• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Opnieuw een verrassing in de beker bij de jeugd. Nadat vorige week Alphense Boys o19 zich ten koste van FC Volendam geplaatst heeft voor de kwartfinale van de landelijke beker, evenaarde gisteravond (dinsdag) Alphense Boys o13 die stunt. In een boeiende wedstrijd werd FC Utrecht o13 (de nummer 5 van de eredivisie) via een formidabele teamprestatie uitgeschakeld. In de reguliere speeltijd werd het 1-1 (doelpunt Sven Verpoort). Vooral in de tweede helft zagen we een sterk Alphense Boys die met de uitblinkers Twan Schens en Tim van Veen (zie foto) op jacht gingen naar de winnende goal, die echter niet viel.

     

  • In de noodzakelijke strafschoppenserie miste Fc Utrecht één penalty terwijl de mannen van de trotse trainer Robin Stolwijk alle vijf de strafschoppen onberispelijk raak schoten. In de kwartfinale spelen ze nu op zaterdag 2 maart om 11.00 uur thuis tegen Fc Groningen o13. Onze fotograaf Arjan de Graaf maakte gisteravond video beelden. Via deze link is een korte samenvatting te zien met natuurlijk alle strafschoppen: https://youtu.be/8Qp7qvzfEZA

    Trainer Robin Stolwijk (die dan op wintersport is) heeft beloofd speciaal voor deze kwartfinale eerder naar huis te komen.

     

  • Sam Ringeling (13 jaar, Alphense Boys 13-1) is de eerste jeugdspeler van Alphense Boys van wie bekend is dat hij volgend seizoen bij een profclub speelt. Volgend seizoen speelt hij in de jeugdopleiding van Feyenoord. Onlangs werd hij ''gepresenteerd'' in de Kuip met zijn trotse ouders en zus er natuurlijk bij.

  • Sam kwam twee jaar geleden van Excelsior Rotterdam naar Alphense Boys. Hij mocht blijven bij Excelsior maar hij koos voor de jeugdopleiding van Alphense Boys en maakt nu na twee jaar al de stap naar Feyenoord. Vorig seizoen promoveerde hij o.l.v. Robin Stolwijk met de 13-2 naar de 3e divisie en nu speelt hij als aanvoerder van de 13-1 in de landelijke 1e divisie en stunnte gisteravond met zijn team in de landelijke beker

  • Alphense Boys o19 speelt op woensdag 6 maart om 19.00 uur op het hoofdveld van Alphense Boys  in de kwartfinale van de landelijke Nike Cup tegen Ajax o19 van trainer John Heitinga. Zwaarder maar ook mooier kan je niet loten. Daarmee is Alphense Boys het enige amateurteam dat nog in deze bekerstrijd zit. Vorige week schakelde het team van trainer Sander van Dijk Fc Volendam o19 uit. In de reguliere tijd werd het 1-1 (doelpunt Tarik Zaanani) waarna bij Alphense Boys alle strafschoppen werden benut en keeper Bas Schol (zie foto) de 4e trap van Volendam stopte (nadat die ook de eerste strafschop al hadden over geschoten)

  • Ajax o19 zit boordevol met talentvolle spelers die al een contract hebben getekend. Bovendien speelt Ajax nog in een internationale competitie en werden zelfs de groepswinnaar van de Uefa Youth League met daarin o.a. Bayern Munchen, Benfica, Paris SG en AEK Athene. In de aanloopfase naar deze kwartfinale schakelde Alphense Boys o.a. De Graafschap en nu Fc Volendam uit. Ajax o19 won van Sparta Rotterdam en NAC.

