• Woensdagnieuwtjes

  Komende zondag (25 augustus) is het Jens Toornstra toernooi bij Alphense Boys. Hieraan doen alle jeugdteams mee van Alphense Boys van de JO8 t/m de JO12. Ondanks een aantal afmeldingen (de late vakantie in onze regio speelt ons parten) zijn er toch nog 123 jeugdteams die ons toernooi gaan bezoeken. We hebben dat verdeeld in een ochtend toernooi (09.00-12.15 uur) en een middag toernooi (13.30-16.45 uur)

   

  De enorme organisatie is er, o.l.v. Irina van Stijn (zie foto onder), helemaal klaar voor en is van plan er een fantastisch feest van te maken. Maar we komen nog 8 vrijwilligers tekort die willen helpen op de dag zelf. Graag even een email sturen naar: ilamur@yahoo.com

 • De kans bestaat dat ook Jens Toornstra weer eens zijn eigen toernooi bezoekt, want de wedstrijd tussen Feyenoord en AZ is van zondag 25 augustus gehaald. Drie jaar geleden bezocht hij voor het eerst (en voor het laatst) dit toernooi

 • Volgende week is er weer het ‘’vakantiespel’’ in Alphen a/d Rijn. De kinderen verzamelen altijd op de parkeerplaats bij Alphense Boys en daarom kan er van maandag t/m donderdag tussen 15.00 en 16.30 uur geen auto bij de parkeerplaats komen. De oplossing is parkeren bij de bowling en dan lopen naar Alphense Boys.

  Vreemde foto, opgedoken uit het foto archief. Een koe op het hoofdveld van Alphense Boys, dat toen nog een grasveld was. Dat was in het kader van een loterij. Op de plek waar de koe zou schijten viel dan de hoofdprijs.

 • Vorige week lieten we 9 foto’s zien van jonge zondag 1 spelers (10 jaar geleden). We hebben ook een paar foto’s gevonden van zaterdag 1 spelers, maar dan 10 jaar geleden. Herkent u ze?

 • Yassine Amti was afgelopen zomer op vakantie (Ibiza?) en kwam daar lionel Messi tegen. Yassine is dan brutaal genoeg om te vragen of hij even op de foto mocht. En dat lukte.

 • Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams

  Woensdag 21 augustus

  18.30 uur      AB 15-1 – Kon HFC 15-1

  20.00 uur      AB 17-1 – DWS 17-1

   

  Zaterdag 24 augustus

  09.00 uur      AB 13-2 – SDZ 13-1

  09.45 uur      AB 13-1 drieluik met Almere City en FC Twente

  13.00 uur      AB 17-1 drieluik met Sparta Rotterdam en Kon HFC

  15.15 uur      AB 19-1 – Roda’23 19-1

   

  Zondag 25 augustus

  09.00 uur      Jens Toornstra toernooi

  Maandag 26 augustus

  19.00 uur      AB 17-1 – Olympia 19-1

  Dinsdag 27 augustus

  18.30 uur      AB 15-1 – DWS 15-1

  18.30 uur      AB 13-1 – DWS 13-1

  18.30 uur      AB 14-1 – FC Dordrecht 14-1

  20.00 uur      AB 19-1 – DWS 19-1

   

  Alphense Boys zondag 1 is door Jong Sparta Rotterdam uitgenodigd om op dinsdag 29 oktober in het stadion op Spangen te komen voetballen. Aanvang 20.00 uur

  Martijn de Vries was jarenlang jeugdtrainer bij Alphense Boys totdat hij enkele jaren geleden de kans kreeg om bij Feyenoord te gaan werken. Hij is daar nu al een aantal jaren trainer in de onderbouw (nu de o11) en was afgelopen zaterdag met Feyenoord o11 op bezoek bij Alphense Boys. Feyenoord won in een leuke wedstrijd met 0-3 van een mix van o12, o11 en o10 van Alphense Boys.

 • Hein van Heek (trainer zondag 1) kan de eerst komende maanden niet beschikken over nieuwelingen Kasper Michel en Kenneth Duah. De twee verdedigers verblijven enkele maanden in het buitenland vanwege hun werk.

  Abdou Harroui heeft zijn contract bij Sparta Rotterdam verlengd tot medio 2022. De 21-jarige smaakmaker van de eredivisionist had nog een contract tot aan het einde van dit seizoen. Harroui speelde tot en met de B1 in de jeugdopleiding van Alphense Boys. In 2016 werd Harroui gescout door Sparta en speelde daar nog drie seizoenen in de jeugd voordat hij de overstap maakte naar de senioren. In het voorjaar van 2018 maakte Harroui zijn eredivisiedebuut. Voor hem was naar eigen zeggen interesse van binnenlandse- en buitenlandse clubs, maar hij zegt zich bij Sparta te willen door ontwikkelen. 'Ik voel veel vertrouwen en zit hier echt op m'n plek. Ik wil de goede lijn van vorig seizoen en begin dit seizoen doortrekken', reageert Harroui. 'Mijn debuut bij Jong Oranje van afgelopen seizoen en de basisplaats in de eredivisie smaken naar meer. Ik wil een heel belangrijke speler bij Sparta worden.'

