• Woensdagnieuwtjes

    Hein van Heek  heeft zijn contract als hoofdtrainer van Alphense Boys, met één jaar verlengd. Bestuur en spelersgroep zijn tevreden over de samenwerking.

    Alphense Boys staat net als vorig jaar op de vierde plek in de lijst van 200 beste amateurverenigingen. Er zijn diverse lijsten in omloop. Deze lijst kijkt naar het niveau waarop het eerste elftal speelt én kijkt waar de o19, o17, o15, o14 en o13 spelen. Vooral het feit dat ze ook de o14 meetellen is vreemd, want diverse clubs (zoals Alphense Boys) spelen met hun o14 als 15-2. Bij Alphense Boys is de o14 geen selectieteam. Zonder het meetellen van die o14 had Alphense Boys waarschijnlijk nòg hoger gestaan.

    Kijken we alleen naar het niveau waarop de jeugdteams van o19, o17, o15 en o13 spelen (die lijst bestaat òòk) dan staat Alphense Boys op nummer één in Nederland.

    Het kerstbuffet voor alle trainers en leiders op dinsdag 18 december a.s.  (18.30 uur) lijkt nu al een groot succes te gaan worden. Nu al hebben zich 110 personen ingeschreven die naast het ongetwijfeld lekkere eten ook erg nieuwsgierig zijn naar het verhaal en optreden van Kees Jansma.

     

  • Younes Emmangoun is voorlopig niet meer inzetbaar bij de zondag 1 selectie van Alphense Boys. De verdediger verkiest zijn studie boven het selectievoetbal. Christiaan Ortega (prive situatie) traint weer mee bij de selectie. Pepijn Kooij heeft een terugslag gekregen in net herstel van zijn kuitblessure.

    Programma thuiswedstrijden selectieteams

    Zaterdag 15 december

    09.00 uur      E-Top - Meerburg

    11.00 uur      13-1 - JVOZ 13-1

    15.15 uur      Zat 1 - Zevenhoven 1

     

    Zondag 16 december

    14.00 uur      Zond 1 - De Meern 1

     

    We zijn aan de laatste normale trainingsweek van 2018 bij Alphense Boys bezig. De winterstop bij Alphense Boys gaat in op zondag 16 december. Vanaf dat moment liggen alle trainingen stil omdat er in de week voor kerst veel activiteiten zijn op de scholen en er in het weekend van 22/23 december geen wedstrijden meer op het programma staan. Vanaf maandag 7 januari gaan we dan weer trainen volgens het vaste trainingsschema. Dus 3 weken geen trainingen bij Alphense Boys

  • Alphense Boys zondag 1 speelt komende zondag zijn laatste thuiswedstrijd van 2018 tegen hekkensluiter De Meern (14.00 uur). Hopelijk kunnen ze zich herstellen van de teleurstellende wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen RKAVV (2-0 nederlaag)

    Gisteravond oefende Alphense Boys 15-2 tegen ARC 15-2 en won met  11-0. Alphense Boys 13-2 won met 3-1 van Buiksloot 13-1

    Op zaterdag 15 december a.s.  is er weer BINGO bij Alphense Boys. Vanaf 20.00 uur gaan de balletjes weer rollen. Iedereen is welkom. De volgende Bingo avond is op zaterdag 19 januari 2019

    De kersttoernooien van Alphense Boys komen er aan.  Tal van teams vinden de winterstop veel te lang en willen in de kerstvakantie toch graag een gezellig en kleinschalig toernooi spelen. Die mogelijkheid bieden wij bij Alphense Boys al jàren. Alle toernooien beginnen om 10.00 uur met de prijsuitreiking om 16.30 uur. Ieder team speelt minimaal 4 wedstrijden van 2x14 minuten. Op dit moment hebben wij 111 teams ingeschreven.

  • De kersttoernooien 2018-2019 van Alphense Boys vinden alleen plaats op onze twee kunstgrasvelden. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Zaterdag 22 december:      Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse/1e klasse) (vol)

    Zondag 23 december:        Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse) (vol)

    Donderdag 27 december:  Toernooi voor o12/o11  (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl) (vol)

    Vrijdag 28 december:         Toernooi voor o11-1-teams (2008, 8 tegen 8, niveau hfd/1e/2e klasse)                                        (vol)

    Zaterdag 29 december:      Toernooi voor o9-1 (2010, niveau Hfd/1e klasse) 6 tegen 6 (vol)

                                               Toernooi voor 08 (2011) 6 tegen 6 (vol)

    Woensdag 2 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse) (vol)

    Donderdag 3 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie) (vol)

    Vrijdag 4 januari:                Toernooi voor o10 (2009, 6 tegen 6) (vol)

                                               Toernooi voor o12 (2007) 8 tegen 8 (nog 2 plekken)

    Zaterdag 5 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie) (nog 2 plekken)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: info@Alkabv.nl

     

    Het programma en indeling (met dank aan Ronald Schens) van de kerstoernooien van Alphense Boys, staat nu op de website onder ''activiteiten'' en dan ''toernooien''. Alleen poule 1 van het o10 toernooi en poule 3 van het o11 toernooi klopt niet. Daar is een foutje in geslopen.  De deelnemers hebben per email het juiste programma toegestuurd gekregen.

