• Boys 1 wint van FC Boshuizen (3-2)

Alphense Boys ontving in het kader van de voorbereiding de Leidse zondag Hoofdklasser FC Boshuizen. Beide teams lieten elkaar lekker voetballen. Trainer Hein van Heek had achttien spelers bij zich en die mochten allemaal in actie komen. Op de foto scoort aanwinst Kees Tol een van zijn twee goals.

Wessel Meiring opende na een kleine tien minuten op uiterst fraaie wijze de score.

• Vervolgens ontstond een op en neer gaande wedstrijd met de meeste kansen voor de thuisploeg. De Leidenaars waren wel twee keer dichtbij een goal, maar profiteerden niet van slordigheidjes van keeper Tim van der Linden. Uiteindelijk wisten ze op slag van rust toch te scoren uit een vrije trap vanaf de zijlijn. Na de pauze was het al rap nieuwkomer Kees Tol die de Boys opnieuw op voorsprong zette. Uit een simpel uitgespeelde aanval kwam Boshuizen weer op gelijke hoogte. Kees ‘Pier’ Tol zelf rondde een dieptepass even later wederom zeer beheerst af: 3-2. Uiteraard vallen er nog weinig conclusies te trekken, maar dat Kees Tol in ieder geval een aanwinst voorin is dat is wel duidelijk. En dat Max de Haas,  eigenlijk nog een A-junior die van Sparta kwam, een verdedigend talent is, is ook wel duidelijk. Dinsdagavond a.s. tegen ARC, thuis om 20.15 uur, wordt het wellicht al enigszins een echte test.