 • Een toekomstige transfer van Harroui is ook voor Alphense Boys lucratief. Ongeveer 1,5 procent van de transfersom zal door Sparta Rotterdam aan Alphense Boys moeten worden betaald. In het verleden, toen Harroui zijn eerste profcontract tekende bij Sparta, heeft Alphense Boys al een opleidingsvergoeding voor de middenvelder ontvangen.

 • Zaterdagavond speelden ADO Den Haag en Sparta Rotterdam tegen elkaar in de eredivisie. Drie oud-Alphense Boys-spelers hadden een basisplaats: Thijmen Goppel en Shaquille Pinas (zie foto onder) namens ADO Den Haag en Harroui voor Sparta. Harroui zag Sparta met 1-2 winnen.

 • Hugo Botermans (ADO) en Darwin Heuvelman (Sparta), twee andere voormalig jeugdvoetballers van Alphense Boys, hebben ook een profcontract op zak maar spelen hun wedstrijden tot nog toe enkel in de beloftenteams. En ook in de A1-teams van beide clubs spelen oud-Alphense Boys-spelers.

  Alphense Boys 13-1 oefende vorige week tegen een Amerikaans team en won met 6-0. Na afloop ging het hele spul op de foto

 • Sam Pak (ex-keeper Alphense Boys) kreeg afgelopen weekend de prijs als beste keeper bij het toernooi om de Spartak Cup waar zijn team, Feyenoord o17, speelde. Links de nog jonge Sam toen hij bij Alphense Boys speelde, rechts de huidige Sam Pak

 • Komende maandag (26 augustus) gaat het vaste trainingsschema weer in en starten dus alle trainingen weer. De afgelopen dagen hebben alle trainers van Alphense Boys per email informatie ontvangen m.b.t. hun ballenrek en hun persoonlijke code.

  Alphense Boys 15-1 speelde afgelopen zondag een toernooi bij vv Hollandia. Een aardig niveau in de poule met onder andere Cambuur, Zeeburgia, BFC, Hollandia en Kon. Hfc. Waar wij 3 van de 5 wedstrijden op gras speelden wat onze oksels kietelde zo hoog dat het was, moesten we beginnen tegen Zeeburgia. Simpel balverlies in een duel zorgde voor de 1-0 van Zeeburgia na 30 seconden. De wedstrijd ging vervolgens een beetje op en neer, maar de O15 bracht wel de meeste kwaliteit. Twee penalty’s van Emin zorgden voor een 2-1 overwinning. De 2e wedstrijd moesten we tegen Cambuur. De gehele wedstrijd voetbalden we op hun speelhelft en maakten we onze kansen niet af. Uiteindelijk kregen we de deksel op onze neus doordat zij de bal 1x diep speelden en de scheidsrechter een zeer dubieuze penalty gaf. 1-0 voor Cambuur was het gevolg. Niet veel later werd het ook nog 2-0, wat volledig tegen de verhouding in was. Koninklijke HFC was de volgende tegenstander. Dit werd 0-0 met een kansen verhouding van 30-0 in ons voordeel maar niks wilde er in gaan. De volgende twee wedstrijden tegen Hollandia en BFC werden gewonnen met 2-1 en 2-0. Goede wedstrijden waarbij het spel een stuk beter was dan de 3 wedstrijden ervoor. Tegen Hollandia scoorden Delano en Jaynilson (zie foto onder) en tegen BFC scoorden Emin weer een penalty en Delano met een fantastisch afstandsschot in de kruising. Al met al verloren we alleen van Cambuur, wat de uiteindelijke winnaar was en werden tweede in de poule. We deden ons qua resultaat tekort, maar qua spel hebben we goede dingen laten zien. Komende zondag speelt de 15-1 het toernooi om de Aad Mansveld Cup bij Die Haghe. Ze zitten dan in een poule met: in poule met Royal Antwerp, FC Dordrecht, AFC, Spijkenisse en BFC

 • Tijdens het Jens Toornstra toernooi (zondag a.s.) heeft de 17-1 een actie verzonnen om geld te verdienen voor het internationale toernooi wat ze met Pasen in Spanje gaan spelen.  Ze hebben de activiteit ‘’kliko schieten’’ bedacht. Voor de prijs van 1 euro mogen de deelnemers 2x schieten met een bal op een kliko met als doel doe bal erin te krijgen. Onder de hoogste scores wordt na de afsluiting van het ochtend en middagtoernooi een ipad verloot. Deze actie vindt plaats tussen 09.00 en 17.00 uur vlakbij de voetbalkooi. Met dank aan Ahmed Sahraoui voor het ontwerp

 • Afgelopen maandagavond liep er opeens een krab op het hoofdveld. Vreemd want de zee is toch ver weg. Kennelijk laten vallen door een meeuw, maar bijzonder was het wel.

 • Nog steeds lopen er tientallen konijnen op ons complex die hier en daar flink aan het graven zijn. Zie hier de ingang van een nest richting de onderkant van de dug-out op veld 6.

 • Uitslagen van dinsdag 20 augustus

  AB 13-1 – Kon HFC            4-2

  AB 14-1 – JVOZ 14-1         2-1

  AB zat 1 – SJZ 1                  5-1

  Montfoort 1 – AB zondag 1           2-3