    Als het goed is hebben alle deelnemende teams per email het programma nu ontvangen van toernooi organisator Irina van Stijn,met het dringende verzoek om per ommegaande hun komst nogmaals te bevestigen.

    De JO19-3 kreeg donderdag op veld 5 een speciale training. Michel Persoon en Hans Ketel, de trainers, hadden selectiecoach Sander van der Kleij van onze succesvolle JO15-1 gevraagd om de jongens drie kwartier oefeningen te geven van hoog niveau. Daarna volgde nog een half uur personal training onder leiding van Sebestiaan Bout, eigenaar van de Alphense fitnessschool Club 23. Hij gaf een speciale loop- en krachttraining. De mannen genoten van beide trainingen en waren na afloop naast ‘kapot’ ook zeer enthousiast.  

  • Zaterdagavond  na de mooie overwinning van de 13-1 op VVV Venlo o13, ging bij teammanager Jan Overes de telefoon. Deze persoon vroeg of hij  nog een balsponsor zocht ? Nou graag natuurlijk en bij deze gelijk voor zaterdag 15 december de wedstrijd Alphense Boys O13-1  -  JOVZ  O13-1.  Dus deze wedstrijd is de bal sponsor: ''een  supporter''.

     

  • Nick Broekhuizen en Yannick Saeijs van Alphense Boys o19 hebben afgelopen zaterdag bij Alphense Boys zondag 1 hun debuut gemaakt. Beide spelers kregen in de tweede helft speelminuten in de verloren wedstrijd tegen RKAVV.

     

  • Het begint nu echt een traditie te worden voor de JO19-2. Dit jaar vierde het team samen met de ouders het vijfde kerstdiner om het jaar mooi af te sluiten.  De jongens komen zoals ieder jaar perfect gekleed, met strik op stropdas, alsof het een gala is voor de voetballer van het jaar. Er viel nogal wat te vieren want dit jaar heeft het team de KNVB beker gewonnen in een spectaculaire finale bij RCL in Leiderdorp. Het is een hecht team onder de leiding van Kevin van der Hagen, Eddie van den Berg, René Treep en Jeroen iemhoff. Die voelen zicht altijd volop gesteund door de grote groep ouders die bij het team komt kijken.  Dat was met het diner niet anders en met 44 man/vrouw werden we welkom geheten bij Maggie Blue waar Chantal Roeleveld, moeder van Jack bedrijfsleidster is.  Het speciale Alphense Boys menu bestond onder andere  uit Burgers, Spareribs, salades en heerlijke frites. Als finale had Maggie Blue een speciaal Alphense Boys dessert gemaakt. De foto's geven perfect de sfeer aan en nu al besloten dat de traditie volgend jaar weer gewoon wordt doorgezet.  We danken alle ouders en kinderen voor hun aanwezigheid en we gaan met de JO19-2 weer een mooi jaar tegemoet. Speciale dank voor Chantal Roeleveld voor de gastvrijheid bij Maggie Blue.

  • Afgelopen maandagavond oefende Alphense Boys 19-1 bij en tegen Argon 19-1 en won met 3-7. a de eerste competitie zege van afgelopen zaterdag was dit opnieuw een opsteker. Komende zaterdag eindigt de najaarscompetitie van de o19 in de 1e divisie met een uitwedstrijd tegen FC Emmen. Daarna begint iedereen weer op nul in de voorjaarscompetitie. Datzelfde geldt voor de o17, o15 en o13.

    Alphense Boys 15-1 heeft nog een kleine kans op promotie naar de eredivisie hòòg. Dan moeten ze komende zaterdag winnen bij en van Sparta Rotterdam 15-1 en FC Twente moet dan verliezen van Willem II. Dat lijkt onmogelijk maar dat dachten we op die historische zaterdag 26 mei 2018 ook van de kansen van de 15-1 op het kampioenschap van de 1e divisie. En toen gebeurde het tòch. Kan zo'n wonder opnieuw plaatsvinden?

