• Boys richt vizier nog op zesde plaats

  Alphense Boys mag zich opmaken voor de kampioenswedstrijd van Groene Ster. De Limburgers kunnen komende zondag met een overwinning op De Bijlen de titel van de Hoofdklasse B veroveren. De Boys wil er een kraker van maken en daarmee voorkomen dat het seizoen voor henzelf maar stilletjes afloopt. Deze zondag stond bij Unitas feitelijk niets meer dan de eer op het spel, al knokten beide ploegen hard voor de punten. Het werd een terecht gelijkspel: 1-1.

  "Dat gaat niet gebeuren", zei trainer Hein van Heek zondag in Gorinchem tegen Studio Alphen-verslaggever Erik Joustra, na afloop van de wedstrijd tegen Unitas, toen hij hoorde dat Groene Ster komende zondag bij de Boys kampioen kan worden. "Het seizoen is nog niet afgelopen voor ons, we willen er alles aan doen om de zesde plaats nog te bemachtigen en daarvoor hebben we de punten tegen Groene Ster hard nodig."

  Alphense Boys kan en zal het de koploper zeker niet gemakkelijk maken. De ploeg is sinds afgelopen week ‘veilig’ en kan vrijuit spelen. Vandaag gebeurde dat al, van twee kanten trouwens, want ook Unitas heeft niets meer te verliezen. Nog wel wat te winnen, in de nacompetitie straks. De verrassend sterke debutant (twee seizoen geleden nog tweedeklasser) plaatste zich daar maanden geleden al voor door de eerste periode te winnen. Het werd dan ook een open en alleraardigste wedstrijd, waarin beide ploegen verzorgd combineerden en de Boys de tegenstander aanvankelijk tactisch de loef af stak.

  Unitas wist eerst niet zo goed raad met de 4-4-2 opstelling, ingegeven door een reeks geblesseerde spelers bij de Boys. Na een gelijkgaande openingsfase kreeg de hard werkende ploeg het betere van het spel en ontstonden ook de grootste kansen. Raychelo Fecunda, Arjan Ouwendijk en Thijs Hoogenboom konden de score openen. Tegen de kansenverhouding in kwam acht minuten voor rust de 1-0 op het scorebord, toen Armand Salmani een dekkingsfout afstrafte.

  Enkele minuten na rust viel de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf het middenveld belandde voorbij de tweede paal bij Arjan Ouwendijk, die direct hard en laag voorzette. Thijs Hoogenboom (foto) rondde af: 1-1. Dat dit uiteindelijk ook de eindstand werd, was enerzijds te danken aan het noeste verdedigen van zowel Unitas- als Boysspelers, een aantal reddingen van Boyskeeper Tim van der Linden én van zijn collega Ruud Verberk. Die hield valk voor tijd de invallers Lilinho Martins en A-junior Alessio van der Straalen van de winnende treffer af.

  Er zijn in de Hoofdklasse B nog twee ronden te gaan. Komende zondag is dus de wedstrijd tegen koploper Groene Ster en op 26 mei is hekkensluiter De Meer, reeds gedegradeerd de laatste tegenstander van het seizoen.

  Uitslagen 

  Unitas-Alphense Boys 1-1, Gemert-Halsteren 1-2, Groene Ster-VC Vlissingen 6-2, De Meern-SV Meerssen 0-2, Leonidas-RKSV Minor 0-1, RKSV Nuenen-IFC 1-1.

  Stand

  1.           Groene Ster 26-58 (56-26)

  2.           Halsteren 26-54 (53-20)

  3.           Gemert 26-53 (74-34)

  4.           Baronie 26-53 (50-29)

  5.           Unitas 27-53 (56-38)

  6.           SV Meerssen 26-37 (37-40)

  7.           RKSV Nuenen 26-34 (39-34)

  8.           Alphense Boys 26-33 (46-44)

  9.           UDI'19 26-31 (34-39)

  10.         Minor 27-31 (37-49)

  11.         RKAVV 26-25 (27-38)

  12.         IFC 26-25 (40-59)

  13.         Leonidas 26-25 (36-61)

  14.         Vlissingen 26-23 (25-49)

  15.         De Meern 26-13 (24-74)

   

  Clubtopscorers

  Thom Nouwens 9x, Arjan Ouwendijk 7x, Thijs Hoogenboom 7x, Patrick Krop 5x, Nick Broekhuizen 3x, Boris Zanoli 3x, Wessel Meiring 3x, Bas van Zoest 3x, Pepijn Kooij 1x, Mike Bavelaar 1x, Raychelo Fecunda 1x.