• AB JO13-2 – DHC JO13-1: Verdiende 0-2 winst voor Delftenaren

  Het is 13 april en om 9:00 uur staat op eigen terrein de belangrijke wedstrijd tegen DHC op het programma. Door puntverlies in de afgelopen 2 competitiewedstrijden is DHC 4 punten losgekomen van de Boys, dus winst voor de Boys is belangrijk om nog serieus mee te kunnen doen in de strijd om de nummer 1 positie. In Delft wisten we gelijk te spelen, maar vandaag is dat niet genoeg.

  Het is koud en zonnig, dus prima voetbalweer en terwijl de tribune zich heeft gevuld met supporters komen de jongens het veld op. De spanning bij de jongens zal hoog zijn en is zeker in de tribune ook goed voelbaar. Op de bank starten Serua, Stef, Ersan, Yassine en Bryan.

  De wedstrijd start met hoge druk aan beide kanten. De jongens zitten er goed bovenop, maar er zijn ook wat kleine misverstanden en rommelige foutjes. Bjorn overmeestert de bal op het middenveld en speelt af op Daan S die Senne diep stuurt, maar de DHC-verdediging staat op scherp. Er wordt hard, maar eerlijk, gespeeld door DHC in pittige duels. Wanneer na 6 minuten een corner moet worden weggegeven lukt het de tegenstander een snelle voorsprong binnen te knikken en is het 0-1. De druk van DHC is direct weer hoog, de jongens zullen de wedstrijd moeten gaan keren om meer op de helft van de tegenstander te kunnen gaan spelen. Een mooie opbouw tussen Thijs en Abdul, maar wederom is daar de DHC-verdediging die nauwelijks ruimte geeft.

  Een diepe bal van DHC wordt gegeven, maar Santino is er goed bij en werkt weer vooruit naar Abdul, waar de verdediging er alweer bovenop zit en de bal buiten de lijnen werkt. Zowel Joshua als Sami liggen op de grond, de harde duels lijken wat tol te eisen. Belangrijk om niet geïrriteerd te raken, maar scherpte te bewaren. Het spel wordt hervat en een actie van DHC volgt. Een mooie voorzet scherp voor het doel wordt met een karatesprong door Daan H uit de lucht gehaald en achter de lijn gewerkt. De corner wordt genomen en Dustin weet de bal goed weg te tikken, waarna Sami de bal diep geeft op Abdul, maar wederom zorgt DHC ervoor dat het de Boys niet lukt om een gevaarlijke opbouw te creëren.

  Het blijft DHC die voor gevaar zorgt. Een kleine overtreding van Thijs is nodig om een aanval te stoppen en wanneer Matz de bal verovert door goed tussen de bal en de man te komen zet hij de opbouw in, maar wordt direct een overtreding gemaakt die DHC een gele kaart oplevert. Het lukt Bjorn om in de actie een fraaie diepe bal op Senne te geven, die mooi doorloopt, maar geen ruimte krijgt van DHC om zijn actie goed af te kunnen maken en met de bal terug moet. Santino schuift goed door naar voren en krijgt de bal mee, met een mooie draaibeweging probeert hij de verdediging te slim af te zijn, maar DHC staat wederom sterk. DHC weet verschillende kansen te creëren, maar door goede verdediging en ingrijpen van Dustin blijft de schade beperkt. Wanneer Daan S een mooie diepe pass op Senne geeft, werkt hij door richting de achterlijn en trekt de bal voor, maar de Delftse doelman onderschept.

  Het is nog niet gelukt om echt gevaar te creëren door de Boys, maar wanneer dan Thijs de bal verovert en Abdul wegstuurt gaat de bal weer vooruit. Joshua weet in de druk richting het doel van DHC een vrije trap mee te krijgen op het randje van de 16 meter. Senne neemt de vrije trap, maar helaas gaat de bal over. In de laatste minuut van de eerste helft moet Santino nog ingrijpen om een uitbrekende DHC-aanvaller te stoppen. Het kost een corner, welke door de tegenstander goed wordt genomen, maar na wat gerommel voor het doel van Dustin niets meer oplevert. De jongens gaan met een kleine achterstand de kleedkamer en het is duidelijk dat er iets moet veranderen om de wedstrijd nog te kunnen winnen.

