• Woensdagnieuwtjes

  Afgelopen zondag speelde Thom Nouwens zijn laatste thuiswedstrijd voor Alphense Boys 1 en kreeg vlak voor tijd uiteraard een publiekswissel. Op vrijdag 14 juni neemt de club officieel afscheid van de zeer gewaardeerde aanvoerder die naar zaterdag eersteklasser ARC vertrekt. Op die avond wordt er een wedstrijd gespeeld met een door Thom zélf samengesteld team tegen een elftal samengesteld door scheidend jeugdtrainer Sander van Dijk. Hierbij een prachtige foto van het moment waarop Thom Nouwens gewisseld wordt.

  In het AD van afgelopen zaterdag stond een prachtig artikel over Noussair Mazraoui, die in seizoen 2003-2004 bij Alphense Boys in de F1 speelde o.l.v. trainer Michel Waagenaar. Op de foto zit hij gehurkt 2e van rechts

 • Opzegging van het lidmaatschap van Alphense Boys kan alleen schriftelijk tot 31 mei van elk jaar. Wie niet voor 31 mei opzegt, is automatisch lid in het volgende seizoen en derhalve ook verplicht om contributie te betalen". Stuur dus een email naar de ledenadministratie (zie website) dat je per einde van dit seizoen wil stoppen bij de Boys (zo meldt iedereen zich af). Je ontvangt dan per mail een opzegbevestiging per 30-6-2019.

  De selectiespelers/trainers/begeleiders die de club verlaten of die spelers die buiten de selectieteams vallen worden verzocht om na hun laatste activiteit dit seizoen voor Alphense Boys, hun in bruikleen gekregen spullen in te komen leveren (tas, kleding, winterjas). Leg altijd een briefje met jouw naam in de in te leveren tas. Kleding wel gewassen inleveren!

  In Sportlink staat er altijd automatisch een blokkade op de eventuele overschrijving naar een andere club, totdat aan alle verplichtingen is voldaan (contributie en boetes betaald en bruikleen kleding ingeleverd).Dat doet iedere club en is een middel om alles correct te laten verlopen. De ledenadministratie haalt die blokkade eraf als ze van ons een seintje krijgen dat alles is ingeleverd.

  Abdou Harroui (speelde 3 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys) was afgelopen zondag succesvol voor Sparta Rotterdam in de nacompetitiewedstrijd tegen Top Oss. Hij scoorde de beide prachtige goals in de met 0-2 gewonnen wedstrijd

 • Arjen Laferte (34 jaar) gaat volgend seizoen iedere woensdagavond trainer Jeffrey Verweij assisteren bij de trainingen van de 17-2 (3e divisie). TC Paul Bahlmann kwam ten ore dat Arjen na dit seizoen (is trainer van De Meern 15-1) een jaar zou stoppen. Vanwege de contacten m.b.t. oefenwedstrijden werd gevraagd aan Arjen (in het bezit van TC 2 diploma) of hij interesse had om één avond in de week in de keuken van de jeugdopleiding van Alphense Boys te kijken en samen met Jeffrey op het veld te willen staan met de talentvolle spelers van het geboortejaar 2004. Van harte welkom Arjen.

 • Het programma van de traditionele herfst en kersttoernooien bij Alphense Boys is bekend.

  De Herfsttoernooien 2019 voor diverse jeugdselectieteams staan op de kalender. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

  Maandag 21 oktober:         Toernooi voor o14-1 (2006, divisie niveau)

  Dinsdag 22 oktober:           Toernooi voor o13-1 (divisie niveau)

  Dinsdag 22 oktober:           Toernooi voor o12/o11 die  al 11 tegen 11 willen spelen

  Woensdag 23 oktober:       Toernooi voor o15-1 (divisie niveau)

  Woensdag 23 oktober:       Toernooi voor o12-1 teams (2008, 8 tegen 8)

  Donderdag 24 oktober:      Toernooi voor o13/o12, niveau hoofdklasse/1e klasse) 11-11

  Vrijdag 25 oktober:              Toernooi voor o9-1 teams (2011, 6 tegen 6)

  Vrijdag 25 oktober:              Toernooi voor o10-1 teams (2010, 6 tegen 6)

  Vrijdag 25 oktober               Toernooi voor o11-1 teams  (2009) 8 tegen 8

  Inschrijven kan vanaf nu bij: toernooien@alphenseboys.nl

   

  De kersttoernooien 2019-2020 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

  Maandag 23 december:     Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse/1e klasse)

  Vrijdag 27 december:         Toernooi voor o10-1 teams (2010, 6 tegen 6)

  Vrijdag 27 december          Toernooi voor o11-1 teams  (2009) 8 tegen 8

  Zaterdag 28 december       Toernooi voor o9-1 teams (2011, 6 tegen 6)

  Zaterdag 28 december       Toernooi voor o8-1 teams (2012, 6 tegen 6)

  Zondag 29 december         Toernooi voor o12/o11 die  al 11 tegen 11 willen spelen.

