• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Boys 13-1 wint met 4-0 van Fc Emmen

    Alphense Boys 13-1 boekte een klinkende 4-0 overwinning op het hoger geplaatste Fc Emmen 13-1. Op de foto een actiefoto uit die wedstrijd. De 15-1 kwam terug uit Heerenveen met een op het oog knap gelijkspel (1-1) tegen de koploper, maar dat had winst kunnen zijn! De 13-2 boekte zijn 9e achtereenvolgende overwinning in de 3e divisie en blijft dus (mede)koploper. De 17-2 won voor de tweede achtereenvolgende keer. De 17-1 verloor van koploper NAC 17-1 en de 19-1 verloor nipt van Roda JC o19.. Zaterdag 1 verspeelde in de slotfase een 1-2 voorsprong en verloor met 3-2.

     

    Alphense Boys 19-1 moest het vandaag opnemen tegen Roda JC o19 in het verre Kerkrade. In een wedstrijd waarin door beide teams heel veel strijd werd geleverd maar goed voetbal daardoor heel lastig was, bleek Roda JC uiteindelijk de meest gelukkige (2-1). Na een lange reis leek de O19 in de eerste 30 minuten niet echt wakker. Na 4 minuten werd een lange bal niet goed beoordeeld waarna de spits geheel vrijstaand de bal over keeper Sven IJzendoorn in de lege goal kon lobben (1-0). Roda bleef daarna dominant zonder veel kansen te creëren. Toch werd het na 25 minuten 2-0, in de omschakeling werd de voorzet laag voor de goal gebracht waarna de spits geheel vrijstaand de bal kon binnen tikken. In de 32ste minuut zette Sem Plezier goed druk waarna Nick Broekhuizen vrij voor de keeper verscheen. Hij bleef heel rustig en verschalkte de keeper met een slimme lob (2-1)

     

  • Vlak voor rust had het ook nog 2-2 kunnen worden. Na een steekpass van Sem Plezier (zie foto onder) kon Yannick Saeijs vrij doorlopen richting de keeper maar verloor de controle en zo verdween de (achteraf) grootste kans op de 2-2.

  • Na rust bleven beide ploegen heel hard weken maar werd er ook (te) snel gekozen voor de lange bal. Wel kwamen er nog kans(jes) voor Yannick (knappe volley die nog net gered kon worden door de keeper, Nick (schot in handen van de keeper), Alessio v/d Straaten (schot net over) en Brian Bor. Zijn kopbal belandde net naast de paal. Ook het alles of niets offensief bracht niet de zo gewenste goal. In de omschakeling werd Roda JC ook nog een aantal keer gevaarlijk maar altijd stond er een verdediger goed opgesteld om dit gevaar onschadelijk te maken. Wederom een nederlaag waar uitzicht was op een beter resultaat was. Er wordt wekelijks keihard gewerkt maar er zit nog zeker verbetering in, in het spel aan de bal. Over twee weken is Alexandria''66 de tegenstander.

    Komende dinsdag zullen er ongetwijfeld weer een aantal 19-1 spelers meedoen bij het o23 jaar team dat een wedstrijd speelt me de Future Rules tegen Quick Boys o23 (20.00 uur). Volgende week zaterdag is de 19-1 vrij van competitie

     

    Uitslagen in de 1e divisie bij de o19

    Roda JC o19 - Alphense Boys o19         2-1

    Fc Emmen o19 - De Graafschap o19     2-1

    Excelsior R o19 - Go Ahead Eagles o19                       3-0

    Fc Den Bosch o19 - VVV Venlo o19      2-1

    Fc Twente o19 - Almere City o19             2-2

    PEC Zwolle o19 - Alexandria'66 o19

     

    De stand in de 1e divisie bij de o19

    1. De Graafschap o19                      9-19

    2. Fc Twente o19                             9-19

    3. Excelsior Rotterdam o19               9-19

    4. Fc Emmen o19                             9-18

    5. VVV Venlo o19                              9-17

    6. Almere City o19                            9-17

    7. RODA JC o19                                9-12

    8. Go Ahead Eagles o19                     9-10

    9. PEC Zwolle o19                             8-7

    10. Fc Den Bosch o19                          9-7

    11. Alexandria'66 o19                          8-3

    12. Alphense Boys o19                      9-2

       

