• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Beker stunt van Alphense Boys 13-1 en 17-1

Op zaterdag 31 januari zorgden Alphense Boys 13-1 en 17-1 voor een verrassende bekerstunt in de knock out fase van het landelijke bekertoernooi. De 13-1 won uit bij PEC Zwolle met 3-4 en de 17-1 klopte in een ware thriller, PSV o16 met strafschoppen (8-7 !) na een 3-3 eindstand. Dat prachtige verslag moet u echt even lezen. De 15-1 werd uitgeschakeld voor een verder bekeravontuur door een 1-2 nederlaag bij en tegen NEC o15. Verder waren er louter bekeroverwinningen van de 17-2 (zie foto), 14-1, 13-2 en E-Top.

Alphense Boys 19-1 was vrijgeloot voor de beker (en is dus automatisch dòòr naar de volgende landelijke bekerronde) en oefende tegen Koninklijke HFC O19. De mannen van trainer Revy Rosalia begonnen de wedstrijd met wat meer balbezit en probeerden van achteruit, via de backs, de aanval te zoeken. Het tempo is niet alleen te laag om de tegenstander uit elkaar te spelen, er worden aan de bal slechte keuzes gemaakt, maar er is vooral weinig beweging zonder bal. Hierdoor durft Kon HFC steeds meer vooruit te verdedigen en nemen na 20 min ook het heft in handen. Kort erna volgt er een duel, waarbij Finn aan zijn hoofd wordt geraakt, maar de scheidsrechter laat doorspelen. De speler van HFC ziet Thomas te ver voor zijn goal staan en schiet de bal vanaf ongeveer de middenlijn schitterend over hem heen, 0-1. Kort hierna volgt er een drinkpauze. Een moment om scherpte aan te brengen en tactisch het beter neer te zetten. Helaas wordt het na de drinkpauze minder. Kon HFC verovert de bal op de helft van AB en de buitenspeler wordt op tijd gelanceerd richting goal. Deze blijft kalm en schuift de 0-2 binnen.

Tijdens de rust worden vooral het omschakelen bij balverlies en handelingssnelheid bij aanvallen eruit gepikt. 2de helft zal er uit een ander vaatje worden getapt. Na wat omzettingen (Frank naar het middenveld, Mike centraal achterin) toont AB een heel ander gezicht. Veel beweging, hoog baltempo en vooral duelkracht zorgen ervoor dat de wedstrijd zich alleen afspeelt op de helft van HFC.

Julian scoort via een goed schot vanaf rechts. Kort erna zijn er meerdere mogelijkheden, maar wordt er slordig omgegaan met de kansen. Na goed doorzetten van Finn, Jessy en Frank, geeft laatstgenoemde de bal af op weer Julian, die de 2-2 maakt.

• Kort hiervoor een spaarzame uitbraak van HFC met weer een schitterende bal over de keeper, maar die spat uiteen op de lat. AB blijft drukken en krijgt enkele grote kansen, maar weet uiteindelijk niet meer te scoren. Positieve dingen gezien, met name de 2de helft. Maar nog genoeg zaken voor verbetering vatbaar. Volgende week zaterdag heeft de 19-1 nog geen competitie (interlandweekend) en oefent dan om 13.00 uur uit tegen Fc Utrecht o19

