• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Afgelopen maandagavond werd de ledenvergadering van Alphense Boys gehouden. Het was een druk bezette avond met een prima sfeer en over het algemeen goed nieuws. De ALV werd met een knipoog afgesloten door Annet Verpoort en Esther Daniëls, onze eigen Meisjes van de Boys. Gehuld in een charmant Boys-tenue brachten zij een ode aan het bestuur en zongen zij een smartlap voor ome Cor. In de vaart der volkeren kunnen de Boys niet zonder promotieteam, dus de meisjes komen naar jullie toe deze zomer!

    In zijn openingswoord legde voorzitter Dennis Captein verantwoording af voor het late tijdstip waarop deze ledenvergadering werd gehouden. Dat was grotendeels een administratief-technisch verhaal, erin resulterend dat de jaarcijfers 2017-2018 niet tijdig konden worden opgeleverd. Dat had weer gevolgen voor het opstellen van de begroting voor het lopende seizoen. Het bestuur neemt maatregelen om ervoor te zorgen dat er voortaan (ten minste) weer twee keer per jaar een algemene ledenvergadering wordt gehouden: in oktober de vergadering waarin de jaarrekening van het vorige seizoen wordt behandeld en vastgesteld, in april de vergadering waarin de begroting voor het volgende seizoen wordt gepresenteerd.

    In de vergadering van afgelopen maandag keek de voorzitter terug op het eerste volledige seizoen onder het 'nieuwe' bestuur (aangetreden in juni 2017). "Het was een bijzonder jaar voor ons, omdat het een leerseizoen was waarin voor de meeste bestuursleden alles nieuw was. Er zijn in 2017-2018 veel oude dossiers afgehandeld, waarbij de nodige brandjes moesten worden geblust, mar ook tal van successen konden worden genoteerd", aldus Dennis, waarna een best wel lange opsomming volgde.

    Die hoogtepunten stonden ook allemaal keurig op een rij in het Jaarverslag 2017-2018 van de secretaris, wat onder dank van de samenstellers werd aanvaard. Ditzelfde gold voor het verslag van de vorige ALV. 

    Daarna was het woord opnieuw aan de voorzitter, die een schets gaf van nieuwe ontwikkelingen bij Alphense Boys en in de sportwereld om ons heen. Denk bijvoorbeeld aan de toekomst van het zondagvoetbal, de zorgen van verschillende voetbalclubs in de gemeente over hun toekomst en verschillende maatschappelijke tendenzen. Aan de ene kant: de individualisering zet door, steeds minder mensen kiezen ervoor om in verenigingsverband te sporten. Aan de andere kant: de overheid wil steeds meer mensen/doelgroepen aan het sporten krijgen). Aan de ene kant: de dreigende leegstand van accommodaties. Aan de andere kant: de wens van de overheid om accommodaties op peil te brengen en beter toegankelijk te maken. Al in 2030, het jaar waarin Alphense Boys zijn honderdjarig bestaan wil vieren, zal de wereld van sport en bewegen er heel anders uitzien dan nu.

    De gemeente Alphen aan den Rijn schrijft momenteel aan een zogenoemd Alphens Sportakkoord, als afgeleide van het Nationaal Sportakkoord, om bedreigingen voor de toekomst van de sport aan te pakken. "Het bestuur ziet hierin kansen voor Alphense Boys en sorteert daarop voor", aldus onze voorzitter. In dat beeld passen de oprichting van het zaterdagvoetbal afgelopen seizoen, de plannen voor een nieuw clubhuis én daar is ook de keuze bijgekomen om met Alphense Boys op zondag zo snel mogelijk in de Derde Divisie proberen te komen. Captein: "Divisievoetbal zien we als een van de middelen om spelers uit onze jeugdopleiding in de toekomst bij Alphense Boys te houden." Daarnaast oriënteert het bestuur zich in zijn toekomstplan op de verdere ontwikkeling van de breedtesport en zeer nadrukkelijk ook op de maatschappelijke functie/betekenis van de voetbal-/sportvereniging van de toekomst.

