• Jens: van Feyenoord, TAVV én de Boys

  Jens Toornstra is het levende bewijs dat clubliefde nog bestaat. Met een nieuw contract tot 2022 op zak jaagt de 30-jarige middenvelder in zijn zesde seizoen op nieuwe successen. Dit seizoen is Feyenoord als underdog gestart. Een aantal kernspelers vertrok en er kwamen geen versterkingen met een grote naam bij. Toornstra heeft er niettemin vertrouwen in.

  "Feyenoord en de supporters maken soms een soort oergevoelens in me los", vertelt hij in het onlangs verschenen Feyenoord Magazine. Vroeger, toen hij als kleine jongen bij TAVV in Ter Aar speelde en vanaf de D-jeugd bij Alphense Boys, liep hij regelmatig in een shirt van Feyenoord. "Sinds ik hier speel en successen heb mogen vieren, is dat gevoel alleen maar sterker geworden. Feyenoord is gewoon mijn club."

  Grootste toernooi
  Maar Jens Toornstra is niet alleen van Feyenoord. Hij is ook nog altijd van TAVV, waar hij op zaterdag graag te vinden is om bij zijn oude ploeggenoten te kijken, en van Alphense Boys, waar elk jaar eind augustus het Jens Toornstra Toernooi wordt gespeeld, het grootste eendagsjeugdtoernooi van Nederland met meer dan 160 deelnemende teams. "Nou en of ik het eervol vindt dat dit toernooi mijn naam draagt. En als het even kan ga ik ook kijken. Wat helaas te weinig gebeurt, maar dat komt omdat Feyenoord meestal op zondagmiddag speelt." Ook dit jaar zou dat zo zijn, maar de wedstrijd van a.s. zondag tegen AZ is verplaatst. De kans bestaat dus nog dat Jens dit jaar weer langs komt. Hij heeft de uitnodiging in beraad.

 • Wederzijdse liefde
  Terug naar Feyenoord. Op Sven van Beek na is hij de speler die het langst bij deze selectie zit. En het is de verwachting dat hij daar niet meer zal vertrekken. Hij verlengde zijn contract tot 2022. De liefde is dus wederzijds. "De club is tevreden met me, vertelde technisch directeur Sjaak Troost me in aanloop naar dit seizoen. Ook trainer Jaap Stam wilde me graag behouden. Daarom wilde Feyenoord mijn contract, dat tot 2021 liep, met een jaar verlengen. Normaal gesproken verleng je niet per se als je nog een contract van twee jaar hebt, maar het gevoel van beide kanten is goed. Als je dat op zo’n manier kunt uitspreken naar elkaar, is dat voor beide partijen fijn."

  Fiscale economie
  Met Feyenoord heeft hij reeds gesproken over een carrière als hij op een dag een voetbalpensionado is. "Ik studeerde vroeger fiscale economie en heb vorig jaar een cursus sportmanagement gevolgd aan de Johan Cruyff University. Wellicht dat ik straks iets commercieels ga doen bij Feyenoord. Ik denk veel en ook graag vooruit, dus ook over mijn leven na het voetbal. Op dit moment zie ik mij straks niet in een technische staf op het veld staan. Maar dat zien we tegen die tijd wel. Eerst wil ik mij volledig focussen op het voetbal."

  Laatbloeier
  Toornstra is een laatbloeier. Pas op 21-jarige leeftijd vertrok hij van Alphense Boys naar ADO Den Haag. Hier maakte hij naam en faam en vertrok naar Utrecht, om uiteindelijk in Rotterdam te belanden. "Ik leef mijn droom, zo zou je kunnen zeggen. Ik geniet volop van alles wat ik meemaakt. Ik speel nu vijf seizoenen bij Feyenoord en in die periode hebben we vijf prijzen gepakt. Toch zijn we hier allemaal hongerig naar succes, vooral omdat we het vorige seizoen als teleurstellend hebben ervaren. We wonnen weliswaar gelijk de Johan Cruyff Schaal maar hierna bleven de successen achter op de verwachtingen. Met andere woorden, we hopen dit jaar te laten zien dat we beter zijn. Er zit veel kracht en talent in de huidige selectie, ook al vertrokken enkele gezichtsbepalende spelers."

  Ambitieuze plannen
  Ondertussen denkt hij nog vaak terug aan zijn periode bij Alphense Boys, waar hij de basis legde voor de voetballer die hij nu is. "Ik hoorde dat hier ambitieuze plannen zijn. Zes jeugdteams spelen op divisieniveau, wat natuurlijk superknap is. En het is goed om te horen dat het eerste ook op dat niveau terecht wil komen. Dat past bij een club als Alphense Boys. Ik blijf de club dan ook nauwlettend volgen."

