“Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

“Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.”

“Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

“Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

"Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

"De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Boys 15-1 en 13-1 winnen van een BVO

Alphense Boys 15-1 boekte een knappe 3-2 zege op Excelsior Rotterdam, de 13-1 won ruim (3-0) van VVV Venlo 13-1. De 19-1 verloor de uitwedstrijd tegen VVV o19 (3-0) en ook de 17-1 kwam met lege handen terug uit Deventer (Go Ahead Eagles, 1-0). De zaterdag boekte een 4-2 overwinning op Haz.Boys. De 13-2 blijft de koploper van de 3e divisie (5-1 winst op HVV 13-1). De 17-2 won met een korfbaluitslag van Baronie 17-1 (7-4). De 15-2 verloor van het hooggeplaatste Vrerburch 15-1 (5-2)

Alphense Boys o19 moest het vandaag opnemen tegen de nummer twee van de competitie VVV Venlo O19. Dit team stuntte afgelopen week nog door PSV O19 met 3-1 te verslaan voor de beker. De eerste helft speelde de O19 tegen de wind in en had VVV het meeste de bal. Alleen met dat vele balbezit wist VVV weinig te doen en kreeg dan ook geen noemenswaardige kansen. De O19 wist in de omschakeling wel wat kansen te creëren. Na een kwartier ging Alessio vd Straaten (zie foto) goed door zijn voorzet kwam bij de eerste paal op het hoofd van Sem Plezier maar zijn inzet ging net naast.

• In de 20ste minuut ging Younes Bouhamed er vandoor en was sneller dan zijn directe tegenstander. Hij kwam oog in oog met de keeper maar vanuit een lastige hoek werd de paal geraakt. Vlak voor rust schoot Nick Broekhuizen nog gevaarlijk op doel, zijn inzet kon nog net gekeerd worden maar de rebound kwam bij Alessio terecht. Die kon net niet afwerken en zijn voorzet viel achter Younes. Na rust had de O19 meer moeite en werd de bal te snel verloren en ook de afvallende ballen waren steeds vaker voor VVV. Toch kreeg de O19 nog twee kansen om de score te openen. Een schot vanuit een onmogelijke hoek van Nick viel op de lat en Sem Plezier kon een goede voorzet van Younes net niet tussen de palen kreeg, de bal schoot voorlangs.

• Daarna nam VVV steeds meer het initiatief en kwam uit de eerste echt grote kans direct op voorsprong. Een hoge voorzet kon niet goed worden weggewerkt waarna de bal vanaf 11 meter keihard kon worden binnen geschoten (1-0). Hierna moest de O19 meer risico nemen en werd de ruimte steeds groter. De 2-0 viel opnieuw vanuit een standaardsituatie, een vrije trap kon geheel vrij van richting worden veranderd wat de 2-0 betekende. Daarna leek de O19 terug te komen in de wedstrijd. Een voorzet van invaller Yannick Saeijs werd door Younes bij de tweede paal binnen getikt maar deed dit vanuit buitenspelpositie.

• Dat het in de absolute slotfase nog 3-0 werd was alleen voor de statistieken. Een counter werd snel uitgespeeld waarna twee spelers vrij voor keeper Bas Schol verschenen en de 3-0 maakte.  Een onnodige nederlaag, zeker gezien de kansen die de O19 tot de 1-0 kreeg. Opnieuw heeft het team enorm hard gewerkt maar helaas bleef een goed resultaat uit. Volgende week hervat de O19 de competitie thuis om 15.15 uur tegen Emmen O19.

