• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Alphense Boys 15-1 en 14-1 winnen toernooi

Alphense Boys o15 won vandaag overtuigend het eigen kersttoernooi. Alle wedstrijden werden gewonnen. Op de foto Jaynilson Geoffery die vandaag een van de doelpuntenmakers was. De 14-1 won een toernooi bij DWO met alleen o15 teams door in de finale (na strafschoppen) te winnen van VCS o15 (2e divisie). De 19-1 oefende bij en tegen Sparta Rotterdam en verloop met 7-1, de 17-1 oefende bij Hollandia en verloor met 4-2. De zaterdag 1 en zondag zitten dit weekend in het buitenland voor een trainingskamp.

Afgelopen donderdag is Alphense Boys 19-1 weer begonnen met de trainingen ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.  Immers wordt er op zaterdag 11 januari al gespeeld voor de beker tegen FC Twente. Vandaag werd er al geoefend tegen Sparta o19 (in het stadion), die ook de tegenstander over twee weken zal zijn in de competitie. Sparta begint scherp en hanteert een hoog baltempo en probeert met diepgaande backs voor gevaar te zorgen, wat ook lukt. Sparta is gretiger, balvaardiger, fitter maar heeft nog geen kans weten te creëren.  Na 15 minuten wordt een corner niet goed verwerkt en in de kluts wordt de bal van dichtbij op goal gevuurd, maar komt tegen de arm van een Alphense Boys speler: Penalty. Deze wordt feilloos binnen geschoten (1-0). Kort hierna moet Taner wegens een blessure afhaken, Samir neemt zijn plek over. Zonder goed te voetballen komen de Boys op 1-1. Frank weet een goede corner van Lars binnen te koppen.

• Er volgt een korte opleving, maar aan alles is te zien dat Sparta een paar niveaus beter is. Of dat Alphense Boys nog niet de vorm heeft van voor de winterstop. In een tijdsbestek van vijf minuten aan het einde van de 1ste helft, krijgen de Boys 3 goals tegen. De 2-1 is een discutabele penalty, waar de scheidsrechter de bal na weer een handsbal op de stip legt, waarbij de betreffende speler de arm op een natuurlijke houding had. Door twee individuele fouten wordt het kort erna 3-1 en 4-1. Na enkele wissels in de rust, wordt er na drie minuten al gescoord door Sparta. Hun speler kan op de 5 meter een voorzet vrij inkoppen tussen drie spelers van de Boys. De 6-1 is een zure, want bij een poging tot blokken raakt Lars serieus geblesseerd. Er wordt gevreesd voor een absentie van een lange periode. Junior had zich 10 minuten hiervoor al laten vervangen door een knieblessure, wat de spoeling alleen dunner maakt. De 7-1 wordt in de rebound binnen geschoten na weer weifelend optreden van de Boys, maar is voor de statistieken. Vandaag een off day, waarbij het individueel, maar vooral collectief niet goed liep op meerdere vlakken.  Het is gelukkig meteen duidelijk geworden dat de Boys aan de bak mogen. Volgende week zaterdag is de bekerwedstrijd uit tegen Fc Twente o19 (15.00 uur)

Alphense Boys 17-1 oefende in Hoorn tegen Hollandia 17-1 en verloor met 4-2. Het begon allemaal nog goed met een prachtige goal in de 7e minuut van Jayden Blackwell (directe vrije trap). Hollandia bleek dat ook te kunnen en scoorde in de 21e minuut via een identieke vrije trap de 1-1. Daarvoor had Jordi een enorme kans om de 0-2 te maken, maar hij schoot naast. Na de 1-1 domineerde de ploeg van Jeffrey van Dijk maar was slordig in balbezit.  In de 31e minuut gaf Miles de cross pass, Kaan nam de bal goed aan en lobde de bal over de Hollandia keeper (1-2).

• Na rust kwamen er 7 spelers uit de 17-2 het veld in en al direct was een slechte pass in de opbouw de aanleiding tot de 2-2.  Iedereen deelde in de malaise en Hollandia scoorde in de 60e minuut de 3-2 omdat iedereen ‘’stond te kijken’’ bij een corner. In de 70e minuut slalomde een Hollandia speler langs de totale verdediging, legde de bal terug en het was 4-2. Geen goede beurt van de o17, maar ongetwijfeld wel een leerzame wedstrijd geweest voor de trainer. Komende dinsdag oefent de 17-1 thuis om 20.00 uur tegen Alexandria’66 o17

Alphense Boys 15-1 speelde het eigen kersttoernooi. De vier wedstrijden op het toernooi werden allen gewonnen en daardoor kon de ploeg van interim trainer Michael Lipsius (trainer Mitchell Meijer was nog op vakantie) de eerste prijs ophalen bij speaker Jan Overes.  In de beslissende wedstrijd tegen Alexandria’66 15-1, scoorde Michael Manu de winnende goal (2-1).

