgd. Met veel enthousiasme hebben girls van de MO17-1, MO15-1, MO13-1, MO11-2 en MO11-1 gedurende de twee uur durende clinic verschillende oefeningen voltooid waarmee zij weer goed aan de slag kunnen met de voorjaarscompetitie. Tijdens de clinic stond het veldspel en de conditie op het programma. Ondanks de kou was het een super middag die is afgesloten met een heerlijke cupcake speciaal gemaakt voor de Alphense Girls. Met dank aan Kim de Bruin (Dames 1) voor het verzorgen van de inhoud van deze clinic, de trainers Wim, Patrick, Richard en Eddie (van de JO15-2) voor het geven van de oefeningen samen met de hulptrainers Derek, Colin, Thijs, Tygo en Tim. Tenslotte uiteraard ook alle girls bedankt voor jullie enthousiasme! Zonder jullie geen geslaagde clinic.

  • Tygo Vos (14 jaar) uit de succesvolle 15-1 van Alphense Boys, gaat volgend seizoen spelen in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Vorige week werd hij gepresenteerd bij FC Utrecht en tekende hij zijn (fictieve) overeenkomst.

  • Tygo speelt dit seizoen voor het eerst bij Alphense Boys (komt van UVV) en viel onmiddellijk op bij de vele scouts die Alphense Boys wekelijks bezoeken. Dat kwam natuurlijk ook door de opzienbarende prestaties die het team van trainer Mitchell Meijer boekten. Niet minder dan 5 BVO’s (profclubs) hengelden naar de kwaliteiten van Tygo, maar hij koos al snel voor FC Utrecht. Hij woont in Utrecht en dat was meteen de club waar hij wilde spelen. De komende maanden concentreert hij zich weer volledig op Alphense Boys waar hem (en zijn ploeggenoten) nog een paar heerlijke wedstrijden wachten in de hoogste eredivisie van Nederland. Te beginnen komende zaterdag met Feyenoord uit!

  • auInmiddels is het ook bekend dat er drie andere jeugdspelers van Alphense Boys volgend seizoen naar Feyenoord gaan. Zodra die zijn gepresenteerd bij Feyenoord, zullen wij dit met een passende foto op onze website zetten.

    Soms komen we foto’s tergen waarvan je gelijk zegt ‘’au’’. Hier twee van dit soort bijzondere plaatjes

  • We zijn al weer bezig met de planning van de oefenwedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Sparta Rotterdam komt met zijn o15 en o13 op dinsdag 18 augustus naar Alphen a/d Rijn en met hun o16 komen ze op zaterdag 22 augustus naar ons toe. Mooie oefenpotjes!

    Tijdens de nieuwjaarsreceptie waren er zoveel bijzondere huldigingen dat we in de verslaggeving even geen aandacht was voor het ludieke optreden van Esther Daniëls en Annet Verpoort-Janvier. Dat excentrieke duo verraste de aanwezigen met een hilarisch optreden.

  • Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 18 januari

    09.00 uur      E-Top – Foreholte 13-2

    09.00 uur      17-2 – VVIJ 17-1 (ovb)

    11.00 uur      13-1 – Helmond Sport 13-1

    Zondag 19 januari:

    14.00 uur      Zondag 1 – VOC 1

    Dinsdag 21 januari

    18.30 uur      13-1 – PSV o13 (Beker)

     

    Robert Hagen (ex-jeugdspeler van Alphense Boys en jarenlang KNVB scheidsrechter( heeft 3 weken geleden een levensreddende levertransplantatie gehad. Hij heeft maanden moeten wachten tot er een goede lever voor hem beschikbaar was. Het gaat hem nu goed en hij was afgelopen zaterdag zelfs al bij Alphense Boys om de wedstrijd van de o17 tegen PSV te bekijken.

  • Volgende week dinsdag (21 januari) speelt Alphense Boys o13 de achtste finale van de landelijke beker tegen PSV o13 (de huidige nummer 1 van Nederland). De wedstrijd wordt op het hoofdveld van Alphense Boys gespeeld om 18.30 uur. Kunnen de mannen van trainer Robin Stolwijk dezelfde bekerstunt leveren als de o17 en o19? Komt dat zien!

    Milan Stiphout (speler Boys zondag 1) lijkt dit seizoen niet meer in actie te kunnen komen vanwege een zware blessure aan zijn knie.

