• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    In een bomvolle kantine werd afgelopen vrijdagavond de voetbalquiz van Alphense Boys gehouden. Hoe heet, naast Real en Atletico, de derde voetbalclub van Madrid die uitkomt in La Liga? Welke drie Afrikaanse spelers stonden namens Roda JC op het veld in San Siro tijdens de UEFA Cup-stunt tegen AC Milan in het seizoen 2001-2002? Welke voetballers hebben dit seizoen een hattrick gescoord in de eredivisie?Het is een kleine greep uit de 130 vragen uit de Alphense Boys Voetbalquiz. Vrijdagavond was het weer zover, voor de tweede keer werd een voetbalquiz georganiseerd bij Alphense Boys. En de kantine zat tjokvol.??Daaronder ook drie spelers van Alphense Boys 1 (Tim v/d Linden, Milan Stiphout en Pepijn Kooij)

     

  • Drie uur lang werden vragen beantwoord uit zes verschillende rondes: Binnenlands voetbal, Afkortingen, Logo's, Afrika, VAR en Buitenlands voetbal. De uiteindelijke winnaar werd Rouge et Noir (Niels Kranenburg, Niels Haasjes en Frank Noorlander, zie foto onder), die de jaarlijkse voetbalquiz bij ARC organiseert. Vakkie Y2 en Team 2.0 maakten het podium compleet. Het bleef nog tot ver na middernacht enorm gezellig in de kantine. Volgend jaar keert de Alphense Boys Voetbalquiz weer terug.

  • Vanavond (woensdag) komen de beleidsbepalers van de met Alphense Boys samenwerkende amateurverenigingen (in totaal 7 clubs) bij elkaar. Dat doen we traditioneel 1x per jaar waarbij er dan over uiteenlopende onderwerpen praten (kennisdeling) maar ook ideeën uitwisselen om de samenwerking nog meer uit te buiten.

    Yassin Oukili (ex jeugdspeler Alphense Boys) gaat binnenkort zijn eerste profcontract tekenen bij Vitesse. Yassin doet het uitstekend bij Vitesse waar hij nu voor het 3e jaar speelt. Inmiddels speelt hij ook al in de selectie van het Nederlands team onder 18 jaar. Yassin speelde 3 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys (van D1 t/m C1)

  • Ook Simon Duivenbooden (ex-Alphense Boys) doet het fantastisch in de jeugd van Vitesse. Als 2e jaars B (zijn tweede seizoen bij Vitesse) is hij nu al doorgeschoven naar de o19 van Vitesse.

     

     

  • Casper Nek (zeer gewaardeerde ex-jeugdtrainer van Alphense Boys) is vader geworden van een gezonde dochter met de naam Dominique. Casper is nu trainer van Katwijk 13-1 maar stopt na dit seizoen een jaartje om tijd voor zijn gezin vrij te maken

  • De samenvatting die Studio Alphen twee weken geleden maakte van de bekerwedstrijd tussen Alphense Boys o19 en Ajax o19 is op Youtube nog steeds te bekijken. Inmiddels hebben maar liefst 70.000 mensen dat filmpje bekeken. Ongelofelijk.

    Het intro filmpje (op de dag van de wedstrijd) waarbij trainer Sander van Dijk als wiskundeleraar op school werd gevolgd evenals keeper Bas Schol, werd maar liefst 30.000 keer bekeken.

