• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Boys zat. 1 doet goede zaken in tweede periode

    Geen voetbalfoto maar een boks-foto en dan weet je het wel... er waren vandaag bijna geen wedstrijden. Toch was er een mooi resultaat te melden: Boys 1 op zaterdag klopte in Noordwijk SJC met 4-2 en deed daarmee goede zaken in de tweede periode. De JO13-2 oefende succesvol bij FC Den Bosch. De JO19-1 week wegens de afgelastingen uit naar Kassem Gym. "Natuurlijk voetballen we liever, maar het was een heel leuk initiatief", meldde trainer Sander van Dijk. Morgen wordt er wél gespeeld op De Bijlen: Boys 1 treedt om 14.00 uur aan tegen SV Meerssen en wipt bij een overwinning over de Zuid-Limburgers heen op de ranglijst van de Hoofdklasse B.

    Anders dan de uitlag wellicht doet vermoeden, had Boys zat. 1 geen problemen met SJC. De Noordwijkse ploeg is een vriendenteam, met genoeg spelers die een aardig balletje kunnen trappen en graag willen winnen. Maar ze kunnen ook heel goed verliezen. "Je moet ze gewoon niet het gevoel geven dat er wat te halen valt en daarom wilde ik koste wat kost snel het verschil proberen te maken en SJC gewoon niet in de wedstrijd houden", zei trainer John Cuvelier. Dat lukte. Het was eenrichtingsverkeer aan de Lageweg en halverwege de eerste helft zaten er al twee in. In de 13-de minuut bleek dat Jesse Boateng vorige week goed naar Van Persie had gekeken, want hij rondde een maatwerk voorzet van Ruben Rietdijk precies hetzelfde af als de Feyenoorder tegen Ajax deed. Ook de tweede goal was van Boateng. Nu stond hij op de goede plaats nadat Sontje Roosberg de bal eerst op de lat had geschoten.

    Al voor rust had de score kunnen worden verdubbeld en ook kort na de hervatting kwamen de Boys al twee, drie keer alleen voor de keeper. Pas in de 60-ste minuut was het raak. Sahr Kabuta knalde de bal fraai stijf in de kruising. Tien minuten later maakte Kabuta ook de 4-0. Daarna werd de Boys slordiger. Door enkele wissels verdween de balans uit het team. "Iedereen wilde toen scoren", zag Cuvelier. De eerste echte kans die SJC eigenlijk kreeg, een vrije trap wegens vermeend hands, verdween in de goal. In de 83-ste minuut werd de achterstand zelfs nog gehalveerd, al gaf dat verder geen enkele reden tot ongerustheid.

    Dankzij de 4-2 zege en het verlies van concurrenten Woubrugge en Floreant, klom Boys zaterdag naar de derde plaats in het klassement en verbeterde het uitzicht op het binnenhalen van de tweede periodetitel. Komende zaterdag gaat de competitie voor Boys zat. 1 verder met een thuiswedstrijd tegen Koudekerk.

    JO13-2

    Alphense Boys JO13-2 ging op bezoek bij FC Den Bosch. Het was lang spannend: gaat de wedstrijd wel of niet door? We hebben nog nooit zo vaak op Buienradar gekeken en tegen het scherm van de telefoon geblazen in de hoop de sneeuwwolken boven 's-Hertogenbosch de andere kant op te sturen. Maar het heeft gewerkt, vanmorgen om 8:45 uur kregen we het verlossende antwoord uit Brabant: da ga dor!

    Dus verzamelden de jongens van de 13-2 zich op een lege parkeerplaats bij de Alphense Boys. Daar stond een Van der Valk bus klaar om de Boys naar Den Bosch te rijden. Met dank aan Stef, die zijn oom zo gek kreeg om te rijden. Zie ook foto onder. Na 5 kwartier kwamen we het terrein van De Vliert oprijden en netjes naast het stadion konden de jongens uitstappen.

    Veel regen en natte sneeuw tijdens de warming-up, maar dat kon de jongens niet deren. De bal rolde weer en dat was het belangrijkste. Na een goede voorbereiding begon trainer Michael met de volgende basis 11: Dustin op doel, achterin van links naar rechts Stef, Yassine, Matz en Serua. Op het middenveld Bjorn, Joshua en Thijs. Voorin Bryan, Abdul en Senne. Om 12:15 uur klinkt het startschot en de mannen zijn los.

    Het duurt lang voordat de eerste goal valt. Daar gingen wel wat kansen aan vooraf. Abdul was dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot ging net naast. Joshua schoot een vrije trap over de goal en Senne had de grootste kans: voor een leeg doel schoof hij de bal naast. En FC Den Bosch? Die waren de middenlijn nog niet over geweest. Dustin hield zichzelf warm door in zijn strafschopgebied heen en weer te lopen.

    Na 26 minuten is het dan eindelijk wel raak: Op een voorzet van Senne kan Abdul de bal eindelijk tegen de touwen schieten voor de 0-1. Zeer verdiende voorsprong en je merkt aan alles dat nu er 1 goal in het mandje ligt, er zeker meer zullen volgen. Net na de pauze neemt Bryan de bal met links op zijn slof en de keeper van Den Bosch is kansloos: 0-2. Twee minuten later maakt Senne zijn fout goed en scoort op fraaie wijze de 0-3. Ondertussen houd de achterhoede alles tegen, tot frustratie van Dustin, die nog geen bal heeft gehad.

    De Boys blijven de bovenliggende partij en in 4 minuten tijd lopen we uit naar 0-6 door doelpunten van Daan Hartman, Senne en Ersan. FC Den Bosch geeft het op en niet veel later vindt de scheidsrechter het ook welletjes. Met een mooie 0-6 stappen de jongens onder een warme douche en daarna weer gezellig de bus in.

     

    Programma deze week:

    Dinsdagavond spelen Boys o/23 (om 20.00 uur uit bij VVSB) en oefent de 17-1 om 20.00 uur thuis tegen Foreholte o19. Volgende week zaterdag hervat de 17-1 de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Emmen o17 (14.45 uur).

    Uitslagen in de 4e klasse

    SJC - Alphense Boys 2-4

    Aarlanderveen - Football Factory afg.

    Koudekerk - Woubrugge 1-0

    Zevenhoven - Kickers 2-1

    Meerburg - Floreant 1-0

    FC Oegstgeest - Hazerswoudse Boys 4-2

    Roodenburg - LSVV 1-3

     

    De stand in de 4e klasse bij de Zaterdag 1

    1. Aarlanderveen 1              13-37
    2. FC Oegstgeest 1               14-30
    3. Alphense Boys 1              14-27
    4. Floreant 1                           14-25
    5. Woubrugge 1                    14-24
    6. LSVV 1                                  14-22
    7. Koudekerk 1                      14-21
    8. Haz. Boys 1                         14-19
    9. SJC 1                                     14-18
    10. Meerburg 1                        14-14
    11. Kickers 1                              13-11
    12. Zevenhoven 1                   14-11
    13. Roodenburg 1                   13-9
    14. Football Factory 1          13-5