8. Alexandria'66 o19               6-0

Alphense Boys o17 heeft zijn ongeslagen status in de landelijke 1e divisie verloren. Op bezoek bij Go Ahead Eagles O17 trokken de Boys met 1-0 aan het kortste eind. Voor rust werd er nauwelijks iets gecreĂ«erd. Naoufel Ahmidouch was met een schot van net buiten het vijandelijke zestienmetergebied nog het dichtste bij. Kort na rust werd er een overtreding gemaakt door een Boys verdediger binnen de beruchte lijnen. De strafschop werd benut: 1-0.In de tweede speelhelft waren er enkele grote kansen. Samir el Messaoudi kwam in gevaarlijke positie, maar zijn schot raakte de keeper. De rebound was voor het intikken voor de ingevallen Jasper Schinkel. Echter hij raakte de bal volledig verkeerd.

• Naoufel Ahmidouch kon de bal Ă©Ă©n keer over de keeper heen laten vallen. Helaas mistte zijn doelpoging de juiste richting. Max van Hees kreeg vlak voor tijd ook een mogelijkheid. Zijn schot ging net voorlangs.De hoekschoppen leverden geen gevaar op. De scheidsrechter trok geen blessuretijd bij en daardoor moesten de Boys een nederlaag incasseren. Daarmee is het overigens nog steeds koploper. Alleen het zal de komende periode toch beter moeten in meerdere opzichten. Volgende week speelt Alphense Boys O17 tegen Hollandia O17 , thuis om 13.00 uur.

8. AFC o17                               5-4

Alphense Boys 17-2 had wat recht te zetten na het verlies  van vorige week. De Baronie O17-1 uit Breda lijkt de uitgelezen tegenstander om de drie punten op Sportpark de Bijlen te houden. Ondanks de goede bedoelingen is de eerste grote kans voor Baronie. Boys keeper Rens Boer heeft, terwijl hij door de lucht zweeft, een flitsende redding  met zijn voet op een schot van de Baronie spits die ongehinderd door het centrum kan doorlopen. Na tien minuten voetballen de Boys zich onder de druk uit en in de 17e minuut geeft Kaan Temur een steekpass op Zakaria Attrougouti, maar die schiet de bal in het zijnet. In de 18e minuut legt Max Hulshof de bal terug op Kaan Temur, die vanaf 23 meter met wind mee de 1-0 meedogenloos binnenschiet.

•  In de 21e minuut gooit Rens bij een counter van de Baronie zijn lichaam goed voor de bal en voorkomt hij de gelijkmaker. Weer twee minuten later neemt Janz Schipper een vrije trap op de middenlijn. Zijn crosspass blijkt een assist op Mohamed Rahal, die de bal aan de linkerkant op de borst aanneemt, versnelt en de bal met links keihard in de korte hoek schiet en zo de voorsprong vergroot naar 2-0.

• In de 33e minuut scoort de Baronie uit een slecht weggewerkte corner de 2-1. Het spel golft op en neer en Kaan verzuimt in de 35e  minuut de 3-1 te scoren, wanneer hij oog in oog met de keeper staat , maar het leer tegen de doelman op in plaats van langs hem heen schiet. In de 37e minuut schiet Jordy Nieuwendijk eveneens tegen de doelman op, maar de bal schiet door en belandt bij Mohamed die (vanuit buitenspel positie ?) zijn tweede scoort (3-1) In de slotminuut voor rust geeft Zakaria een prima assist op Kaan, die ook zijn tweede scoort en de ruststand daarmee op 4-1 bepaalt. Een vermakelijke eerste helft. De mannen van Jeffrey Verweij en Eli Wattimury hebben een kopje thee meer dan verdiend. In de 45e minuut zien we een prachtige aanval die begint bij Max Hulshof. Die passt naar Romeo Pieters die Zakaria op rechts wegstuurt. Zaka gaat om zijn man heen, dribbelt naar de achterlijn en trekt de bal terug op Kaan die de 5-1 binnenschiet en daarmee een hattrick scoort. De wisselspelers lopen zich inmiddels warm en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Schijn bedriegt, want de Boys gaan slordiger spelen. De inspeelpass van achteruit wordt in de voeten van de tegenstander geschoven  en  de Baronie breekt uit over links, er volgt een strakke voorzet en het staat in de 60e minuut  5-2 omdat er niet meeverdedigd wordt. In de 65e minuut scoort de Baronie uit een  niet goed weggewerkte vrije trap de 5-3. Voordat de Baronie vleugels krijgt is Zakaria  in de 72e minuut aan de rechterkant weer te snel voor de linksback uit Breda.