      Alphense Boys 17-1 speelde vandaag in Breda tegen koploper NAC 17-1. Aan de kant van de Boys ontbraken Yassine Bachar en Mohaned Osman vanwege een schorsing, terwijl Samir el Messaoudi een zware enkelblessure heeft opgelopen bij een JPN- activiteit deze week. Desalniettemin vliegen de Boys uit de startblokken, want na één minuut en 20 seconde op het scorebord zien we een flitsende aanval die uiteindelijk Naoufel Ahmidouch bereikt. Zijn schot van 18 meter spat uiteen op de lat, daar waar de keeper van de thuisploeg aan de grond genageld stond. Dit had de openingstreffer al kunnen zijn. Nog geen minuut later zien we opnieuw een prima aanval die wederom Naoufel Ahmidouch als eindstation kent. Echter dit keer kan de keeper van NAC Breda O17 redding brengen. Dan wordt er door een Boys verdediger een (onnodige) overtreding gemaakt, daar waar de speler van NAC Breda O17, met de rug naar ons doel staat gedraaid. Daarop volgt een vrije trap die voor het doel wordt geslingerd. De keeper gaat onder de bal door en de bal wordt eenvoudig binnen gekopt: 1-0. Wat volgt is wederom prima positiespel van de O17 van Alphense Boys die gedisciplineerd en hard voor elkaar werken. Zo kunnen de middenvelders Taner Bayram en Yassine Bouchnafa enkele keren goed de bal onderscheppen. Terwijl ook Sam van Rooijen enkele keren goed de ruimtes dicht loopt. Aan de rechterkant kwam Nabil Sayadi nauwelijks in de problemen en zagen we enkele mooie combinaties.

  • Zonde is het dan ook dat in de 25e minuut een speler van NAC Breda O17, vanuit vrijwel de achterlijn, de bal hard over de grond inschiet, terwijl iedereen op een voorzet anticipeert en daar ook vanuit gaat. De bal valt binnen en het staat 2-0. Een voorzet van de opkomende Daan Putman (zie foto) vlak voor rust zorgt nog voor een gevaarlijk moment, maar de voorzet mist de juiste richting en kan door Max van Hees cq. Taner Bayram net niet bereiken.

  • Hierdoor wordt de aansluitingstreffer niet gemaakt en zoeken we de kleedkamers op met een 2-0 achterstand. In de tweede speelhelft scoort de goed spelende centrumspits van NAC Breda O17 direct na de rust de 3-0 en zit de wedstrijd in het slot. De Boys rechten de rug en spelen wederom geen verkeerd positiespel, maar hebben moeite om echt gevaarlijk te worden voor het doel van de tegenstander. Aan de rechterkant zet de opkomende Nabil Sayadi een dribbel in, maar die wordt onreglementair aan getikt. De kansrijke vrije trap van Lars Verzaal wordt te zacht ingeschoten en levert geen gevaar op. Na een uur spelen komt de koploper op een 4-0 voorsprong. Ondanks de achterstand blijft de O17 van Alphense Boys keihard werken en geeft het zeker niet op.

  • Een perfecte voorzet, met links, van Raikel Fecunda bereikt de inlopende Max van Hees. Zijn kopbal mist nét de juiste richting en belandt helaas op de lat. Inmiddels werkte de onvermoeibare Yassine Bouchnafa op het middenveld en wint daar veel ballen. Lars Verzaal en Yuval Checkley winnen ook de nodige ballen achterin en zodoende blijft het lange tijd 4-0. Het slotakkoord zal toch zijn NAC Breda O17 dat in minuut 69 de 5-0 binnen schiet als er in het zestienmetergebied niet meedogenloos genoeg wordt verdedigd. Hoe gek het ook klinkt, na een 5-0 nederlaag, zijn de trainers trots op de ontwikkeling van het team én de manier waarop er vanaf het begin tot het einde als team is gestreden. Er wordt gedisciplineerd getraind en dat hebben de Boys vandaag - ongeacht het scoreverloop - tot het einde laten zien. Volgende week is de O17 vrij en zal dan soccersquash gaan spelen in Alphen a/d Rijn, waarna op zaterdag 08 december 2018 de competitie weer wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen Hollandia O17. Blijf zo doorgaan met elkaar, dan gaan de overwinningen zeker komen. Steun en support is welkom. De wedstrijd zal dan op Sportpark de Bijlen beginnen om 13.00 uur op veld 2.