     

    Programma thuiswedstrijden selectieteams voor zaterdag 23 februari

    11.00 uur      AB 17-2 - Alexandria'66 17-2 (vrsch)

    11.00 uur      AB 15-2 - Oliveo 15-1 (vrsch)

    12.30 uur      AB o19 - Roda JC o19 (comp)

    15.15 uur      AB zat 1 - Aarlanderveen 1 (comp)

     

    Zondag 24 februari

    14.00 uur      AB 1 - De Meern 1 (comp)

    De E-Top van Alphense Boys hield afgelopen zondag voor de wedstrijd van Alphense Boys 1 een sponsorloop om hun internationale toernooi met de Pasen naar Frankrijk te bekostigen. Het team bleef gezellig hangen en moedigde Alphense Boys luid aan vanaf de tribune.

     

  • Volgende week zondag wordt de talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord gehouden bij Alphense Boys. We hebben ruim 230 serieuze inschrijvingen gekregen van regionale voetballers en enkele honderden moeten afwijzen omdat ze of veel te ver weg woonden of gewoon veel te laag bij hun club spelen. De talentendag start om 10.00 uur met de geboortejaren 2004, 2005 en 2006. Daarna gaan we door om 12.30 uur met de geboortejaren 2001, 2002 en 2003 en we eindigen om 14.30 uur met de geboortejaren 2007 t/m 2012. Alle trainers van Alphense Boys en enkele scouts van Feyenoord zullen aanwezig zijn om de spelers te beoordelen en direct beslissen welke spelers in aanmerking komen voor een stageperiode bij Alphense Boys of Feyenoord.

  • Revy Rosalia wordt het komend seizoen de nieuwe trainer/coach van Alphense Boys 19-1. Uit een grote lijst van 24 sollicitanten werd met een aantal trainers gesproken en daarbij kwam Revy als beste kandidaat uit de bus. Revy Rosalia is 36 jaar en is profvoetballer geweest bij o.a. ADO Den Haag, Haarlem en Top Oss (speelde 144 wedstrijden in het betaalde voetbal). Na zijn prof loopbaan heeft hij nog acht jaar in de top van het amateurvoetbal gespeeld. Revy is financieel adviseur bij de Rabo bank. Begin 2018 haalde hij zijn TC 2 diploma via de cursus voor ex-profvoetballers. Hij was trainer bij o.a. Dongen 15-1 (3e div), DHC 17-1 (3e div) en nu DHC 19-1 (3e div)Hij  wil spelers ontwikkelen en prikkelen. Ze moeten beseffen wat hun rol in het team is. Langs de lijn is hij begeleidend en geeft veel complimenten. Maar hij kan ook direct zijn en veeleisend.

    Revy een gedreven voetbaltrainer met de ambities om op een zo hoog mogelijk niveau te acteren. Hij wil zijn visie overdragen naar spelers en het beste uit het individu halen met het oog om een zo goed mogelijk collectief te smeden. Voor zover zijn werkzaamheden bij DHC het mogelijk maken zal Revy in de komende tijd een aantal wedstrijden van Alphense Boys 19-1 en 17-1 bezoeken.

    Wij denken in Revy Rosalia een prima opvolger te hebben gevonden van Sander van Dijk. Hij heeft er enorm veel zin in en zal vanaf eind mei al de voorbereidingen oppakken voor het nieuwe seizoen en ook de nieuwe 19-1 selectie gaan samenstellen.

  • Hicham Rbii, de huidige assistent trainer van de o17, zal volgend seizoen die rol gaan vervullen bij Alphense Boys o19 o.l.v. Revy Rosalia. Hicham (43) wordt dus de opvolger van Henny van Raaij en Frans Bahlmann die te kennen hebben gegeven na dit lopende seizoen te stoppen als assistent trainer bij de o19. Beide ex-eerste elftal spelers hebben die ondersteunende rol meer dan tien jaar uitgevoerd bij diverse jeugdselectieteams van Alphense Boys. Hicham is een voormalig topamateurvoetballer van Quick Boys, Ter Leede en Alphense Boys 1.