  Maandag 30 december      Toernooi voor o14-1 (2006, divisie niveau)

  Donderdag 2 januari:          Toernooi voor o13-1 (divisie niveau)

  Vrijdag 3 januari                  Toernooi voor o12-1 teams (2008, 8 tegen 8)

  Zaterdag 4 januari              Toernooi voor o15-1 (divisie niveau)

  Inschrijven kan vanaf nu bij: toernooien@alphenseboys.nl

  De operatie van Johan de Jonge (grensrechter 17-1, zie foto) is gelukt. Johan heeft een nieuwe kruisband in zijn knie gekregen en hoopt het begin van het seizoen weer langs te lijn te lopen bij de 17-1

 • Op de app ‘’Voetbal tv’’ wordt met een mooi filmpje vv Alphense Boys gepresenteerd. Kijk maar eens. Op die app kunnen alle thuiswedstrijden van Alphense Boys die op het hoofdveld worden gespeeld, via de app bekeken worden.

  Dario Lovecchio (oud speler van Alphense Boys) vertrekt na één seizoen bij derdedivisionist SJC. De van VVSB gekomen buitenspeler is momenteel op stage in Griekenland.

  Jari van Veen (gestopte keeper van de zaterdag 1) gaat volgend seizoen bij DOSR keepen.

  Sander van de Kleij (nu nog trainer/coach van onze 15-1) wordt volgend seizoen trainer/coach van AZ o12 in Alkmaar.

 • Komende zaterdag is de laatste competitieronde voor de jeugdselectieteams en voor drie teams wordt het nog héél spannend. Na de geweldige overwinning van de 19-1 afgelopen zaterdag (4-3 winst op koploper VVV Venlo) gloort er weer hoop om toch de nacompetitie te ontlopen. Zelf gaat de ploeg van Sander van Dijk naar FC Emmen o19. Bij winst hoeven ze nergens meer naar te kijken en zijn ze veilig. Bij een gelijkspel mag Go Ahead niet winnen tegen PEC Zwolle. Bij verlies moet Fc Den Bosch niet winnen bij Alexandria en mag Go Ahead niet winnen tegen PEC Zwolle. De nummer 8 degradeert naar de 2e divisie, de nummers 6 en 7 spelen nacompetitie.

   

  Uitslagen in de 1e divisie bij de o19

  FC Emmen JO19-1 - Alphense Boys JO19-1

  VVV-Venlo JO19-1 - Roda JC JO19-1

  Alexandria'66 JO19-1 - FC Den Bosch JO19-1

  Go Ahead Eagles  JO19-1 - PEC Zwolle JO19-1

   

  De stand in de 1e divisie laag van de o19

  1. VVV Venlo o19                    13-26
  2. Roda JC o19                       13-24
  3. Fc Emmen o19                    13-24
  4. PEC Zwolle o19                   13-19
  5. Alphense Boys o19           13-17
  6. Go Ahead Eagles o19          13-15
  7. Fc Den Bosch o19               13-14
  8. Alexandria'66 o19               13-6

   

  Ook bij de laatste competitiewedstrijd van de 15-1 volop spanning. Ze kunnen erin slagen om zich o.l.v. trainers Sander v/d Kleij en Wil Boom te handhaven in de eredivisie laag en dat zou een topprestatie zijn. Een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch (10.30 uur!) zou voldoende zijn. Als ADO Den Haag niet wint van Excelsior is de 15-1 veilig, want Fc Volendam en NEC spelen tegen elkaar, zodat er maar één over Alphense Boys kan komen. De nummers 7 en 8 degraderen naar de 1e divisie hoog.

