• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Afgelopen zondag had onze E-Top een Top O11 toernooi bij AFC'34. Met 19 andere verenigingen moest er gestreden worden om de prijzen. Onze E-Top zat in een poule met Ado'20 (4-0 winst), Udi'19 (3-0 winst), DEM (0-1 verlies) en Hollandia (1-1). Dit betekende een tweede plek in de poule en door naar de finale wedstrijden voor plek 1 t/m 8. In de kwartfinale was de tegenstander het organiseerde AFC'34. Met een duidelijk veldoverwicht voor de Boys, maar geen doelpunten moesten strafschoppen de doorslag geven. Met 3-2 ging de winst naar de E-top.

     

  • In de halve finale wederom tegen DEM die in de poulefase nog nipt won. Nu waren de boys beter en werd er gewonnen met 2-1. In de grote finale mocht er gestreden worden tegen het grote AFC uit Amsterdam. In een gelijk opgaande wedstrijd is het AFC (mede door een eigen doelpunt van ons) die met 2-0 wint. Een mooie tweede plek om trots op te zijn en als onze E-Topper Sinan Okur (zie foto) ook nog eens wordt uitgeroepen tot speler van het toernooi is de dag meer dan geslaagd. 

  • Edin Bibuljica (speelde vorig seizoen nog bij Alphense Boys 19-1 wat via de nacompetitie promoveerde naar de 1e divisie) heeft een contract gekregen bij vv Katwijk en zal volgend seizoen dus in de A-selectie gaan spelen van de top-amateurclub uit Katwijk

    Floris Hazenberg (nu Rijnsburgse Boys) heeft het advies gekregen om (voorlopig) te stoppen met voetballen vanwege aanhoudend blessureleed. Floris scoorde op zaterdag 26 mei de winnende goal voor Alphense Boys 19-1 in de finale van de nacompetitie tegen MVV o19, waardoor Alphense Boys promoveerde naar de 1e divisie.

    Stanley Mailoa (tot november nog speler Alphense Boys 1) gaat per direct bij Loosdrecht zaterdag 1 spelen. Dat is een zaterdag tweedeklasser.

    Menno de Jong (ex-keeper Alphense Boys 1) gaat aan het eind van dit seizoen VVSB na twee seizoenen verlaten en wordt keeper van Sportlust'46 (zaterdag eersteklasser)

  • Programma thuis wedstrijden selectie teams voor zaterdag 19 januari:

    09.00 uur      AB 13-2 - Be Fair 13-1 (beker)

    09.00 uur      AB E-Top - DHC o13-2007 (beker)

    11.00 uur      AB 15-2 - BVCB 15-1 (vrsch)

    13.00 uur      AB 17-1 - AFC 17-1 (comp)

    15.15 uur      AB 19-1 - Go Ahead Eagles 19-1 (comp)

     

    Ook Alphense Boys zondag 1 (9e plaats) hervat dit weekend de competitie in de hoofdklasse met een uitwedstrijd tegen Minor  (11e plaats) (14.30 uur). Het verschil tussen beide teams is drie punten en dat moet het na zondag zeker nog zijn  en bij voorkeur zes punten.

    Ook Alphense Boys zaterdag 1 (de huidige nummer 5 van de 4e klasse) hervat komende zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen Fc Oegstgeest (de nummer 2) om 14.30 uur. De ploeg van de trainers John Cuvelier en Ron Martin gaan op jacht naar een felbegeerde periodetitel.

    Zaterdag 19 januari is er weer BINGO bij Alphense Boys. Aanvang 20.00 uur

     

    Alphense Boys zoekt voor seizoen 2019-2020 een trainer/coach voor  ons onder 14 team. Dit team (JO15-2) komt uit in de hoofdklasse.  Het team bestaat uit 1e jaars C-junioren (= de huidige 13-1, die nu speelt in de landelijke 1e divisie) die moeten worden klaargestoomd voor de 15-1 van het jaar daarop (eredivisie). De kandidaat moet minimaal in het bezit zijn van het diploma TC 3 en op maandag, dinsdag en donderdag om 16.45 uur kunnen trainen. Uw sollicitatie met CV en motivatie graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

     

    Voor het nieuwe seizoen zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys diverse assistent trainers voor onze jeugdselectieteams, waarvan er vier op landelijk niveau spelen. De kandidaat moet beseffen dat hier geen vergoeding tegenover staat. Wel zou dit een ideale manier kunnen zijn om een jaar lang (wellicht als stage voor je trainersdiploma)  in de keuken te kijken van de jeugdopleiding van Alphense Boys, veel te leren en in jezelf te investeren voor de toekomst.  Sommige teams trainen al om 16.45 uur, andere teams om 19.15 uur. Uw reactie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

     

    Over drie maanden gaan we 'm voor de tweede keer organiseren: ''de Alphense Boys Voetbalquiz''. De eerste editie was super gezellig en dus komt er een vervolg! Vinden jullie het leuk om mee te doen? Schrijf dan je team in door een replay te sturen op deze e-mail. We horen graag met wie je een team vormt en wat de teamnaam is. En nodig ook je teamgenoten en andere (voetbal)vrienden uit om zich in te schrijven. De voetbalquiz vindt plaats op vrijdag 15 maart 2019. We beginnen om 20.00 uur in de kantine van Alphense Boys. Teams bestaan uit maximaal drie deelnemers. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Uiteraard gaat er weer gestreden worden om een aantal mooie bekers. Stuur je aanmelding naar: abvoetbalquiz@gmail.com
    Met vriendelijke groet, Sjouke, Sander, Sander, Mathieu, Michel. Alphense Boys Voetbalquiz

