• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Piet van der Aar is Vrijwilliger van het Jaar

    Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Alphense Boys is Piet van der Aar zondagmiddag gehuldigd als Vrijwilliger van het Jaar. Deze Boys-man in hart en nieren is lid van de onvolprezen dagploeg, het team dat soms dagelijks in de weer is om de accommodatie te onderhouden. Piet is één van de mannen die zich al vele jaren lang inzet om de kleedkamers steeds schoon op te leveren. Oók tijdens de toernooiweken in de herfst- en kerstvakantie, zoals afgelopen weken weer. Dit werk gebeurt meestal op de achtergrond, buiten het zicht van de camera’s om het zo maar te noemen.

    Bij een groter Boys-publiek is Piet verder bekend als de man die samen met zijn echtgenote Alie al vrijwel sinds mensenheugenis de uitsmijters voor de leid(st)ers bakt bij het Sportweekend. Ook dat feitje werd door Manfred van den Berg genoemd, toen hij zondagmiddag als bestuurslid Vrijwilligerszaken in een bijna volle kantine de winnaar van de Vrijwilligersprijs bekend maakte. Traditiegetrouw inmiddels werden de bijbehorende versierselen plus bloemen uitgereikt door Ank Spaan (foto boven).

    Sinds 1989 - dit jaar dus voor de dertigste keer - reikt het bestuur van Alphense Boys deze prijs uit, waarmee vrijwilligers worden geëerd die zich in het bijzonder verdienstelijk voor onze vereniging hebben gemaakt. Feitelijk is het een blijk van waardering van het bestuur voor alle vrijwilligers. Tot 2004 droeg dit kleinood de naam ‘Steunpilaar’. In 2005 is de prijs vernoemd naar de in 2003 overleden Rinus Spaan. Klik hier voor een overzicht van alle winnaars.

     

  • De bekendmaking van de Vrijwilliger van het Jaar is altijd een van de hoogtepunten van de Nieuwjaarsreceptie bij Alphense Boys. Een andere actie is de huldiging van de verenigingsjubilarissen. Nicky Klein ontving de bronzen speld voor zijn 25-jarig lidmaatschap. Manfred van den Berg werd gehuldigd voor 40 jaar (zilver) en goud was er voor Harry Redegeld en Gerard Haverkamp. Tot slot riep voorzitter Dennis Captein Kees de Rijk en Dick Rijsdam naar voren. Beide werden gehuldigd voor hun 60-jarig lidmaatschap. Ook twee oud-keepers van Boys 1 jubileerden overigens in 2018: Fred van der Werff (60 jaar lid) en Herman Rombouts (40 jaar) en tot slot nog Hans van der Horst (25 jaar).

     

  • Ook een groep jongere leden werd in het zonnetje gezet: de beste lotenverkopers van de Grote Clubactie afgelopen jaar, die onder de bezielende leiding van Jan-Willem den Elzen werd georganiseerd en - met 4.558 verkochte loten - andermaal een recordopbrengst opleverde. De JO13-3 verkocht als team de meeste loten. Max Vermeulen was de beste lotenverkoper bij de jongens, Rosanne Kaper bij de meiden.