Alphense Boys 17-1 stapt vandaag in de bus naar Eindhoven om op het op het prachtige sportcomplex de Herdgang op te nemen tegen PSV JO16-1. De sfeer in de bus is opperbest, want Mohamed Rahal en Amin Nasri blijken echte feestnummers te zijn en hun aanstekelijke gezang neemt de hele ploeg op sleeptouw! Het hele repertoire van Broederliefde wordt luidkeels meegebruld en zelfs “We are the champions” wordt ingezet…Het lijkt de nationale ploeg van Brazilië wel, zoveel lol en zelfvertrouwen straalt het team uit. Tijdens de warming up staat trainer Jeffrey van Dijk plotseling vol in de straal van de sproei-installatie, hetgeen voor hilariteit en verkoeling zorgt. De Boys gaan nog steeds gebukt onder een blessuregolf. Daar is in de eerste helft  weinig van te merken, want het spel gaat de eerste vijf minuten gelijk op en naarmate de wedstrijd vordert is Alphense Boys de ploeg die aanspraak mag maken op de openingstreffer. Kaan Temur is daar als eerste dichtbij, maar hij maait over de voorzet van Gyan de Regt heen . Het schot van Dylan Nieuwendijk die de bal vervolgens raakt, wordt geblokt, maar de eerste kansjes zijn voor AB. In de 11e minuut zet Romeo Pieters met een diepte pass Gyan vrij voor de PSV- keeper, maar die komt goed uit zijn doel.

• PSV ziet een vrije trap rakelings voorlangs het doel . PSV schiet een vrije trap rakelings voorlangs het doel van Bjorn IJzendoorn. In de 23e minuut is er balverlies op de middenlijn en mag de rechtsback van PSV opstomen langs de zijlijn. Hij geeft een perfecte voorzet die hard wordt binnengekopt en zo staat het plotseling 1-0 voor PSV. Jordy Nieuwendijk en Lucio Hollander voorkomen achterin met twee slidings in het eigen strafschopgebied erger. In de 39e minuut  geeft Romeo een diepe bal op Kaan, die door kan lopen op de keeper. Kaan schiet, maar de doelman verwerkt zijn schot tot corner. Gyan neemt de corner en Tim van de Loo komt aanvliegen en schiet de gelijkmaker met zijn binnenkant rechts onhoudbaar tegen de touwen.(1-1)

In de tweede minuut blessuretijd geeft de scheidsrechter een twijfelachtige strafschop, nadat Metahan Bekgoz aan de handrem moet trekken. PSV benut deze buitenkans (2-1) en zo gaan de Boys rusten met een achterstand. Na rust en niet adequaat ingrijpen aan de zijkant van het veld kan de linksbuiten van PSV door dribbelen tot de achterlijn en de bal terugtrekken op een inlopende speler die in de 50e minuut de 3-1 binnenschiet. PSV heeft het betere van het spel en verzuimt de genadeklap uit te delen wanneer een vrijstaande speler van dichtbij de bal op de rechterpaal schiet en de rebound richting de binnenstad wordt geschoten. De Boys staan onder druk. In de 72e minuut lanceert  Romeo bij een opruimactie op de rand van het strafschopgebied  Jaden Daleman, die één op één op de keeper afstormt, maar de bal net naast mikt. Yassine Bousdadi is de volgende die de aansluitingstreffer lijkt te gaan maken, maar hoewel zijn lob over de keeper gaat en we al in de lucht hangen bij het juichen , wordt de bal nog net van de lijn gehaald. Jordy Nieuwendijk geeft vervolgens in de 80e minuut een crosspass op Amin Nasri. Die omzeilt de keeper en kan de bal in de lege goal werken (3-2).

• Wat volgt is met geen pen te beschrijven. De Boys geloven er weer in en starten een slotoffensief.  Met nog 5 minuten reguliere speeltijd is het alles of niets.  Dylan Nieuwendijk trekt de bal van rechts voor op zijn tweelingbroer en die kopt de 3-3 keihard langs de verbouwereerde keeper. De tweeling viert de goal intens met de rest van het team. Echte broederliefde…. De eindstand is hiermee bepaalt en dus moeten er penalty’s genomen worden.  PSV begint en soort er 5. Voor Alphense Boys zijn achtereenvolgens Gyan, Jordy, Metahan, Dylan en Lucio trefzeker. 5-5 dus en vanaf nu is degene die mist waarschijnlijk uitgeschakeld. PSV scoort de 6e en Yassine ook. PSV scoort de 7e en Romeo ook. Dan is er een heldenrol voor Boys keeper Bjorn IJzendoorn die de 8e PSV-penalty pakt.

