• Woensdagnieuwtjes

    Vanavond (woensdag) is de ''big match'' van Alphense Boys o19 tegen Ajax o19, om 19.00 uur op het hoofdveld. De kwartfinale van de Nike Cup. De bijgevoegde historische foto van fotograaf Ron Hoenson, is van een jaar of 5 geleden toen Alphense Boys C1 (ook al o.l.v. Sander van Dijk) via een winnende goal van Redouan Boutachekourt Ajax C1 met 2-1 versloeg voor de competitie in de landelijke 1e divisie (dat was toen het hoogst van Nederland) . Ook een paar jaar geleden won Alphense Boys o17 (o.l.v. trainer John Cuvelier) een bekerwedstrijd tegen Ajax o16 met 3-1. Dat zijn de enige keren dat wij ons kunnen herinneren dat een Alphense Boys team in een officiële wedstrijd van Ajax won. Is diezelfde prestatie vanavond mogelijk? Niet waarschijnlijk, maar we hopen wel te kunnen genieten van prachtig jeugdvoetbal. Kom dus kijken!

    Zwaarder maar ook mooier kan je niet loten. Daarmee is Alphense Boys het enige amateurteam dat nog in deze bekerstrijd zit. Twee weken geleden schakelde het team van trainer Sander van Dijk nog Fc Volendam o19 uit. In de reguliere tijd werd het 1-1 (doelpunt Tarik Zaanani) waarna bij Alphense Boys alle strafschoppen werden benut en keeper Bas Schol de 4e trap van Volendam stopte (nadat die ook de eerste strafschop al hadden over geschoten)

    Ajax o19 zit boordevol met talentvolle spelers die al een contract hebben getekend en al miljoenen waard zijn. Bovendien speelt Ajax o19 nog in een internationale competitie en werd zelfs de groepswinnaar van de Uefa Youth League met daarin o.a. Bayern Munchen, Benfica, Paris SG en AEK Athene. In die kwartfinale speelt Ajax o19 op dinsdag 2 april een uitwedstrijd tegen Barcelona o19. Wat een geweldig affiche is dàt!

    In de aanloopfase naar deze kwartfinale schakelde Alphense Boys o.a. De Graafschap en nu Fc Volendam uit.  Ajax o19 won van Sparta Rotterdam o19 en NAC o19.

    Een ideale manier dus om komende woensdag schitterend jeugdvoetbal te zien bij Alphense Boys. De wedstrijd staat o.l.v. een trio scheidsrechters van de KNVB. De toegang is gratis.

    Studio Alphen zal de wedstrijd opnemen en zelf een hele reportage maken met o.a. Sander van Dijk die lesgeeft op school en ze volgen een speler eerst op school en dan voor de wedstrijd. Die beelden worden waarschijnlijk donderdag al uitgezonden door Studio Alphen.

     

  • Sander van Dijk wordt komend seizoen jeugdtrainer van FC Lisse o19, de huidige koploper van de 3e divisie. Na 11 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys gewerkt te hebben (en daar grote verdiensten heeft gehad) werd het nu tijd om eens bij een andere club aan de slag te gaan. Maar eerst gaat hij met de voor hem bekende volledige inzet, de o19 van Alphense Boys behouden voor de landelijke 1e divisie. En daarmee is hij aardig op weg. Met het zeer verdienstelijk gelijke spel van afgelopen zaterdag tegen Roda JC (koploper 1e divisie) staat hij nu op een keurige derde plaats. De o19 moet drie teams onder zich zien te houden

  • De trainer van de JO11-1 Dimitri Hansen,  had een weddenschap met Michael Lipsius (trainer 13-2)  tijdens de wedstrijd Feyenoord - Ajax. Mocht een van de ploegen winnen dan moest de verliezende trainer in het shirt van de aartsrivaal. Ajax wòn en Dimitri gaf dus training in het shirt van Ajax

  • De talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord was vorige week woensdag een groot succes. Ondanks diverse aankondigings emails vooraf bleven er toch weer 28 deelnemers weg zonder zich fatsoenlijk af te melden. We hielden echter nog ± 210 zeer enthousiaste deelnemers over (een record) die zich voor het legertje van 30 scouts in de kijker wilden spelen. Onder de beoordelaars waren ook 7 scouts van Feyenoord. Direct na de leuke trainingen kregen de deelnemers in de kleedkamer te horen wie er zouden worden uitgenodigd voor een echte stage periode bij Alphense Boys (Feyenoord volgt dat natuurlijk op de voet maar adviseert talentvolle spelers meestal om het eerst een jaar bij Alphense Boys op hoog niveau te gaan proberen zodat ze hen goed in de gaten kunnen houden). Uiteindelijk werden er 69 spelers genoteerd die inmiddels zijn uitgenodigd voor een voorlopige stageperiode van twee trainingen bij hun eigen geboortejaar.  Als dat goed gaat volgen er aan het einde van het seizoen oefenwedstrijden waarin de uiteindelijke nieuwe selectie moet worden bepaald.

