• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Boys o17 en o19 winnen van een BVO

Door twee knappe en verdiende overwinningen van Alphense Boys o17 (2-0 tegen Almere City, zie actie foto) en de o19 (3-1 tegen FC Den Bosch) nemen de beide teams ruim afstand van de drie degradatieplaatsen en doen zelfs mee in de top van de landelijke 1e divisie. De 15-1 kwam met een 1-1 gelijkspel terug uit Nijmegen (tegen NEC). De 13-1 verloor ongelukkig in de laatste minuut van Zeeburgia. De 13-2 won opnieuw (van Sparta (AV) 13-1. De 17-2, 15-2 en E-Top verloren. De zaterdag 1 had de periodetitel voor het grijpen, maar verloor met 5-2 van LSVV.

Alphense Boys 19-1 moest vandaag voor de 3de keer in 7 dagen vol aan de bak. Vorige week werd er kansloos verloren van PEC Zwolle en dinsdag werd de volgende ronde van de beker gehaald na een overwinning (na strafschoppen) op Volendam O19. Vandaag was Den Bosch O19 de tegenstander die net als Alphense Boys 6 punten uit 3 wedstrijden had verzameld. De eerste helft leek de O19 duidelijk vermoeid en had moeite om goed in het spel te komen. Elke bal die veroverd werd, werd direct vooruit gespeeld wat vaak leidde tot (onnodig) balverlies. Den Bosch had ook zichtbaar moeite om het spel te maken waardoor een schaakspel ontstond dat zich vooral op het middenveld afspeelde. Na 15 minuten had Den Bosch op voorsprong kunnen komen maar een goede voorzet vanaf de zijkant werd door de inlopende man gemist waardoor de kans verloren ging. Na 22 minuten kwam de O19 uit het niets op voorsprong. Een afgeslagen corner werd door Sem Plezier opnieuw voor de goal gebracht, Mike Mulder veranderde de bal zodanig van richting dat de bal in de verre hoek binnen viel (1-0).

• Nog geen 7 minuten later stond het alweer gelijk. Er werd onnodig balverlies geleden waarna Den Bosch razendsnel eruit kwam. Een steekbal viel tussen de bal en de keeper waarna een speler van Den Bosch eerder bij de bal was om de 1-1 binnen te schieten. Dit bleek tevens de ruststand.Na rust hetzelfde spelbeeld, twee ploegen die probeerden het spel te maken maar moeite hadden om de verdediging te kraken. Het was dan ook niet gek dat de O19 opnieuw op voorsprong kwam uit een standaardsituatie. Een strak genomen corner werd onderweg een aantal keer van richting veranderd waarna hij bij de tweede paal opnieuw voor de voeten van Mike Mulder viel. Deze wist wel raad met deze buitenkans en schoot de 2-1 op het bord. Ook de 3-1 vanuit een corner. Deze leek afgeslagen maar viel alsnog voor de voeten van de ingevallen Yannick Saeijs die de bal vanaf 20 meter met een lastig stuitje,  achter de keeper van Den Bosch volleerde.

• Na rust ging er vooral van de goed spelende Sem Plezier veel dreiging uit. Hij was echt een handenbinder voor de verdediging van Fc Den Bosch.

• Daarna volgde nog een alles of niets offensief van Den Bosch. Maar op het tandvlees en met goed verdedigen wist de O19 de overwinning binnen te slepen. Een prachtige teamprestatie die met hard werken en veel karakter (na de zware wedstrijd van dinsdag) is ontstaan. Komende dinsdag zullen diverse 19-1 spelers weer meedoen met het o23 jaar team dat dan thuis speelt tegen Rijnsburgse Boys (20.15 uur). Volgende week zaterdag wacht dan de thuiswedstrijd tegen koploper Roda JC o19 (15.15 uur)