   

  Uitslagen in de 1e divisie bij de o15

  Alphense Boys o15 – Fc Den Bosch o15

  Fc Volendam o15 – NEC o15

  ADO Den Haag o15 – Excelsior R o15

  Sparta Rotterdam o15 – Spartaan’20 o15

   

  De stand in de ere divisie laag van de o15

  1. Sparta Rotterdam o15        13-26
  2. Excelsior o15                     13-21
  3. Spartaan'20 o15                13-19
  4. Alphense Boys o15          13-18
  5. Fc Volendam o15                13-17
  6. NEC o15                            13-16
  7. Fc Den Bosch o15               13-15
  8. ADO Den Haag o15             13-15

   

  De 13-1 heeft op een heel andere manier spanning. In die competitie degraderen de nummers 5 t/m 8 naar de 2e divisie en de nummers 1 en 2 promoveren naar de 1e divisie hoog. De ploeg van trainers Robin Stolwijk en Egon Verlooij is al lang veilig en spelen zaterdag om 11.00 uur thuis tegen AFC. De ranglijst laat zien dat bij winst Alphense Boys minimaal op de tweede plaats zal eindigen en dus zou promoveren. Er is echter dit seizoen nog niet eerder gewonnen van AFC, maar ééns moet de eerste keer zijn toch?

   

  Uitslagen in de 1e divisie bij de o13

  Alphense Boys o13 – AFC o13

  Quick o13 – Zeeburgia o13

  Fc Emmen o13 – Alexandria’66 o13

  JVOZ o13 – VVV Venlo o13

   

  De stand in de 1e divisie laag van de o13

  1. Zeeburgia o13                   13-27
  2. AFC o13                            13-27
  3. Alphense Boys o13          13-25
  4. VVV Venlo o13                   13-18
  5. JVOZ o13                           13-16
  6. FC Emmen o13                   13-16
  7. Quick o13                          13-12
  8. Alexandria'66 o13               13-6

   

  De 17-2 heeft zich afgelopen zaterdag definitief gehandhaafd in de 3e divisie o.l.v. de trainers Jeffrey Verweij en Eli Wattimury. En dat is een knappe prestatie van de 1e jaars B-junioren die iedere wedstrijd weer moeten voetballen tegen spelers van een 17-1 die een jaar ouder zijn.

 • De zaterdag 1 heeft nog een minimale kans op een periodetitel, waar ze dit seizoen een paar keer heel dicht bij waren. Zelf moet de ploeg van John Cuvelier en Ron Martin winnen van Woubrugge (thuis) en dan moet FC Oegstgeest verliezen van Meerburg. Dat lijkt niet waarschijnlijk

   

  Uitslagen in de 4e klasse

  Alphense Boys – Woubrugge

  Aarlanderveen – Roodenburg

  SJC - Floreant

  Football Factory – Kickers

  Zevenhoven – Koudekerk

  Fc Oegstgeest – Meerburg

  LSVV – Haz.Boys

   

  De stand in de 4e klasse bij de zaterdag 1

  1. Aarlanderveen 1                 25-67
  2. Fc Oegstgeest 1                  25-50
  3. Floreant 1                          25-49
  4. Alphense Boys 1               25-48
  5. Woubrugge 1                      25-43
  6. LSVV 1                               25-41
  7. Haz. Boys 1                        25-38
  8. SJC 1                                 25-33
  9. Koudekerk 1                       25-31
  10. Roodenburg 1                     25-27
  11. Kickers 1                            25-23
  12. Zevenhoven 1                     25-21
  13. Meerburg 1                         25-21
  14. Football Factory                  25-8

   

   

  Afgelopen zaterdag (18 mei) speelden onze vier hoogste jeugdselectieteams allen tegen een BVO tegenstander en werd er niet verloren! De 19-1 en 17-1 wònnen van respectievelijk VVV en Go Ahead Eagles) en de 15-1 en 13-1 speelden gelijk (tegen Excelsior en VVV)

  Het is niet het seizoen van Niklas Blesgraaf (zondag 1). Enkele weken geleden moest hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden en bleek de schade mee te vallen (lichte hersenschudding). Afgelopen zondag viel de schade niet mee en werd hij opnieuw met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Bij een tackle van de tegenstander bleek hij zijn kuitbeen te hebben gebroken en liep ernstige schade op aan zijn binnenste enkelbanden. Volgende week wordt hij geopereerd. Na de operatie moet hij zes weken in het gips en daarna nog maanden revalideren.