    Op maandag 1 april (geen grap) wordt de ledenvergadering van Alphense Boys gehouden om 20.00 uur in ons clubhuis

     

     

    Programma thuiswedstrijden selectieteams voor zaterdag 23 maart

    11.00 uur      17-2 - Barendrecht 217-1

    11.00 uur      15-2 - GDA 15-1

    13.00 uur      17-1 - Hollandia 17-1

    15.15 uur      Zat 1 - Fc Oegstgeest zat

    15.15 uur      19-1 - Fc Emmen 19-1

    Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat Ruben Rietdijk van de zaterdag 1, een zware blessure heeft opgelopen in de wedstrijd tegen Aarlanderveen. Naar nu blijkt heeft hij zijn voorste kruisband afgescheurd, een meniscus is kapot en zijn voorste kniebanden zijn zwaar verrekt.  Ruben moet zeker geopereerd worden, maar dat zal nog even duren omdat de knie nog te dik is. Daarna volgt een langdurig revalidatie traject. Doodzonde want Ruben was prima bezig in het zaterdagteam van John Cuvelier. De schatting is dat hij 9 tot 12 maanden niet kan voetballen.  Sterkte Ruben!

  • Julian v/d Kwaak (15) uit Alphense Boys 17-2 gaat volgend seizoen bij ADO Den Haag in de 17-1 spelen. Drie jaar geleden kwam hij over van vv Dios en speelde bij Alphense Boys in de 15-2, 15-1 en nu in de 17-2. Julian is hiermee de zevende jeugdspeler van wie bekend is dat hij volgend seizoen bij een profclub speelt. Die lijst wordt ongetwijfeld nog wat groter. Op dit moment lopen er nog 14 jeugdspelers stage bij diverse BVO's.

  • Robbert Renirie is onlangs geslaagd voor zijn TC 3 diploma van de KNVB. Robbert is dit seizoen assistent trainer van Michael Lipsius bij de succesvolle 13-2 (koploper 3e divisie). Volgend seizoen heeft Robbert gevraagd om zelfstandig een team te mogen trainen en coachen en Alphense Boys heeft hem vervolgens de nieuwe 11-2 (beste spelers van 2010) aangeboden. Dat gaat hij volgend seizoen dus doen.

  • Afgelopen zaterdag was Mateo Lips (keeper 13-1) geblesseerd. Omdat ook Vince Spoorenberg in het gips zat, was alleen keeper Dustin van Tol (keeper 13-2) nog over. Dustin moest zaterdag dus 2x aan de bak. Eerst om 09.00 uur bij zijn eigen team (5-1 winst op HVV 13-1) en daarna om 11.00 uur met de 13-1 tegen VVV Venlo 13-1 (3-0 winst). Een prachtige dag dus voor Dustin die in totaal 6 competitiepunten pakte voor zijn club

  • De jo8-1 heeft een nieuwe sponsor en is dus mede dankzij Lena Metaal voorzien van een tenue met naam en nummer, een trainingspak en een Alphense Boys tas. Lena metaal is een bedrijf dat gespecialiseerd is in roestvast staal laswerk. Hierbij bedanken wij Lena Metaal!

  • Alphense Boys 13-1 kreeg afgelopen maandag weer eens taart van de trainer. Ze wonnen namelijk afgelopen zaterdag van een profclub (3-0 winst op VVV Venlo) en dan is er de afspraak dat de trainer op gebak trakteert. Het blijft immers bijzonder als een amateurteam wint van een profteam

  • De voetbalwedstrijd  Alphense Boys  - Oegstgeest  is a.s. zaterdag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

    Peter Fase  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel). 

    Tijdens het sportweekend 20219 (vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni) wordt weer gestreden voor de penaltybokaal hiervoor moet eerst een selectie worden gemaakt van de beste penaltykillers per elftal. Dit gaat om alle 08 t/m O13 elftallen, graag zou ik de leiders/trainers willen vragen om een speler op te geven voor de halve finale. (Deze speler moet wel meedoen aan het Sportweekend)

    Deze halve finale wordt op woensdag 22 mei om 1800 uur geschoten. En daarna de Finale tijdens het Grote Sportweekend om te bepalen wie de volgende winnaar wordt. Wie volgt Tim Zwirs op in 2019

    Abdou Harroui (speelde 3 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys) is door bondscoach Erwin van de Looi definitief opgeroepen voor Jong Oranje dat volgende week op trainingskamp gaat naar Spanje