 • BVCB JO13-1 - AB JO13-2: 1-3 winst voor overtuigend sterkere Boys

  Het is vandaag 4 mei, koud maar zonnig en we reizen af naar Bergschenhoek. Er staat een wedstrijd op het programma tegen de nummer 8 in de competitie, namelijk BVCB. Eerder in het seizoen wonnen de Boys thuis met een matige 1-0, maar waren duidelijk de sterker ploeg. BVCB doet het de laatste wedstrijden erg goed én voor hen is winst voor handhaving in de Derde Divisie ook van belang. De jongens kunnen zich dus opmaken voor een pittige pot voetbal.

  Vorig weekend was er geen wedstrijd en de week ervoor hadden de Boys een fantastisch toernooi in München gespeeld. Mooie en pittige wedstrijden, heerlijk zonnig Duits weer en ontzettend veel lol met elkaar! Een pittige voetblessure van Daan H op de laatste dag van het toernooi was wel een beetje een domper, maar nadat hij de afgelopen trainingen vanuit een rolstoel moest bekijken, ondersteund hij zijn teamgenoten inmiddels met loopgips. Dat ziet er alweer een heel stuk beter uit Daan!

  Na een drukke en spannende tijd, met ook wat verliespunten in de laatste competitiewedstrijden zal trainer Michael vandaag de Boys motiveren om er weer volle bak voor te gaan. Op de bank starten naast Daan H ook Sami, Ersan, Bjorn en Thijs. De wedstrijd start en BVCB begint fel. Er wordt van beide kanten flink druk gezet in de eerste minuten van de wedstrijd. Hoewel het spel nog wat rommelig is, concluderen we al snel dat de Boys wel duidelijk sterker zijn. Er zijn wat lange ballen van BVCB maar steeds is het Matz, Santino, Stef of Serua die er goed bij zit en de bal weer gecontroleerd vooruit werkt. Een mooi samenspel van Abdul en Senne lijkt het eerste gevaar te leveren, maar wordt door BVCB uitgewerkt. De uitbal wordt genomen en na een kleine overtreding mag Senne vanaf de rechterzijde een vrije trap nemen. Van behoorlijke afstand boogt hij de bal mooi voor het doel, maar de keeper vangt. Even later werkt Yassine zich langs de lijn vooruit en geeft de bal voor op Senne, wat een mooie schietkans oplevert, maar nog geen voorsprong.

  De druk van de Boys is inmiddels hoog en de wedstrijd wordt gespeeld op de helft van BVCB. Toch moet Vince even in actie komen wanneer BVCB vrij gemakkelijk een man vrij weet te spelen voor het doel. Een prima duik op de bal van Vince voorkomt verder gevaar. Direct is er nog wat gevaar voor het doel van Vince wanneer BVCB de bal weet voor te geven, maar Joshua kopt de bal corner en daarmee is het gevaar weer geweken.

  Stef speelt de bal richting Bryan en Daan S loopt door en krijgt van Bryan de bal diep mee. Een mooie actie, maar helaas verdedigd BVCB sterk. Kort daarna bouwt Matz een mooie actie op en weet Daan S te vinden. Daan speelt de bal diep op Bryan die vervolgens de bal mooi voor trekt naar Abdul die heerlijk de 0-1 voorsprong tussen de palen werkt. We moesten even op het eerste doelpunt wachten, maar Daan S heeft duidelijk de smaak te pakken, wanneer hij direct na aftrap flink druk zet op de BVCB-verdediging waardoor hij de bal overmeestert, waarna hij direct de 0-2 weet te maken.

  BVCB geeft zich niet gewonnen en wanneer zij dreigen door te breken zijn daar Santino, Joshua en Matz die ingrijpen. De scheidsrechter ziet er een overtreding in wat onze tegenstander een vrije trap gevaarlijk dicht bij Vince zijn doel oplevert. De vrije trap wordt genomen en gaat hard naast het doel. Nieuw gevaar voor de Boys is er wanneer Yassine de bal verovert en Abdul diep stuurt. De keeper is helaas goed uit zijn doel gekomen om het gevaar direct te stoppen. Vervolgens ziet Matz een mooie looplijn voor Serua die op de diepe pass goed loopt, wat uiteindelijk een corner oplevert. Van flinke afstand schiet Senne een mooie hoge bal die nét niet hard genoeg zakt waardoor hij op de lat beland.