• De allesbeslissende penalty is voor Amin Nasri. Die scoort ook de 8e penalty en schiet daarmee de Boys  de volgende ronde in. In het hol van de leeuw winnen de Boys op spectaculaire wijze, terecht deze bekerknaller. De vreugde-uitbarsting bij de Boys en de meegereisde ouders is ontroerend mooi om te zien.

• Wat een ontknoping! Wat een team, wat een prachtdag! Met dank aan de B2 invallers  Jesse Belt, Jayden Daleman en Tom Beijeman die prima invielen. Volgende week zaterdag start de B1 van Alphense Boys om 13.00 uur thuis de competitie van de Eerste Divisie tegen de B1 van Willem II

Alphense Boys 17-2 en FC Lisse stonden klaar om met een goed gevoel op deze zonnige dag aan de eerste bekerwedstrijd te beginnen. Helaas bleek dat er geen KNVB-scheidsrechter aanwezig was vanwege miscommunicatie. Gelukkig was Peter Verweij bereid gevonden om de wedstrijd in goede banen te leiden. Uiteindelijk kreeg hij van beide teams en trainer-coaches de dikverdiende complimenten, nogmaals hartelijk dank voor het fluiten vandaag. Beide teams hielden elkaar in de beginfase in evenwicht. Na 22 minuten komen de Boys verdiend op 1-0 via een penalty van Amin Maasland.

• Twee minuten later komen de Boys op 2-0 door Kevin Harder die op aangeven van Mido Chakar de bal tegen de touwen schiet.

• Na de 2-0 vergeten de Boys door te drukken. In de rust wordt afgesproken om de bal sneller van voet naar voet te laten gaan. Toch valt het begin van de tweede helft niet mee. Door het verkeerd positie kiezen van de verdedigers ziet één van de verdedigers zich genoodzaakt om een speler van FC Lisse in het zestienmetergebied neer te halen. Wat volgt is een terechte penalty die wordt binnengeschoten door de speler van FC Lisse, 2-1. Een paar minuten later maakt Ilias Dardour er 3-1 van door de bal strak in de hoek te schieten na een combinatie met Thierry Anthony.

• Het slotakkoord is voor Amin Maasland die een prima voorzet van Thierry Anthony binnen tikt. Al met al een leerzame 4-1 overwinning. Volgende week speelt de O17-2 een toernooi in Deventer tegen onder andere Go Ahead Eagles en op 14 september wordt het bekertoernooi voor de O17-2 hervat met de altijd beladen derby tegen ARC. Onze fotograaf Arjan de Graaf maakte een mooie fotoreportage. Klik deze link maar aan en dan kan je de foto’s gratis downloaden: https://photos.app.goo.gl/8HizVkGd4f5MAS4Y9

Alphense Boys 15-1 speelde vandaag zijn eerste wedstrijd voor het ‘’echt’’ tegen NEC o15 voor de landelijke beker. Een mooie tegenstander waar wij ons goed aan konden meten en kijken waar we staan op dit moment. Van de O14 en O15 zijn er inmiddels 9 nieuwe spelers bij gekomen en moest er een hele nieuwe dynamiek in de groep komen en iedereen moest elkaar leren kennen. De eerst echte test was deze wedstrijd ook gelijk. En na veel trainen met elkaar blijkt dat we een heel goed niveau kunnen neerzetten tegen een tegenstander die eigenlijk gewoon bij ons in de competitie hoort (NEC speelt 1e divisie hoog). We speelden de gehele wedstrijd goed en stonden verdedigend ook erg sterk. Bij vlagen konden we ook nog hele leuke combinaties maken, waren we vooral erg verstandig en konden we elkaar goed vinden. NEC verdedigde ook sterk en tot echte kansen kwam het eigenlijk voor beide ploegen niet. Mickael kon in de eerste helft na een foute terugspeelbal van de linksback van NEC dit buitenkansje niet verzilveren en schoot op de keeper. Ook NEC schoot 1x op doel en gelukkig kon Max redden. Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Maar toch kwamen wij op voorsprong. Na goed drukzetten van Mickael op 30 meter van de goal, kwam de bal uiteindelijk bij Aldo. Hij nam de bal mee en had al gezien dat de keeper te ver voor zijn goal stond. Hij stifte de bal over de keeper heen en maakte de verdiende 0-1.