  • Afgelopen zaterdagmiddag heeft de jo17-4 het nieuwe jaar ingeluid met een strandtraining en daarna met de ouders pannenkoeken eten. Om 15.00 uur verzamelde we op het parkeerterrein in het bos van Noordwijkerhout. Na een wandeling door het bos en een duurloop door de duinen kwamen we aan op het strand. Hier werd een fanatieke onderlinge wedstrijd gespeeld. Om circa 17.00 uur gingen we gezamenlijk aan tafel. Een zeer geslaagde team middag en we zijn klaar voor de start van het nieuwe seizoen.

  • Natuurlijk moeten we nog even terugkomen op de ‘’beker-stunt’’ van de o19 en o17 tegen respectievelijk FC Twente o19 (uit) en PSV o17 (thuis). Wat was het mooi en wat zullen de spelers zich dit tot in lengte van jaren blijven herinneren. De ontlading na de laatste gestopte penalty van PSV door Bjorn IJzendoorn (o17), was geweldig om te zien en de ruim 350 toeschouwers beleefden dit ook volop mee. Natuurlijk was PSV (de nummer 3 van Nederland) de technisch en fysiek betere ploeg, maar we weten inmiddels wat teamgeest en strijdlust op amateurniveau kan betekenen. En dat lieten de mannen van trainer Jeffrey van Dijk zien. Niemand verzaakte en PSV werd 95 minuten lang opgejaagd en waren daardoor nooit comfortabel aan de bal. Knap dat de o17 spelers dit volhielden.

    Arjan de Graaf maakte weer een prachtige fotoreportage. Klik op deze link en geniet nog even na van deze historische prestatie. De foto’s kan je gratis downloaden. https://photos.app.goo.gl/uN7QN6jvUD55fcvj6.

    Hieronder een paar foto’s van ©Ron Hoenson die namens het AD foto’s maakte (holland-pictures.com).

  • Zo’n 200 kilometer verderop pakte Bas Schol de 6e strafschop van Fc Twente (nummer 7 van Nederland) en mocht Boyd de beslissende penalty binnen schieten (na 2-2 in de reguliere wedstrijd). Ook daar dolle vreugde van de mannen van trainer Revy Rosalia (zagen we in enkele youtube filmpjes) Geen enkele boys speler miste een pingel bij zowel de o19 als de o17.

  • De spelers moeten na het na-genieten nu weer met beide benen op de grond staan en zich volledig focussen op de competitie start van komende zaterdag. De o19 gaat naar Sparta Rotterdam en de o17 naar Roda JC.

    Op dinsdag 21 januari heeft ook Alphense Boys o13 de kans om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de landelijke beker. Dan komt PSV o13 (najaarskampioen van Nederland!) op bezoek. Aanvang 18.30 uur. Mis dit niet en zet het in de agenda.

    Eind januari, begin februari wordt er geloot voor het resterende programma van de landelijke beker.

    Het AD had zelfs een verslaggever gestuurd naar de wedstrijd van de o17 en publiceerde een leuk artikel in de krant.

  • De nog overgebleven teams in de landelijke beker bij de o17:

    1. Alphense Boys o17
    2. Fc Groningen o17
    3. De Graafschap o17
    4. Vitesse o17
    5. ADO Den Haag o17
    6. Heerenveen o17
    7. Sparta Rotterdam o16/Willem II o17 (28 januari)
    8. AZ o16/VVV/Helmond Sport o17 (onbekend)

     

    De nog overgebleven teams in de landelijke beker bij de o19:

    1. Alphense Boys o19
    2. Almere City o19
    3. Fc Emmen o19
    4. Fc Groningen o19
    5. Vitesse o19
    6. AZ o19
    7. Excelsior o19/NAC o19 (15 januari)
    8. Sparta Rotterdam o19/PSV o19 (21 januari)

     

    TC3-diploma voor Kim de Bruin. Misschien kent u mij wel. Ik ben Kim de Bruin en voetbal al jaren voor de Alphense Girls en heb al een heel wat jaren ervaring opgedaan met stagelopen en training geven aan zowel jongens- als meidenteams bij de Alphense Boys en bij Voetbalschool De Complete Techniek. Al eerder heb ik het KNVB junioren- en pupillendiploma behaald en in juni 2019 heb ik het examen gedaan voor het trainersdiploma TC3 van de KNVB. Het diploma heb ik pas in november ontvangen, dus nu pas mijn bericht hierover. Natuurlijk ben ik erg blij met dit diploma en ik wil daarom graag een aantal personen bedanken die mij in al die jaren hebben ondersteund! Bij deze bedank ik de heren Paul Bahlmann en Gerard Haverkamp voor het mogelijk maken van mijn stages en dank ik Dennis van den IJssel van Voetbalschool De Complete Techniek waar ik veel vanuit de praktijk heb bijgeleerd. Natuurlijk gaat mijn grootste dank uit naar alle trainers die mij in de afgelopen jaren hebben begeleid. Bedankt allemaal voor jullie geduld en nuttige tips!