     

    Michel Engels (keeper 15-1) moet het spannende slot van zijn team toekijken, want hij brak zijn duim toen een tegenspeler er per ongeluk op ging staan. Hij moet dus even in het gips (zie foto)

  • Ook Sem Plezier (19-1) is even uitgeschakeld. Hij brak afgelopen zaterdag zijn pols en moet ook het gips in.

    Het Jens Toornstra toernooi van Alphense Boys zal in 2019 plaatsvinden op zondag 25 augustus. Dat is de traditionele opening van het voetbalseizoen voor de teams van onder 8 jaar tot en met onder 12 jaar.

    Vorige week vrijdag vonden de eerste keeperstrainingen plaats voor de niet-selectiekeepers van Alphense Boys. Wouter van Valen (van voetbalchool De Complete Techniek) is ingehuurd om alle overige jeugdkeepers training te geven. Hij wordt daarbij geholpen door Sven Koelewijn. De eerste avond werd gelijk enthousiast begroet. Komende vrijdag wordt er opnieuw getraind. Daarna is het wintersport en gaan we weer verder op vrijdag 11 januari

  • Afgelopen zaterdag werd Alphense Boys 11-1 winterkampioen. De laatste wedstrijd tegen Be Fair 11-1 was een echte finale. Be Fair had aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden, de boys van Gijs Vreeburg moesten winnen.  Een 2-0 voorsprong ging na rust verloren (2-2) maar vijf minuten voor tijd werd de zwaarbevochten overwinning behaald met een prachtig afstandschot (3-2). Na het laatste fluitsignaal  kon het feest op het veld beginnen. Met fakkels en “champagne” werden de matadors  binnengehaald. Wat een feest. Wij zijn ontzettend trots op wat jullie de eerste helft van de competitie hebben gedaan Boys. Gefeliciteerd met het kampioenschap.

  • De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - De Meern  is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

    Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    De kerstboom staat weer in de kantine van Alphense Boys. Jan Verwoerd en Rob van Heijningen verzorgen de laatste jaren de ''kerst-aankleding'' van ons clubgebouw en dat geeft altijd weer een speciale sfeer. Met al die activiteiten die er nog komen (kerstdiner van volgende week dinsdag en maar liefst 9 kersttoernooi dagen) is zo'n mooie kerstboom natuurlijk onmisbaar

  • De Alphense Girls gaan eind januari op wintertrainingskamp! Op zaterdag 26 en zondag 27 januari verblijven de MO11-MO17 in Wekerom. Een commissie met Dominique Bloemraad, Marloes Hoornweg, Karina Kleijn, Nathalie Ouwerkerk en Gerard Haverkamp is druk bezig met de voorbereidingen en de samenstelling van het programma.

    Om een aantal activiteiten tijdens het wintertrainingskamp te bekostigen, worden de komende weken diverse acties uitgevoerd. Maandagavond volgden de meiden van de MO11 een workshop bonbons en koekjes maken in de keuken van restaurant ’s-Molenaarsbrug, onder leiding van chef-kok (én leider/trainer van de MO11) Tjeerd Hoornweg.

  • Ze bakten zo’n driehonderd Kerstkoekjes en maakten circa tweehonderd bonbons van een combi van witte en pure chocolade. Deze gaan in de verkoop en de opbrengst wordt gebruikt voor het kamp. Ook wordt komende weken bij Alphense Boys een Amaryllis-verkoopactie gehouden, waarvan de opbrengst naar het trainingskamp gaat.

  • De Nieuwsjaarsreceptie bij Alphense Boys wordt gehouden op zondag 6 januari 2019 van 16.00-18.00 uur. We huldigen deze middag verschillende jubilarissen en natuurlijk wordt ook de Rinus Spaan Bokaal uitgereikt aan de Vrijwillig(st)er van het Jaar.

    Maandag 17 december is de ledenvergadering van de Club van Honderd, aanvang 20.00 uur.

    De MO19-1 presteert uitstekend en ging als afsluiting van de succesvolle eerste seizoenshelft dinsdagavond niet trainen maar bowlen.

    De Sportweekendcommissie komt graag in contact met ouders die het leuk vinden om aan de organisatie mee te doen. He 56-ste Sportweekend wordt op 21 en 22 juni 2019 gehouden. Na die editie stoppen enkele huidige commissieleden, dus het is goed als in de komende maanden enkele nieuwe leden meedraaien om het kunstje van de organisatie onder de knie te krijgen. Heeft u belangstelling? Neem dan contact op met Edwin Jacobs via sportweekend@alphenseboys.nl.