8. Alexandria'66 o19                4-0

Alphense Boys 17-1 speelde vandaag de thuiswedstrijd tegen Almere City O17 én wat een ontwikkeling heeft dit team doorgemaakt. Aan de kant van de Boys ontbreken Yassine Bouchnafa (rug blessure), Raikel Fecunda (ziek) en Mohaned Osman (ziek). Terwijl Yassine Bachar te horen kreeg dat zijn seizoen voorbij is vanwege een zeer zware en hardnekkige knieblessure. Aan het begin van de wedstrijd zien we dat er niet direct kansen ontstaan voor beide teams. Wel zijn de Boys met twee afstandsschoten in kansrijke positie, maar een veel betere keuze was geweest om door te combineren. Almere City O17, in onze ogen, de best voetballende ploeg uit de landelijke 1e divisie laag, was razendsnel in de omschakeling van verdedigen naar aanvallen. Linkervleugelverdediger Dyrell Dongor speelde sterk en wist zijn tegenstander onder controle te houden. Aan de rechterkant wist Nabil Sayadi ook adequaat en handelend op te treden. Extra knap, want de rechtervleugelverdediger van de Boys speelde vandaag met een keelontsteking (!) Na 19 minuten komen de Boys op voorsprong als een individuele actie van Samir el Messaoudi met de hand wordt weg geslagen door een verdediger van Almere City O17. De scheidsrechter beoordeelt de situatie en geeft een (gemakkelijke) strafschop. Aanvoerder Lars Verzaal schiet hem zuiver binnen: 1-0.

• Daarna kent Almere City O17 een sterke fase en drukt Alphense Boys O17 terug op eigen speelhelft, maar de Boys halen de rust met een voorsprong. De tweede speelhelft kent eenzelfde spelbeeld. Almere City O17 heeft de bal. Alleen komen ze nauwelijks tot echt uitgespeelde kansen. De keer dat dit wel lukte wist keeper Thomas de Vries op knappe wijze redding te brengen door zijn eigen foutje te herstellen. Na 55 minuten spelen komt Jasper Schinkel in de ploeg voor Max Hulshof. De ingevallen centrumspits van Alphense Boys legde veel energie  in de wedstrijd en werd vlak voor tijd in kansrijke positie afgefloten voor duwen. Even later, in de 63' minuut, komt er een hoekschop die wordt getrapt door Samir el Messaoudi. Max van Hees creëert ruimte om te koppen en zijn kopbal verdwijnt krachtig in het doel van Almere City O17: 2-0.

• De centrumverdedigers Lars Verzaal en Yuval Checkley krijgen het daarna druk. Echter ze bezwijken geen moment en ruimen een hoop verdedigend werk op.

• De Boys houden stand en hebben in 2019, slechts één oefenduel verloren van Sparta Rotterdam O17, verder geen duel verloren. Volgende week speelt de trotse koploper van de landelijke 1e divisie laag een uitwedstrijd in Beverwijk tegen DEM O17 (de nummer twee vd ranglijst) om 12.45 uur.

De foto reportage van Arjan de Graaf is via de volgende link te zien en te downloaden: https://photos.app.goo.gl/NoTDfp5PmiV7pGBK9

8. AFC o17                              4-1

Alphense Boys 17-2 speelde na ruim twee maanden weer een competitiewedstrijd uit tegen UVS 17-1 uit Leiden. Het draait uit op een teleurstelling en een 3-1 nederlaag. Bij rust was het nog 0-0. Na rust was het binnen vier minuten 2-0 voor UVS. In de 57e minuut incasseert Jesper Savenije zijn tweede gele kaart en moet van het veld. In de 61e minuut wordt Mohamed Rahal op zijn hiel getrapt in de 16 meter, maar mist Kaan Temur de toegekende strafschop. Vijf minuten later gaat een van richting verandert schot in het doel (3-0) . Als troost scoort Romeo Pieters drie minuten voor tijd de 3-1 op aangeven van Mohammed Rahal.

