• Boys moet pas op de plaats maken

  Na twee zeges op rij moest Alphense Boys zondagmiddag toch weer pas op de plaats maken. De roodwitten moesten met 3-1 hun meerdere kennen in Halsteren, ofschoon beide ploegen elkaar weinig ontliepen. Bij rust was het 2-1 en nog niets beslist, maar na de 3-1 halverwege de tweede helft lukte het de Boys niet meer om zich terug in de wedstrijd te vechten.

  Aan inzet ontbrak het van twee kanten niet, op de voor het oog goed bespeelbare maar uiteindelijk moddervette grasmat. Ondanks de permanente hevige regenval werd er zeker in de eerste helft blij vlagen goed gecombineerd en dat leidde in het eerste kwartier over en weer al tot kansen. Het was aan beide doelmannen te danken dat het toen nog 0-0 bleef. Eerst redde Tim van der Linden toen Jay-Jay Meierdres onverwacht alleen voor hem opdook. Even later redde Van der Linden’s collega Arien Pietersma op een inzet van Arjan Ouwendijk (foto). Uit de corner die dat opleverde kreeg Ouwendijk een goede schietkans; de bal zeilde voor de kruising langs.

  De 1-0 viel na ruim een half uur spelen. Meierdres glipte na een leep steepassje tussen twee verdediger door en werd vervolgens ten val gebracht, wat de thuisclub een terechte penalty opleverde. Aanvoerder Jelle Voermans voltrok het vonnis. Vijf minuten later was de stand weer in evenwicht, toen Arjan Ouwendijk na een goede doorkopbal van Thijs Hoogenboom de bal op de achterlijn oppikte en Pietersma uit vrijwel onmogelijke hoek toch wist te verschalken.

  Het leek een goede pauzestand te zijn, 1-1, maar op slag van rust nam Halsteren opnieuw de leiding. Een weggekopte bal landde voor de voeten van Francis Kabwe Manengela, die net binnen de zestien meter alle vrijheid had voor een zuiver schot in de benedenhoek. "We deden niet onder voor Halsteren, een prima ploeg en ze staan niet voor niets tweede, maar ik vind dat we de goals dan toch gemakkelijk weggeven", oordeelde trainer Hein van Heek.

  Hetzelfde gold eigenlijk ook voor de 3-1 in de 61-ste minuut, toen Jay-Jay Meierdres opnieuw listig alleen voor de keeper werd gezet, met een steekbal door het hart van de verdediging. De afronding was perfect. Kort daarvoor had de Boys een grote kans op de 2-2 gehad: andermaal keerde keeper Pietersma een inzet van Arjan Ouwendijk. Het uitvallen van Pepijn Kooij, die uit de wedstrijd werd geschoffeld zonder dat de scheids daar tegen optrad, en de noodgedwongen wissel (wegens een blessure) van Wessel Meiring, waren er mede oorzaak van dat Alphense Boys daarna niet meer in de wedstrijd kon komen. Er was nog een kopkans voor invaller Patrick Krop, maar al met al kon de Boys Halsteren in de eindfase geen moment meer verontrusten.

  Consequenties voor het klassement had de nederlaag niet; de Boys blijft achtste. Maar de rol in de tweede periode lijkt uitgespeeld, ook al duurt die veertien wedstrijden en zijn er daarvan pas vier gespeeld (twee keer winst, twee keer verlies). Komende zondag komt titelkandidaat Gemert op bezoek in Alphen.

   

  Uitslagen Hoofdklasse B

  Halsteren-Alphense Boys 3-1, IFC-Leonidas 2-3, Baronie-RKSV Nuenen 4-2, De Meern-RKSV Minor 3-2, RKAVV-Groene Ster 0-2, UDI’19/CSU-VC Vlissingen afg, SV Meerssen-Unitas afg.

  Stand Hoofdklasse B

  1. Baronie 17-39 (38-13)
  2. Halsteren 17-35 (35-15)
  3. Gemert 16-34 (47-20)
  4. Groene Ster 15-32 (29-15)
  5. Unitas 15-28 (34-23)
  6. Nuenen 18-28 (34-24)
  7. UDI'19 15-22 (21-20)
  8. Alphense Boys 17-22 (31-28)
  9. SV Meerssen 15-20 (23-28)
  10. IFC 17-20 (29-40)
  11. Minor 18-19 (28-39)
  12. Leonidas 18-18 (25-44)
  13. RKAVV 18-19 (18-26)
  14. Vlissingen 16-11 (15-30)
  15. De Meern 17-5 (12-53)

  Clubtopscorers

  Thom Nouwens 6x, Patrick Krop 5x, Arjan Ouwendijk 5x, Thijs Hoogenboom 4x, Boris Zanoli 2x, Nick Broekhuizen 2x, Pepijn Kooij 1x, Bas van Zoest 1x, Mike Bavelaar 1x, Raychelo Fecunda 1x, Wessel Meiring 1x.