• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Tijdens de druk bezochte Nieuwjaarsreceptie van Alphense Boys is Jan Willem den Elzen geëerd als Vrijwilliger van het Jaar. Hij mag zich een jaar lang de trotse bezitter noemen van de Rinus Spaan Bokaal, alias de Steunpilaar. De bokaal werd aan hem uitgereikt door Ank Spaan – Van Leijden, de vrouw van de in 2003 overleden Rinus.

    Bestuurslid Vrijwilligerszaken Manfred van den Berg sprak bij deze huldiging lovende woorden over Jan Willem. “Hij treedt niet zo graag op de voorgrond en doet zijn werk voor de Boys dan ook het liefst achter de schermen. Wat hem vooral kenmerkt: je doet bijna nooit tevergeefs een beroep op hem. ‘En Als Jan Willem toezegt iets op te pakken, dan doet hij dat ook met honderd procent inzet’.

    Jan Willem den Elzen was oud-keeper van Boys 1 en 2, daarna voetbalde hij ook nog vele jaren in het vriendenteam van oud-selectiespelers. Dertien jaar geleden werd hij trainer bij de elftallen van zijn beide zoons, en dat is hij nog steeds. Ondertussen schoof hij aan in verschillende commissies. Zo was hij vijf jaar lang lid van de toernooicommissie en hij richtte in 2009 de door Paul Bahlmann zogenoemde ‘sfeercommissie’ op, die het kampioenschap en de promotie van Boys 1 naar de Eerste Klasse feestelijk omlijstte. Uit dit initiatief ontstond de huidige kampioenencommissie, waar Jan Willem toto vandaag de dag nog steeds de drijvende kracht achter is. De kampioenencommissie zorgt ervoor dat elk kampioensteam wordt gehuldigd.

    Verder maakt Jan Willem zich al twaalf jaar lang bijzonder verdienstelijk voor Alphense Boys met de organisatie van de Grote Clubactie. Dat levert de vereniging elk jaar een mooie som geld op, die ten goede komt aan de jeugd. Sinds twee jaar heeft Jan Willem ook zitting in de vrijwilligerscommissie, waar hij met zijn drive probeert vrijwilligers te vinden en te behouden. Zo heeft hij vanuit zijn verantwoordelijkheid als jeugdleider zijn team zo ver gekregen om elke zaterdagochtend achter de bar te werken en diverse spelers van zijn team fluiten jeugdwedstrijden. Daarnaast is Jan Willem ook zelf nog bereid om regelmatig een wedstrijd te fluiten, zaterdagochtenddienst te draaien en om te helpen met het opbouwen en afbreken van het Jens Toornstra Toernooi.

    Manfred van den Berg: “Jan Willem is kritisch en betrokken. Hij wilt het beste voor de breedtesport en werkt er hard aan om Alphense Boys echt een vereniging te laten zijn. Ik hoop dat zijn hart na de ontvangst van de Rinus Spaan Bokaal sneller gaat kloppen bij het horen van Alphense Boys dan van VVSB (de club waar hij opgroeide en carnaval viert, red) en dat hij zijn profielfoto op zijn telefoon nu eindelijk wijzigt in spelers van Alphense Boys in plaats van de foto van zijn broers in VVSB-tenue!”

  • Tijdens de Nieuwjaarreceptie van Alphense Boys werden nog veel meer leden in het zonnetje gezet. Er werden drie nieuwe ereleden ingehuldigd. Hun benoeming werd op de Algemene Ledenvergadering in november jl. een feit, maar deze zondag kregen zij de bijbehorende versierselen uitgereikt. De nieuwe ereleden zijn Jan Wortman, Willem Versteeg en Wilfred de Rooij. Wilfred was wegens ziekte helaas verhinderd. Komende dagen verschijnt een interview met de nieuwe ereleden op deze site.

  • De volgende leden kregen een aandenken omdat zij in 2019 jubileerden: Eelco Schouten (25 jaar lid), Willem Mulder (40 jaar lid), Frans Bahlmann, Nick Verwoerd en Cor Wolswijk.

  • Theo van den Elshout werd gehuldigd vanwege zijn 70-jarig lidmaatschap van Alphense Boys.

  • Tot slot was er een afscheidscadeau voor Percy Douglas, die meer dan veertig jaar verzorger is geweest bij Alphense Boys en afgelopen jaar hiermee stopte. Percy is al enige jaren erelid en kreeg nu als herinnering een mooi sportshirt met opdruk.

  • Drie leden werden verrast met een onderscheiding van de KNVB: Kees de Rijk, Paul Bahlmann en Gerard Haverkamp ontvingen de zilveren speld van de voetbalbond, inclusief certificaat.

  • John van Deenen, onze kledingman, hield onlangs een succesvolle verkoopactie van 'oude' kleding. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie schonk hij de oppbrngst van deze actie aan de vrijwiligers van de dagploeg. Kees de Rijk nam de cheque dankbaar in ontvangst.

  • En dan was er tot slot de huldiging van de beste lotenverkopers van de Grote Clubactie 2019. De JO11-2 won de teamprijs met de verkoop van 347 loten. Lucas van Dorp bracht de vele belangstellenden deze middag volledig in vervoering met een geweldig dankwoord.

