• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Alphense Boys 15-1 verliest van ADO

Alphense Boys 15-1 kon vandaag niet de teamprestatie leveren die nodig is om op landelijk niveau een goed resultaat te halen en verloor met 0-2 van ADO Den Haag. De zaterdag 1 kon met hangen en wurgen de overwinning tegen Meerburg over de streep trekken (2-3). Diverse jeugdteams spelen een internationaal toernooi in het buitenland

Alphense Boys 15-1 speelde vandaag tegen ADO den Haag. Het verschil was 2 punten op de ranglijst dus het beloofde een spannende pot te worden. Helaas hadden de mannen van trainer Sander v/d Kleij vandaag niet de ‘’wil om te winnen’’ en speelden lusteloos en erg onzorgvuldig.

• ADO verdedigde met 11 man en probeerden in de counter gevaarlijk te worden en Alphense Boys maakte het spel maar kwam buiten een kans van Thierry Anthony (schoot alleen voor de ADO keeper tegen hem aan) niet door de Haagse muur heen. Na rust had Alphense Boys een goede fase maar het eerste schot op goal (vrije trap) was gelijk raak voor ADO, 0-1. Ook de tweede mogelijkheid was ADO gelijk dodelijke en stonden ze met 0-2 voor. Na de 0-2 gaf Alphense Boys zich gewonnen en was ADO beter en konden zij de score uitbreiden maar dat gebeurde niet en daarom won ADO met 0-2.  Om te winnen in de eredivisie moet iedereen scherp zijn en geconcentreerd met de strijd en passie die daarvoor noodzakelijk is. Helaas kon de 15-1 dat vandaag niet opbrengen tegen een zeker niet groots ADO Den Haag.

• Via de volgende link is de 8 minuten durende samenvatting van Arjan de Graaf te zien van Alphense Boys O15-1 - FC den Haag O15-1 https://youtu.be/ox92-VzU0F8

Op zaterdag 4 mei hervat de 15-1 de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen NEC o15. Kijk naar de ranglijst en zie hoe belangrijk die wedstrijd wordt. De 15-1 moet twee teams onder zich houden voor handhaving in de eredivisie.

8. Fc Den Bosch o15                 10-11

Alphense Boys zaterdag won met 2-3 bij Meerburg maar moest in de slotfase nog vrezen voor puntverlies, maar dat kon worden voorkomen. Al na vier minuten scoorde Frank v/d Hoorn (gastspeler uit de 19-1) op aangeven van Steven v/d Pijl (ook uit de 19-1).

• In de 42e minuut werd de score uitgebreid door een doelpunt van Ronald Roosberg die de bal uit de kluts na een corner voor zijn voeten kreeg en de bal in de goal ramde (0-2). Daarvoor waren de betere kansen voor de mannen van de trainers John Cuvelier en Ron Martin, maar schoot Meerburg ook een keer tegen de onderkant van de lat. Na rust werd het in de 65e minuut 0-3 door een goal van Steven v/d Pijl die 1 op 1 met de keeper rustig bleef.

• Vervolgens sloop de gemakzucht in de ploeg en werd er niet meer kort gedekt. In de 69e minuut werd het 1-3 en geloofde Meerburg er weer in. Ze speelden alles op alles met 1 tegen 1 over het hele veld en de boysmannen hadden het moeilijk. In de 75e minuut dook Micky Tromp met zijn handen de bal uit het doel en dat mag niet! Rode kaart en strafschop die echter door keeper Sven Tourne werd gepakt. Toch kwam de aansluittreffer er alsnog in de 80e minuut en toen was het echt nog billenknijpen om de overwinning over de streep te trekken. Dat lukte. De zaterdag doet dus nog steeds mee in de strijd om een periodetitel. De zaterdag 1 hervat de competitie pas weer op zaterdag 11 mei met een thuiswedstrijd tegen Floreant (15.15 uur)

14. Football Factory                  23-8

Alphense Boys O17 speelde vanmiddag, zaterdag 20 april 2019, onder tropische omstandigheden een oefenwedstrijd uit tegen FC Den Bosch O17. De tegenstander komt uit in de landelijke 2e divisie. Eén niveau lager dan dat wij uitkomen met de Boys. Na een goede warming-up wordt er prima gecombineerd. Al heel vroeg in de wedstrijd dribbelt Junior Sonowo door de verdediging van de gasten heen, maar komt net een teenlengte te kort om de bal binnen te werken. Vervolgens zien we een doelping van Taner Bayram. Hij schiet met buitenkant rechts op de lat. In de daaropvolgende tegenaanval schakelt FC Den Bosch O17 snel om van verdedigen naar aanvallen. De bal wordt vanaf de achterlijn goed teruggelegd op de inlopende middenvelder. Hij schuift de bal eenvoudig binnen: 1-0. In de fase hierna zien we acceptabel positiespel van de Boys. Iets wat de laatste competitiewedstrijden wel eens anders is geweest. Het krijgt via Mohaned Osman een kans. De keeper ligt knap in de weg. Junior Sonowo schiet, een voorzet van Jasper Schinkel, kiezelhard in. Opnieuw redt de keeper met behulp van de lat. Daarna countert FC Den Bosch O17 snel naar de andere kant van het speelveld en raakt daarbij zelf een keer de paal. Vlak voor rust is er een perfecte dieptepass voor Junior Sonowo die door Jasper Schinkel even knap wordt afgerond: 1-1.