     

  • Het wordt komende zaterdag een spannende dag voor de zaterdag 1 spelers en de coaches John Cuvelier en Ron Martin. Na de deceptie van afgelopen zaterdag (5-2 nederlaag bij LSVV) krijgen ze nog één kans om alsnog de tweede periodetitel binnen te halen. Dat moet dan wel gebeuren in de thuiswedstrijd (15.15 uur)  tegen de nog ongeslagen koploper en aanstaande kampioen van de 4e klasse, Aarlanderveen.

    Bij Alphense Boys zat. 1 hebben inmiddels de eerste vijf spelers aangekondigd ook volgend seizoen bij de Boys te spelen. Dit zijn Ronald Roosberg, Raylison (Sontjie) Roosberg, Jesse Boateng, Sahr Kabuta en Dylan Kooistra. De verwachting is dat binnenkort meer namen bekend worden.

    In de stand om de 2e periode (zie onder) heeft het zaterdag 1 team het nog steeds in eigen hand, maar moet dan zaterdag minimaal gelijkspelen in de thuiswedstrijd tegen koploper Aarlanderveen (15.15 uur) en dan hopen dat het doelsaldo goed genoeg is. Op dezelfde dag spelen ook LSVV en Fc Oegstgeest tegen elkaar. Het doelsaldo zou dus wel eens beslissend kunnen zijn. Er komen nog vier teams in aanmerking om de 2e periode te pakken. Aarlanderveen doet zogenaamd niet mee in de 2e periode omdat ze de eerste periode al gewonnen hebben.

    Stand in de 2e periode met nog één wedstrijd te gaan

    1. Alphense Boys      8-18    (25-11) doelsaldo + 14

    2. Fc Oegstgeest         8-16    (19-9)  doelsaldo + 10

    3. LSVV                         8-16    (23-14) doelsaldo + 9

    4. Woubrugge              8-15    (21-15) doelsaldo + 6

       

      Op dezelfde zaterdag maar dan om 12.30 uur (vervroegd in onderling overleg) spelen Alphense Boys o19 en Roda JC o19 (de nummers 1 en 2 van de 1e divisie) hun competitiewedstrijd op veld 1. Genoeg redenen dus om komende zaterdag een bezoekje te brengen aan Alphense Boys.

      De jeugdselectieteams van Alphense Boys zitten ineens slecht in de keepers. Bij de o19 heeft Sven IJzendoorn zijn duim gebroken en zit een aantal weken in het gips (zie foto onder met toepasselijk rood gips) en is zeker 7 tot 9 weken uitgeschakeld, bij de o17 is de 2e keeper in oktober al gestopt, bij de 15-2 is Mike Heisterkamp enige tijd uitgeschakeld en bij de 13-2 heeft Vince Spoorenberg ook zijn vinger gebroken.

     

  • Gisteravond (dinsdag) kon Alphense Boys 13-2 het niet bolwerken in de bekerwedstrijd tegen Westlandia 13-1 (koploper 2e divisie). In de eerste helft werd nog brutaal de leiding genomen door een doelpunt van Bryan Verdel. Na de gelijkmaker van Westlandia was het opnieuw Alphense Boys die de voorsprong had moeten nemen, maar de paal en de keeper stonden in de weg. In de tweede helft maakte Westlandia het (fysieke) verschil en liep verdiend uit naar een 1-4 overwinning.

    Zakaria Kanfaoui (15 jaar, Alphense Boys 15-1) is de tweede jeugdspeler van Alphense Boys waarvan bekend is geworden dat hij volgend seizoen bij een BVO speelt. Zakaria stond behoorlijk in de belangstelling, vanwege zijn vele goals die hij scoorde voor Alphense Boys o15 in de eredivisie, maar koos uiteindelijk voor Sparta Rotterdam. Vorig seizoen speelde Zakaria nog voor Olympia en zijn overstap naar Alphense Boys heeft hem dus geen windeieren gelegd.