• Onze huisfotograaf Arjan de Graaf maakte vandaag een paar fraaie foto’s. Klik op deze link en dan kan je de foto’s ook gratis downloaden: https://photos.app.goo.gl/fTF5q47qu3yecTRi9  Volgende week zaterdag oefent de 15-1 om 13.00 uur thuis tegen Smitshoek 15-1

Alphense Boys 14-1 speelde het o15 toernooi bij DWO. Nadat afgelopen maandag het kerstoernooi nog overtuigend werd gewonnen door de 14-1 kan je bij voorhand zeggen dat dit vandaag niet zo’n makkelijke klus zal worden aangezien er een tweede divisie O15 ploeg meedoet en 2 teams uit de hoofdklasse O15 promotiepoule. De eerste wedstrijd was op papier meteen de moeilijkste tegen 2de divisieploeg VCS 15-1. Het begin was meteen lastig voor de O14 vanwege het fysieke verschil hierdoor hadden we veel moeite om kansen te creëren. Ondanks dat werd er wel goed gevoetbald, werden de fysieke duels niet vermeden en door de inzet ook vaak gewonnen. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg AB de overhand en werd ook de 1-0 gemaakt door een prachtige vrije trap in de kruising op de rand zestien door Ilias. De eindstand bleef uiteindelijk 1-0 voor de O14 en was de weg naar poulewinnaar ingezet. Wedstrijd twee was tegen de thuisploeg DWO een team waarvan in de beginfase van het seizoen nog kansloos met 0-3 van werd verloren. Vandaag was dit totaal anders AB combineerde makkelijk en creëerde veel kansen en gaf heel weinig weg. Shanley kon uiteindelijk met een mooi afgemeten schot de keeper passeren om de 1-0 te maken. Twee gespeeld 6 punten en de finale was al behaald ongeacht de uitslag van de derde wedstrijd. Dit was duidelijk te zien in de laatste wedstrijd tegen Concordia want AB spaarde zoveel mogelijk energie om de finale zo fit mogelijk te kunnen beginnen, waardoor dit geen mooie wedstrijd was en het 0-0 werd. De finale was wederom tegen VCS die natuurlijk revanche wilden van de eerste wedstrijd, de 14-1 had het weer lastig en kwam een aantal keer goed weg maar aan de andere kant gold dit ook voor VCS die een kopbal van Shanley op de paal zag gaan en een aantal andere kansen net gekeerd zag worden. Beide teams kwamen niet tot scoren en moest er een penaltyserie genomen worden. Laat AB nu een penaltykiller in de goal hebben genaamd Benjamin Mrkalj die al twee eerdere penalty/shootout series op toernooien gewonnen heeft.

• Ook in deze serie was hij weer bijna niet te passeren. VCS nam 4 penalty’s waarvan Benjamin er twee hield en twee naast en over zag gaan. De 14-1 benutte twee penalty’s, waardoor de groep weer een beker mee naar huis kon nemen! Komende dinsdag speelt de ploeg van Biagio v/d Straaten om 18.30 uur thuis tegen Quick Boys voor de wintercup (een drieluik met ook Berkel 14-1)

• Alphense Boys 13-1 speelde het eigen kersttoernooi en had een stroeve start van het kalenderjaar 2020. Er werden drie wedstrijden verloren en één gewonnen (met 7-0 van WV-HEDW 13-1). Komende dinsdag oefent de 13-1 om 18.30 uur thuis tegen Montfoort 14-1.

Alphense Boys zaterdag 1 is vandaag (zaterdag) aangekomen voor een trainingskamp in Marrakech. Vanochtend vertrokken ze om 07.30 uur van vliegveld Eindhoven en om 11.00 uur kwamen ze aan in Marokko. Vanmiddag hadden ze een stadswandeling en morgen volgt er een training én gaan ze Quad rijden. Maandag wordt er weer getraind en dinsdag spelen ze een oefenwedstijd.. Woensdag keert het gezelschap weer terug in Nederland.

• Alphense Boys zondag  is aangekomen in Portugal. In Lissabon moest er gisteren (vrijdag) enorm lang gewacht worden op de koffers, maar toen die er waren kon er vertrokken worden naar het hotel en het diner. De training op zaterdagochtend had alles in zich. Positiespel, afwerkoefeningen en een partijspel. Alles om weer te wennen aan de bal in januari en straks weer punten te pakken. En onder deze ideale omstandigheden is het heerlijk werken en is de onderlinge sfeer fantastisch