• Woensdagnieuwtjes

  Tijdens de training van Alphense Boys11-3 op  woensdag14 november kwam opeens Jens Toornstra langs. Die gaf een clinic op ons hoofdveld voor het Scala College. Het 11-3 team maakte natuurlijk gebruik van deze situatie en ging dus even met hem op de foto.

  Heeft u al gestemd op Annet? We komen in de tussenstand nog wat stemmen tekort voor de eerste plaats die Alphense Boys 10.000 euro kan opleveren!. Help Annet dus naar de koppositie en stem nu (in ieder geval vòòr vrijdag)

  Bij deze een oproep aan iedereen die Alphense Boys een goed hart toedraagt. Stem op Annet Verpoort als ''club held van het jaar''. Met jouw stem erbij kan Alphense Boys dan misschien 10.000 euro verdienen. Ga dus naar:  clubheldvanhetjaar.nl  Vul vervolgens de woonplaats in (Alphen aan den Rijn) en daarna de naam: Annet Verpoort en de rest wijst zich vanzelf. Die nominatie verdient Annet sowieso want zij staat altijd klaar voor de organisatie achter onze bar en regelt alle zaken daaromtrent en staat ook zelf veelvuldig achter de bar. U kent haar vast wel (zie foto)

   

 • De bekerwedstrijd van Alphense Boys zondag 1 uit tegen Fc Rijnvogels op zaterdag 22 december is qua tijd verplaatst naar 13.00 uur in Katwijk.

  De juniortrainerscursus die de samenwerkende amateurverenigingen gezamenlijk hebben georganiseerd, gaat van start op donderdag 7 februari 2019. De zeer ervaren Ruud de Groot gaat namens de KNVB die cursus geven gedurende 10 donderdagavonden van 19.00 tot 22.00 uur. De locaties zullen worden verdeeld onder SJC, DOSR en Alphense Boys. In ieder geval drie Alphense Boys trainers hebben zich al ingeschreven voor deze leerzame cursus. Inschrijven is nog steeds mogelijk. Kosten: € 292,00 (inclusief cursusmateriaal). Aanmelden:https://knvb-digitaal.sportlink.com/activitydetails.jsp?activityid=13178969

  Vorige week werd een mooie wedstrijdbal thuis bezorgd bij Kees de Rijk. De eerlijke vinder had die ergens in de bosjes rond de Zegerplas gevonden. Op de bal stond AB (= Alphense Boys) geschreven en de vinder kent Kees de Rijk!

  Vorige week waren de 13-2 en 13-1 op bezoek bij AZ in Alkmaar en daar hangen enkele mooie spreuken aan de muur waarover je goed kunt nadenken. Wat te zeggen van deze:

 • Het Sportweekend 2019 wordt gehouden op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni, het thema is “Ik hou van Oranje”. De commissie heeft inmiddels al diverse vergaderingen gehad om het programma te bepalen. Voor deze commissie zoeken we nog nieuwe vrijwilligers. Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mail naar sportweekend@alphenseboys.nl.

  Samir Messaoudi (speler van Alphense Boys 17-1) raakte geblesseerd bij een selectiewedstrijd van het Jeugdplan Nederland (jongens onder 17 jaar). De dragende kracht op het middenveld van de ploeg van Jeffrey van Dijk is dus een tijdje uitgeschakeld en hoopt na de winterstop weer terug op het veld te zijn.

 • Alphense Boys zondag 1 gaat van zaterdag 5 januari tot en met dinsdag 8 januari op trainingskamp naar Sevilla (Spanje). WZ gaan naar Sevilla en weten nog niet of er een oefenwedstrijd geregeld kan worden.

