• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• DHC JO13-1 - AB JO13-2: Ongeslagen de winter in met royale 1-1 overwinning

Terwijl op de stormvloedkering in de Oosterschelde het NK tegenwindfietsen wordt gehouden verzamelt een groot aantal Alphense Boys supporters zich in Delft rondom het eerste veld van DHC. De wedstrijd zou op het tweede veld gespeeld worden, maar naar verluidt heeft de wedstrijdleiding onder druk van Ralph het programma omgegooid om de topper van de dag op het eerste veld te kunnen spelen. Een stormachtige dag is het en het beloofd ook een stormachtige wedstrijd te worden. Zowel DHC als Alphense Boys heeft nog niet één puntje laten liggen en dat betekend dus dat vandaag uitgemaakt zou kunnen worden wie vóór de winter zich de sterkste uit de poule mag noemen.

In de eerste helft starten Luca, Abdul, Stef, Santino, Daan H, en Bryan op de bank. Daan H en Santino zullen door blessure en koorts allebei de hele wedstrijd niet kunnen spelen. Dat is natuurlijk flink balen, maar gelukkig zijn ze er wel bij om hun teamgenoten in ieder geval mentaal te ondersteunen. Dat zál deze wedstrijd meer dan belangrijk blijken.

Het DHC-stadion is vandaag niet geheel uitverkocht, maar het uitvak zit goed gevuld. Op het veld zien we de verwachte grote gasten van onze tegenstander, waarvan bekend is dat zijn niet zozeer voetballend, maar wel mentaal en fysiek hun tegenstanders weten te ontwrichten. Het eerste duel is dan ook direct pittig, maar wordt door Serua sterk gewonnen. Bjorn neemt de bal over en stuurt Daan S, die zich vandaag in de eerste helft op de rechtervleugel positie mag inbijten, diep. De jongens zetten goed druk en spelen lekker vooruit, maar wanneer DHC zich richting het doel van Vince weet te werken wordt een corner weggegeven. Dat is gevaarlijk, want in de dode spelmomenten heeft DHC wel een behoorlijk voordeel. Gelukkig wordt de corner goed weg verdedigd en werkt Ersan zich lekker vooruit. Een stevig duel volgt wat een vrije trap tegen oplevert. Natuurlijk even een sportief handje, maar die wordt door de DHC-speler geweigerd.

De jongens zitten lekker fel in de wedstrijd. Het is opvallend hoe goed de jongens zich weten aan te passen aan hun tegenstander. DHC dreigt met een diepe bal uit te breken, maar Serua zit dicht op zijn man en werkt de bal rustig uit. Even later een kansje voor DHC, maar onze verdediging maakt het de speler moeilijk om te schieten. De bal gaat naast het doel en uiteraard zag onze Delftse tegenstander daar een zware overtreding in.

Een diepe bal van Bjorn wordt verlengd door Ersan en bereikt Daan S. Een hard duel is nodig om Daan tot bedaren te krijgen. Even later is er een DHC-speler met een blessure en gebaard trainer Michael de Boys uit te spelen. Sportief spelen en dat ook de aandacht geven. Het is dé manier om DHC te imponeren en daarbij is het ook gewoon zoals het hoort natuurlijk. DHC dreigt een schietkans te creëren, maar Sami en Bjorn lopen de aanvaller goed vast waarna Vince de bal eenvoudig kan oprapen. Even later nog een kansje voor DHC, maar nu is het Matz die goed staat en in een hard duel de bal weer vooruit weet te werken.

Een mooie pass van Thijs bereikt Senne die vanuit de linkerhoek de bal voor het doel weet te geven. De jongens worden weer gevaarlijker! Een diepe bal op Ersan die met 2,80m speler naast hem en uitlopende keeper voor hem tóch op volle kracht door trekt. Het publiek is enthousiast, de gedrevenheid van de Boys is om van te smullen. Wanneer Senne even later zijn turbo aan zet krijgt hij onverwacht veel ruimte en probeert de bal om de keeper heen te krijgen. Een vrije trap wordt genomen door Joshua en bereikt Sami. Zijn schot wordt geblokt en ook het schot van Daan S levert nog geen goal op helaas.

