• Woensdagnieuwtjes

  De nieuwe o13 (D1) van Alphense Boys won afgelopen zondag het door CDW (Wijk bij Duurstede) georganiseerde o13 top-toernooi. De ploeg van trainer Robin Stolwijk speelde een prima toernooi en won al zijn wedstrijden met de veelzeggende doelcijfers van 19 voor en 1 tegen. Bij de bordes-scène kreeg het de grootste beker uitgereikt. Het gehele toernooi blonk het team uit in samenwerken en omgaan met de (warme) omstandigheden. Door zowel een goede voorbereiding als zorgen voor jezelf op het toernooi konden we het gehele toernooi met een hoge intensiteit spelen. Het team verdient hiervoor een groot compliment. Daan Hartman (zie foto) werd verkozen tot uitblinker van het o13-toernooi.

 • Alphense Boys o13 – CDW o13 4-0

  Alphense Boys o13 – UVV o13 3-0

  Alphense Boys o13 – Elinkwijk o13 5-0

  Alphense Boys o13 – Roda'46 o13 3-0

  Alphense Boys o13 – Hollandia o13 4-1

  Eindstand

  1. Alphense Boys o13

  2. Hollandia o13

  3. Roda'46 o13

  Het traditionele bewaarnummer met daarin alle informatie voor seizoen 2019-2020 hopen we midden volgende week op de website te kunnen zetten.

  De kans dat Jens Toornstra ooit nog een transfer maakt, lijkt klein. De dertigjarige voetballer heeft met Feyenoord een principeakkoord bereikt over contractverlenging tot de zomer van 2022. Daarnaast hebben Toornstra en Feyenoord de intentie uitgesproken dat de middenvelder na zijn voetbalcarrière aan de club verbonden blijft.Bij Alphense Boys hadden ze stiekem nog gehoopt op een (buitenlandse) transfer van hun oud-speler. Een overstap van Toornstra levert Alphense Boys 4,5 procent van de transfersom op. De overstappen naar FC Utrecht en Feyenoord hebben Alphense Boys, dat een jeugdtoernooi - het naar eigen zeggen grootste eendaagse jeugdvoetbaltoernooi van Nederland - naar Toornstra heeft vernoemd, zo'n 200.000 euro opgeleverd. 'Ik ga mijn zesde seizoen in bij Feyenoord en heb het idee dat ik hier nog niet klaar ben. Die ervaring wil ik overdragen op de rest van de groep. Ik hoop komend seizoen van grote waarde te zijn voor Feyenoord', zegt Toornstra via zijn managementbureau.

  'Met zijn ervaring en prestaties kan hij inmiddels als een van de routiniers worden gezien', licht Feyenoord-technisch directeur Sjaak Troost de contractverlenging van Toornstra toe. 'Dat maakt hem een van de ervaren krachten waar ook de jongere spelers in onze selectie zich aan op kunnen trekken. Jens is daarnaast natuurlijk een echte Feyenoorder geworden en het is mooi dat we na zijn carrière gaan kijken of hij voor de club behouden kan blijven.'

  Toornstra speelde in de voorbije vijf seizoenen 150 competitiewedstrijden voor Feyenoord. Daarin scoorde Toornstra 39 keer. 'Goed voor de kwaliteit van de selectie en belangrijk voor de continuïteit dat spelers als Jens bijtekenen', reageert hoofdtrainer Jaap Stam op de website van Feyenoord. 'Als speler en als trainer wil je altijd het maximale eruit halen. Daar heb je zulke teamspelers met kwaliteit en een bepaalde sterke mentaliteit voor nodig.'

 • Alphense Boys nieuwe 15-1 kwam afgelopen zondag voor het laatst dit seizoen in actie en speelde een toernooi bij CDW in Wijk bij Duurstede. De eerste wedstrijd tegen Roda’46 werd met 1-0 gewonnen (doelpunt Emin Sarigul). De tweede wedstrijd was tegen NVC. De 1-0 kwam op naam van Michael Manu na een combinatie met Steve Eijgendaal door het centrum. De 3e wedstrijd was tegen PVCV. Na balverlies op het middenveld volgde er een afstandsschot in de rechterhoek: 0-1 voor PVCV. Net voor rust ging Michael naar de grond na een duw van de tegenstander. Deze penalty werd door Michael zelf slecht ingeschoten en gemist. Deze wedstrijd was er een om snel te vergeten. Desondanks dit verlies ging AB door naar de kruis finale. De tegenstander was CDW. In de halve finale kwam de 1-0 pas na 6 100% kansen gemist te hebben. Cedric Hatenboer vond Steve. Hij nam de bal goed mee en faalde niet voor de keeper. Na deze goal ging het lopen bii AB. Emin maakte een prachtige solo vanaf de rechterkant naar binnen. De steekbal op Phill Okongo was perfect, net zoals de afronding van Phill. In de tweede helft nam AB een beetje gas terug, maar scoorde desondanks vier keer. Steve voltooide zijn hattrick, Aldo Jager en Jaynilson maakten de overige treffers. In de finale kwamen we opnieuw Roda’46 tegen. In deze finale waren beide teams aardig uitgeput, mede door het weer. Beide teams hadden last van blessures en het spel stond vaak en lang stil, waardoor het 0-0 bleef. De penalty’s zouden beslissen wie dit toernooi zou winnen. Delano Vos en Emin schoten raak, Cedric miste helaas. Roda’46 scoorde en AB werd uiteindelijk tweede. Emin Sarigül (zie foto) werd verkozen tot de beste speler van het toernooi.