• Trainer Jeffrey Verweij is zeer ontevreden. Afspraken worden niet nagekomen en de tegenstander straalt uit liever de duels te winnen dan de O17-2. Uiteindelijk vallen er veel kaarten, onnodige tegendoelpunten en als je dan zelf ook nog een penalty mist dan maak je het jezelf onmogelijk om te winnen. Eindstand 3-1. De komende twee weken eerst maar eens allemaal fit worden door knetterhard en met overgave te trainen. Volgende week oefent de O17-2 thuis tegen Alexandria'66 O17-2 om 11.00 uur, daarna volgt op zaterdag 2 maart het degradatieduel tegen 's-Gravenzande 17-1.

12. 's-Gravenzande 17-1              13-   9

Alphense Boys 15-1 speelde vandaag de uitwedstrijd bij NEC. Beide ploegen waren de afgelopen weken niet in vorm. Het begin was voor NEC. Ze hadden een aantal mogelijkheden maar echte kansen kwamen er door goed verdedigend werk niet. Na 10 minuten stond Alphense Boys te slapen bij een vrije trap, NEC liep goed vrij en de bal werd achter keeper Aaron The gewerkt. Het was dus 1-0 voor de thuisploeg. NEC was meerdere keren gevaarlijk uit standaard situaties doordat Alphense Boys niet goed stond te dekken. Na 20 minuten kantelde de wedstrijd wat. Ilias Dardour speelde Tom Beijeman vrij, Tom passeerde te keeper maar werd teveel naar de zijkant gedwongen en schoot naast. De ruimte achter de verdediging werd door Alphense Boys beter benut en daar kwam ook de gelijkmaker uit. Ilias Dardour speelde Jayden Daleman vrij en hij schoot hard raak vlak voor rust, 1-1.

• Na rust was Alphense Boys dominanter maar de keeper van NEC speelde ver voor zijn goal en zat er een aantal keer goed tussen. 15 minuten voor tijd had keeper Aaron The een geweldige redding in huis na een volley van de rechtsbuiten van NEC, zo bleef de stand 1-1. Een minuut voor tijd viel de bal uit de kluts voor Ilias Dardour, hij nam de bal in één keer maar helaas ging zijn poging over. De wedstrijd eindigde in 1-1. Alphense Boys was strijdvaardig en dat was ten opzichte van de laatste weken al een grote verbetering. Volgende week zaterdag speelt de 15-1 om 10.30 uur uit tegen ADO Den Haag o15

8. NEC o15                              4-2

Alphense Boys 15-2 speelde vandaag een wedstrijd die wel eens beslissend zou kunnen zijn. De O15-2 verliest echter met 4-0 en ziet concurrenten Verbuch en Lisse gelijk spelen tegen elkaar. Het was de kans om gelijk met de ene en 2 punten van de andere te komen en mee te doen om de titel. In plaats daarvan moeten we een kleine pas op de plaats maken en mogen we eigenlijk geen punten meer verspelen. Vooraf wisten wij al dat RKDEO veel de lange bal speelde. Dat werd nu ook maar weer eens duidelijk. RKDEO heeft een aantal kwaliteiten: Grote, sterke en snelle spelers voorin en een paar spelers die de bal lang en ver kunnen trappen. Ondanks dat wij dit wisten, gingen wij hier heel slecht mee om. De linies lagen zo ver uit elkaar als wij de bal niet hadden, dat wij amper druk konden krijgen op de bal. Halverwege de 1e helft kwam RKDEO op 1-0 vanuit een counter. Wij waren in de aanval, misten de kans, een RKDEO- speler schoot de bal naar voren waarna de linksbuiten via een goede lage voorzet de inlopende spits kon bereiken. Gedurende de 1e helft kregen wij 3x de kans om terug te komen. Mickael en Steve misten beiden oog in oog met de keeper en Mats kopte naast vanuit een vrije trap. De 2e helft begon scherp. Wat kleine omzettingen en een betere bewustwording in het verdedigen zorgde ervoor dat de druk wat meer op de helft van RKDEO kwam te liggen. Uit het niets waren daar drie goals in 3(!) minuten en stonden wij ineens met 4-0 achter. Gelukkig waren we mentaal sterk genoeg – en dat is wel eens anders geweest- om te blijven voetballen. Voetballend waren we de 2e helft de betere maar het effectiefste was de thuisploeg. Een enkele halve kans kregen wij in de 2e helft en RKDEO kon er na een paar lange trappen nog uitkomen, maar de stand bleef 4-0. Het was een vervelende wedstrijd, vooral omdat er maar een ploeg was die eigenlijk wilde voetballen. Echter hoort dat ook bij het spelletje en zal je daar ook mee om moeten leren gaan. We kunnen onze hand in eigen boezem steken als het gaat over de kwaliteiten in verdedigend opzicht vandaag. Volgende week zaterdag oefent de 15-2 om 11.00 uur thuis tegen Oliveo 15-1