  De druk van jongens blijft hoog. Joshua stuurt Yassine weg die de bal bij Abdul krijgt die in een draaibeweging direct op doel schiet. De keeper stopt. Dan is daar gevaar voor BVCB met een doorbraak, maar Vince is goed uit zijn doel gekomen en duikt op de bal. Een prima redding, maar wanneer na uittrap in duel BVCB de bal weet te overwinnen lukt het hen toch om nog voor de rust de 1-2 te maken. Het doelpunt geeft BVCB in de slotfase nog wat hoop. Een sterk duel van Serua levert hem balwinst op waarna hij Senne wegstuurt. Een goede loopactie volgt, maar de keeper is nét sneller. De scheidsrechter fluit voor rust.

  Na de rust komt Ersan erin voor Bryan en Sami voor Serua. Het Alphense geweld gaat direct door. Een mooie actie van Senne die twee keer voorkomt dat BVCB de bal vooruit kan werken en de bal uiteindelijk naar Ersan speelt, die doorspeelt op Abdul. Net te diep, maar de strijd gaat door en Ersan krijgt de bal voor het doel bij Yassine, een schot maar helaas geblokt door de tegenstander. BVCB probeert de grote spits weg te sturen, maar die heeft nog altijd Matz in zijn nek zitten die de bal gecontroleerd uit werkt. Bjorn en Thijs komen het veld in en Yassine en Santino nemen plaats op de bank. Een mooie diepe bal van Stef op Abdul wordt uitgewerkt door BVCB. De uitbal bereikt Abdul en hij schiet van afstand net over het doel. Even later wint Ersan zijn duel en speelt af op Thijs die op doel schiet, maar de keeper stopt.

  Een fraaie kans wanneer Daan S Abdul diep stuurt die na een flinke sprint de bal voor het doel geeft bij Ersan die rakelings over het doel schiet. Een bescheiden actie voor BVCB die de rechtsbuiten wegstuurt, maar de aanstormende Bjorn zorgt ervoor dat het schot van de aanvaller niet noemenswaardig is. Vervolgens wordt de bal in mooi samenspel vooruit gewerkt en bereikt Senne die Daan S voor het doel ziet. Een mooie voorzet wordt door de tegenstander corner gewerkt. De corner bereikt uiteindelijk Sami die van afstand uithaalt, maar een verdere voorsprong is nog niet gerealiseerd. Bryan komt het veld in voor Senne en Serua voor Stef. Het tweede deel van de wedstrijd is daarmee ook op de helft.

  Na balverlies van de Boys weet BVCB nog even gevaarlijk te zijn, maar de schietkans gaat hoog over het doel. Ook de jongens krijgen nog een mooie kans wanneer Ersan bereikt wordt voor het doel, maar de bal gaat over. Vervolgens weet Joshua Bryan weg te sturen die ziet dat de keeper ver uit zijn doel is en de bal over de doelman heen tussen de palen lobt. Het is 1-3 voor de Boys! Even later nog een goede loopactie voor Bryan op fraai aangeven van Bjorn, maar helaas is buitenspel gezien.

  Joshua moet ingrijpen om te voorkomen dat BVCB op doel kan schieten. Liggend op de grond werkt hij de bal weg en heeft de scheidsrechter “klemmen” gezien. De tegenstander mag op een gevaarlijke plek net buiten de 16 meter een vrije trap nemen, maar gelukkig gaat de bal hoog over. Wanneer de Boys weer de aanval inzetten wordt een overtreding gemaakt op Thijs en geel uitgedeeld. Bryan mag de vrije trap nemen en draait de bal mooi voor het doel, maar de keeper stompt weg.

  De jongens weten elkaar lekker te vinden en de bal kaatst het veld rond. Daan S stuurt Abdul nog een keer diep, maar de bal gaat net te hard. Sami weet nog een corner te forceren die mooi voor het doel komt, maar geen vierde treffer oplevert. De wedstrijd is gespeeld en de scheidsrechter vindt het mooi geweest.

  Al met al een koude pot, met hagel en wind, waarin de jongens lekker gespeeld hebben. BVCB heeft dankbaar gebruik gemaakt van een klein foutje waardoor er een doelpunt is gemaakt, maar verder domineerden de Boys de wedstrijd. Weinig weggegeven en lekker het eigen spel gespeeld. DHC verloor vandaag 2 puntjes, dus al met al hebben we goede zaken gedaan vandaag.

  Fijn weekend!

  Barry