• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Alphense Boys 17-1 en 13-1 definitief veilig

Door een 1-0 overwinning op hun opponent (respectievelijk DEM o17 en JVOZ o13) weten zowel de 17-1 (zie foto) als de 13-1 zich zeker van nòg een seizoen 1e divisie voetbal. De 19-1 moet vrezen voor nacompetitie na de duidelijke 5-0 nederlaag van vandaag tegen Roda JC. De 17-2 pakte op de valreep een kostbaar gelijkspel tegen Velo 17-1. De zaterdag 1 verloor met 2-3 van Floreant en daarmee de strijd om de 3e periodetitel. Door de onverwachtse nederlaag van Fc Oegstgeest zijn er toch nog steeds mogelijkheden om de periodetitel over te nemen van de kampioen. Dan moet de ploeg van trainer John Cuvelier wel 3e worden (achter Aarlanderveen en Floreant)

Alphense Boys o19 leed een kansloze nederlaag, uit tegen Roda JC. Het werd 5-0 voor de ploeg uit Kerkrade. Al in de 10e minuut werd het 1-0 toen een bal niet kon worden weggewerkt en diagonaal werd binnen geschoten. In de 17e minuut werd er slordig balverlies geleden in de opbouw. Direct gaf Roda de voorzet bij de tweede paal, die eerst nog gekeerd werd door keeper Bas Schol, maar die kon de bal niet vasthouden en de rebound betekende 2-0. Vlak voor rust werd de linkerspits van Roda bediend via een steekpass en schiet in de korte hoek de 3-0 binnen. In de 51e minuut werd het 4-0 vanuit een corner en dichtbij binnengetikt. Vlak voor tijd volgde een snelle Roda counter via rechts, de bal werd keurig teruggelegd en bij de tweede paal binnen geschoten (5-0). Alphense Boys creëerde nog wel wat kleine kansjes. Toch was ook vandaag de absolute beleving en de wil om ten koste van alles te willen winnen, niet aanwezig. En dat is toch echt een vereiste als je degradatievoetbal moet spelen. De nacompetitie kan nog steeds ontlopen worden, maar dan moeten de spelers allemaal eerst knetterhard gaan werken waarmee ze wellicht ook wat geluk kunnen afdwingen. Het gaat niet vanzelf in deze fase van het seizoen, maar het kàn nog steeds. Volgende week zaterdag speelt de o19 om 15.00 uur thuis tegen VVV Venlo o19

8. Alexandria'66 o19               12-6

Alphense Boys o17 speelde vandaag tegen de nummer 3 van de ranglijst (DEM o17) en won verdiend met 1-0. Om maar aan te geven hoe spannend het is in de strijd tegen degradatie, DEM staat na vandaag op een nacompetitieplaats! De personele problemen waren vandaag weer groot, maar er stond weer een strijdbaar team binnen de lijnen. Gelukkig waren Jesse Belt en Illias Dardour (beiden van de o15) bereid gevonden om de groep compleet te maken, waarvoor dank. Alphense Boys O17 had vanaf de start veel balbezit, maar deed daar niet al te veel goede dingen mee voor de rust. Vlak voor rust was er een levensgrote kans voor de goede linkerspits van DEM O17, maar Thomas de Vries bracht knap redding.

• Na de hervatting komen de Boys niet heel denderend uit de kleedkamer. Het was onzorgvuldig. Al direct na de rust valt Dyrell Dongor (zie foto boven) geblesseerd uit en komt Jasper Schinkel voor hem in de ploeg. Nabil Sayadi zet na 47 minuten een individuele actie in en wordt vastgehouden, maar de bal verdwijnt niet op de stip. Er volgt een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. De vrije trap van Lars Verzaal wordt door Taner Bayram op de lat gekopt.