 • Zaterdagmiddag is Jurre Koeleman uit de JO11-2 gehuldigd als winnaar van het 56-ste Sportweekend. Met de prijsuitreiking kwam een einde aan een - mede dankzij het weer - geslaagde editie van het Sportweekend, waarin werd gezwommen, door sloten gebaggerd, luchtkussens werden beklommen, er werden zelfs meelwormen geproefd én natuurlijk heel veel andere spelen afgewerkt. Tussendoor werd nog gevoetbald en een beetje geslapen... Tussendoor waren er nog de traditionele activiteiten, zoals de Penaltybokaal op vrijdagavond en de Battle of the Coaches. Uiteindelijk konden zaterdagmiddag achttien teamwinnaars worden gehuldigd en van hen bleek Jurre Koeleman de meeste punten te hebben behaald, waardoor hij als eindoverwinnaar op de prijzentafel mocht klimmen voor de gebruikelijke fotoshoot.

 • Dankzij de Sportweekendcommissie hebben meer dan 160 deelnemers weer een prachtig weekend gehad. Op naar de 57-ste editie! Vrijdagavond werd Mohamed Chouch (zie foto) winnaar van de Penaltybokaal. Dani van Klaveren won de tweede prijs en Gi Wange werd derde.

 • Dinsdag 2 juli a.s. om 19.30 uur zal de Kick Off van het nieuwe seizoen plaatsvinden voor alle trainers en leiders, in het clubhuis van Alphense Boys. Op deze avond zullen we kort terug kijken naar afgelopen seizoen en vooral de speer naar voren gooien. Wat zijn de uitgangspunten van onze club? Wat moet je weten als je als ouder een team gaat begeleiden? Allemaal belangrijke vragen. Ook zullen de wedstrijd ballen voor volgend seizoen worden uitgedeeld. Daarnaast zullen we stil staan hoe we het komende jaar Alphense Boys op een positieve manier in de spotlights willen zetten.

  Komend week heeft de nieuwe 13-1 het traditionele ‘’trainingsweekend’’ op de club. Op vrijdagmiddag en vrijdagavond wordt er getraind o.l.v. de trainers Robin Stolwijk en Egon Verlooij. De moeders verzorgen het diner en de mannen blijven ook slapen op de club. Zaterdagmorgen (na het ontbijt) wordt er weer getraind. Daarna een lunch en ze sluiten af met een wedstrijd om 14.30 uur tegen WV-HEDW 13-1.

  Alphense Boys zondag 1 en zaterdag 1 beginnen komende dinsdag met de ‘’zomertrainingen’’ volgens het onderstaande schema

  • Dinsdag        2 juli              20.00-21.30  uur      Training
  • Donderdag   4 juli               20.00-21.30  uur      Training
  • Zondag          7 juli             11.00-12.30  uur      Training
  • Dinsdag        9 juli               Alphense Boys zondag 1 - Fc Rotterdam 1  20.00 uur

                                                      20.00-21.30 uur       Training zaterdag 1

  • Donderdag   11 juli             20.00-21.30  uur      Training
  • Zondag          14 juli           11.00-12.30  uur      Training
  • Dinsdag        16 juli             20.00-21.30  uur      Training
  • Donderdag    18 juli             20.00-21.30  uur      Training

  Zondag 1 start dan weer op maandag 5 augustus met de trainingen en de zaterdag 1 start op zaterdag 10 augustus met de échte voorbereiding.

  Alle jeugdselectieouders krijgen in juni traditioneel een vragenlijst om hun gegevens nog eens te checken, maar ook voor de vakantiedatums en wat verzoeken om hulp op diverse terreinen rond het team maar ook in de club. Een van de vragen was of ze lid willen worden van ‘’de club van 100’’. Dat is een groep leden die jaarlijks 50 euro overmaakt (was vroeger ongeveer 100 gulden, vandaar die naam). Die club van 100 bepaalt dan zelf aan welke projecten ze het geld uitgeven, mits het in het algemeen belang is voor de hele vereniging Alphense Boys. Die ingevulde vragenlijsten leverden dit jaar maar liefst 25 nieuwe leden op, die binnenkort benaderd worden door Sjaak van Vliet (voorzitter club van 100) om nog vòòr de vakantie hun lidmaatschap van de club van 100 te bekrachtigen.