  • Vorige week vrijdag gaf onze 13-1 trainer Robin Stolwijk een clinic bij onze samenwerkingspartner SJC. Het thema was ''kijkgedrag'' en de aanwezigen waren zeer enthousiast en lovend over deze leerzame avond en oefenstof van Robin

    Op 1 maart worden in Avifauna de Alphense sportverkiezingen gehouden. C.V. Cascarvieten is bereid gevonden de organisatie op zich te nemen. Gekozen worden de sportman, sportvrouw, jeugdsporter, sportploeg, sportcoach en vereniging van het jaar. Ook zal een prijs worden toegekend aan een belofte. De genomineerden bij de sportmannen zijn Noussair Mazraoui (voetbal), Jelle Sels (tennis) en Sammy Wagensveld (boksen). Bij de vrouwen gaat het tussen Lizzy van der Helm (voetbalscheidsrechter), Amber van der Hulst (wielrennen) en Maureen Koster (atletiek). In de categorie jeugdsporter nomineerde de jury Ghizlane Barraki (turnen), Mels van Herk (kickboksen) en Lucas van Klaveren (atletiek). De best presterende sportploegen van het jaar zijn volgens de jury Alphense Boys JO19-1(o.l.v. trainer Jonathan Jonk, zie foto onder), AZC (mannen waterpolo) en Hockeyclub Alphen (HCA) dames. Tot vereniging van het jaar kunnen worden uitgeroepen Alphense Boys, Tafeltennisclub Avanti en HCA. Een nieuwe categorie is de sportcoach van het jaar. De kandidaten voor deze titel zijn Amanda Hopmans (tennis Diede de Groot), Nemanja Stefanovic (AZC) en Robin Tromp (hockeydames HCA).

  • Koos van Zoest (ex-speler Alphense Boys 1) is volgend seizoen de hoofdtrainer van Siveo'60. De 57-jarige Bodegraver is nu nog trainer van ARC 2. Eerder was hij trainer van o.a. Nieuwkoop 1, Unio 1 en Sportlust'46 1.

    Avv Alphen heeft eindelijk het lang verwachte kunstgras op hun hoofdveld. Door diverse oorzaken hebben ze hun hoofdveld 7 maanden niet kunnen gebruiken. Maar nu is die ellende bijna achter de rug en wordt het prachtige veld zeer binnenkort opgeleverd.

    Akif Hancer (ex-Alphense Boys) maakte twee weken geleden eindelijk zijn debuut bij jong Antalyaspor waar hij sinds het begin van dit seizoen is gaan spelen. Zo lang duurde het papierwerk voor zijn internationale overschrijving. De wedstrijd tegen Konyaspor ging helaas met 1-0 verloren

  • Lars van IJzendoorn (uit de A1) maakte afgelopen zondag zijn basis debuut bij Alphense Boys 1 in de met 2-3 verloren wedstrijd tegen Gemert. Later vielen ook de A-junioren Ilounga Pata en Alessio vd Straaten nog in. Alle drie kregen ze de complimenten van trainer Hein van Heek.

  • Marco van Rijn vertrekt per direct bij het zondagteam van FC IJsselmonde. Van Rijn, eerder werkzaam bij onder andere  Alphense Boys, Rhoon, WCR, Poortugaal en Nieuwenhoorn, vertrekt wegens een veranderde werksituatie. FC IJsselmonde plaatste zich voor de derde klasse hoog door derde te worden achter koploper DONK

    Afgelopen zondag was het dan zo ver, de E-top zou een half uur gaan rennen rond het hoofdveld om zoveel mogelijk geld op te halen voor hun internationale toernooi in Frankrijk. Alle jongens hadden minimaal 10 sponsors gezocht die konden sponsoren voor een vast bedrag of per ronde. De weergoden waren ons goed gezind dus niets stond een mooie prestatie in de weg. Na een goede warming-up door trainer Roel klonk het startsein en gingen de boys van start. Wat werd er door iedereen goed gelopen! Het stempelen was bijna niet bij te houden en de bekertjes water vonden gretig aftrek. Uiteindelijk liep de snelste maarliefst 17 rondes, ongeveer 6 kilometer. Na een lunch in de kantine mochten de jongens ook nog met de mannen van zondag 1 mee het veld op lopen en samen op de foto.