     

    Uitslagen in de 1e divisie bij de o17-1

    NAC o17 - Alphense Boys o17    5-0

    Willem II o17 - De Graafschap o17         3-4

    DEM o17 - ADO Den Haag o17   0-6

    AFC o17 - Fc Emmen o17             2-1

    VVV Venlo o17 - Go Ahead Eagles o17            4-0

    Almere City o17 - Hollandia o17  1-2

     

    De stand in de 1e divisie bij de o17

    1. NAC o17                          9-25

    2. De Graafschap o17           9-22

    3. ADO Den Haag o17           9-21

    4. Willem II o17                    9-17

    5. Almere City o17                 9-16

    6. VVV Venlo o17                   9-14

    7. AFC o17                             9-9

    8. Hollandia o17                      9-8

    9. Fc Emmen o17                    9-8

    10. Go Ahead Eagles o17           9-7

    11. Alphense Boys o17            9-4

    12. DEM o17                              9-2

       

      Alphense Boys 17-2 reist vandaag voor de 9e competitiewedstrijd af naar Barendrecht om tegen Barendrecht O17-1 te spelen op het hoofdveld. Beide ploegen verdedigen solide, maken fouten in de opbouw en de te vaak gehanteerde lange bal sorteert geen effect. Het eerste kwartier is er aan beide kanten nog geen schot op doel geschoten. Bij een sporadische uitbraak van Barendrecht krijgt de thuisploeg een corner, die in de 15e minuut keihard wordt binnengekopt en zo staat Alphense Boys weer op een 0-1 achterstand in een uitwedstrijd. In de 20e minuut krijgt Alphense Boys een vrije trap op de rand van de 16 meter. Het schot wordt gekraakt en er volgt een corner voor de Boys. De bal wordt niet goed uitverdedigd door Barendrecht en komt uiteindelijk voor de voeten van Romeo Pieters, die de bal over de keeper heen lobt. Helaas belandt de bal op het dak van het doel. Het is pas de eerste serieuze kans. De eindpass van de Boys is steeds te hard, waardoor de aanval al stokt eer hij echt begonnen is. De Boys gaan steeds meer druk zetten, veroveren de bal op het middenveld en in de 35e minuut gaat Mohamed Rahal er op links vandoor. Hij passeert twee spelers, maar wordt dan in het strafschopgebied pootje gehaakt en dus geeft de scheidsrechter een terechte penalty. Kaan Temur schiet de 1-1 vlak voor rust hoog in het doel binnen.

  • In de rust krijgen de mannen van trainer Jeffrey Verweij het vriendelijk doch dringende verzoek om nu eindelijk eens gewoon te gaan voetballen i.p.v. onnodig de drukte op te zoeken of een lange hersenloze bal te geven. Het helpt. In de 52e minuut verovert Julian van der Kwaak op links de bal, gaat om zijn man en legt de bal goed af op Romeo Pieters, die met een diagonaal schot de 1-2  in de verre linkerhoek binnenschiet.

  • De voorsprong lijkt de Boys vleugels te geven en er wordt eindelijk gevoetbald op de helft van tegenstander en er worden kansen gecreëerd. In de 55e minuut slalomt Max Hulshof op rechts het zestienmetergebied van Barendrecht in, maar zijn schot eindigt in het zijnet. Een paar minuten later doet Jordy Nieuwendijk hetzelfde aan de linkerkant. Jordy wurmt zich langs de verdediging in de zestien en gaat naar de achterlijn en wil de bal voorgeven, maar wordt getackeld en wederom legt de scheidsrechter de bal op de stip. Mohamed Rahal schiet in de 60e minuut keihard de 1-3 binnen en bij deze  achterstand  lijkt Barendrecht de handdoek in de ring te werpen.

  • Toch is het aan Boys keeper Rens Boer te danken dat Barendrecht niet terug in de wedstrijd komt. Hij blijft al een ijskonijn zo cool staan wanneer in de 65e minuut de bal achter de Boys verdediging wordt gelegd en een Barendrechtse aanvaller op Rens afsnelt en in de één op één de hoek voor het uitzoeken heeft. Rens wacht en wacht en strekt op het juiste moment zijn linker uitschuifbeen uit en voorkomt daarmee de aansluitingstreffer. Bij deze arctische temperaturen is het gejuich voor de keeper vanaf de tribune hartverwarmend.

