• Boys terug in het linker rijtje

  Alphense Boys kan nog steeds iets van het seizoen maken. Zolang er wordt gewonnen, blijven de roodwitten meedoen in de tweede periode. Zondag kwamen er inderdaad drie punten bij: SV Meerssen werd met een 2-0 nederlaag naar Zuid-Limburg terug gestuurd.

  De lange tweede periode over maar liefst vijftien speeldagen begon vijftien dagen geleden met een nederlaag bij SV Minor, maar werd gevolgd door twee overwinningen. Vorige week was het 6-1 tegen IFC en vandaag dus 2-0 tegen SV Meerssen. Dit zijn twee ploegen die in de buurt van de Boys op de ranglijst staan en dit weekend werden achterhaald. De Boys keerde terug in het linker rijtje van de Hoofdklasse B.

  De overwinning op SV Meerssen kwam vrij probleemloos tot stand en had hoger uit kunnen vallen. Zo’n tien minuten voor tijd stond de 3-0 zelfs al op het scorebord. Het leek een puntgave treffer van A-junior Nick Broekhuizen, basisspeler deze middag en ook al maker van het eerste doelpunt. Maar de teller moest wegens vermeend buitenspel weer worden teruggedraaid. Eerder was Broekhuizen ook al na een twijfelachtige buitenspelsituatie teruggefloten. En vóór rust had de 17-jarige al een keer vol de lat getroffen...

  Pech voor de bijzonder talentvolle jeugdspeler, maar eigenlijk maakte het voor de zege niet zoveel uit. Broekhuizen had zijn team na acht minuten al aan de leiding gebracht. De doelman van Meerssen kwam buiten de zestien stevig en ongelukkig in botsing met een medespeler. De bal rolde opeens voor de voeten van de middenvelder en die schoof hem vanaf ruim twintig meter beheerst in het lege doel: 1-0. Omdat de hoofdrolspeler even later op aangeven van Thom Nouwens de bal op de lat had geschoten, bleef het tot de pauze bij die 1-0. In de spaarzame gevallen dat de Limburgers aan de overkant kwamen, toonde Tim van der Linden zich namelijk een zeer bekwame keeper.

  Na de pauze gooide SV Meerssen het over een andere boeg en werd meer de aanval gezocht. Dat leidde tot enkele behoorlijke kansen, maar niet tot een doelpunt. Toen Alphense Boys na twaalf minuten voor het eerst in die fase van zich deed spreken was het meteen raak. Milan Stiphout gooide de bal in de doelmond en de manier waarop Thijs Hoogenboom - terug in de basis na een blessureperiode - binnenkopte was meer dan fraai: 2-0.

  Af en toe drong Meerssen daarna nog wel aan, maar de Boys-defensie raakte zelden echt in paniek. Het zelfvertrouwen van doelman Van der Linden was zelfs zo groot dat hij in een hachelijke situatie tot twee keer toe een tegenspeler uitkapte. Als de Boys zo blijft voetballen kan het best nog eens een heel leuke tweede periode worden.

  In de Hoofdklasse B speelden de ploegen uit de top vier zondag tegen elkaar. Baronie versloeg Halsteren (komende zondag de tegenstander van de Boys) en bleef daardoor koploper. Gemert klom naar de tweede plaats door een zege op Groene Ster.

  Uitslagen Hoofdklasse B

  RKSV Minor-IFC 3-0, Alphense Boys-SV Meerssen 2-0, Groene Ster-Gemert 0-3, Baronie-Halsteren 2-1, Leonidas-UDI’19/CSU 1-2, Unitas-De Meern 4-1, RKSV Nuenen-RKAVV 0-1.

  Stand Hoofdklasse B 

  1. Baronie 16-36 (34-11)
  2. Gemert 16-34 (47-20)
  3. Halsteren 16-32 (32-14)
  4. Groene Ster 14-29 (27-15)
  5. Unitas 15-28 (34-23)
  6. Nuenen 17-28 (32-20)
  7. Alphense Boys 16-22 (30-25)
  8. SV Meerssen 15-20 (23-28)
  9. IFC 16-20 (27-37)
  10. UDI'19 15-22 (21-20)
  11. Minor 17-19 (26-36)
  12. RKAVV 17-19 (18-24)
  13. Leonidas 17-15 (22-42)
  14. Vlissingen 16-11 (15-30)
  15. De Meern 16-2 (9-51)

  Clubtopscorers

  Thom Nouwens 6x, Patrick Krop 5x, Thijs Hoogenboom 4x, Arjan Ouwendijk 4x, Boris Zanoli 2x, Nick Broekhuizen 2x, Pepijn Kooij 1x, Bas van Zoest 1x, Mike Bavelaar 1x, Raychelo Fecunda 1x, Wessel Meiring 1x.