12. GDA 15-1                             12-3

Alphense Boys 13-1 speelde vanmorgen in Amsterdam tegen Zeeburgia o13. De ploeg van trainer Robin Stolwijk streed voor iedere meter maar ging in de slotminuut ongelukkig met 3-2 onderuit. Op een zonovergoten sportpark Middenmeer ging beide teams behoudend van start. Na aan aftastende openingsfase kwam Alphense Boys op voorsprong. Vanaf de linkerflank trapte Kevin de Zwart een vrije trap en na een klutssituatie belandde de bal voor de voeten van Dani Guis en die schoot in de lange hoek raak 0-1.

• Vlak voor rust kwam Zeeburgia uit een directe vrije trap op gelijke hoogte (1-1). Waar de verhoudingen voor rust licht in het voordeel van de Amsterdammers waren was dat na rust omgedraaid. Door initiatief te nemen en veel lef te tonen kwam Alphense Boys steeds vaker gevaarlijk op de helft van de tegenstander. Na goed storen zag Shanley Olijfveld al een inzet uit de doelmond verdedigt worden. Halverwege de tweede helft had hij meer succes, Youri Roos stond met een krachtige balverovering aan de basis en Shanley schoot van afstand de bal over de keeper via de binnenkant van de paal binnen (1-2).

•  In de laatste 10 minuten ging het toch nog mis voor Alphense Boys. Bij de eerste treffer viel de bal geheel verkeerd in het 16-metergebied en kon niet worden weggewerkt (2-2) en in de voorlaatste minuut gleed Twan Schens de bal nog van de voet van de aanvaller, echter de stilliggende bal in de doelmond kon niet tijdig worden opgeruimd (3-2). Er was tijd voor nog één aanval de andere kant op, middenvelder Tim van Veen kreeg nog een goede kopkans maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Helaas geen beloning voor de geleverde strijd en de goede spelletjes. Komende dinsdag speelt de 13-1 de achtste finale voor de landelijke beker om 18.30 uur thuis tegen Fc Utrecht 13-1. Volgende week zaterdag speelt de 13-1 om 11.15 uur uit tegen JVOZ 13-1

8. Quick o13                             3-3

Vandaag speelde Alphense Boys 13-2 tegen Sparta AV 13-1. De vorige wedstrijd werd onder leiding van Robbert Renirie met 0-7 over de lijn getrokken maar dat was vandaag wel anders. De boys kwamen goed uit de startblokken en zetten hoogdruk op te verdediging van Sparta. Dit resulteerde al snel tot een aantal kansen waaronder een mooie kopbal van Semi die fantastisch werd aangespeeld door Abdul. Ook kreeg Thijs een open kans om de score open te breken maar schoot recht op de keeper af. Sparta probeerde er wel uit te komen en vond vaak de vrije middenvelder, maar tot gevaar was Sparta niet instaan. Onze verdedigers stonden erg sterk en zij gaven niks weg. Na 12 minuten kregen de boys een openkans waarbij de keeper al uit de goal was maar Daan Hartman schoot de bal voor een leeg doel naast..... In de 15e minuut was het dan zover en scoorde Senne de 1-0, door de bal in de verste kruising te schieten.