    "Wie nieuwbouwplannen heeft en naar de Derde Divisie wil, heeft geld nodig", zei Dennis Captein óók. Hij kon maandagavond bekend maken dat het bestuur een overeenkomst heeft gesloten met een nieuwe hoofdsponsor: Klasse Kantine BV. Klasse Kantine is een nieuwe formule van horeca-ondernemer Roland Hogenelst uit Reeuwijk, die afgelopen jaar een serieus plan op tafel legde om Alphense Boys naar de top van het amateurvoetbal te brengen. Sinds vorig jaar zomer is door een projectgroep dit plan verkend en zijn inmiddels ook de eerste stappen in de uitvoering daarvan genomen. Zo wordt de kantine inmiddels door Klasse Kantine BV bevoorraad en is de Boys 1-selectie voor volgend seizoen versterkt. Onderdeel van de overeenkomst is dat aanzienlijk in het selectievoetbal bij Alphense Boys wordt geïnvesteerd, maar daarnaast wordt het sponsorgeld ook gebruikt om de positie van Alphense Boys als vereniging te versterken. Deze ontwikkeling heeft er inmiddels ook toe geleid dat Kees Jansma BV zich als co-hoofdsponsor aan Alphense Boys heeft verbonden.

    In de loop van 2019 wordt verder gewerkt aan de ontwikkeling en uitwerking van het toekomstplan, waar door de ledenvergadering met grote instemming kennis van werd genomen.

    Volgende punten op de agenda waren het vaststellen van de Jaarrekening en begrotingen vor zowel het huidige als het volgende seizoen. Penningmeester Richard Middelkoop en - namens de Kascontrolecommissie - Michel Persoon lichtten die stukken uitvoerig toe. Met name de afgelopen weken hebben de leden van de financiële commissie onder hoge druk alle cijfers op een rij weten te krijgen. Uit de presentatie bleek dat er in de financiële organisatie afgelopen jaar veel verbeteringen zijn doorgevoerd, maar dat er nog genoeg werk aan de winkel blijft. Dat is logisch voor zo'n groot bedrijf als Alphense Boys. Aan het einde van de behandeling van dit agendapunt verleende de ledenvergadering décharge aan het bestuur voor het gevoerde financiële beleid over het afgelopen seizoen en werd ingestemd met de begrotingen.

    Voordat de Meisjes van de Boys hun slotact konden opvoeren, werd Edwin Spliet aan de vergadering gepresenteerd als nieuwe man in het bestuur voor Jeugdzaken. HIj vertelde gepassioneerd over zijn verleden, van jongsaf, bij Alphense Boys en hoe eervol hij het beschouwt om als bestuurslid mee te bouwen aan de toekomst van de club. Nadat erelid Jan Verwoerd nog enige woorden over Edwin had gesproken, werd laatstgenoemde onder groot applaus officieel tot bestuurslid benoemd.

    Daarna namen Annet en Esther 'de zaal over'....

  • Vorige week hebben Yassine, Senne, Joshua, Matz en Sami (allen uit de Alphense Boys 13-2) met de KNVB O12 tegen Sparta gespeeld. Levy Teljeur (oud Boys speler) speelde met Sparta mee. In de wedstrijd werden 4 partijen van 8x8 gespeeld en Sparta heeft gewonnen. Mooie ervaring voor onze Boys jongens.

  • Vanmiddag (woensdag) om 18.00 uur spelen de E-Top en de 13-2 op uitnodiging van PSV op de Herdgang in Eindhoven een vriendschappelijke wedstrijd. Volgende week volgt er vast een verslag en een foto van deze mooie gebeurtenis. Deze foto vonden wij nog in het archief van enkele jaren geleden toen de D1 bij PSV oefende. Wij zien o.a. Jan Overes, Tim v/d Linden, Lars v/d Plank, Marwan Fennich, Rick Antoni, Casper Koreman, Micky Tromp, Derk Gruppen en Joszef Boerefijn. Herkent u ze?

  • Komende zondag hervat Alphense Boys 1, na twee weken stilstand, de competitie in de hoofdklasse met een uitwedstrijd tegen Vlissingen.

