• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• J012-1 start ijzersterk tegen Jodan Boys 12-2

Het nieuwe seizoen is nu echt begonnen. Na de opstart met het Jens Toornstra toernooi vorige week, mochten de heren van de 12-1 nu echt aan de bak. Op het programma stond de eerste wedstrijd in de beker tegen de J012-2 van Jodan Boys in Gouda.

Bij de start van de wedstrijd om 11.00 uur was het al behoorlijk warm, maar De Boys startten alsof ze hier geen last van hadden. Vol goede moed zetten ze flink druk op de verdediging van Jodan Boys. De jongens combineerden er op los en bijna elke pass leek aan te komen. Het lukt ze echter nog niet om de bal achter de keeper van de tegenstander te krijgen.
    Jodan Boys kreeg aan het begin nog geen grip op de wedstrijd. Hun aanvallen werden steeds snel onschadelijk gemaakt en zij kwamen niet veel verder dan de middellijn.
    Toch kwam Jodan Boys tegen de verhoudingen in op voorsprong. Met een slimme steekbal dwarsdoor het midden, werd de verdediging uitgespeeld en kwam de aanvaller van Jodan Boys vrij voor keeper Jasper te staan. Door de bal nog even slim op zij te tikken naar een mede aanvaller kon deze de bal vervolgens eenvoudig in het doel schieten.

De Alphense Boys lieten zich door deze tegengoal niet afschrikken. Met extra motivatie begonnen ze weer op te bouwen en probeerden ze de verdediging van Jodan Boys uit te spelen. Deze inzet werd al snel beloond doordat Masoed na een mooie actie de bal achter de keeper van Jodan Boys wist te krijgen.

Daarna ging de wedstrijd lange tijd redelijk gelijk op, al hielden de Boys wel duidelijk een overwicht.Het duurde tot de laatste 10 minuten van de eerste helft voordat de Boys op voorsprong kwamen. Niet lang daarna konden we ook de 1-3 op het score bord noteren door doelpunten van Bilal en Rayhan.

De rust was een welkome onderbreking om het vochtgehalte weer op peil te brengen. Het warme weer was goed af te lezen aan de rode, bezwete hoofden van de jongens.

Vanaf het begin van de tweede helft gingen de Boys verder waar ze de eerste helft mee geëindigd waren. Jodan Boys kon de bal niet lang in de ploeg houden en bij balbezit van de Boys ging er altijd een hoop dreiging vanuit. De kansen volgden elkaar snel op en meerdere malen werd de Goudse keeper gepasseerd zowel met mooie afstandsschoten van Timo en Mattias als met perfect uitgespeelde doelpunten van Masoed en Aimane.

Het warme weer en de lange vakantieperiode bleken meer effect te hebben op de Jodan Boys. Er kwam enige frustratie in het spel waardoor de Boys ook een aantal overtredingen moesten incasseren. De scheidsrechter had de wedstrijd gelukkig goed onder controle en de Boys bleven goed voetballen waardoor het een leuke sportieve wedstrijd bleef.

Tot 5 minuten voor het einde van de wedstrijd was de score opgelopen tot 1-10. De concentratie verslapte op dat moment toch een beetje. Jodan Boys profiteerden hiervan en zetten nog een keer aan. Hun aanvallers kwamen tot 3 keer toe door de verdediging heen en met de hulp van een been van Rayhan, de doelpaal en een klutsbal wisten zij nog maar liefst drie doelpunten te maken.
    Een heel klein smetje op een verder hele goede start van het nieuwe seizoen!