• Lang konden we niet genieten van de voorsprong. Er was weinig aan de hand maar de terugspeelbal van Delano was net te kort, zodat de spits van NEC de bal kon onderscheppen. Santi probeerde nog een goal te voorkomen, maar redde dat helaas niet. Met een 1-1 stand werd het spelbeeld weer hetzelfde als in de gehele eerste helft. In deze fase ging het heen en weer en vooral NEC was het team dat veel overtredingen nodig had om de bal te veroveren. In de 74e minuut kreeg de rechtsbuiten van NEC de bal voor en tijdens het uitverdedigen kreeg Isaiah de bal ongelukkig tegen zijn hand. Penalty. Deze werd benut en na nog een offensief van de O15 van 5 minuten waarin Steve de bal niet goed raakte op 5 meter van de goal, bleef uiteindelijk de stand 2-1. De eerste echte test hebben we ruim voldoende afgesloten. Strijd en kwaliteit gingen samen. Het waren helaas onze eigen ongelukkigheden die NEC nodig had om te scoren. Zelf creëerden we voor de goal te weinig en dat was zonde. We zijn wel klaar voor Heerenveen volgende week.Komende dinsdag oefent de 15-1 om 18.30 uur thuis tegen WV-HEDW 15-1. Zaterdag volgt dan de eerste competitiewedstrijd, uit om 11.00 uur tege4n Heerenveen o15

Alphense Boys 14-1 is ingedeeld in een mini-bekercompetitie met Xerxes en Sportlust. De beste van de 3 bekert verder. Vandaag stond de eerste wedstrijd op het programma tegen Xerxes. Met een topscheidsrechter aangezien er door de KNVB blijkbaar geen scheidsrechter geregeld was voor deze wedstrijd: onze eigen Jan de Zwart. Grote dank hiervoor. De eerste helft ging redelijk gelijk op. Sterker nog het leek of de jongens van Xerxes meer zin en de wil om te winnen hadden. Toch scoorden de Boys in de 5e minuut door een mooi een-tweetje tussen Dani en Shanley, die vervolgens door Milan zorgvuldig werd ingetikt.

• Maar in plaats van direct door te stomen lieten de Boys het initiatief weer aan Xerxes. Met een prachtig doelpunt als gevolg. Mateo stond iets te ver voor zijn goal en de rechtsbuiten schoot de bal overtuigend met een soort lobje strak in de linkerbovenhoek. Voorin vergaten onze Boys te scoren en achterin werd er niet altijd zorgvuldig uitverdedigd. Rust 1-1. Er moest wel iets gaan veranderen. De tweede helft kwamen Ilias en Appie in het veld voor Shanley & Tim. De woorden van Biaggio hadden zijn werking niet gemist want de Boys namen direct het initiatief. Na vijf minuten maakte Dani een mooi overstapje waardoor hij de bal mee kon nemen naar de goal en schoot vanaf de rechterkant overtuigend hard in, de bevrijdende 2-1. Vanaf dat moment gaf Xerxes de moed op en werd het een schiettent. Appie tikt de 3-1 binnen door een verkeerde terugspeelbal van Xerxes. De 4-1 kwam uit een mooie dieptepass van Ilias op Dani die goed opliep tot de keeper maar niet zelfzuchtig was en Milan, die goed was meegelopen op links, liet scoren. Vier minuten later scoort Dani zelf de 5-1 door een mooi een-tweetje met Dean.