 • Afgelopen zaterdag won de 17-1 afgetekend van Go Ahead Eagles 17-1. Het werd maar liefst 6-0 voor de mannen van trainer Jeffrey van Dijk. Daarmee staan ze nu op de eerste plaats in de 1e divisie laag.  In de slotfase kreeg de 17-1 nog een strafschop en die mocht keeper Thomas de Vries binnen schieten.

 • Programma thuiswedstrijden selectieteams zaterdag 25 mei:

  09.00 uur      13-2 – Sliedrecht 13-1

  10.30 uur      15-1 – FC Den Bosch o15

  11.00 uur      13-1 – AFC 13-1

  13.00 uur      17-2 – DHC 17-1

  15.15 uur      Zaterdag 1 – Woubrugge 1

  Je kan je nog steeds  inschrijven voor het Sportweekend dat op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni gehouden wordt. Lever je inschrijfformulier zo snel mogelijk in bij de bar.

  Vanaf deze week zijn er vijf ‘’pas-avonden’’ voor selectiespelers om de kleding (training en wedstrijdkleding) te passen en te bestellen. Gisteravond (dinsdag) was het gelijk al erg druk met hulp van Karin en John (foto links) en Mery (foto rechts)

 • De voetbalwedstrijd  Alphense Boys  - Woubrugge  is a.s. zaterdag live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Peter Fase  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Na de laatste competitiewedstrijd van uw team  (waarschijnlijk zaterdag 25 mei) willen wij van alle teams de wedstrijdballen + netje (+ waterzak) direct van u terugontvangen. Bij de toernooien deze ballen niet meenemen, die raken daar gegarandeerd zoek. U kunt de ballen (+ netje) inleveren in de commissiekamer. Op de ballen staat immers de naam van uw team. Volgend seizoen krijgt u weer nieuwe wedstrijdballen. Trainers die stoppen (wat wij niet hopen) ook graag de trainingshesjes inleveren (briefje erbij van wie het is) + trainingsdopjes +  de lichtsleutel.

  Bespaar ons svp de moeite om iedereen apart te moeten benaderen voor bovengenoemde zaken en lever het z.s.m. in. Dat kan op iedere doordeweekse avond bij Paul Bahlmann of anders kunt u het achterin de grote commissiekamer leggen met een briefje erbij van wie het is.

  Op zaterdag 25 mei staan (voor de meeste teams) de laatste competitiewedstrijden gepland. Er kan dan nog getraind worden tot en met zondag 16 juni, voor wie dat wil. Laat mij svp zo snel mogelijk weten (per email) wanneer uw team stopt met de trainingen. Ik kan daar dan rekening mee houden m.b.t. de veld en kleedkamerindeling (Paul.Bahlmann@hetnet.nl)

  Vanaf maandag 17 juni stopt het normale trainingsschema en stoppen dus alle trainingen. Vanaf maandag 17 juni worden namelijk de grasvelden 3, 4, 5 en 6 in onderhoud genomen door de gemeente en kan er niet meer getraind worden. Alle rechten m.b.t. de huidige trainingstijden en velden zijn dan vervallen. De ballenrekken gaan dan op slot en de ballen worden geteld en gecontroleerd. De laatste training van de huidige teams moeten dus echt in de week van 11 t/m 14 juni plaatsvinden. Of eerder, maar laat mij dat dan ruim op tijd weten.

  Op Hemelvaartsdag (30 mei) en maandag 10 juni (2e Pinksterdag) wordt er bij Alphense Boys niet getraind

  Vanaf maandag 17 juni gaat het ballenhok ook op slot en gaan we inventariseren hoeveel ballen er per team kwijt zijn en eventueel (per team) betaald moeten worden.

  Zoals bekend mag ieder team maximaal 20% van zijn trainings en wedstrijdballen kwijt raken. Zijn het er méér, dan moet er betaald worden door alle leden van dat team. Vervolgens worden alle ballen bekeken en eventueel vervangen en de ballenrekken gereorganiseerd. Alle codes komen dan te vervallen.