     

    De inschrijving voor de Talentendag 2019 (woensdag 27 februari)  i.s.m. Feyenoord, is nog geopend tot  zondag 24 februari.  Dat kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en dan ''Talentendag''. Inmiddels hebben we al 187 inschrijvingen kunnen noteren

  • Wat een geweldig begin van de voorjaarscompetitie in de landelijke competities was het afgelopen zaterdag voor Alphense Boys o19, o17, o15 en o13. Alle vier de teams wonnen hun eerste wedstrijd van een competitie die eigenlijk in het teken staat van handhaving in hun huidige klasse. In dit seizoen was het nog niet eerder voorgekomen dat onze hoogste jeugdselectieteams op dezelfde zaterdag hun competitiewedstrijd wonnen. De 19-1 won met 1-2 bij en tegen Alexandria'66 o19, de 17-1 won héél knap met 1-2 bij en tegen VVV Venlo o17, de 15-1 won miraculeus met 4-3 van Spartaan'20 o15 (na een 1-3 achterstand) en de 13-1 won probleemloos net 3-0 van Alexandra'66 o13. Komende zaterdag spelen ze alle vier wederom voor de competitie.

    Overigens speelden de andere selectieteams het afgelopen weekend een oefenwedstrijd en wonnen allemaal. De 17-2, 15-2, 13-2, zaterdag 1 en zondag 1 (met 1-4 bij en tegen Delta Sport Vlaardingen, zaterdag eersteklasser) Het was dus een unieke 100 % score!

    Alphense Boys JO13-3 doet mee aan de door De Jodan Boys georganiseerde Wintercompetitie onder 13 jaar. In de poule met Olympia JO13-1 en BVCB JO13-1 hebben ze beide wedstrijden gewonnen (6-1 en 2-0), waardoor ze zich geplaatst hebben voor de finale ronde die op zaterdag 19 januari bij de Jodan Boys gespeeld gaat worden met de 3 andere poule winnaars. Om 09.00 uur zal de 13-3 in de halve finale aantreden tegen Berkel 13-1

    Zondag 20 januari a.s. krijgt Alphense Boys 13-1 van Tribe Sports een KPN/KNVB Clinic van 09.00 tot 10.55 uur op ons eigen hoofdveld. Deze clinic zal onder leiding staan van KNVB gediplomeerde trainers. Deze ''prijs'' ontvingen de o13 mannen n.a.v. de inzending van een prachtig doelpunt van Sam Ringeling. Zijn doelpunt (op video) werd uitgeroepen tot ''doelpunt van de week'' en daarmee werd deze clinic verdiend.

  • Eli Wattimury (assistent trainer zondag 1 én trainer 17-2) is aangenomen voor de cursus UEFA B (TC 2) die al per 1 februari a.s. start.

    Tom Reyeneveld (ex-jeugdspeler Alphense Boys en nu ARC) scheurde bijna twee jaar geleden (april 2017) zijn kruisband af en maakte afgelopen zaterdag eindelijk zijn rentree als verdediger bij ARC 1 in de oefenwedstrijd tegen Jodan Boys (2-2). Wij vonden nog twee mooie foto's van een nog jonge Tom Reyneveld toen hij nog bij Alphense Boys speelde.

  • Marwan Fennich keert volgend seizoen terug bij Alphense Boys en gaat in de zaterdag 1 voetballen bij de trainers John Cuvelier en Ron Martin. Marwan (23) voetbalde tot en met de B1 (als 1e jaars) bij Alphense Boys. Daarna ging hij bij Fc Utrecht spelen en vervolgens in België. In zijn seniorenperiode speelde hij bij avv Alphen en nu bij Argon, waar hij kortgeleden door werkzaamheden moest stoppen. Links de foto van de actuele Marwan, rechts een foto uit zijn jeugdperiode bij Alphense Boys

     

  • De voetbalwedstrijd  RKSV Minor - Alphense Boys is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

    Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Het Alphense Sportgala wordt dit seizoen toch nog georganiseerd. Mede door een kolom van Theo van Egmond (zie foto) in het Alphens Nieuwsblad is het toch gelukt en willen de Cascarvieten dit jaar het evenement organiseren op vrijdag 2 maart in Avifauna. Binnenkort horen we of er nog Alphense Boys teams genomineerd worden

  • Afgelopen zaterdag speelde Ajax o19 tegen Vitesse o19 voor de competitie in de eredivisie landelijk.  Aan de kant van Vitesse speelden maar liefst vier ex-Alphense Boys spelers een hoofdrol. Yassine Oukili en Brent Leeflang heersten op het middenveld, keeper Joey Kesting pakte de ene na de andere ''onmogelijke'' bal en Aron Sieders (zie foto) scoorde in de laatste minuut de 0-1 voor Vitesse!

  • Uitslagen gisteravond

    AB 13-2 - Nieuwkoop 13-1            3-0

    FC Utrecht o15 - AB o15               4-2 (doelpunten Jens Alkemade en Jesse Belt)

    AB 17-1 - ARC 17-1                      6-2

    Westlandia o19 -AB19-1               0-4

    AB zondag 1 - FC Lisse 1              2-3 (doelpunten Wessel Meiring en Ajan Ouwendijk)

    Bernardus 1 - AB zat 1                 0-4 (doelpunten Dylan 2x, Jesse 2x)

    Wesley Kamping (ex-scheidsrechter bij Alphense Boys maar ook grensrechter bij diverse selectieteams en actief bij de overige senioren) heeft afgelopen maandag een gezonde dochter op gekregen.. Moeder en dochter maken het goed. Ze heet Elena Leonora Petronella Kamping!