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams op zaterdag 6 april

    11.00 uur      13-1 – Quick 13-1

    13.00 uur      15-1 – Fc Volendam 15-1

    Amien Jeddaoui (speelde één jaar bij Alphense Boys in de B1) maakte vorige week zijn debuut bij Fc Dordrecht in de jupiler league

    Afgelopen zaterdag zagen we Bob en Els Valkenburg weer eens langs de lijn staan bij Alphense Boys. Ook Jonathan Jonk (ex-jeugdtrainer, linker foto) kwam weer eens kijken. Ook de nieuwe 19-1 trainer (Revy Rosalia) stond te kijken bij zowel de 17-1 als de 19-1.

  • Komende zondagmiddag spelen Alphense Boys 8-1 en 9-1 de finale dag van de Randstad Cup in het stadion van Excelsior Rotterdam. Volgende week vast een verslag + foto!

    De prijzen van de webshop loterij kunnen nog t/m zaterdag 6 april bij John van Deenen opgehaald worden.Even middels de mail of telefoon contact met mij opnemen.johnvandeenen@ziggo.nl    0611302614.

    Uitslag Webshop Loterij

    # Muts (boys of girls)          Robert Leemburg

    # Derbystar voetbal             Sonja Guis

    # Derbystar voetbal             Ingrid Weeda

    # Derbystar voetbal             Ali Ulker

    # Waardebon Choices       Raymond Jansma

    # Waardebon Choices       Jorg Schreuders

    # Waardebon Webshop     Marijke Blankensteijn

    # Gasttraining                      Richard van Rooijen

    Prijzen beschikbaar gesteld door

    Bahlmann Sport, Choices en de Webshop AB

    (Prijzen zijn op te vragen bij John van Deenen)

     

    Rodenburg Tuinen sponsor van de bal en tulpen JO 13-1

    Het zal niemand ontgaan zijn dat de Boys 13-1 naar het aansprekende MIC toernooi in Spanje gaan. Om dit te bekostigen gaan ze as zaterdag, 6 april,  tulpen verkopen; 2 bosjes voor 5 euro en cash af te rekenen bij de ouders of de boys zelf. Neem deze keer dus cash geld mee om te kunnen afrekenen. Wij bedanken Rodenburgtuinen.nl voor het regelen van de tulpen maar ook voor het zijn van de balsponsor van de kraker van komende zaterdag tussen Alphense Boys jo13-1 tegen Quick jo13-1 (11.00 uur)

  • De voetbalwedstrijd  VC Vlissingen - Alphense Boys is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14-18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

    Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Tijdens het sportweekend 20219 (vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni) wordt weer gestreden voor de penaltybokaal hiervoor moet eerst een selectie worden gemaakt van de beste penaltykillers per elftal. Dit gaat om alle 08 t/m O13 elftallen, graag zou ik de leiders/trainers willen vragen om een speler op te geven voor de halve finale. (Deze speler moet wel meedoen aan het Sportweekend).

    Deze halve finale wordt op woensdag 22 mei om 1800 uur geschoten. En daarna de Finale tijdens het Grote Sportweekend om te bepalen wie de volgende winnaar wordt. Wie volgt Tim Zwirs op in 2019.

    De trainingen van de 13-1, 15-1 en 15-2 duurden gisterenmiddag (dinsdag) precies 15 minuten. Toen barstte om 17.00 uur het onweer los boven De Bijlen en dat duurde zo lang, dat er niet meer getraind kon worden. Vanaf 18.30 uur was alles weer ‘’veilig’’.

    Graag willen wij uw aandacht voor het volgende:

    • Is er belangstelling van ouders die het team van hun zoon trainen of van plan zijn dat te doen, voor een interne trainerscursus bij Alphense Boys die zal bestaan uit vier bijeenkomsten?
    • Voor het nieuwe seizoen zoeken wij nog leiders voor een jeugdselectieteam die een jaar lang lief en leed met dit team wil delen.
    • Ook zoeken wij grensrechters voor jeugdselectieteams die een seizoen lang wil optrekken met dit team.
    • Ook is er nog plaats voor een assistent trainer bij een van de jeugdselectieteams ter ondersteuning van de trainer.
    • Verder zijn wij op zoek naar scouts die in de regio gericht willen gaan kijken naar talentvolle spelers.
    • De toernooicommissie zoekt nog versterking (o.a. de herfst, kerst en het Jens Toornstra toernooi)

    Heeft u interesse in een van deze functies of kent u iemand die dat wel leuk zal vinden, stuur dan even een email naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  wij nodigen die persoon dan uit voor een oriënterend gesprek.