Even later wint Daan S zijn duel en neemt Bjorn de bal over. Een overtreding van DHC en een vrije trap welke door Senne wordt genomen. Een keurige draai vanaf de rechterkant door Senne, maar de Boys voor het doel zijn nét te kort om hun hoofd erachter te krijgen. De DHC staff uit frustratie, terwijl bij ons het vertrouwen groeit. Hier hoeven we beslist niet te verliezen! Thijs vindt de ruimte en loopt goed vooruit. DHC heeft onze aanvallers echter goed buitenspel gelopen. Sami en Bjorn maken het de DHC-aanvaller wederom onmogelijk om gevaarlijk te worden en wanneer even later door het midden opnieuw de aanval wordt ingezet is het Yassine die sterk de bal overmeestert en vooruit werkt.

Wanneer Bjorn na een vrije trap voor DHC de zóveelste bal van zijn tegenstander weet te overmeesteren wordt Daan S weggestuurd. Later vanaf de linkerkant een mooie combinatie tussen Thijs, Senne en Serua die elkaar perfect weten te vinden. Dan is er in de slotfase van de eerste helft een uitbraak voor DHC maar Serua positioneert zich perfect tussen de 2 doorbrekende spelers en wanneer Vince er ook goed bij is, wordt het gevaar geweken. Een volgende actie van DHC wordt door Serua en Yassine in alle rust ondervangen en de bal wordt weer vooruit gespeeld. De scheidsrechter kijkt op zijn horloge.

Dan is er in de allerlaatste seconden van de eerste helft op een onbewaakt moment toch nog een DHC uitbraak en wordt de 1-0 hoog over Vince het doel ingeschoten. Na een prima eerste helft is dat wel een tegenvaller. De jongens gaan met een kleine achterstand de kleedkamer in, waarbij het niet anders kan dat trainer Michael hen tevreden en enthousiast zal motiveren om in de tweede helft toch tenminste de gelijkmaker te gaan maken, want die is méér dan verdiend.

Na een klein kwartiertje rust komen de Boys als eerste weer het veld op. Op de bank starten Daan H, Santino, Serua, Daan S, Senne en Ersan. Een eerste kansje is er direct voor Bryan wanneer hij door Yassine mooi diep aangespeeld wordt. De keeper houdt eenvoudig, maar de toon is gezet. Een lange bal vooruit wordt door Stef in een stevig blok goed opgevangen. Hij bereikt Abdul die de druk vooruit zet, maar nog niet tot scoren komt. Even later is het Luca die mooi door de verdediging heen loopt en Adbul bereikt na een stevig duel. Er wordt keihard gewerkt door de jongens om de aansluitingstreffer te kunnen maken.

Een lange bal vooruit en loopactie van onze tegenstander, maar Matz is goed meegelopen en drukt samen met Stef de aanval het veld uit. Dan is het gevaar weer de andere kant op. Luca speelt Bryan mooi diep aan die de bal hoog voor weet te krijgen bij Abdul. Een schot op doel, maar helaas gaat de bal over. Dan is het Joshua die de bal op het middenveld goed onderschept en past op Abdul. DHC verdedigd goed in een stevig duel. Een volgende actie is voor onze tegenstander maar Stef zit er dicht op en Vince staat prima, waardoor hij de bal eenvoudig kan onderscheppen.

Een actie vooruit en hard werken door Luca en Abdul levert een vrije trap op. Even later vanaf de linkerkant hard werken door Thijs en Bryan brengt de bal voor het doel. Helaas is buitenspel gezien. Een extra wisselronde is in deze wedstrijd niet onverstandig en daarom komen Yassine, Thijs en Sami terug in de wedstrijd. Al snel volgt een mooie kans wanneer Abdul de bal diep op Luca geeft. De keeper is sterk uitgekomen en voorkomt een doelpunt.