  • Deze week wordt bekend hoeveel geld de jongens samen hebben opgehaald en kunnen de voorbereidingen voor het Paastoernooi weer verder vorm krijgen! Omdat de boys niet alleen hun eigen droom willen verwezenlijken maar ook graag anderen helpen gaat van iedere 10 euro die ze ophalen 1 euro naar de 'Make a wish' foundation.

  • De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - De Meern is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

    Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - Aarlanderveen  is a.s. zaterdag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen.  Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

    Peter Fase zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    De vier hoofdklasses in het amateurvoetbal op zaterdag en zondag gaan naar alle waarschijnlijkheid hervormd worden. De betrokken clubs hebben een akkoord bereikt om weekendvoetbal te introduceren op het derde amateurniveau van Nederland, waar onder meer Alphense Boys in uitkomt, en - zodra ARC promoveert - ook ARC. Dat betekent dat afscheid genomen gaat worden van twee hoofdklasses op zaterdag en twee hoofdklasses op zondag, namelijk per speeldag één hoofdklasse voor het bovenste gedeelte van Nederland en één speelronde voor het onderste gedeelte van Nederland. Er gaan vier hoofdklasses komen gebaseerd op vier regio's met zowel zaterdag- als zondagploegen erin.

    Tijdens een bijeenkomst in Nijkerk voor hoofdklassers bleek afgelopen maandagavond 75 procent van de 64 clubs voorstander te zijn van gecombineerde hoofdklasses. En dat is voor het eerst, want dit voorstel haalde de voorbije jaren geen meerderheid. De KNVB heeft nu de opdracht gekregen om dit plan uit te werken. Voordelen zijn onder meer minder reis grote reisafstanden en meer derby's.

     Een goede zaak, vindt ook Alphense Boys. 'Wij zijn hier altijd al voorstander van geweest', reageert bestuurslid Gerard Haverkamp. De wending van maandagavond heeft hem wel verrast. 'Vorig jaar ben ik ook naar zo'n bijeenkomst in Huizen gegaan en vooraf dacht ik dat dit plan het wel eens zou kunnen halen. Maar na het overleg had ik het idee dat het samengaan verder weg dan ooit was.'

  • De verre uitwedstrijden van Alphense Boys (de helft van de uitduels werkt de Alphense hoofdklasser af in Limburg, oost-Noord-Brabant en Zeeland, red.) zijn voor Alphense Boys de belangrijkste reden om voor de plannen te zijn. 'Het is toch veel leuker als je tegen Jodan Boys, ARC, Ter Leede of FC Rijnvogels voetbalt? Wij kunnen niet wachten tot het zo ver is.'

    De Tweede Divisie is al een gecombineerde zaterdag/zondag-competitie. Als ook de hoofdklasses zullen bestaan uit zaterdag- en zondagclubs, moet ook de Derde Divisie hervormd gaan worden. Daar gaat de KNVB zich de komende tijd over buigen. Op z'n vroegst gaan de wijzigingen in vanaf het seizoen 2020-2021. In dat geval staat komend seizoen in het teken staan van aangepaste promotie- en degradatieregelingen, tenzij de KNVB beslist dat er geen aangepaste regeling voor promotie en degradatie nodig is. Dan zou het al in het seizoen 2019-2020 in kunnen gaan. KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee woonde de vergadering maandag in Nijkerk persoonlijk bij.

    Ook in het amateurvoetbal in West II staan grote veranderingen op stapel. In tegenstelling tot andere delen van Nederland is er in Zuid-Holland grote behoefte aan de introductie van weekendvoetbal voor eerste elftallen. Een voorstel daartoe wordt dinsdagavond besproken door het bestuur van de KNVB met de ledenraad van West II. Dat kan betekenen dat West II (als enige district in Nederland) weekendvoetbal gaat doorvoeren vanaf de eerste klasse.