• Verschillende kansen volgden maar werden niet benut omdat de Boys iets te vaak zelf wilden scoren terwijl hun teammaatje er veel beter voor stonden. Leerpuntje. In de 24ste minuut van de tweede helft stuurt Milan Appie met een perfecte pass de diepte in. Appie komt alleen voor de keeper en scoort, 6-1. Zes minuten later is het Dean die Appie wegstuurt en hij scoort wederom overtuigend, 7-1 wat ook de einduitslag is.

• Komende dinsdag oefent de 14-1 om 18.30 uur thuis tegen DWS 15-2. Volgende week zaterdag volgt dan de tweede bekerwedstrijd om 08.30 uur uit tegen Sportlust’46 14-1

Alphense Boys 13-1 trad vanmorgen in Zwolle aan voor de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle o13. Waar de meegereisde ouders voor rust royaal op doelpunten werden getrakteerd (2-4 bij rust), zagen zij na rust een voor iedere meter strijdend Alphense Boys en zagen zij vlak voor tijd PEC nog terugkomen tot 3-4 maar daar bleef het bij. Vroeg in de wedstrijd kwam Alphense Boys al op voorsprong. Nadat de keeper eerst nog kon redden op een inzet van Bryan Verdel werd de bal bij de daaruit komende corner binnengekopt door Hakeem Agboluaje (0-1).

• Vooral bij balwinst herkende de Boys-spelers goed dat er mogelijkheden lagen voorin, zo ook bij de 0-2 in de 10e minuut. Op het goede moment werd Bryan de diepte ingestuurd die de keeper met een hard schot het nakijken gaf. In een tijdsbestek van 10 minuten kwam PEC Zwolle alweer op gelijke hoogte doordat het uitverdedigen en insluiten van de tegenpartij niet voldoende was (2-2). Echter Alphense Boys toonde veerkracht en kwam direct weer op voorsprong via Daan Hartman. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Daan en hij volleerde de bal in de linkerbenedenhoek. Even later was de marge weer twee, opnieuw toornde Hakeem boven zijn directe tegenstander uit en kopte hij de 2-4 binnen.

• Waar wij in de eerste helft goed speelden, was PEC Zwolle na rust sterker zonder echt gevaarlijk te worden. Doordat we vaak en snel de bal kwijt waren kostte het veel energie om de bal weer terug te veroveren. Trainer Robin Stolwijk zag dat vooral in het volhouden van het spelen met deze hoge intensiteit en onze basisvaardigheden aan de bal om goed onder de druk uit te kunnen spelen we nog kunnen groeien. Wel heb ik onwijs genoten van het samenwerken en de onverzettelijkheid die het team aan de dag legde binnen het verdedigen. In de slotfase kon PEC nog wel de aansluiting vinden met de 3-4 maar het bleek voor hun niet genoeg.

• Het spelen van bekerwedstrijden leeft in ieder geval bij de spelers. Zij weten dat als zij verder willen komen, zij de wedstrijd moeten winnen. Als trainer verwacht ik van de spelers geen overwinningen, maar dat ze er alles aan doen om te winnen (dat hebben ze zeker gedaan!). Ik wil vooral zien dat zij hard werken om zichzelf te ontwikkelen en steeds beter worden. Het is wel mooi dat we door zijn in de beker en zodoende nog een bekerwedstrijd mogen spelen. Aanstaande dinsdag oefent de o13 om 18.30 uur thuis tegen Houten o14 en volgende week zaterdag speelt het voor de competitie om 11.00 uur thuis tegen FC Volendam o13.