Even lijkt DHC de beslissende treffer te kunnen maken, maar er is goede controle door Stef en Matz die de bal weer vooruit werken. Door een handsbal van DHC is er even rust voor de jongens. Een volgende aanval door DHC resulteert in een botsing met keeper Vince die goed uit zijn doel is gekomen. Beide spelers blijven op de grond liggen en wij maken ons zorgen over onze énige keeper die we vandaag tot onze beschikking hebben. Gelukkig krabbelt Vince overeind en kan hij door. Uiteraard had de DHC-fanclub een penalty gezien….Terwijl de scheidsrechter logischerwijs de aandacht had voor de geblesseerde jongens krijgt Senne een flinke duw van een DHC speler en beland op de grond. Hij verlaat met pijn in zijn schouder het veld en Ersan komt terug.

Matz werkt de bal vooruit en bereikt Luca die de aanval inzet en Abdul weet te bereiken. Een schot op doel, maar de keeper houdt. Dan is er weer een corner voor DHC en dat kan natuurlijk het nodige gevaar opleveren. Gelukkig wordt de corner slecht genomen en beland deze bovenop het doel.

Bjorn verovert de bal op het middenveld en Joshua neemt de bal mee en stuurt Abdul mooi weg. DHC verdedigd sterkt. Wanneer Daan S zich vastbijt in een stevig duel beland hij op de grond en trapt een DHC-speler op zijn hoofd. Daan kan helaas niet verder spelen en heeft behoorlijk last. Yassine komt terug het spel in en vervangt Daan S.

Dan is er een doorbrekende DHC-speler die het zélfs lukt om Matz voorbij te komen, waarna hij 1 op 1 met Vince voor het doel komt. Een doelpunt in deze fase van de wedstrijd zal beslissend zijn, maar Vince reageert perfect, komt uit zijn doel en klemt de bal overtuigend. Een diepe bal op links geeft Bryan ruimte om richting het doel te komen. Een schot op doel gaat helaas over. Zou het de jongens lukken om een gelijkmaker te maken? De druk blijft in ieder geval enorm hoog.

De slotfase van de wedstrijd is alles-behalve-leuk. Vince wordt voor de derde keer hard geraakt en ook Matz wordt belachelijk hard onderuit geschoffeld. Uiteraard is dit niet wat je wilt zien en ik kan mij ook niet voorstellen dat de DHC staff trots is op het spel van hun team. Wél is het fantastisch om te zien dat onze jongens er maar nauwelijks op reageren. Zij laten zien dat ze niet alleen voetballend, maar ook mentaal heel goed meekunnen tegen hun één jaar oudere tegenstanders.

In de laatste minuten van de wedstrijd loopt Luca zich vooruit en forceert een corner. Joshua neemt de corner beheerst en krult de bal mooi voor het doel. Luca is lekker ingelopen en werkt de bal tussen de palen en dan is het feest! Het is 1-1 en dat wordt door de Boys én toeschouwers enthousiast gevierd. In de laatste minuut die nog gespeeld wordt, houden de jongens zich goed staande, waarna de scheidsrechter het eindsignaal fluit.

Voetballend waren we vandaag zonder meer de betere ploeg. Mentaal hebben onze jongens er minimaal een gelijkspel uitgesleept en voor wat betreft sportiviteit zijn we over DHC heen gewalst. Hoewel de uitslag als gelijkspel door de KVNB zal worden verwerkt, noteer ik een royale 1-1 overwinning. En thuis….dan pakken we ze Boys!

Tot zover het verslag van de laatste competitiewedstrijd van 2018. Gelukkig volgt er al snel een bekerwedstrijd tegen Be-Fair en zullen de jongens met wat oefenwedstrijden en een mooi kerst toernooi hun conditie op peil houden.