  John van Deenen (de man van de webshop en kledingwinkel van Alphense Boys) heeft een prachtige muts laten maken voor de koude dagen (zie foto)  Een mooi cadeautje voor Sinterklaas of kerst. Prijs 10 euro p/st. incl. bedrukking. Vanaf 10 stuks 8,50 p/st. Te bestellen bij:  johnvandeenen@ziggo.nl

 • Alphense Boys E-top gaat naar een internationaal toernooi gaan met Pasen in Frankrijk. Ze spelen dan om de Alsace Cup van 20 tot 21 april

  De 15-3 gaat met de Pasen naar Spanje en de 13-3 met Pinksteren naar Duitsland

  Darwin Heuvelman (ex-jeugdspeler Alphense Boys) speelde als 2e jaars A-junior afgelopen zaterdag de hele wedstrijd in de basis bij Jong Sparta - Kon HFC (2-2)

   

  Programma thuiswedstrijden selectieteams

  Zaterdag 1 december

  09.00 uur      AB 13-2 - Velo 13-1

  09.00 uur      AB E-Top - Blauw Zwart

  11.00 uur      AB 17-2 - Feyenoord (av) 17-1

  11.00 uur      AB 15-2 - Laakkwartier 15-1

  15.15 uur      AB zat 1 - Meerburg 1

   

  Zondag 2 december

  14.00 uur      AB zond 1 - UDI'19/CSU

   

  Jens Toornstra (ex-Alphense Boys) was afgelopen zondag matchwinner voor zijn club Feyenoord tegen Fc Groningen. Hij scoorde een prachtige en achteraf winnende goal (1-0)

  Richard Grootscholten (hoofd jeugdopleiding van Feyenoord, waar Alphense Boys mee samenwerkt) is per direct ''vrijgesteld van werkzaamheden'' vanwege een verschil van inzicht met de trainers. Feyenoord gaat dus op zoek naar een nieuwe man voor die belangrijke positie.

  De Meern zondag 1 (over 2½ week de tegenstander van Alphense Boys 1) heeft per direct zijn hoofdtrainer (Joël Titaley) op non actief gezet. De ploeg uit De Meern degradeerde onder zijn leiding vorig seizoen uit de 3e divisie en staat nu opnieuw onderaan (in de hoofdklasse)

  Jorn van Lunteren (ex-Alphense Boys) vertrekt in de winterstop als speler  bij hoofdklasser Capelle vanwege ''persoonlijke redenen en een verschil van inzicht op voetbaltechnisch gebied''.

  Alphense Boys 13-2 is medekoploper in de 3e divisie en krijgt in de komende weken de nummer 3 en de medekoploper als tegenstander. Nu gaat het er dus om en wordt het spannend. Te beginnen met komende zaterdag om 09.00 uur thuis tegen Velo (nummer 3). Vorige week dinsdag oefende de 13-2 tegen de o12 van AZ (4-1 verloren) met daarin ex-Alphense Boys speler Bram Wesseling. Die ging natuurlijk even op de foto met een van zijn ex-ploeggenoten

 • De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - UDI’19 / CSU  is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

  Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Na de succesvol verlopen herfsttoernooien maakt de toernooicommissie van Alphense Boys zich al weer op voor de traditionele kersttoernooien voor selectieteams (beste spelers van een geboortejaar) op onze beide kunstgrasvelden.

  Tal van teams vinden de winterstop veel te lang en willen in de kerstvakantie toch graag een gezellig en kleinschalig toernooi spelen. Die mogelijkheid bieden wij bij Alphense Boys al jàren. Wees er snel bij want diverse toernooidagen lopen al aardig vol. Alle toernooien beginnen om 10.00 uur met de prijsuitreiking om 16.30 uur. Ieder team speelt minimaal 4 wedstrijden van 2x14 minuten. Op dit moment hebben wij 98 inschrijvingen ontvangen

 • De kersttoernooien 2018-2019 van Alphense Boys vinden alleen plaats op onze twee kunstgrasvelden. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

  Zaterdag 22 december:      Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse/1e klasse) (nog 1 plek)

  Zondag 23 december:        Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse) (nog 2 plekken)

  Donderdag 27 december:  Toernooi voor o12/o11  (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl) (vol)