  • Alphense Boys hoofdtrainer Hein van Heek, die ons na dit seizoen gaat verlaten, wordt volgend seizoen hoofdtrainer van RCL (2e klasse zaterdag). De club die op steenworpafstand van zijn huis staat.

    De inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 26 februari 2020, voorjaarsvakantie in regio Midden en Zuid) loopt al een tijdje via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'',de rest wijst zich vanzelf. Op dit moment hebben we al 188 inschrijvingen binnen in de diverse leeftijden.

    Vorige week maandag waren er twee makers van het vakblad ‘’De Voetbaltrainer’’ bij Alphense Boys om interviews af te nemen en een artikel te wijden aan Alphense Boys die immers op nummer één staat van de ranglijst (top 200) van beste amateurjeugdopleidingen van Nederland. De journalistenkwamen echter tijd tekort en komen half februari nog eens terug om wat langduriger te praten met de trainers Robin Stolwijk en Mitchell Meijer en hoe zij werken in de jeugdopleiding van Alphense Boys

    Scheidsrechter Allard Lindhout (32) is scheidsrechter in de eredivisie en nu ook gepromoveerd naar internationaal scheidsrechter. Als 23-jarige debuteerde hij al in het betaalde voetbal. Sinds 2015 fluit hij ook wedstrijden in de eredivisie. Toen hij nog heel jong was, floot hij veel oefenwedstrijden en toernooien bij Alphense Boys. Na de felicitatie van TC Paul Bahlmann aan zijn adres, reageerde hij spontaan dat hij wel eens een presentatie wil komen houden bij Alphense Boys met diverse beelden over al of niet terechte beslissingen van de scheidsrechter. Dat gaan we zéker doen, waarbij we ook de scheidsrechters van de met Alphense Boys samenwerkende amateurverenigingen zullen uitnodigen, zodat we een gezellig volle kantine krijgen.

  • Leen de Jong wordt komend seizoen team manager van de nieuwe o16 van Alphense Boys, o.l.v. nieuwe trainer Youri van Arnhem. De twee kennen elkaar van de KNVB waar ze beiden werkzaam zijn bij de o15 in district West 1. Leen de Jong (56, op de foto rechts) stopt volgend seizoen bij de JPN o15 maar blijft wel leider bij het Nationale team van o14 van de KNVB. Dat is goed te combineren met zijn werkzaamheden bij Alphense Boys. Van harte welkom

  • De balsponsor voor de bekerwedstrijd van Alphense Boys o13 tegen PSV o13 (dinsdag 21 januari om 18.30 uur) is Uipkes Houten Vloeren in Alphen a/d Rijn (Euromarkt 13), Amsterdam (Roelof Hartstraat 4) en Noorden (Kooltjesbuurt 1)

    Zaterdag 18 januari is het weer Bingo bij Alphense Boys, aanvang 20.00 uur.

    Studio Alphen had afgelopen maandag een interview met Revy Rosalia (en Dennis Tijssen van ARC JO19-1) over de prestaties van de beide JO19-1-teams dit seizoen, de invoering van de JO21-1-competitie volgend seizoen en de doorstroming vanuit de A1 naar de senioren. Klik op deze link en luister naar een 17 minuten durend interview”:

    https://soundcloud.com/studioalphen/2020-01-13-de-voetbalkantine-revy-rosalia-en-dennis-tijssen

    De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - VOC is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Thijs de Ruiter zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Afgelopen zaterdag oefende Alphense Boys zondag bij en tegen Jodan Boys en speelde met 3-3 gelijk. Zondag a.s. hervat de zondag 1 de competitie met en thuiswedstrijd tegen VOC (14.00 uur)

    Alphense Boys zaterdag oefende bij en tegen RCL en verloor met 6-2.