• Met een gelukje krijgt hij de bal terug van de keeper wanneer hij op doel schiet en behoudt hij het overzicht en geeft hij een hattrick aan assists op Kaan Temur die zijn 4e goal !! mag scoren. De 6-3 moet genoeg zijn om de overwinning over de streep te trekken zou je denken. Maar niets is minder waar, want Baronie trapt af en een minuut later staat het al weer 6-4, wanneer keeper Rens Boer een voorzet van rechts loslaat en de bal voor een Baroniespeler belandt en die de bal in het net schiet. Er zijn nog tien minuten te spelen en de spanning is volledig terug in de wedstrijd. Het slotakkoord is voor Julian van der Kwaak, die aan een lange rush vanaf het middenveld begint in de 79e minuut. Hij loopt er 2 verdedigers uit  en verdediger nummer 3 trekt aan de noodrem, raakt de bal, maar vloert Julian in het strafschop gebied. De scheidsrechter geeft een penalty en Julian verzilvert deze zelf in de 80e minuut en daarmee fluit de scheids gelijk af  bij een eindstand van 7-4. De toeschouwers hebben een waar doelpuntenfestijn gezien. Zaterdag 23 maart speelt Alphense Boys B2 om 11.00 uur thuis tegen Barendrecht.

12. 's-Gravenzande 17-1              15- 11

Alphense Boys o15 speelde vandaag tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior Rotterdam. De mannen van trainer Sander van der Kleij waren gebrand om de goede reeks van afgelopen twee weken een vervolg te geven. Alphense Boys begon met vier echte aanvallers maar na 30 seconden konden ze al voor de tweede keer aftrappen. De bal werd in de opbouw verspeeld en Excelsior profiteerde gelijk, 0-1 voor de Rotterdammers. Beide ploegen hadden moeite met de wind en na 10 minuten leek de gelijkmaker te vallen maar Jayden Daleman (zie foto boven) schoot op de lat. Beide teams waren slordig in de opbouw van achteruit en Alphense Boys profiteerde van twee fouten achterin bij Excelsior.

• Spits Thierry Anthony (zie foto boven) zette goed druk en kon de gelijkmaker binnen schieten na 18 minuten. Enkele minuten later was er een identieke situatie maar deze keer ronde Illias Dardour af

• Alphense Boys stond ineens weer voor. Maar Excelsior kwam vlak voor rust terug, een te korte terugspeelbal werd onderschept en keeper Aaron The maakte de overtreding. Uit de penalty die daarop volgde maakte Excelsior gelijk. 2-2 was de ruststand. Na rust had Alphense Boys wind mee en dat hielp wel, de slordigheden waren eruit en ze kwamen tot meer kansen. In minuut 42 werd Zakaria Kanfaoui weggestuurd door Jayden Daleman en hij maakte de 3-2.

• Enkele minuten later was er nog een grote kans voor Kanfaoui maar hij schoot naast waar een passeeractie op de keeper wellicht een betere optie was geweest.  Tussendoor had keeper Aaron The nog een mooie redding in huis om zijn ploeg op de been te houden. Zo won Alphense Boys weer en heeft het uit de laatste drie wedstrijden 7 punten gehaald. Volgende week zaterdag speelt de o15 om 14.30 uur uit tegen Fc Den Bosch o15

