• Woensdagnieuwtjes

  Het jongste selectie team van Alphense Boys de JO8-1 heeft afgelopen zaterdag (4 mei) de finale van de beker behaald. Zaterdag morgen vroeg op een winderig Sportpark Nieuw Zuid in Katwijk waren de jongemannen de leeftijdsgenoten van Quick Boys de baas in de halve finale. Met een klinkende 6-0 overwinning overklaste de jonge Alphenaren Quick Boys volledig. De boys pakten al snel de leiding en met een ruststand van 5-0 was de buit al binnen. Met slechts 1 doelpunt na rust vergaten de mannen zichzelf extra te belonen voor hun goede spel, maar het kon de pret niet drukken voor Brian, Damian, Marouan, Daniyal, Safouan, Pepijn, Adam en Ibrahim voor het bereiken van de finale. Tegenstander in de finale wordt een oude bekend uit de competitie Nieuwerkerk JO8-1. De wedstrijd staat gepland voor 30 mei Hemelvaartsdag op een neutraal terrein.

  Advertentie in het Leids Dagblad: Beste volgers, ik heb 2 kaarten voor Ajax-Spurs. Alleen op hetzelfde moment kan mijn vrouw gaan bevallen. Iemand interesse om wél bij de bevalling te zijn?

  Floris Hazenberg (vorig jaar nog matchwinner van de door de 19-1 gewonnen finale van de nacompetitie tegen MVV) gaat toch niet naar UVS. De diagnose van slijtage aan zijn heup waardoor hij een stapje terug moest doen, bleek onjuist. Daarom blijft hij alsnog bij Rijnsburgse Boys (2e divisie)

  Mario Huliselan is al enkele jaren de vaste grensrechter van de 19-1 en zou eigenlijk na dit seizoen stoppen. Hans Wertheim (wordt leider van de 13-1) wist hem echter te interesseren om als grensrechter over te stappen naar de 13-1. Dat kost hem wat minder tijd zodat hij nog een groot deel van de zaterdag zelf kan besteden. Wij zijn er blij mee. Wie volgt, want we zoeken nog een aantal grensrechters, leiders en assistent trainers bij de jeugdselectieteams.

 • Programma thuiswedstrijden selectieteams voor zaterdag 11 mei

  09.00 uur      13-2 – UVS 13-1

  11.00 uur      13-1 – JVOZ 13-1

  11.00 uur      15-2 – Foreholte 15-1

  13.00 uur      17-1 – DEM 17-1

  13.00 uur      17-2 – Velo 17-1

  15.15 uur      Zat 1 – Floreant 1

  Komende zaterdag staan er weer een paar hele belangrijke thuiswedstrijden op het programma.

  Om 11.00 uur moet de 13-1 zich herstellen van de onnodige nederlaag van afgelopen zaterdag en door te winnen van JVOZ de droom in leven te houden om wellicht te kunnen promoveren naar de 1e divisie hoog. Dan moeten ze 1e of 2e worden in de competitie.

  De 17-1 kan om 13.00 uur door een overwinning op DEM definitief behouden blijven voor de 1e divisie.

  De 17-2 speelt ook om 13.00 uur en zal tegen Velo 17-1 vol aan de bak moeten om uit de gevarenzone van de dreigende nacompetitie te blijven.

  De zaterdag 1 besluit de dag om 15.15 uur met een superbelangrijke wedstrijd tegen Floreant. Wil de ploeg van John Cuvelier nog een periodetitel pakken, dan moet er nu gewonnen worden. Beide teams staan exact gelijk bovenaan in de stand van de 3e periode. Alleen heeft Floreant een beter doelsaldo.

  De 19-1 reist af naar Kerkrade waar de eveneens belangrijke wedstrijd tegen Roda JC op het programma staat (14.00 uur). Nacompetitie dreigt en een overwinning zou een enorme stap in de goede richting betekenen.

  De 15-1 heeft komende zaterdag rust (interland weekend) en kan nog even nagenieten van de uiterst belangrijke overwinning van afgelopen zaterdag tegen NEC. Ze zijn er nog niet, wamt alles staat dicht bij elkaar. Het zou een formidabele prestatie zijn van dit team en de trainers Sander v/d Kleij en Wil Boom, als ze zich zouden handhaven in de eredivisie

  Afgelopen zondag (5 mei) was het precies 28 jaar geleden dat Alphense Boys 1 via een 1-2 zege bij en tegen RVC (doelpunten Peter Gerse en Frank Bakker, zie foto) promoveerde naar de Hoofdklasse.

 • Dat was toen het hoogste amateurniveau van Nederland. De boys spelers van toenmalig trainer Paul Bahlmann, werden aangemoedigd door maar liefst 7 spelersbussen vol supporters die naar Rijswijk waren gegaan. Alphense Boys hield het 4 seizoenen vol op het hoogste niveau.

 • De voetbalwedstrijd  Unitas - Alphense Boys is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  De voetbalwedstrijd Alphense Boys - Floreant is a.s. zaterdag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

   

  Alphense Boys geeft regelmatig sportkleding weg naar Kenia en Ghana. Aflopen week was Karin Passchier in Ghana. Zij is de vrouw op de foto die kleding en met name sportkleding inzamelt voor kinderen in Gambia. Zo worden er voetbalclubjes opgericht die wedstrijden tegen elkaar speler. Wij als Alphense Boys schenken afgeschreven kleding. Die laat ze dan op  eigen kosten verschepen naar Gambia waar ze dan zelf aanwezig is om het uit te delen. Op weg om naar een voetbalwedstrijd te gaan kijken in Ghana, kwam Karin deze jongeman tegen in een niet te missen shirt van Alphense Boys. En daarmee moest ze natuurlijk op de foto om die foto naar ons op te sturen. Schitterend toch?

 • 18 Mei is weer het feest voor onze fantastische vrijwilligers. Er hebben zich al ruim 140 mensen aangemeld. Ben je vrijwilliger en je hebt je nog niet aangemeld dan kan dat nog deze week. Het beloofd weer een zeer gezellige avond te worden waar je bij kan horen.

  Zaterdag 18 mei is de kantine vanaf 18:00 gesloten vanwege de voorbereidingen voor het vrijwilligersfeest.

  Vorige week hebben de twee kunstgrasvelden een groot onderhoud gehad. De velden zien er weer prima uit.