• In de 59' minuut komt Alphense Boys O17 toch op voorsprong. Een goede voorzet van Junior Sonowo komt aan bij de tweede paal. Taner Bayram zet een goed blok en krijgt de bal bij de goed spelende Yassine Bouchnafa die de 1-0 binnen schiet. Daarna kon gelukkig Lars Verzaal en Yuval Checkley het achterin dicht houden. In de tweede helft met Sam van Rooijen die vandaag onwijs hard werkte en belangrijk was voor het team. Nabil Sayadi bezweek ook niet onder druk en Julian van der Kwaak stond steeds prima opgesteld voor de verdediging.

• Er kwam toch nog één kans voor de ploeg uit Beverwijk. Echter dat schot ging over het doel heen van Thomas de Vries. Toen ook een hoekschop, wat een scrimmage opleverde, kon worden weg gewerkt wisten we dat er drie punten zouden worden gepakt. In de laatste 8 minuten viel Illias Dardour (O15) gedreven in voor Max van Hees die het strijdtoneel moest verlaten. Een fantastische prestatie van de O17 van Alphense Boys o.l.v. trainer Jeffrey van Dijk,  dat, door dit resultaat, ook volgend seizoen uit mag komen in de landelijke 1e divisie. Het heeft veel energie gekost en de spelers hebben hier ontzettend hard voor gewerkt het afgelopen seizoen. Volgende week wacht wel gewoon nog de competitiewedstrijd thuis tegen Go Ahead Eagles O17 om 13.00 uur. De ploeg uit Deventer was eerder dit seizoen al tot twee maal toe te sterk voor Alphense Boys O17. Via deze link is een korte samenvatting te zien van de wedstrijd van vanmiddag (van Arjan de Graaf): https://youtu.be/g5ySkFGxtys

8. Hollandia o17                      11-7

Alphense Boys 17-2 speelde vandaag een belangrijke wedstrijd in de strijd om lijfsbehoud tegen concurrent VELO 17-1. Het begin van de wedstrijd is voor de Boys: de persoonlijke duels worden gewonnen. Toch zijn de eerste grote kansen voor VELO, maar Rens Boer blijkt op die momenten een goede sta-in-de-weg. De Boys komen halverwege de eerste helft op achterstand. De goal heeft een sterke buitenspellucht, maar je moet altijd blijven voetballen tot het moment dat de scheidsrechter fluit. Stilstaan is geen optie, want dan kom je te laat bij het volgende moment. In de rust gaat het er even stevig aan toe en komen de Boys tot een gezamenlijk plan. In de tweede helft worden er veel kansen gecreëerd door de Boys, echter wil de bal er niet in. De Boys blijven strijden voor wat zij waard zijn en Yunus wordt gevloerd binnen het zestienmetergebied. De scheidsrechter besluit echter om een vrije trap te geven. De spelers van VELO raken verwikkeld in een discussie met de scheidsrechter en één van de spelers krijgt hiervoor de rode kaart gepresenteerd. Dit is het sein voor de Boys om het gaspedaal nog wat verder in te trappen.

• Het duurt uiteindelijk tot de laatste minuut voordat de verdiende gelijkmaker valt. Rens Boer brengt de bal in en Janz Schipper kopt de bal op een geweldige manier tegen de touwen. Hoe dit doelpunt gevierd wordt, is kenmerkend voor het team: iedereen wordt hierbij betrokken en de passie en emotie spat van de spelers af. Prachtig ook om te zien hoe vader en zoon elkaar in de armen vliegen om een doelpunt te vieren! Volgende week wacht de volgende belangrijke wedstrijd om 13.00 uur uit tegen Smitshoek.

12. Barendrecht 17-1                20-14

Alphense Boys 15-1 was vandaag vrijdag. Volgende week speelt de o15 om 13.15 uur uit tegen Excelsior R o15

8.  NEC o15                           12-13

Alphense Boys 15-2 speelde vandaag tegen Foreholte 15-1. De heen wedstrijd werd redelijk gemakkelijk met 2-0 gewonnen. Ook vandaag begonnen we goed. Snel positiespel resulteerde in een grote kans voor Steve, maar die schoot op de keeper.