8. Fc Den Bosch o15                6-5

Alphense Boys 15-2 speelde vandaag tegen Verburch 15-1. Verburch stond gelijk in punten dus een belangrijke wedstrijd. De hele week was er al een vreselijke wind en ook vandaag speelde de wind een belangrijke rol. 1e helft hadden wij hem tegen. Een tactische verandering in het drukzetten en een plan in de opbouw leverde verrassend genoeg een overwicht op gedurende de wedstrijd vorderde. Tuurlijk sta je onder druk met zo''n forse wind tegen, maar Verburch schoot maar 2x op doel en 2x in de handen van Niels. Daarentegen verdedigden wij heel sterk, ontsnapten we aan een penalty, maar kwamen niet verder in de problemen. We hadden bij rust zelf voor moeten staan toen zowel Mickael als Phil langs de keeper dribbelde, maar deze net de ver naar de zijkant of richting de achterlijn ging. Ook kreeg Mickael 2x de kans oog in oog met de keeper, maar deze miste hij helaas.

• 0-0 was het bij rust en gewaarschuwd werd al voor een moeilijke 2e helft. Blijven voetballen was de opdracht, maar het tegenovergestelde gebeurde. Lange dribbels, geen tempo, moeilijke oplossingen zorgden voor fouten en binnen 15 minuten was het ineens 5-0. Aan deze 5 doelpunten gingen zeker 3 grove fouten aan vooraf. Zonde, want er had zoveel meer in gezeten gezien de eerste helft. Mickael en Steve scoorden nog wel doordat we de laatste tien minuten ineens wel lieten zien hoe we konden voetballen, maar dat was veel en veel te laat.

• Ipv een plek gestegen, zijn we zelfs naar plek 5 gezakt en zijn we wel definitief uitgeschakeld voor het kampioenschap. Doorgaan met ontwikkelen van de speelwijze en beter worden richting volgend jaar is het nieuwe doel. Blijven verbeteren, goed en aantrekkelijk voetbal laten zien in de resterende wedstrijden. Volgende week zaterdag speelt de 15-2 om 11.00 uur thuis tegen GDA 15-1

12. GDA 15-1                               14-3

Alphense Boys o13 speelde vanmorgen op een winderig 'Sportpark de Bijlen' tegen VVV-Venlo o13. De ploeg van trainer Robin Stolwijk had het voor rust lastig met de Venlonaren maar bouwde de 2-0 voorsprong bij rust uit naar een 3-0 overwinning. In de openingsfase van de wedstrijd werd Alphense Boys eerst even achteruit gedwongen maar al snel kreeg het zelf een goede mogelijkheid. Aanvoerder Sam Ringeling schoof goed in, zijn inzet werd door de VVV-keeper uit de doelmond geronseld. Nog geen vijf minuren was het wel raak. Twan Schens zette de aanval op met een goede dribbel van achteruit, de voorzet vanaf rechts werd losgelaten door de keeper en de instormende Twan kopte de bal binnen (1-0).

• Ook na het doelpunt kon Alphense Boys goed de druk erop houden en werd het in de 13e minuut zelfs 2-0. Van achteruit stapte Sam goed in en besloot het van afstand te proberen, zijn schot kon nog wel gepakt worden door de VVV-keeper maar de rebound was een prooi voor Tim van Veen (0-2). Na dit doelpunt gooide VVV de schroom meer van zich af en had zelfs het betere van het veldspel tot aan de rust, vooral in het druk zetten rondom de middenlijn slaagde we onvoldoende, terwijl bij balverovering daar direct gevaar uit zou kunnen ontstaan.

• Na rust hadden we dit laatste veel beter voor elkaar en zo hielden we VVV-aanvallers ver van keeper Dustin van Tol vandaan. Wel waren we slordig in het uitspelen van overtalsituaties anders hadden we in het laatste kwartier nog enkele doelpunten meer kunnen maken. Toch zou het scorebord nog eenmaal verschuiven. Tim kreeg tien minuten voor tijd aan de rechterkant van het veld een vrije doorgang en zorgde met een schuiver langs de uitkomende keeper voor zijn tweede doelpunt (3-0).

• We zijn natuurlijk blij met de zege en willen dit graag doortrekken in de komende trainingsweek. Volgende week zaterdag gaat de o13 om 12.30 uur op bezoek bij AFC in Amsterdam.