  • De Boys spelen de wedstrijd vervolgens professioneel uit.  Barendrecht weet geen bres meer te slaan in de Boys defensie en zo gaan ook deze drie punten mee naar Alphen aan den Rijn en klimmen de Boys op de ranglijst naar de 5e plek van de 3e divisie -B. Volgende week zaterdag 1 december volgt thuis om 11.00 uur het treffen met directe concurrent SC Feyenoord O17-1. Kunnen de Boys zich voor de winterstop nestelen in de top 3? Komt dat zien.

     

    Uitslagen in de 3e divisie bij de o17-2

    Barendrecht 17-1 - Alphense Boys 17-2                       1-3

    Alexandria 17-1 - Smitshoek 17-1           2-0

    Velo 17-1 - Baronie 17-1

    's-Gravenzande 17-1 - DSO 17-1                        1-6

    UVS 17-1 - DHC 17-1        1-0

    Feyenoord (AV) 17-1 - Forum Sport 17-1

     

    De stand in de 3e divisie bij de o17-2

    1. Alexandria 17-1                  8-21

    2. DSO 17-1                           9-19

    3. Baronie 17-1                       8-15

    4. Forum Sport 17-1                8-15

    5. Alphense Boys 17-2          9-13

    6. Feyenoord (AV) 17-1           8-12

    7. UVS 17-1                             8-12

    8. DHC 17-1                             9-11

    9. Velo 17-1                              7-9

    10. Barendrecht 17-1                   8-7

    11. Smitshoek 17-1                      9-7

    12. 's-Gravenzande 17-1              9-5

       

      Alphense Boys o15 speelde een uitwedstrijd tegen koploper SC Heerenveen. In de thuiswedstrijd was het verschil minimaal maar had Heerenveen veel meer kansen dus de mannen van trainer Sander vd Kleij konden hun borst nat maken. Na een lange busreis begon Alphense Boys sterk aan de wedstrijd. Er werd en fysieke wedstrijd van gemaakt en Alphense Boys kwam in deze duels vaak als winnaar uit de strijd. Na zes minuten kwam de bal via een combinatie van Jesse Belt en Youssef Mohammed bij Ilias Dardour, hij passeerde zijn man goed en schoot de 0-1 binnen.

  • Na de goal was het spelbeeld hetzelfde. Alphense Boys won veel duels en dat was mede door Jayden Pieters, hij begon na een lange blessure eindelijk weer in de basis en speelde erg sterk.  Vanuit de omschakeling waren Jayden Dalenman en Zakaria een aantal keer erg gevaarlijk. Ook Ilias Dardour was de rechtsback vaak de baas. Het is dan de keeper van Heerenveen de eerste helft fantastisch keepte want grote kansen pakte hij geweldig. Zakaria Kanfaoui stuitte een aantal keer op de sterke goalie. Als Alphense boys voor rust 3 goals maakte was het normaal geweest. Maar helaas kon Alphense Boys de score niet verdubbelen. Na rust ging Heerenveen sterker spelen en had Alphense Boys het moeilijker maar echt grote kansen creëerden beide niet, het was meer vechtvoetbal. Zakaria Kanfaoui had een grote kans maar schoot van 11 meter hard over. Een kwartier voor tijd kwam de rechtsbuiten van Heerenveen slim voor zijn man en hij schoot de bal goed achter keeper Aaron The, 1-1. Ook na de 1-1 had Zakaria Kanfaoui nog een grote kans maar het was weer de keeper die de bal uitstekend pakte. Alphense Boys had kansen om het verschil voor rust groter te maken maar dat lieten zij na en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Vooraf teken je voor een gelijkspel, achteraf had er meer in gezeten, mar dan moet je wel de grote kansen benutten! Volgende week zaterdag is de 15-1 vrij van competitie en oefent dan om 13.00 uur bij en tegen AZ o15.

     

    Uitslagen in de ere divisie bij de o15-1

    Heerenveen o15 - Alphense Boys o15  1-1

    Sparta Rotterdam o15 - Almere City o15            2-2

    Fc Twente o15 - Fc Den Bosch o15

    NEC o15 - Willem II o15

     

    De stand in de eredivisie laag bij de o15

    1. Heerenveen o15                 12-26

    2. NEC o15                            11-19

    3. Alphense Boys o15          12-19

    4. Sparta Rotterdam o15        12-19

    5. Fc Twente o15                    11-18

    6. Fc Den Bosch o15                11-11

    7. Almere City                         12-9

    8. Willem II o15                      11-7

       

      Vandaag stond er voor Alphense boys 15-2 de altijd lastige uitwedstrijd bij GDA 15-1 op het programma. De gehele week werd trainer Mitchell door meerdere mensen al herinnerd aan de dramatische thuiswedstrijd tegen hetzelfde GDA van vorig seizoen. Waarbij de O15-2 toen (en de huidige C1) volop in de strijd voor het kampioenschap, met 0-3 achter kwam in 10 minuten. Vervolgens 10 minuten voor tijd met 4-3 voorkwam en uiteindelijk in de 7e minuut van de blessuretijd nog een penalty tegen kreeg en mede door dat gelijkspel uiteindelijk het kampioenschap mistte. Met dit in gedachte was het dus altijd lastig tegen GDA.