• De gehele wedstrijd domineerden de boys aan de bal, maar misten ongelooflijk veel kansen. Foreholte deed maar één ding: de bal lang trappen en hopen op het beste. De 4x dat ze voor de goal kwamen gingen er ook alle 4 in. Allemaal vanuit een lange bal en een snelle counter. Vandaag konden we daar niks tegenover zetten. Zonde, want de 3e plek raakt nu uit het zicht en de 4e plek zijn we kwijt. Nog twee wedstrijden te gaan en in die wedstrijden moeten we het seizoen op een goede manier afsluiten. Voetballend was het vandaag zeker niet onvoldoende. Het afmaken van de kansen en de omschakeling echter wel. Volgende week zaterdag speelt de 15-2 om 11.00 uur thuis tegen RKAVV 15-1

11. Laakkwartier 15-1                19-8

Alphense Boys 13-1 speelde opnieuw een thuiswedstrijd. Nadat de ploeg van trainer Robin Stolwijk vorige week ongelukkig verloor van Zeeburgia werd er nu wel gewonnen van JVOZ o13 (1-0). De start was voortvarend want in de 5e minuut was het al raak. Vanuit een cornervariant kwam de bal voor de voeten van Tim van Veen. Die kopte raak via het hoofd van een JVOZ-verdediger (1-0).

• Na 10 minuten kon de score verdubbeld worden, Sven Verpoort ging er op links langs en legde de bal perfect terug op Tim. Zijn inzet werd uit het doel geranseld door de keeper. De dominantie leverde nog twee gevaarlijke momenten op in de eerste 20 minuten (o.a een bal van de doellijn gekopt na een schot van Sam Ringeling). In de fase die volgde tot aan de rust had Alphense Boys o13 eventjes veel moeite om het dynamische spel van het team uit Zeeland onder druk te zetten. Tot grote kansen van JVOZ resulteerde dit niet. Na rust golfde het spel in de eerste 10 minuten wat op en neer zonder dat beide teams voor gevaar konden zorgen. Totdat ineens vanuit het niets de rechteraanvaller van JVOZ langs de achterlijn twee Boys-spelers passeerde en de bal hard in de korte hoek op de paal schoot. In het laatste kwartier krijgt Alphense Boys meer dan genoeg mogelijkheden om de score uit te breiden. Zo ging Milan Fuertes alleen op de JVOZ keeper af, maar was besluiteloos.

• Zeker op het moment dat JVOZ meer risico ging nemen kwamen we enkele keren goed vrij op het middenveld waar uitblinkers Dean Valentijn en Dahli Jordense dan voor de aanvoer vooruit zorgden. In de afronding waren we niet efficiënt genoeg, anders is eerder alle spanning uit de wedstrijd. Wel zijn we heel blij met hoe we tijdens de wedstrijd zijn omgesprongen met steeds veranderende spelsituaties en dat we na rust de controle weer terug kregen tegen deze goede tegenstander. Volgende week zaterdag speelt de o13 om 12.30 uur een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo o13. De 13-1 is nu zeker van een vervolg (volgend seizoen) in de 1e divisie laag en kan zelfs nog promoveren naar de 1e divisie hòòg als ze bij de bovenste twee teams eindigen. De laatste wedstrijd van het seizoen (op zaterdag 25 mei) zou daarover kunnen gaan beslissen. Dan komt AFC 13-1 naar Alphen a/d Rijn. Maar éérst van VVV Venlo zien te winnen

8. Alexandria'66 o13               12-3

Alphense Boys 13-2 speelde vandaag thuis tegen UVS 13-1. De Boys starten direct met hoge druk vooruit en de bal wordt gecontroleerd rond gespeeld. Na een fraai samenspel voorin lijkt er balverlies te zijn, maar weet Senne nog net een mooie steekpass op Abdul te geven die gecontroleerd de 1-0 binnen werkt. Dat is lekker starten!