• Na de 1-0 werd het een hele andere wedstrijd! De boys wonnen geen duels, de ballen kwamen niet meer aan en de keeper was het even kwijt. Dit resulteerde dan ook in een 1-1 door een collectieve fout. In de rust hebben wij de boel omgezet en zijn we duidelijk geweest wat er ontbreekt. We begonnen meteen fel en wonnen ook weer alle duels. Qua kansen creëren is er niks veranderd en qua missen ook niet. Na 42 minuten spelen kwam Bjorn met een mooie voorzet. Daan Hartman schoot op de keeper en Ersan kon de 2-1 in de rebound binnen tikken.

• De 3-1 werd gecreëerd door een schot op de lat van Bryan waarbij Sami goed doorging op de afvallende bal.

• De 4-1 werd gemaakt door Joshua die een vrije trap in de rechter onderhoek schoot! Een mooie overwinning met twee gezichten. Komende dinsdag speelt de 13-2 de bekerwedstrijd tegen Westlandia 13-1 (koploper 2e divisie) om 18.45 uur thuis. Volgende week zaterdag is de 13-2 vrij.

12. BVCB 13-1                            13-7

Alphense Boys E-Top (13-7) mocht op deze heerlijke voetbalochtend aantreden tegen ARC JO13-2007. De eerste vijf minuten zijn het de Boys die het spel maken. Echter na 7 min komt ARC op 1-0 door een verkeerde inschatting van de keeper. Na deze vroege goal proberen we het spel van de eerste minuten weer op te pakken. Dit lukt aardig en via de zijkanten komen we een paar goed door maar is de eindpass niet goed. Dan is er een kleine fase waarin de Boys even niet goed staan en in minuut 17 en 18 loopt ARC uit naar 3-0. Dit is tevens de rust stand. De tweede helft hebben de Boys het betere van het spel maar zijn we niet in staat om de verdediging van ARC te kraken. Volgende week zaterdag is de E-Top vrij.

6. Meerburg o123-2007                    3-0

Alphense Boys zaterdag 1 beleefde vandaag een deceptie. Een overwinning in de uitwedstrijd had de tweede periode opgeleverd maar het werd een onverwachte 5-2 nederlaag. Het begon nog goed met in de 13 minuut de goal van Ruben Rietdijk (0-1),

• maar twee minuten later viel een lange bal achter de niet oplettende verdediging en was het al weer 1-1. Tien minuten later wilde keeper Sven Tourne een voorzet pakken, maar hij greep mis (2-1). In de 33e minuut werd het 3-1 door een strafschop en vlak voor rust zelfs 4-1. In de 61e minuut werd het 5-1 en opnieuw zag de verdediging er niet goed uit. Tien minuten voor tijd scoorde Jesse Boateng de 5-2.

• Het wordt een belangrijke week waarin trainer John Cuvelier zijn manschappen weer bij de les moet zien te krijgen want de 2e periodetitel kan nog steeds binnengehaald worden. In de stand om de 2e periode (zie onder) heeft het zaterdag 1 team het nog steeds in eigen hand, maar moet dan volgende week minimaal gelijkspelen in de thuiswedstrijd tegen koploper Aarlanderveen (15.15 uur). Op dezelfde dag spelen ook LSVV en Fc Oegstgeest tegen elkaar. Het doelsaldo zou dus wel eens beslissend kunnen zijn. Aarlanderveen doet niet mee in de 2e periode omdat ze de eerste periode al gewonnen hebben.