  • De beste individuele lotenverkopers waren Thijmen Spliet (JO9-3) mewt 199 loten, David Dimitrov van de JO11-2 met 145 loten en Jelte Schellingerhout uit de JO12-3 met 90 loten. In totaal verkochten de Boysjunioren bijna 3.500 GCA-loten. Er zijn inmiddels verschillende ideeën voor de besteding van dat geld, waarover binnenkort meer nieuws volgt.

    Alle foto's die bij het nieuws van de Nieuwjaarsreceptie staan, zijn gemaakt door Marieke Haverkamp en Paul Bahlmann. Binnenkort verschijnt nog een uitgebreide serie foto's. 

  • Op 21 december zijn de spelers en de staf van AlphenseBoys JO11-2 naar JumpSquare in Gouda geweest. Dit om de eerste seizoenshelft goed en gezellig door middel van een leuke sportieve activiteit af te sluiten. De jongens hebben zich prima vermaakt en ook waren er gezellig een paar ouders mee gekomen die onze jongens sponsorde met een hapje en een drankje, ouders bedankt!. Kortom een geslaagde dag en een mooie afsluiting van het jaar 2019!

  • Via de website van www.sportgalaalphen.nl kunt u sporters en sportploegen tot 24 januari (23.59 uur) aanmelden voor de publieksprijs van het sportgala 2019. Alle voordrachten die voldoen aan de criteria komen op de stemlijst. Tussen 3 en 9 februari 2020 kunt u, ook op deze website, stemmen op de aangemelde sporters of verenigingen.

    Zowel de zaterdag 1 als de zondag 1 hebben een prachtig trainingskamp achter de rug in zonnige oorden. De zondag 1 zat in Lissabon en de zaterdag 1 in Marrakech

  • Zaterdag 11 januari a.s. komt PSV o17 naar Alphense Boys voor de achtste finale van de landelijke beker om het op te nemen tegen Alphense Boys o17. De wedstrijd op De Bijlen begint om 13.00 uur. Kom eens kijken welke talenten in de jeugdopleiding van PSV spelen en of Alphense Boys hier tegen opgewassen is. Mooi top-jeugdvoetbal in Alphen a/d Rijn en de toegang is gratis.

    Alphense Boys o19 speelt komende zaterdag òòk voor de achtste finale van de landelijke beker, maar speelt dan uit tegen FC Twente (15.00 uur)

    Komende zaterdag oefent Alphense Boys 13-1 uit tegen FC Twente o13 (11.30 uur).

    Afgelopen donderdag tekende Youri van Arnhem zijn contract bij Alphense Boys. Youri (23) wordt volgend seizoen de trainer/coach van Alphense Boys o16 die op hoog landelijk niveau gaat spelen. Afgelopen zaterdag heeft hij even kort kennis gemaakt met zijn wellicht toekomstige spelers die nu nog in de succesvolle 15-1 spelen.

  • Theo de Muijnck (48) wordt volgend seizoen de rechterhand van trainer Jeffrey van Dijk bij de nieuwe o17 van Alphense Boys. Theo zal bij alle trainingen én de wedstrijd op zaterdag aanwezig zijn. Inmiddels is hij al actief geworden in onze jeugdopleiding want hij gaat 1x in de week (of wellicht vaker) assisteren bij de o14 (op dinsdag) en zal regelmatig de spitsen gaan trainen bij de 13-2. Theo heeft zelf betaald voetbal gespeeld bij Haarlem (veel scorende spits) en later in de amateurwereld bij TOGB, Leonidas en BVCB. Daarna trainer bij BVCB 17-1 en Wippolder 17-1. Hij is van plan volgend seizoen zijn TC 3 diploma te gaan halen.

  • Enkele weken geleden werd een groot aantal overgebleven oude tenues van Alphense Boys (met dank aan onze kledingman John van Deenen) naar Kenia gestuurd. Daar werden die kledingstukken met open armen ontvangen en is goed te zien op deze foto’s die ons dankbaar werden opgestuurd vanuit Kenia

  • Het Alphens Sportgala 2020 wordt dit jaar georganiseerd op vrijdag 21 februari. Nieuw dit jaar is de publieksprijs. Via de website van Het Alphens Sportgala kunnen van maandag 6 januari tot en met vrijdag 24 januari individuele sporters en sportploegen uit de gemeente Alphen aan den Rijn worden voorgedragen. Van maandag 3 februari tot en met zondag 9 februari kan gestemd worden op de voordrachten. De voordracht met de meeste publieksstemmen wint.

    Tijdens de feestavond in het Parkrestaurant van vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn worden op 21 februari, naast de publieksprijswinnaar, opnieuw de sportman-, sportvrouw-, sportploeg-, jeugdsporter-, sporttalent-, sportcoach- en sportvereniging van het jaar uit de gemeente Alphen aan den Rijn bekendgemaakt. In de vorige editie werd Alphense Boys uitgeroepen tot vereniging van het jaar! De vakjury, bestaande uit sportverslaggevers en -journalisten van de Alphense sportpers en de wethouder Sport van Gemeente Alphen aan den Rijn, stelt in al deze categorieën de 3 genomineerden en de uiteindelijke winnaar vast op basis van de geleverde sportprestaties in het kalenderjaar 2019.