  De wensen m.b.t. trainingsdagen en tijden voor het nieuwe seizoen kunnen vanaf nu worden ingediend: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

   

 • Matz Flipse uit de 13-2 is fanatiek PSV supporter. Eind oktober 2018, toen PSV fier bovenaan stond met 5 punten los van AJAX, was Matz er van overtuigd dat PSV kampioen van Nederland zou worden. Hij was zelf zo overtuigd dat hij een weddenschap aanging: mocht PSV geen kampioen worden, dan zou hij een AJAX shirt aantrekken tijdens de training. Heel lang zag het er naar uit dat Matz gelijk zou krijgen, maar helaas voor hem, AJAX werd kampioen. En dus hield Matz zich sportief aan de gemaakte weddenschap en heeft hij vorige week in een AJAX shirt de training gedaan. Het shirt staat je overigens prima Matz! Op de foto herken je Matz omdat het de enige jongen is die niet blij kijkt.....!

 • Afgelopen zaterdag is de 15-4 kampioen geworden door met 4-2 van Kickers’69 uit Leimuiden te winnen. Met nog één wedstrijd te gaan (tegen nummer twee ARC 15-3) is de voorsprong 5 punten en dus zijn de mannen van Ronald Martin, Andries Martin en Remco Vaessen niet meer in te halen. De medailles werden door bestuurslid Gerard Haverkamp uitgereikt (hartelijk dank daarvoor) en na de huldiging werd er in de kantine van de Boys een feestje gevierd met patat en een drankje. Met ‘We Are The Champions’ op de achtergrond werd het een gezellige middag!

 • HALVE FINALE PENALTYBOKAAL  SPORTWEEKEND

  De volgende elftallen hebben zich gemeld voor de halve finale van vanavond (woensdag) 18:00 uur

  09-1, 09-2, 10-1, 11-1, 11-2,  11-3, 12-2, 12-5, 12-6M, 13-2, 13-3 en 13-4

  Voor de elftallen die nog niet opgegeven zijn LAATSTE KANS. Graag vandaag nog  of vanavond om 18:00 uur aanwezig op Veld 2

  Naast de voordeur van ons kleedkamercomplex hangt al het hele jaar een formulier met de activiteiten van de week. Daar staan ook de veld en kleedkamerindeling van de doordeweekse (oefen)wedstrijden die bij ons gespeeld worden. Kijk daar dus altijd even op, want dàt formulier is leidend

 • GETUIGENOPROEP
  Afgelopen zaterdag 11 mei 2019 tussen 15.00 en 17.00 uur is er op het fietspad van de Sportlaan te Alphen aan den Rijn een 11-jarige jongeman aangereden door een scooter. De scooter kwam met het voorwiel tegen het achterwiel van de fiets aan waardoor de jongen met zijn fiets gevallen is en met zijn hoofd tegen een boom aankwam. De jongeman is even buiten westen geweest. De bestuurder van de scooter is niet gestopt om zich te ontfermen over de jongen. Gelukkig deed een dame met een klein hondje dat wel. Ze vertelde uiteindelijk de jongen dat het om een (motor)scooter zou gaan die erg hard reed en waar 2 jongens zonder helm op zaten. De dame heeft de jongen uiteindelijk bij zijn sportclub afgezet. Wij zijn op zoek naar deze dame die zich ontfermt heeft over deze jongen. Ook zijn wij op zoek naar andere getuigen van dit voorval en de 2 jongens die op de scooter zaten. Heeft u informatie over dit voorval wat ons kan helpen tot het vinden van deze mensen, dan kunt u contact met ons opnemen.

 • JO13-4 wint door teamwork het Kampioenschap

  Afgelopen zaterdag 18 mei is de JO13-4 onder de bezielende leiding van trainer Ronald Martin kampioen geworden. Van de 10 wedstrijden hebben de boys 9 x gewonnen en 1 x gelijk gespeeld. Een knappe prestatie, waarbij teamwork de doorslag heeft gegeven. Elke week traint deze groep van 15 jongens twee keer, om vervolgens de opgedane kennis zo goed mogelijk in de wedstrijden toe te passen. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer, maar altijd samen als team. Want zoals Johan Cruijff ooit zei: "alleen kan je niks en met zijn allen kun je alles." En dit teamwork heeft geleid tot het winnen van het kampioenschap. En daar zijn ook wij (Mark de Feijter en Saskia Aalders) als teambegeleiders, Menno de Bruin (assistent trainer), maar ook de groep ouders trots op. Gefeliciteerd Boys!

  Huisfotograaf Arjan de Graaf maakte ook een fotoreportage van de kampioenswedstrijd. Klik maar op deze link en dan mag en kan je de foto’s gratis downloaden : https://photos.app.goo.gl/CQgZxagerSSea8uo7