  • Afgelopen zaterdag was OWN Digital uit Leiden de balsponsor bij de bekerwedstrijd tussen Alphense Boys o13 en Fc Groningen o13.Namens spelers en de staf, hartelijk dank

    Afgelopen zaterdag kwam de scheidsrechter bij de oefenwedstrijd tussen Alphense Boys o17 en Zeeburgia o17 plotseling niet opdagen (hij was zijn afspraak met AB vergeten). Gelukkig had Bert Metzler net de 15-2 gefloten en was bereid te beginnen aan de genoemde oefenwedstrijd om de spelers niet te lang te laten wachten. Inmiddels hadden we Bob Damen telefonisch bereid gevonden te komen fluiten. Die was net terug uit Singapore en stapte net zijn huis binnen, maar was onmiddellijk bereid te komen. Met dank aan beide heren kon er toch worden gevoetbald

     

  • Programma thuiswedstrijden selectieteams voor zaterdag 9 maart

    09.00 uur      E-Top - ARC o13-2007 (comp)

    11.00 uur      15-2 - Graaf Willem II 15-1 (comp)

    11.00 uur      13-1 - ASWH o14

    13.00 uur      15-1 - Kon HFC 15-1 (vrsch) 

    Alphense Boys is vrijdagavond tijdens het jaarlijkse Sportgala van de gemeente Alphen aan den Rijn uitgeroepen tot ''Vereniging van het Jaar''. Het was voor de achtste keer in de geschiedenis van de club én die van de Sportverkiezing dat de Boys deze eretitel bemachtigde. He bestuur draagt de prijs op aan alle leden en onze vrijwilligers. Gerard Haverkamp nam de prijs in ontvangst.

  • Alphense Boys werd in 2016 voor de laatste keer uitgeroepen tot Vereniging van het Jaar. In een volle zaal van Avifauna’s Parkrestaurant waren dit jaar HCA (hockey) en Avanti (tafeltennis) de andere genomineerden. Gelukkig hoefden de aanwezige bestuursleden niet al te lang in spanning te zitten, want de verenigingsprijs was de eerste die werd uitgereikt. Voornaamste reden dat de Boys tot winnaar was verklaard door de jury (bestaande uit vertegenwoordigers van de lokale media), was het feit dat de jeugdopleiding de gemeente zo geweldig ‘op de kaart zet’ in Nederland. Alle jeugdselectieteams spelen op landelijk niveau en afgelopen seizoen promoveerden er vier: 13-1 naar 1e divisie, 13-2 naar de 3e divisie, 15-1 naar eredivisie en 19-1 naar de 1e divisie. Alphense Boys staat in de lijst van de Top 100 van beste amateur jeugdopleidingen in Nederland op de eerste plaats. Alphense Boys 13-1, 15-1 en 17-1 wonnen gezamenlijk de Rinus Michels Cup. Zeventien jeugdspelers gingen vanuit de jeugdopleiding naar een profclub. Ook andere factoren wogen nog mee: de organisatie van de vele toernooien, zoals het Jens Toornstra Toernooi dat met maar liefst 165 pupillenteams het grootste ééndaagse pupillenvoetbaltoernooi van Nederland is. Bij elkaar opgeteld (inclusoef de herfst, kerst en zomertoernooien) speelden meer dan 460 teams afgelopen seizoen een toernooi bij ons. Ook de samenwerking met Feyenoord Academy en onze samenwerking met zeven andere amateurclubs spreken tot de verbeelding. Verder vielen de oprichting van de zaterdagtak op bij de jury plus het feit dat de club een rookvrij beleid voert.

    De A1 ‘verloor’ de verkiezing tot Sportploeg van het Jaar van AZC, landskampioen en bekerwinnaar in het waterpolo. Dat is natuurlijk geen schande. Toch hadden de mannen van trainer Jonathan Jonk een gezellige avond. Het was net een soort reunie omdat diverse uitgevlogen spelers elkaar al een tijdje niet meer hadden gezien

     

  • De organisatie van de Sportverkiezing was in handen van De Cascarvieten. Vanaf deze plaats bedanken wij de Alphense carnavalsvereniging voor de zeer geslaagde avond.

    Noussair Mazraoui, die als pupil één jaar bij Alphense Boys speelde voordat hij naar Ajax ging, werd gekozen tot Sportman van het Jaar. Inmiddels maakt hij furore als de rechtsback van Ajax.

  • Even een historische terugblik m.b.t. het Alphense Sportgala met dank aan sportjournalist Theo van Egmond die dit allemaal keurig heeft bijgehouden.

    Alphense Boys werd ''vereniging van het jaar'' in de gemeente Alphen a/d Rijn in 1995, 2000, 2003, 2005, 2008, 2009, 2015, 2018.

    Alphense Boys 1 won de prijs als Sportploeg van het jaar  in 1982, 1988, 1991, 2009, 2017. In 2014 werd de C1 sportploeg en in 2016 de B1.

