• VELO JO13-1 - AB JO13-2: Pijnlijk 5-2 verlies in Wateringen

  Na het fraaie resultaat woensdag tegen PSV reizen we vandaag hoopvol af naar Wateringen voor een pittige wedstrijd tegen VELO die derde in de competitie staan. De wedstrijd zal om 12:15 uur gespeeld worden op het vierde veld. De grote schare supporters verzamelt zich langs het veld, maar de tegenstander laat op zich wachten. Wanneer zij ruim 5 minuten na aanvangstijd toch het veld betreden schelt de bekende Alphense Boys yell over het veld en kan de wedstrijd van start.

  Op de bank starten Daan S, Santino, Senne, Serua en Thijs. Het is direct duidelijk dat VELO vandaag niet afwachtend het spel zal gaan spelen. De druk op de Boys is vanaf de eerste seconde hoog en na enkele minuten moet Dustin met 2 reddingen achter elkaar hard werken om zijn doel schoon te houden en ruimt Stef de bal op. Het lukt de Wateringse tegenstander eenvoudig om ruimte te creëren voor het doel. Een volgende gevaarlijke actie is van de rechtervleugel van VELO die het door Stef goed moeilijk wordt gemaakt, terwijl Joshua de bal opruimt.

  Het beeld dat we zien is herkenbaar van andere wedstrijden. De tegenstander zet hoge druk en wij wachten tot het de Boys lukt om de wedstrijd naar zich toe te rekken. Wanneer Daan H een mooi pass geeft op Abdul die Ersan weet te bereiken voor het doel is de eerste schietkans een feit. Zou dit dan het moment van omkeer zijn? VELO zet echter direct de counter in en gebruikt de ruimte om één op één tegen Dustin te komen die de bal weet te stoppen.

  Even later weer een mooie loopactie van Abdul die zijn sterke tegenstandster te snel af is en de bal voor trekt. Een schietkans voor Ersan, maar de keeper stopt. VELO blijft onverminderd fel in de wedstrijd en voetbalt scherp, terwijl het de Boys niet lukt om een goede opbouw op te zetten. Na een kans voor VELO werkt Stef de bal weg en geeft Joshua een diepe bal op Abdul. Een schot op doel volgt, maar de keeper stopt eenvoudig. Even later het tegenantwoord van VELO die zich met een mooie actie door de verdediging heen werkt en de 1-0 weet te scoren die al even in de lucht hing. Na de aftrap blijkt VELO strijdlustig, want binnen een minuut staan ze alweer tegenover Dustin, die de bal op tijd weet te onderscheppen. De opbouw van de Boys wordt afgefloten omdat de hele voorlinie buitenspel staat. Het tekent te scherpte van VELO en de Boys zijn zich bewust dat er iets moet gebeuren.

  Sami wisselt met pijn en Serua komt het veld in. Alweer een doorbraak van VELO, maar Joshua weet met een strakke sliding de bal te ondervangen. Vervolgens een uitbraak voor de Boys en Abdul die zich de 16 meter in werkt. Op het moment van schieten wordt zijn standbeen onder zich vandaan geschopt, maar de scheidsrechter ziet er tot grote verbazing van zowel Alphense Boys trainers áls de VELO trainers geen overtreding in. Geen penalty dus en de wedstrijd gaat door en dan moet Dustin een flink stuk uit zijn doel komen om de counter te onderscheppen en dat lukt gelukkig succesvol. Even later is daar echter wederom een mooie actie van VELO die, terwijl een overtreding wordt begaan waarvoor helaas ook niet werd gefloten, de 16 meter in weten te werken en de 2-0 overtuigend binnen schieten.

  Wederom lukt het VELO om voor het doel te komen en na een hoop gerommel in het doelgebied werkt Joshua de bal uiteindelijk weg. Een sprint van Abdul langs de rechterzijde volgt en hij weet de bal richting Bryan te spelen die deze voor de pot gooit, maar VELO verdedigd sterk. Ersan verlaat het veld met pijn en Thijs komt erin. Na 2 corners in het voordeel van VELO weet onze tegenstander wederom de ruimte te vinden en de 3-0 binnen te schieten. Santino wisselt met Yassine en dan duurt het nog maar even en fluit de scheidsrechter voor rust. VELO is duidelijk de baas op het veld vandaag en het lukt de Boys niet om daar een goed antwoord op te geven.