Alphense Boys 13-2 speelde voor de beker uit tegen Nieuwerkerk 13-3 en won afgetekend met 0-10. Vanaf het begin is de ploeg van trainer Michael Lipsius heel dominant en geeft direct signaal af dat er niks te halen valt vandaag. Overal op het veld werd er druk gezet waardoor wij op elke positie de bal binnen 5 sec konden veroveren. Elke onderschepping leidde tot een goede aanval. Er werd duidelijk minder gelopen met de bal en ging dus vaak van voet naar voet. In de laatste fase af en toe wat slordig anders zou de stand veel verder zijn uitgelopen. Bij rust stond het al 0-6 door goals van D’Zaen, Miljan (2x),

• Joep, Naoufal en een eigen doelpunt. Na rust kwam Nieuwkerk gehavend uit de kleedkamer en had helaas niet genoeg spelers waardoor ze met 10 man aan de 2e helft zijn begonnen. En al heel snel ging er nog een speler van af waardoor het 9 tegen 11 werd. Vv Nieuwkerk ging daardoor massaal verdedigen waardoor het heel rommelig werd en de spelers van Alphense Boys waren hierdoor zoekende. Na een kwartier kwamen de boys weer op stoom en liepen snel uit naar 0-10 door goals van Finn (2x).

• Voor het zelfvertrouwen was het een prima wedstrijd. Qua weerstand niet. Komende woensdag oefent de 13-2 om 18.30 uur thuis tegen Houten 13-1. Volgende week zaterdag volgt dan de tweede bekerwedstrijd om 09.00 uur thuis tegen ARC 13-1

Alphense Boys E-Top trad vanochtend aan tegen de JO13-3 van SV Nieuwkoop. Vanaf de eerste minuut zetten de  boys druk. Het leidt tot mooie aanvallen, maar weinig echte kansen. De tegenstander komt de eigen helft nauwelijks over. Bij de counters van Nieuwkoop is het echter oppassen geblazen voor de E-toppers.  De enige dame in het team weet een paar keer tot het strafschopgebied door te dringen. Uit de eerste corner, vakkundig uitgevoerd zoals ingestudeerd, scoort Alphense Boys in de zevende minuut de 1-0 door David. De jongens moeten scherp blijven, want Nieuwkoop gaat onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Met lange ballen vooruit hopen ze de spits in stelling te brengen. Maar die weet de laatste man van de E-top er niet uit te lopen. Uit een mooie aanval van de boys volgt een corner die opnieuw tot een doelpunt leidt: 2-0 via Tunc.

• Vanaf dat moment domineert de E-top. Verschillende mooie acties stranden in buitenspel. Toch laat de 3-0 van Lars niet lang op zich wachten.

• In de tweede helft weet Nieuwkoop na een paar minuten een tegengoal te maken door een verdedigingsfout.  De boys laten zich niet van de wijs brengen. Na een lange afstandsschot net over volgen vlot de 4-1 (Jurre) en 5-1 van Tunc. Onnodig balverlies geeft Nieuwkoop nog een paar keer wat ruimte. Maar gevaarlijk wordt het nauwelijks bij het doel van keeper Daniël. De boys weten elkaar goed te vinden. Er wordt mooi gecombineerd en goed gecommuniceerd. Twee aanvallen over links, zo uit het boekje, zogen voor de 6-1 (Thomas) en 7-1 (Dinand). Met een prachtige omhaal van Shai sluit Alphense Boys de wedstrijd af: 8-1.  Komende dinsdag oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen Meerburg o12. Volgende week zaterdag volgt dan de tweede bekerwedstrijd, thuis om 09.00 uur tegen avv Alphen 13-3.

Alphense Boys zaterdag 1 won vandaag de bekerwedstrijd tegen Quick Boys met 2-1. Morgen (zondag) volgt voortaan het verslag op de website. Komende dinsdag oefent de zaterdag 1 om 19.45 uur  uit tegen RKAVIC/WA 1. Volgende week zaterdag volgt dan de tweede bekerwedstrijd om 14.30 uur uit tegen Roodenburg 1