    De inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 26 februari 2020, voorjaarsvakantie in regio Midden en Zuid) loopt al een tijdje via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'',de rest wijst zich vanzelf. Op dit moment hebben we al 166 inschrijvingen binnen in de diverse leeftijden.

    Afgelopen maandag waren er twee makers van het vakblad ‘’De Voetbaltrainer’’ bij Alphense Boys om interviews af te nemen en een artikel te wijden aan Alphense Boys die immers op nummer één staat van de ranglijst (top 200) van beste amateurjeugdopleidingen van Nederland.

    In de komende weken zullen diverse Alphense Boys trainers en bestuursleden zich inspannen om nog een paar minpunten van de audit van de commissie Regionale Jeugdopleidingen weg te werken zodat wij zo snel mogelijk weer het predicaat Regionale Jeugdopleiding mogen dragen.

  • Enkele jeugdselectieteams van Alphense Boys die op hoog landelijk niveau spelen, zijn nog steeds op zoek naar een grensrechter. Wie denkt dat te kunnen en wil zich het komende half jaar onderdeel van het team voelen en van dichtbij al die prachtige duels meemaken tegen tal van

    Koos van Zoest (ex-eerste elftalspeler) heeft zijn contract als hoofdtrainer van Siveo’60 met een jaar verlengd

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectie teams voor zaterdag 11 januari

    09.00 uur      E-Top – Bloemendaal o12 (vrsch)

    11.00 uur      14-1 – Berkel 14-1 (wintercup)    

    13.00 uur      17-1 – PSV 17-1 (beker)

    13.00 uur      15-1 – Smitshoek (vrsch)

    Afgelopen donderdag hielden de spelers (onder begeleiding van een ouder) een succesvolle ‘’sponsortocht’’ langs de bedrijven in Alphen a/d Rijn. Met de gulle giften van het Alphense bedrijfsleven hopen ze de kosten van hun trip naar Manchester (met Pasen) voor een internationaal toernooi, enigszins te kunnen drukken. Na afloop van hun strooptocht door Alphen stond er een stapel (door moeders gebakken) pannenkoeken op hun te wachten in de kantine

  • We kunnen terugblikken op vier uiterst gezellige en geslaagde kersttoernooien bij Alphense Boys. Met dank aan de organisatie o.l.v. Irina van Steijn en de hulp met het programma’s van Ronald Schens. De zaken in de kantine werden begeleid door Annet Verpoort en Wim Versteeg die de ouders van de diverse selectieteams die vrijwillig achter de bar stonden,  goede instructie gaven. Ook de commissiekamer (ontvangst en bijhouden van de uitslagen) werden bemand door ouders en ook dat ging goed. En als drie van de vier toernooidagen ook nog Jan Overes de microfoon hanteert en op zijn onnavolgbare wijze de wedstrijden aankondigt en de prijsuitreiking doet, dan is het altijd gezellig en goed geregeld. Dat was ook zo m.b.t. de scheidsrechters. De 11 tegen 11 wedstrijd stonden o.l.v. KNVB scheidsrechters en bij de pupillen floten 12 jeugdselectiespelers uit de 17-1, 15-1 en 1401. En dat ging ook goed o.l.v. scheidsrechterbegeleiders Bert Metzler en Rick Sinnige.

    In april 2019 speelde Vlissingen tegen Alphense Boys voor de competitie in de hoofdklasse. De bal ging via de staander achter het doel terug het veld in en via de rug van keeper Tim v/d Linden in het doel. De scheidsrechter keurde het doelpunt ten onrechte goed. Dat filmpje blijkt nu door maar liefst 2,7 miljoen mensen te zijn bekeken…..!

    De wedstrijdbal voor de bekerwedstrijd tussen Alphense Boys o17 tegen PSV o17(komende zaterdag om 13.00 uur)  is geschonken door: Verhoeven Bloemen, groothandel in bloemen, planten en decoratieartikelen. Hèt adres in Zuid Nederland voor de onderscheidende bloemist met oog voor kwaliteit. Dagelijks garanderen wij u, als bloemist, een breed assortiment dagverse (snij)bloemen. Rechtstreeks van de veiling, nog dezelfde dag bij u in de winkel. Ons ruime assortiment in combinatie met een persoonlijke en flexibele manier van werken, garandeert u een (di)vers aanbod waarmee u elke dag weer het verschil kunt maken. Naast dagverse bloemen bieden wij u tevens unieke planten en fruitsoorten uit eigen kwekerij. Kwalitatieve, innovatieve producten tegen een marktconforme prijs. Dat is wat we zaaien, aan u om te oogsten. Daarnaast bieden wij u een breed en gevarieerd assortiment decoratieartikelen. Onze verpakkingsmaterialen, accessoires en decoraties zijn voortdurend van hoge kwaliteit, duurzaam en aantrekkelijk geprijsd. Het maakt uw assortiment compleet.