  Even leek het erop dat Alphense Boys zondag 1 het komend seizoen al naar de zaterdaghoofdklasse zou gaan. Het bleek echter loos alarm, want de twee plekken voor zondag hoofdklassers die naar de zaterdag konden verhuizen, waren door de KNVB al vergeven.

  Komende zaterdag worden de laatste jeugdwedstrijd gespeeld van dit seizoen door vier jeugdselectieteams:

  10.30 uur      Nieuwe E-Top – TOGB nieuwe o12

  12.30 uur      Nieuwe 14-1 – DWO nieuwe 15-1

  12.30 uur      Nieuwe 13-2 – DCG nieuwe 13-1

  14.30 uur      Nieuwe 13-1 – WV-HEDW nieuwe 13-1

  Sinds vorige week zijn alle grasvelden gesloten en in onderhoud genomen door de gemeente. De velden worden aangepakt, geëgaliseerd en ingezaaid. Half augustus mogen we er weer gebruik van maken.

 • Komende zondag (30 juni) wordt de jaarlijkse familiedag gehouden. Dat belooft een geweldige happening te worden. Inmiddels hebben zich al 12 teams ingeschreven en dat is een record. Dat gaat dus een mooie en gezellige afsluiting worden van het voetbalseizoen. Hoe leuk is het voor de jeugdteams om tegen de vaders, moeders, broertjes, zusjes en andere familieleden lekker te voetballen. Je kunt als leider of als trainer een uur lang een half veld reserveren. Dan lekker voetballen tegen de kinderen en daarna nog lekker napraten over de wedstrijd in de kantine. Het spektakel begint om 11.00 uur. De teams worden verzocht zélf een bal mee te nemen.

 • Alphense Boys O17-1 speelde afgelopen zaterdag zijn laatste oefenwedstrijd voor de zomerstop uit tegen de O17-1  van Almere City. Tijdens de warming up valt het op dat Almere City zich met 22 man aan het voorbereiden is……! De eerste helft kan volledig op het conto van Alphense Boys worden geschreven. Na hoog druk zetten van de Boys speelt een verdediger van Almere City in de 8e minuut de bal recht in de voeten van Yassine Bousdadi, die vervolgens het zestienmetergebied binnen dribbelt en de bal onder de keeper doorschiet en zo voor de terechte 0-1 zorgt. In de 23e minuut legt Yassine de bal af op Gyan de Regt, die vanaf de rand van de 16 meter via de hand van de keeper de 0-2 binnenschiet. Almere City probeert het met hoge voorzetten en in de 33e minuut met een afstandsschot.  Keeper Jarl van den Berg duikt op de bal, maar laat de Derbystar ongelukkig los en de rebound wordt onberispelijk binnengeschoten.(1-2)   Verdediger Metahan Bekgoz gaat in de 35e minuut achter de bal staan bij een vrije trap aan de linkerkant net buiten  het strafschopgebied en krult de bal perfect in de kruising (1-3) Voor Almere City het signaal om 10 man op een bijveld warm te laten lopen. Na rust komen de laatste Boys wissels erin. Bij Almere City komt een compleet nieuw fris en fruitig elftal (11 man gewisseld!) binnen de lijnen. In de 60e minuut krijgt Almere City een corner vanaf links en de bal draait tot ieders verbazing over Björn bij de tweede paal ineens het doel in.(2-3) Tot de 75e minuut grossieren beide ploegen in balverlies en onzuivere eindpasses. De vermoeidheid begint de Boys op te breken tegen de  verse tegenstander. Tot overmaat van ramp moet ook Kaan met een blessure het veld verlaten en staan de Boys met 10 tegen 11 alleen nog maar de boel tegen te houden. Vlak voor tijd  dwarrelt een verdwaalde voorzet vanaf de zijlijn aan de rechterkant door de wind bij de tweede paal onverwachts binnen en staat het 3-3. En dan ruikt Almere City bloed en gebeurt het onvermijdelijke: in the dying seconds , ver in blessuretijd, krijgt Almere City nog één corner en die wordt door een vrijstaande speler keihard binnengekopt. 4-3. Een leerzame wedstrijd met twee gezichten en 3 ploegen.  De Boys hebben 6 weken de tijd om hun wonden te likken, te herstellen van blessures en te genieten van een welverdiende vakantie.  Tot volgend seizoen in de Eerste Divisie laag. Fijne vakantie allemaal.