• Boys 1 wint en eindigt als achtste

  Alphense Boys sloot het seizoen zondagmiddag af met een 4-1 overwinning op degradant De Meern en eindigt de competitie in de Hoofdklasse B op de achtste plaats. Groene Ster werd vorige week kampioen. Halsteren, Gemert en Unitas mogen als periodekampioenen via de nacompetitie proberen naar de Derde Divisie te promoveren. Onderin belandden Vlissingen (de spookgoal tegen de Boys heeft niet geholpen...) en Leonidas (verrassend, op doelsaldo) in de nacompetitie.

  Alphense Boys was aan zijn stand verplicht te winnen bij De Meern, zou je zeggen. Maar er waren afgelopen week de nodig hoofdbrekens met welk team dat moest gebeuren. Trainer Hein van Heek zag de ene na de andere speler met blessures afhaken en had vrijdag welbeschouwd maar zo’n  zeven, acht spelers van zijn selectie over. Er werd besloten om de wedstrijd van de JO19-1 af te wachten. Tot grote opluchting speelde de jeugdploeg zich zaterdagmiddag veilig, wat voor een aantal spelers de weg vrijmaakte om bij het eerste aan te sluiten. Uiteindelijk sloten ook nog twee JO17-junioren aan.

  Van de JO19-spelers startten Mike Mulder en Alessio van Straaten in de basis. Hoewel niet volledig wedstrijdfit, stond ook Cristian Cabrera Ortega bij aanvang binnen de lijnen. Hij is een van de spelers die Alphense Boys verlaat. Hetzelfde geldt voor Justin de Feijter, die zich het hele seizoen in de rol van reservedoelman moest schikken. Tegen De Meern bleef vaste keeper Tim van der Linden voor hem op de bank. De Feijter liet met name na rust ?? toen de wedstrijd erg open lag ?? een paar prima reddingen zien.

  Ondanks al die aanpassingen in de basis controleerde Alphense Boys de wedstrijd. Er was vaak en lang balbezit, alleen de eindpass lukte voor rust nog niet zo. Tegen de zwakke opponent ontstonden daardoor maar een handjevol kansen. In de eerste helft wist alleen Arjan Ouwendijk met een schot van afstand het net te vinden: 0-1. Het was de negende goal van de middenvelder, die vooral de afgelopen periode regelmatig wist te scoren en zich hiermee naast aanvoerder Thom Nouwens op de eerste plaats van de club-topscorerslijst vestigde.

  Kort na rust moest de Boys na onverwacht balverlies bij de spelopbouw nog wel de gelijkmaker incasseren, maar met de 1-2 herstelde Patrick Krop (foto) al snel de orde. Hij scoorde op aangeven van Thom Nouwens zijn zesde doelpunt van het seizoen, waarin de spits -  afgelopen seizoenen steevast de topscorer van Boys 1 - relatief weinig aan spelen toekwam. Kort na zijn laatste officiële doelpunt kreeg Krop zijn dik verdiende publiekswissel. Voor hem viel de derde A-junior in: Nick Broekhuizen. Hij staat aan het begin van hopelijk een mooi profcarrière, die na de zomer begint bij ADO Den Haag. Broekhuizen nam mooi afscheid. Op aangeven van wie anders dan Thom Nouwens scoorde hij de 1-3 en met een afstandsschot bepaalde hij de eindstand op 1-4.

  Tussendoor maakten de JO17-spelers Nabil Sayadi en Yuval Checkley nog/al hun foutloze debuut in het eerste. Trainer Hein van Heek was lovend over alle jongelingen. "Het laat maar zien hoe goed en belangrijk de jeugdopleiding van de Boys is."

  Behalve van de al genoemde Ortega, De Feijter en Krop neemt Alphense Boys straks van nog meer spelers afscheid. Vooraan in dat rijtje staan ook Nouwens en Raychelo Fecunda. Op vrijdagavond 14 juni (19.30 uur) wordt een afscheidswedstrijd gespeeld tussen een team dat Thom Nouwens samenstelt en een team dat door scheidend jeugdtrainer Sander van Dijk wordt geformeerd. Uiteraard is publiek daarbij van harte welkom.

  Uitslagen

  Groene Ster-UDI’19/CSU 3-0, Baronie-Gemert 0-1, De Meern-Alphense Boys 1-4, RKAVV-SV Meerssen 2-2, Leonidas-Halsteren 1-0, Unitas-IFC 3-4, RKSV Nuenen-VC Vlissingen 2-1.

  Eindstand

  1.            Groene Ster 28-64 (61-27)

  2.            Gemert 28-59 (80-36)

  3.            Halsteren 28-57 (57-22)

  4.            Baronie 28-56 (52-30)

  5.            Unitas 28-53 (59-42)

  6.            SV Meerssen 28-38 (39-44)

  7.            RKSV Nuenen 28-37 (42-39)

  8.            Alphense Boys 28-36 (51-47)

  9.            UDI'19 28-34 (36-42)

  10.          Minor 28-31 (39-54)

  11.          RKAVV 28-29 (33-42)

  12.          IFC 28-28 (46-66)

  13.          Leonidas 28-28 (38-65)

  14.          Vlissingen 28-26 (30-52)

  15.          De Meern 28-13 (25-80)

   

  Clubtopscorers

  Thom Nouwens 9x, Arjan Ouwendijk 9x, Thijs Hoogenboom 7x, Patrick Krop 6x, Nick Broekhuizen 5x, Boris Zanoli 3x, Wessel Meiring 3x, Bas van Zoest 3x, Pepijn Kooij 1x, Mike Bavelaar 1x, Raychelo Fecunda 1x.