    Jeugdsportploeg van het jaar werd de  D1 in 2005,de  C1 in 2006, de A1 in 2008 en in 2009. Vanaf 2010 is er geen onderscheid meer in jeugdsportploeg en sportploeg.

  • Vanmiddag (woensdag) om 17.00 uur oefent de E-Top van Alphense Boys bij en tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. De o11 teams spelen dan 8 tegen 8.

    Over 1½ week wordt  ''de Alphense Boys Voetbalquiz'' voor de tweede keer georganiseerd. De eerste editie was super gezellig en dus komt er een vervolg! Vinden jullie het leuk om mee te doen? Schrijf dan je team in door een replay te sturen op deze e-mail. We horen graag met wie je een team vormt en wat de teamnaam is. En nodig ook je teamgenoten en andere (voetbal)vrienden uit om zich in te schrijven. De voetbalquiz vindt plaats op vrijdag 15 maart 2019. We beginnen om 20.00 uur in de kantine van Alphense Boys. Teams bestaan uit maximaal drie deelnemers. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Uiteraard gaat er weer gestreden worden om een aantal mooie bekers. Stuur je aanmelding naar: abvoetbalquiz@gmail.com
    Met vriendelijke groet, Sjouke, Sander, Sander, Mathieu, Michel. Alphense Boys Voetbalquiz

    Voor het nieuwe seizoen is er een vacature bij het wedstrijdsecretariaat. Het betreft hier wedstrijdsecretaris voor de JO12 t/m JO15. Na vele jaren van tomeloze inzet heeft Annemieke van de Berg aangegeven eind dit seizoen te stoppen. Lijkt het je een uitdaging om dit leuke  team te komen versterken? Stuur een mail naar wedstrijden.jeugd@alphenseboys.nl

  • De voetbalwedstrijd  Nuenen - Alphense Boys  is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio.  Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Er komen voor het komende seizoen wat wijzigingen in de voetbalspelregels.

    1. Spelers van de aanvallende partij mogen niet meer in de muur staan van de verdedigende partij om het getrek en geduw voortaan te voorkomen. Ze moeten minstens 1 meter afstand bewaren.

    2. Scoren met de hand, al of niet per ongeluk, is nooit meer toegestaan. Ook het creëren van een scoringskans na een onopzettelijke handsbal wordt voortaan afgefloten.

    3. Een doeltrap hoeft voortaan niet meer de 16 meter uit voor je de bal mag aanraken.

    4. Gewisselde spelers moet voortaan via de kortste weg het veld verlaten om tijdrekken tegen te gaan.

    5. Het ABBA systeem bij de strafschoppen wordt weer afgeschaft. Het bleek te verwarrend voor spelers en toeschouwers. Voortaan worden de penalties weer gewoon om en om genomen.

    Afgelopen maandag was er weer een bijeenkomst van de Feyenoord Academy (waarmee Alphense Boys samenwerkt) op Varkenoord. Alphense Boys was deze avond vertegenwoordigd door Gerard Haverkamp, Wim Versteeg en Paul Bahlmann. Bij die bijeenkomst werd Stanley Brard (rechts op de foto) gepresenteerd als de hoofd jeugdopleiding bij Feyenoord. Een functie die hij vòòr een buitenlands avontuur al eerder (en zeer succesvol) bekleedde bij Feyenoord

     

  • Mohamed Allach (speelde in 1994 in Alphense Boys 1 en ging daarna naar Feyenoord) keert terug als technisch directeur bij Vitesse. Hij vervulde die functie ook al tussen 2013 en 2017 en werkte daarna tot eind 2018 bij Maccabi Haifa. Mo Allach (45) neemt een zware post in bij Vitesse. Als technisch directeur is hij verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie en de trainersstaf. Hij moet daarvoor over een uitgebreid, internationaal netwerk beschikken. Allach was in een technische functie eerder werkzaam bij VVV-Venlo, FC Twente, RKC Waalwijk en de KNVB. Bij Vitesse was hij eerder ruim vier jaar actief (2013-2017). Hij haalde in die periode onder andere Ricky van Wolfswinkel en Alexander Büttner terug naar de Arnhemse club. Als ‘td’ legde Allach ook de basis voor de KNVB-beker van 2017, de enige grote prijs in de historie van Vitesse. Allach heeft een 2½ jaar contract getekend

  • SJZ is bezig aan het laatste seizoen in het zondagvoetbal. De derdeklasser uit Zoeterwoude heeft besloten vanaf volgend seizoen op zaterdag te gaan spelen.

    Alphense Boys 13-3 plaatste zich gisteravond (dinsdag) voor de volgende ronde van het bekertoernooi door een 2-1 zege op Strijen 13-1.

    John Cuvelier is genomineerd om sportcoach van het jaar 2018 van de gemeente Nieuwkoop te worden. John werd vorig seizoen kampioen met FC Lisse A1 van de 4e divisie en staat nu met Alphense Boys  zaterdag in het linker rijtje van de 4e klasse. Voor de uitverkiezing heeft hij concurrentie van drie andere coaches uit Nieuwkoop en omgeving.