  Vrijdag 28 december:         Toernooi voor o11-1-teams (2008, 8 tegen 8, niveau hfd/1e/2e klasse)                                        nog 1 plek)

  Zaterdag 29 december:      Toernooi voor o9-1 (2010, niveau Hfd/1e klasse) 6 tegen 6 (nog 2                                               plekken)

                                             Toernooi voor 08 (2011) 6 tegen 6 (nog 4 plekken)

  Woensdag 2 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse) (nog 1 plek)

  Donderdag 3 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie) (nog 1 plek)

  Vrijdag 4 januari:                Toernooi voor o10 (2009, 6 tegen 6) (nog 1 plek)

                                             Toernooi voor o12 (2007) 8 tegen 8 (nog 4 plekken)

  Zaterdag 5 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie) (nog 4 plekken)

  Inschrijven kan vanaf nu bij: info@Alkabv.nl

   

  De inschrijving voor de Talentendag 2019 (woensdag 27 februari)  i.s.m. Feyenoord, is al enige tijd  geopend. Dat kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en dan ''Talentendag''. Inmiddels hebben we al 114 inschrijvingen kunnen noteren.

  Vanmiddag (woensdag 28 november)  komen zwarte Pieten op bezoek bij de woensdagmiddagtraining van onze jongste jeugd.

 • Op dinsdag 18 december om 18.30 uur willen wij alle trainers en leiders uitnodigen voor ons jaarlijkse kerstbuffet. Plaats van handeling is onze kantine en je krijgt het heerlijke eten van de club aangeboden. Een kleinigheidje, als dank voor de vele uren die jullie in de club steken. Aansluitend komt Kees Jansma ons vertellen wat voetbal met hem doet en waarom Alphense Boys hem zo raakt. Daarna wil hij graag met jullie kennismaken. Want jullie zijn de leider of trainer die hij ooit ook was. Voor degene die zich nog niet hebben opgegeven, jullie hebben nog een week om je aan te melden. Stuur je aanmelding snel naar technischezaken@alphenseboys.nl of naar Hatim@casema.nl

  Met nog twee speelronden te gaan is het nog steeds spannend in de eredivisie laag waar onze 15-1 speelt. De bovenste twee promoveren na de winterstop naar de eredivisie hoog en de onderste twee degraderen naar de 1e divisie laag. Voor dat laatste hoeft de ploeg van trainer Sander v/d Kleij inmiddels niet bang meer te zijn. Maar zelfs promotie is nog niet geheel kansloos. Er moet dan wel 2x gewonnen worden (FC Den Bosch thuis en Sparta Rotterdam uit) en FC Twente moet ergens een foutje maken tegen Almere of Willem II die beiden nog strijden om degradatie te voorkomen! Is dat ''wonder'' toch nog mogelijk?

   

  De stand in de eredivisie laag bij de o15

  1. Heerenveen o15                12-26

  2. Fc Twente o15                   12-21

  3. Alphense Boys o15          12-19

  4. NEC o15                            12-19

  5. Sparta Rotterdam o15         12-19

  6. Fc Den Bosch o15                12-11

  7. Willem II o15                      12-10

  8. Almere City                          12-9

 • Op de website van Studio Alphen is de samenvatting te zien van Floreant 1 - Alphense Boys zaterdag 1 van afgelopen zaterdag.

  Voor het kerst toernooien op zondag 23 december (11 tegen 11, o13. niveau 1e/2e klasse) zoeken wij nog één scheidsrechter. Wie wil ons helpen? Paul.Bahlmann@hetnet.nl

  De winterstop bij Alphense Boys gaat in op zondag 16 december. Vanaf dat moment liggen alle trainingen stil omdat er in de week voor kerst veel activiteiten zijn op de scholen en er in het weekend van 22/23 december geen wedstrijden meer op het programma staan. Vanaf maandag 7 januari gaan we dan weer trainen volgens het vaste trainingsschema. Dus 3 weken geen trainingen bij Alphense Boys