• Even later weer een corner, we hadden er een hoop deze wedstrijd, bereikt Senne die de bal voorgeeft op Abdul die rakelings langs het doel kopt. Het is rust! De jongens zijn overtuigend beter en de 1-0 voorsprong mogen we dan ook magertjes noemen. Na een heel fraai samenspel tussen Yassine, Joshua, Sami en Santino wordt uiteindelijk Abdul bereikt. Met een mooie eigen actie werkt hij zich richting het doel en scoort fraai de 2-0. Vervolgens gaf Abdul de assist op Senne Steijlen en die scoorde netjes de 3-0.

• Wanneer even later een vrije trap in het voordeel van UVS wordt gegeven wordt deze zeer snel genomen en waren de Boys nog niet goed in positie. UVS maakt hier goed gebruik van en werkt de 3-1 binnen. Direct wordt dit doelpunt echter door de jongens afgestraft wanneer Senne de bal mooi voor het doel trekt en Ersan prima is ingelopen en de 4-1 binnen werkt. De Boys blijven de bal lekker rond spelen. De wedstrijd is vandaag vrijwel in het geheel op de helft van UVS gespeeld. Volgende week zaterdag speelt de 13-2 om 11.30 uur uit tegen Zwaluwen 13-1

12  Sliedrecht 13-1                 20-7

Alphense Boys E-Top verliest uit met 6-2 bij FC Lisse JO13-2007. De trainers wilden graag een andere tactiek uitproberen, maar dat pakte niet goed uit. Het is altijd goed en leerzaam om iets anders uit te proberen. Echter de uitwerking was niet zoals gewenst en dat resulteerde in een 5-0 rust stand. In de rust de koppen bij elkaar en terug naar ons vertrouwde spel. De tweede helft is er met veel strijd en beleving gevoetbald. Door doelpunten van Finn en Sinan wordt de tweede helft gewonnen met 1-2.  Enkele weken geleden was het was grimmig, nu gingen de beide teams na afloop heel vriendschappelijk met elkaar op de foto om te laten zien dat ‘’de vrede week getekend’’ is.. Volgende week de laatste wedstrijd voor de E-Toppers thuis om 09.00 uur tegen kampioen DSO JO13-2007.

6. Meerburg o123-2007                     9-6

Alphense Boys zaterdag speelde vandaag tegen Floreant. Beide teams stonden precies gelijk bovenaan de stand in de 3e periode. Helaas leed de ploeg van de trainers John Cuvelier en Ron Martin een 2-3 nederlaag. De wedstrijd was nog geen drie minuten oud toen een steekpass op rechts niet goed beoordeeld werd. Via de hand van keer Sven Tourne rolde de bal over de doellijn (0-1). Er kwamen kansen van o.a. Jesse en Sontjie, maar toch werd het eerst. Dwars door het midden van de verdediging werd een Floreant speler vrij gespeeld (0-2). In de 38e minuut werd het 1-2 door een kopbal van Donovan Olivieira op aangeven van Appie Mououhyieddine.

• Op slag van rust werd het zelfs 2-2 toen Sontjie Roosberg de bal prima binnen stifte. Na rust hield het offensief van Alphense Boys aan. Het overwicht was er, maar toch scoorde Floreant via een vrije trap (2-3). Daarna deden de Boys spelers alles wat mogelijk was, er werd hard gewerkt, kansen waren er ook o.a, voor Sontjie Roosberg.

• Twee strafschopmomenten werden nog weggewuifd door de scheidsrechter en het bleef 2-3. Toch zijn er nog mogelijkheden op een vervangende periodetitel, maar dan moeten de laatste twee wedstrijden in ieder  geval gewonnen worden en moet Fc Oegstgeest een fout maken. Volgende week zaterdag speelt de zaterdag 1 om 14.30 uur uit tegen Kickers’69