• In de tweede speelhelft gaan de fysieke klachten meespelen. We zien dat de ruimtes groot worden en doordat Samir el Messaoudi meespeelde met de zaterdag 1, Naoufel Ahmidouch ziek was, Dyrell Dongor geblesseerd was en ook Mohammed Rahal zwaar geblesseerd uitviel werd er in de eindfase gas terug genomen en dat resulteerde mede in een overwinning voor FC Den Bosch O17. Daarvoor kwamen de Boys nog wel op voorsprong via een fabuleus afstandsschot van Max van Hees: 1-2.

• Zoals gezegd ging daarna de handrem erop en werden de afstanden (te) groot. Aanvankelijk leek het erop dat Alphense Boys O17 toch stand zou gaan houden in deze oefenwedstrijd. Uiteindelijk vielen er twee treffers diep in de blessuretijd (80+2' en 80+5' minuut) en wonnen de gastheren uiteindelijk met 3-2. Veel belangrijker is te hopen dat de blessure van Mohammed Rahal meevalt en door de hoeveelheid vocht in en rondom de knie is dat op dit moment niet goed in te schatten. We wensen hem veel sterkte toe! Over twee weken speelt Alphense Boys O17 weer een heel andere wedstrijd. Dan wordt er gespeeld voor de koppositie in de landelijke 1e divisie laag. Het gaan dan op bezoek bij de best voetballende ploeg van de afdeling: Almere City O17. Een fantastische uitdaging die om 12.00 uur zal starten. Eerst allemaal maar weer eens goed gaan herstellen!

De 13-1 is uitgeschakeld in Barcelona. Dus geen Olympique lyonnais, maar een potje strandvoetbal lijkt het vooruitzicht voor de laatste dagen. Ook leuk natuurlijk. Gelukkig voor onze Boys wordt Liverpool o13 ook uitgeschakeld en willen zij graag nog een oefenpotje spelen. Dat gebeurde vandaag en het werd 6-0 voor Liverpool. De foto laat zien dat de teleurstelling van de uitschakeling inmiddels wel is verwerkt.

• Vrijdagnacht 19 april om 03:15 uur (!) verzamelde de 13-2 zich op de parkeerplaats van de Alphense Boys. Samen met de AB 15-2 en Meerburg 13-1 begon om 03:30 uur onze reis naar München voor de Bayern Trophy. De busreis zou uiteindelijk 14 uur duren en eindigen bij de Allianz Arena van Bayern München. In de Arena kregen we een rondleiding en zagen we een prachtig stadion.

• Na de stadiontour zijn we doorgereden naar het Olympia Stadion van München (denk aan het EK 1988) waar we door organisator Euro Sportring werden opgevangen met alle informatie voor ons verblijf en de wedstrijden. Daarna nog een klein stukje doorrijden naar ons Hostel waar we uiteindelijk gegeten hebben en vroeg ons mandje zijn ingedoken. Vandaag begon het toernooi, om 13:30 uur speelden we tegen UDS Football Valbrenta uit Italië en wonnen we met 3-0 (doelpunten van Abdul (2x) en Joshua) om 15:30 uur was C.S. Chenois uit Zwitserland de tegenstander en die wonnen we met 2-0 (goals van Ersan en Senne). Hierdoor worden we eerste in de poule en komen morgen uit in de finalepoule.

• De 15-2 speelde vandaag eerst tegen ASD Unione Graticolate. Het blijft helaas onnodig 0-0. Daarna was U.S. Settignanese de tegenstander (Italië). Dat wordt 1-1 (doelpunt Steve). De derde tegenstander is Fc Aire Le Lignon. Winst is nodig om misschien nog eerste te worden in de poule. Het wordt 4-0 (goals van Jelle, Steve,, Mats en Wessel) Door verkeerde uitslagen van de concurrentie wordt de 15-2 helaas 2e in de poule en gaat morgen strijden  om plek 9 t/m 16

• De E-top speelt een toernooi in Saverne (Frankrijk) en overnachten in het prachtige Chateau des Rohan (zie foto)

• Vanochtend om 10.00 uur was de aftrap vd eerste wedstrijd tegen de Franse club Komet Rib.
    Na een gelijkwaardige wedstrijd zorgde Arza voor de voorsprong van  1-0.Helaas in de laatste minuten viel de gelijkmaker (1-1).
    De tweede wedstrijd was een fysieke pot van twee kanten tegen het Zwitserse CS Tour de peilz.
    Helaas gelden er afwijkende regels in Frankrijk voor 9 tegen 9 spel en verloren we met 1-2. De derde pot was tegen het Franse Ervm Rehon.Fysiek hadden onze jongens het zwaar, maar voetballend weer veruit de betere ploeg. Via een strakke poging van Stan, kaatste de bal tegen de tegenstander in het doel! 1-0 winst!!! Een pittig eerste dagje! Maar de jongens hebben er ook in. Vanavond staan pizza eten en lasergamen op het programma! Op naar dag twee!Groetjes vanuit Saverne!