  Na de rust starten Thijs, Bjorn, Santino, Senne en Matz op de bank. De eerste druk is voor de Boys, maar al snel is DHC alweer gevaarlijk. Sami werkt de bal vlak voor het doel weg en wanneer de bal terugkomt verdedigd Yassine sterk, maar weet DHC er toch een corner uit te halen. Even lijkt de 0-2 te vallen wanneer DHC voor open doel de bal uiteindelijk niet tussen de palen krijgt. Wanneer Bryan de bal op het middenveld verovert en Daan S Abdul weet weg te sturen is er wat druk vooruit, maar wederom verdedigd onze tegenstander sterk. Daan S wisselt en Bjorn komt terug het veld in. Wederom een gevaarlijke actie van DHC, maar nu ruimt Joshua op. Daan H bereikt Stef die de bal mooi mee geeft op Bjorn, helaas wordt de actie net over het middenveld door DHC afgebroken.

  Dan zijn er 2 corners voor DHC. De eerste wordt door Serua geblokt en de tweede wordt door DHC naast geschoten. Sami wisselt en Senne komt het veld weer in. In de actie van DHC weet Joshua schieten te voorkomen en werkt de bal weer vooruit. Wanneer DHC even later zich alweer in de 16 meter van Dustin heeft gewerkt is er een stevig duel waarna Yassine op de grond blijft liggen en DHC de bal naast het doel werkt. Met een kleine 20 minuten gespeeld in de tweede helft wisselt Yassine en komt Matz terug het veld in. Hoewel het nu toch echt tijd wordt voor de Boys om te gaan scoren, komt het gevaar van DHC. Stef zit goed bij zijn man die de bal diep aangespeeld krijgt en werkt de bal weg.

  Matz zit bovenop zijn man, in de volgende actie, tot aan de achterlijn en voorkomt ook nog dat de bal corner gaat. Uiteindelijk levert het goede verdedigingswerk nog een vrije trap op in ons voordeel. Senne wisselt en Santino komt terug het veld in, waarna DHC een corner mag nemen, waarbij Dustin maar nét kan voorkomen dat de 0-2 valt, door de bal uit het doel te slaan. De jongens houden moed en proberen tevergeefs een actie op te bouwen. De ballen vooruitkomen niet lekker aan en de DHC-verdediging staat sterk in is fel op de bal. Joshua mag nog een vrije trap nemen, wanneer DHC met een karatetrap het duel in was gekomen. De vrije trap is nog vér van het doel en levert helaas geen gevaar op. Wanneer dan uiteindelijk DHC zich toch weer vooruit weet te werken en de vernietigende 0-2 tussen de palen schiet weten we dat het spel gespeeld is. Het DHC-publiek is dan ook uitzinnig. Een tweede gele kaart is er dan voor de DHC-speler die na het scoren van het doelpunt zijn shirt heeft uitgetrokken.

  Het spel is gespeeld, de scheidsrechter blaast al snel het eindsignaal. DHC was vandaag een maatje te sterk voor de Boys. We telden één schot op doel voor de Boys door een vrije trap en volop gevaar rond het doel van Dustin. De jongens hebben de schade met 0-2 met goede verdediging nog beperkt gehouden en hoewel we natuurlijk allemaal op een spectaculaire overwinning hadden gehoopt is de overwinning voor DHC verdiend.

  Rest mij nog Verkeersschool Kassem te bedanken voor de bijdrage voor het internationaal toernooi wat we volgende week gaan spelen in München. Na de bijzondere ervaring met de scheidsrechter vorige week tegen VELO verdient de scheidsrechter van vandaag een groot compliment. De jonge scheidsrechter heeft de beladen wedstrijd uitstekend onder controle gehouden en tot een sportief einde gebracht.

  Goed weekend en alvast veel plezier in München!

  Barry