Alphense Boys 13-2

Het waait hard op Sportpark de Bijlen in Alphen aan den Rijn en de regen valt met bakken naar beneden. De grasvelden bij de Boys zijn afgelast, maar wij spelen gelukkig op veld 1 alwaar we op kunstmatige grassprieten ons spel mogen vertonen. De tegenstander van vanmorgen is Koninklijke HVV JO13-1. De heenwedstrijd in Den Haag bleek voor ons al een lastige horde: met moeite werd er met 2-4 gewonnen. Zoals al eerder aangegeven waait het hard. En dan hebben we de eerste helft ook nog vol de wind tegen. Tot echt grote kansen komen we niet. Een paar corners en de keeper redt een keer goed, maar verder zijn we niet gevaarlijk. HVV ook niet, hoewel Dustin van Tol (zie foto) met een fabelachtige redding de Boys op de been houdt.

• Achteraf was dat een eerste waarschuwing want nog geen drie minuten later is het wel 0-1 voor de bezoekers. Redelijk eenvoudig mag HVV opbouwen en afronden: 0-1. Wat we ook proberen, de gelijkmaker valt niet meer voor de rust. Dus gaan de jongens met een achterstand de kleedkamer in, alwaar trainer Michael op niet mis verstane wijze aangeeft waar het aan schort. De jongens nemen het advies ter harte en mogen het komende halfuur laten zien dat ze geluisterd hebben. Nu we met wind mee spelen en het is opgehouden met regenen lijkt het voetballen ons makkelijker af te gaan. We zijn dan ook pas een paar minuutjes onderweg als Bjorn vanuit een voorzet van Daan H de bal binnen knikt.

• Dat is een lekker begin van de tweede helft! Direct na de aftrap van HVV veroveren we weer de bal en ditmaal is het Senne die op aangeven van Daan H de bal in het netje schiet. Als Bryan drie minuten laten heerlijk de 3-1 binnen schiet (assist Daan S) is het gedaan met HVV. Nu we eindelijk zijn begonnen met voetballen loopt de machine weer als vanouds. In het laatste gedeelte van de wedstrijd krijgen we nog twee terechte strafschoppen. Abdul benut de 4-1 en Serua Pattiwael (zie foto) de 5-1 wat tevens ook de eindstand was.

12. Sliedrecht 13-1                      15-7

Alphense Boys E-Top speelde vandaag niet (afgelast0. Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 08.30 uur uit tegen DSO

6. Meerburg o123-2007                    5-1

Alphense Boys zaterdag 1 speelde vandaag thuis tegen Hazerswoudse Boys en won met 4-2. In het begin van de wedstrijd zag het er naar uit dat het een makkelijke wedstrijd zou worden want de ploeg van John Cuvelier en Ron Martin kregen de ene na de andere kans. de 1-0 ontstond toen Jesse Boateng de bal van een verdediger afpakte en voor de keeper netjes breed legde (zie foto)  op Sahr Kabuta die simpel kon scoren.

• Tegen de verhouding kwam Haz.Boys op 1-1 toen een bal achterin verkeerd werd ingeschat. De 2-1 stond echter al weer snel op het scorebord. Dylan Kooistra gaf de steekpass en Jesse Boateng bleef rustig oog in oog met de keeper (2-1).

• Het spel werd in die fase wel steeds minder (vooral vanwege de stormachtige wind). In de 34e minuut moest Jari van Veen zelfs een strafschop pakken en hield zijn ploeg daarmee op voorsprong. Op slag van rust gaf Sahr de bal op Yassin Amtyi, die gaf na een rush de voorzet die door Jesse Boateng hard werd binnen geschoten (3-1). Na rust werd het allemaal steeds minder. Achterin moest goed worden opgepast en de kansen van o.a. Sahr, Jesse, Sontjie en Casper waren niet aan hen besteed. Tot de 70e minuut toen een corner door Sontjie Roosberg hard in de kruising werd gekopt (4-2).