• Alphense Boys MO13-1 - Nieuwerkerk aan de IJssel MO13-1

Meiden zijn zoals altijd positief en opgewekt. Het gehele team is compleet en fit.
    Onze jarige Roos op het doel. Met in de verdediging: Riva, Tanja, Floor en Pien. Middenveld: Faye J, Kristina, Klauwdia, Ro-ann. En in de spits hebben we Razia en Lieke.
    De wissels: Indy, Faye B, Ela, Isabella, Daisy.

Onze meiden trappen af. We zijn goed in bal bezit maar zo nu en dan teveel op een kluitje. Meiden bleven goed druk zetten. Lichaam wordt goed gebruikt. Helaas nog niet gevaarlijk geweest voor het doel. Na 5 min komen de tegenstanders een keer op onze helft. Maar ons middenveld en verdediging is alert.
    Mooie pass van Pien naar Kristina en door naar Lieke. Maar Nieuwerkerk zit er bovenop en zorgen voor wat tegenstand. Wat zorgt voor een mooie wedstrijd. Onze verdediging staat als een blok waar oa Riva prima verdedigt en de bal opeist. Ze geeft een prima pass naar voren. Na wat passes van onze meiden gaat de bal via tegenstander uit. Floor neemt de corner. Pien schiet op het doel maar bal word net voor het doel onderschept en blijft hangen tussen verdedigers en aanvallers met nog wat pogingen voor een doelpunt maar die bleef uit. Langs de kant was de gezonde spanning voelbaar.
    Nieuwerkerk probeert aanval op te zetten maar stuiten op onze middenvelders en na een beetje rommelige passes een mooi schot richting doel is Indy alert en kan de bal met een tikje over de doellijn schieten, 1-0!
    De meiden voelen dat er wat te halen valt.
    Nog een schitterend schot van Indy ging helaas naast maar leverde een corner op voor ons. Floor neemt de corner waarna Pien met een mooi hoog schot de bal helaas over het doel werkt. De supporters kunnen genieten. De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Waar wij natuurlijk blij van worden. Toch krijgt Nieuwerkerk het voor elkaar ons middenveld te passeren en het onze verdediging even moeilijk te maken. Meiden helpen elkaar goed waarna met een mooie redding onze jarige Roos voorkomt dat het gelijk staat. Spel gaat verder en 2 keer knipperen met je ogen en we zijn weer bij de achterlijn van de tegenstander. Waar Daisy met buitenkantje voet een voorzet wil geven. Bal draait netjes het doel in 2-0!

Onze jarige krijgt nog wat belangstelling voor de goal. Maar ballen worden goed onderschept. We gaan de rust in met een geweldige 2-0 voorsprong.

Na de rust en traktatie van Pien(zondag jarig) beginnen de meiden positief en vol vertrouwen aan de tweede helft. Hier vallen punten te halen. Nieuwerkerk trapt af maar bal wordt gelijk door onze meiden onderschept.. En we zetten gelijk weer druk. Zoals gewoonlijk zijn door het kijken en supporten mijn aantekeningen bagger de tweede helft. In tegenstelling tot de wedstrijd. Meiden zijn geweldig. Hoe ze elkaar helpen, groeien in de wedstrijd. Hoe fanatiek ze zijn en de lol die ze samen hebben. Echt een genot om naar te kijken.

Ro-ann lekker fel op de bal. Mooie redding van Roos. Schot Pien net naast. Veld breed houden. Mooie passes langs de lijn waar aanvallen worden opgezet. Faye mooi schot op doel net over. Corners die geweldig worden genomen. Waar in deze wedstrijd vele kansen uit zijn gevloeid. Mooi pass aangenomen door Faye maar helaas wordt schot geblokt. Even is er spanning langs de lijn. Zowel Riva als Floor worden gewisseld. Om Iedereen voldoende speel minuten te geven. Maar of de meiden nou in het veld staan of langs de lijn ze blijven elkaar helpen en aanmoedigen. Het team gevoel is zo voelbaar. En ook de supporters laten zich horen.
    Nieuwerkerk geeft nog even alles met een sprint richting onze goal. Maar Lieke en Tanja blokken het zicht op de goal en een tegen doelpunt blijft uit Wat een geweldige wedstrijd. Zeer verdiende uitslag. Er was al wat te vieren in de kleedkamer, onze jarige keepster trakteert maar nu komt daar een schitterend overwinning bij, 2-0