    Op zondag 25 augustus 2019  organiseert Alphense Boys traditioneel het Jens Toornstra Toernooi, dat is het start toernooi voor pupillen onder 8 t/m onder 12 jaar ter voorbereiding op het voetbalseizoen 2019-2020. Inmiddels is het uitgegroeid tot het grootste ééndaagse pupillen voetbaltoernooi van Nederland.  Daar moet u bij zijn!

    We nodigen uw vereniging dan ook graag uit voor de onderstaande poules. Let u a.u.b. goed op de geboortejaren en het niveau en wacht niet te lang met inschrijven!

    • Regio Zuid gaat op maandag 19 augustus weer naar school
    • Regio Noord op maandag 26 augustus
    • Regio Midden op maandag 2 september

    Net als voorgaande jaren hopen we hier weer een prachtig en gezellig spektakel van te maken.

    Bij de bevestiging van uw inschrijving krijgt u een voorlopige poule indeling. De échte poule indelingen worden pas later gemaakt en krijgt u begin augustus per email toegestuurd

    Wilt u dit intern doorsturen naar degenen die hier bij uw club over gaan? Als we voortaan een ander e-mailadres moeten gebruiken horen wij dat graag van u. 

    Alle o8, 09 en o10-teams spelen 6 tegen 6 op een kwart veld volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB

    • o10-teams met spelertjes geboren in 2010 - niveau hoofd- en 1e klasse
    • o10-teams met spelertjes geboren in 2010 - niveau 2e/3e klasse
    • o10-teams met spelertjes geboren in 2010 - niveau 4e klasse en lager                                                
    • o9-teams met spelertjes geboren in 2011 ?? niveau hoofd- en1e klasse
    • o9-teams  met spelertjes geboren in 2011 ?? niveau 2e/3e klasse
    • o9-teams  met spelertjes geboren in 2011 ?? niveau 4e  klasse en lager
    • o8- teams met spelertjes geboren in 2012 ?? niveau hoofd- en1e klasse
    • o8- teams met spelertjes geboren in 2012- niveau 2e/3e klasse
    • o8 teams met spelertjes geboren in 2012 - niveau 4e klasse en lager 

    De o11 en o12-teams spelen 8 tegen 8 (volgens de richtlijnen van de KNVB) 

    • o11 teams met spelertjes geboren in 2009 ?? niveau hoofd/1e klasse
    • o11-teams met spelertjes geboren in 2009 - niveau 2e/3e klasse
    • o11 teams met spelers geboren in 2009 - niveau 4e klasse en lager
    • o12 teams met spelers geboren in 2008 - niveau hoofd/1e klasse
    • o12 teams met spelers geboren in 2008 - niveau 2e/3e klasse
    • o12 teams met spelers geboren in 2008 - niveau 4e klasse en lager

    We hebben poules van 9.00 uur tot 12.00 uur, 4 wedstrijden van 15 minuten.

    We hebben poules van 13.30 uur tot 16.30 uur, 4 wedstrijden van 15 minuten.

    Begin augustus hoort u of u in het ochtend of in het middag toernooi bent ingedeeld. Inschrijven kan vanaf heden, via toernooien@alphenseboys.nl. Bij inschrijvingen gaarne vermelden; nummer van het team - gewenst niveau - naam contact persoon - email adres - telefoonnummer. Uw inschrijving zien wij met bijzonder veel belangstelling tegemoet en wordt altijd bevestigd!

  • De jongens van de JO16-1 springen regelmatig bij achter de bar van de Alphense Boys. Voor Gio telt het mee voor zijn stage en Bart vindt de gezelligheid gewoon leuk. Als volleerde barista’s schenken ze een lekker bakkie in de ochtenddienst. En omdat je als club nooit genoeg vrijwilligers kunt hebben, waarderen wij hun inzet des te meer. Way to go, boys!