• Boys onderuit tegen MSC

  De 2-1 zege van MSC/Amslod op Alphense Boys was er een in de categorie ‘het maakt niet uit hoe je wint, als je maar wint’. Dat zegt veel over de manier waarop de Boys in Meppel onderuit ging, hoofdschuddend van het ongeloof. "Je kunt ook zeggen dat we niet goed genoeg speelden en te weinig creĆ«erden", aldus trainer Hein van Heek.

  Ondanks een permanent veldoverwicht en een serie hele en halve kansen, lukte het de Boys niet om het taaie verzet van de thuisclub te breken. Zelfs niet toen MSC een kwartier voor tijd bij een 1-0 stand met tien man kwam te staan. Een minuut of wat na de rode kaart kwam zelfs de 2-0 op het scorebord. Een prachtige goal, al had die nooit mogen vallen. MSC kreeg enkele meters over de middenlijn vrije trap. Terwijl keeper Tim van der Linden zijn verdediging nog stond te organiseren, lag de bal al in het net. Van grote afstand verraste Matthijs Hensens de goalie met een = dat mag gezegd worden = prachtige trap en de bal sloeg als een granaat tegen de touwen.

  Die goal kostte de Boys de punten, want toen werd het nog moeilijker om de Meppelse muur te slechten. Het lukte bijna weliswaar, met de 2-1 van Kees Tol in de negentigste minuut en twee grote kansen in de blessuretijd. Wat te denken van de kopbal van Thijs Hoogenboom, die in de kruising verdween, maar via binnenkant paal/onderkant lat toch weer het veld in stuiterde. Zo’n middag was het dus, dat helemaal niets mee zat en de bal steeds net verkeerd viel voor de Boys.

  Bij tijd en wijle overspeelde Alphense Boys MSC op het ‘echte’ grasveld van buurman FC Meppel (het eigen hoofdveld was niet goed door de zomer gekomen en daar kan waarschijnlijk pas volgende maand op worden gevoetbald). Desondanks typeerde Van Heek het spel van de Boys als matig. "We hebben veel kwaliteit in de ploeg, maar bleven op zestig procent steken vandaag." Het was genoeg om MSC op eigen helft te houden, maar onvoldoende om de hard werkende en vooral op de counter loerende Meppelers omver te blazen, zoals vorige week tegen VV Hoogeveen wel lukte. Vanaf de 14-de minuut leunden zij op een 1-0 voorsprong, die uit een van de spaarzame aanvallen voortkwam. Noah Schuurman strandde op keeper Van der Linden, in de rebound was Hensens alert.

  Vanaf dat moment was het vol voor het doel van MSC. Alphense Boys, met Wessel Meiring in de basis voor de geblesseerde Kelvin Meinhart, probeerde het onder leiding van Cem Sahin combinerend door het midden, maar ook met aanvallen over de vleugels, met de backs Bright Ampong en Jesse Vink offensief op de flanken. Keer op keer echter ontbraken de eindpass of het raffinement, waar ook het lange gras misschien debet aan was. Het gevaarlijkst was de Boys nog bij de corners, maar ook die eindigden allemaal in de verzuchting van net niet’. Op slag van rust verdween de grootse kans uit de eerste helft net voorbij het doel. Daarna ging de Boys aanvankelijk op dezelfde voet verder, in de hoop dat de goal toch een keer moest vallen? Wel bleef het oppassen voor de counters, maar op 1 door Ampong verijdelde kans gaf de verdediging hoegenaamd niets weg.

  En toen stond het ineens toch 2-0. De goal is al beschreven en was voor de Boys uiteraard het sein om werkelijk alles op de aanval te gooien. Invallers Joey Lauhouh en Lilinho Martins kwamen die  versterken. Maar het verhaal bleef zoals het was. De 2-1 van Kees Tol deed MSC nog wel bibberen, maar de blessuretijd was voor de Boys te kort om nog een punt binnen te halen.

  Volgende week speelt Alphense Boys thuis tegen JOS/Watergraafsmeer.

  Uitslagen Hoofdklasse A

  MSC/Amslod-Alphense Boys 2-1, VOC-Emmen 3-4, HBS-SDO 0-3, Quick'20-Leonidas 1-1, Hoogeveen-Alcides 2-1, JOS Watergraafsmeer-Be Quick 1887 3-2, RKAVV-Hollandia 0-3, SJC-RKVV Velsen 3-1.

  Stand Hoofdklasse A

  1. SDO                             2-6 (7-1)
  2. SJC                               2-6 (4-1)
  3. Hollandia                   2-4 (7-4)
  4. JOS W’meer             2-4 (7-6)
  5. Leonidas                    2-4 (3-2)
  6. Alphense Boys        2-3 (4-2)
  7. HBS                              2-3 (4-3)
  8. MSC/Amslod           2-3 (3-5)
  9. Hoogeveen              2-3 (2-4)
  10. Emmen                      2-3 (4-7)
  11. Quick’20                     2-2 (2-2)
  12. Be Quick 1887          2-1 (2-3)
  13. RKVV Velsen            2-1 (2-4)
  14. RKAVV                        2-1 (0-3)
  15. VOC                             2-0 (4-6)
  16. Alcides                        2-0 (1-3)

   

  Clubtopscorers

  Kees Tol 4x.