  Ondanks de flinke afstand tot de kleedkamer zijn de beide teams alweer snel op het veld en kan de wedstrijd door. De speelwijze is aangepast, maar het besef is er ook dat je 3 punten achterstand niet zomaar zal goed maken. Sami, Yasinne, Daan H, Matz en Ersan starten op de bank en het begin van de tweede helft start hoopvol. De jongens zitten er goed op en ondanks een eerste actie voor VELO wordt er een goede opbouw opgezet, maar staat de verdediging van VELO slim en staan er maar liefst 4 Boys buitenspel.

  Het spelbeeld kenmerkt zich door veel uitballen, kleine overtredingen, bijzondere beslissingen van de scheidsrechter en beter spel voor de Boys. Of het genoeg zal zijn om nog de aansluiting te vinden valt te betwijfelen. Wanneer VELO zich voor het doel weet vrij te spelen en uithaalt, stopt Dustin de bal met een mooie duik. Sami wisselt voor Bjorn en wanneer VELO weer een schietkans van vlak voor het doel weet te creëren weet Dustin de bal nog net met zijn been te raken en gaat de bal over het doel. De hoge “opruimballen” van de Boys komen met de zelfde snelheid weer terug en VELO weet zich met een 0-4 te belonen.

  Wanneer VELO weet door te breken, maakt Santino een mooie sliding en voorkomt verder gevaar. Daan S stuurt vervolgens Abdul weg en die sprint naar voren. Zijn tegenstandster maakt een goede sliding, maar stopt Abdul niet die na een mooie actie zichzelf weet te belonen door de 4-1 binnen te schieten. De bal wordt snel gepakt door de Boys, zij willen de wedstrijd direct hervatten. Wanneer Thijs de bal al snel overmeestert en Joshua bereikt die met een fraaie bal Bryan weg stuurt lukt het Bryan om met een mooie hoge bal over de keeper ook de 4-2 binnen te schieten. Even krijgen we het gevoel dat er wellicht toch nog een puntje te behalen valt vandaag.

  De Boys werken hard en het lukt Bryan om een hoge bal voor het doel te geven, maar VELO ruimt op. Bryan wisselt en Daan H komt erin. Een goede verdedigingsactie van Joshua maakt het VELO lastig en Dustin weet de bal te pakken. Het spel wordt hervat en VELO weet de bal direct te overmeesteren en alsnog de 5-2 binnen te schieten. De Boys geven niet op en de aanval wordt alweer ingezet. Net voor de 16 meter wordt Daan H op een onnodig harde manier onderuit gewerkt. Wederom tot de verbazing van de trainers van beide teams volgt geen kaart. Joshua neemt de vrije trap direct op doel, maar bal gaat helaas over. De laatste minuten van de wedstrijd worden uitgespeeld, maar gevaar is er niet meer. De jongens hebben zich in de tweede helft iets herpakt, maar VELO heeft vandaag verdiend gewonnen. De scheidsrechter fluit en de wedstrijd is klaar.

  Wat ging er mis? Kwam het door de clown die de KVNB vandaag als scheidsrechter had gestuurd? Zat de wedstrijd tegen PSV nog in de benen? We zoeken naar een reden, maar constateren dat VELO met hoge druk een hele goed wedstrijd heeft gespeeld en dat het antwoord van de Boys vandaag helaas niet overtuigend genoeg was om de wedstrijd te kunnen draaien.

  Iedereen is teleurgesteld, maar ook verliezen hoort er soms bij. We zijn zo verwend als supporters waardoor we dat wel eens vergeten. De taart die de trainers voor de Boys hebben gehaald als beloning voor de overwinning tegen PSV wordt gegeten, maar een feeststemming blijft vandaag achterwege. Volgende week eerherstel jongens in de kraker tegen DHC.

  De wedstrijd van vandaag is gesponsord door Broodjes Direct. Mede door de bijdrage van Broodjes Direct gaan de Boys over 2 weken een mooi internationaal toernooi in München spelen.

  Tot volgende week!

  Barry