      De thuisploeg speelde onverwacht in een 5-3-2 formatie wat het in het begin van de wedstrijd voor 5 minuten even lastig maakte om grip te krijgen op GDA. Na een snelle omzetting naar 3-4-3 en wat korte taakomschrijvingen aan verschillende spelers, kregen de Boys meer grip op de wedstrijd en konden zijn continue het overtal op het middenveld uitspelen. Via Mickael en Phil aan de zijkanten werden er een aantal voorzetten gegeven, maar die kwamen net niet aan. In de 18e minuut was daar eindelijk een voorzet die wel aan kwam. Phil kon langs zijn directe tegenstander sprinten en voorzetten op Mickael, die naar de 2e paal gelopen was. Hij schoot keurig binnen en maakte de 0-1.

     

  • Een paar minuten later was het Mickael die voor gaf richting de eerste paal op Steve. Hij kon vier meter voor de goal helaas het net niet vinden, maar wel de meegelopen verdediger. Ook het schot van Aldo op de teruggelegde bal van Mickael trof geen doel. De 2e helft was eigenlijk hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Een GDA wat nauwelijks gevaarlijk werd en Alphense boys die het spel maakte en kansen mistten. GDA had een uitbraak waarbij de 1-1 op de voeten lag van de spits, maar hij schoot over. Verder konden ze niet door de sterk spelende verdediging heen komen. Het voordeel van veel kansen missen is, dat deze in ieder geval gecreëerd worden. Steve kreeg een goede hoge steekbal van Jarno, nam de bal fantastisch uit de lucht aan en stifte de bal over de al op de grond liggende keeper heen.

  • De keeper had echter een uitschuifarm die de bal nog van richting veranderde. Jelle schoot daarna nog op de vuisten van de keeper, Mickael schoot met een 1 op 1 tegen de keeper nog naast en ook Steve schoot nog op de keeper nadat hij 1 op 1 kwam. Er werd niet meer gescoord en zo werd de verdiende, maar ietwat moeizame overwinning geboekt. Hierdoor zijn wij gestegen naar plek vier en houden wij, met ons programma tot de winterstop in gedachte, uitzicht op de plekken boven ons. Volgende week zaterdag speelt de 15-2 om 11.00 uur thuis tegen Laakkwartier 15-1.

    De wedstrijdfoto's van vandaag zijn te zien op: https://robschoemaker.zenfolio.com/p1038956549

    Uitslagen in de hoofdklasse bij de 15-2

    GDA 15-1 - Alphense Boys 15-2                         0-1

    Ter Leede 15-1 - RKDEO 15-1     1-0

    Forum Sport 15-1 - Foreholte 15-1          1-1

    Laakkwartier 15-1 - Fc Oegstgeest 15-1

    Verburch 15-1 - RKAVV 15-1       1-1

    Graaf Willem 15-1 - Fc Lisse 15-1

     

    De stand in de hoofdklasse bij de o15-2

    1. Verburch 15-1                     9-25

    2. Ter Leede 15-1                    9-22

    3. Fc Lisse 15-1                       8-18

    4. Alphense Boys 15-2           9-16

    5. RKDEO 15-1                         9-13

    6. RKAVV 15-1                          9-12

    7. Forum Sport 15-1                  9-11

    8. Laakkwartier 15-1                  8-8

    9. Fc Oegstgeest 15-1                8-7

    10. GDA 15-1                              9-6

    11. Foreholte 15-1                       8-5

    12. Graaf Willem 15-1                  7-3

       

      Alphense Boys 13-1 heeft zaterdag een relatief eenvoudige overwinning op FC Emmen o13 geboekt,  al werd er pas na rust gescoord. De Emmenaren werden op Sportpark de Bijlen met 4-0 verslagen door de ploeg van trainer Robin Stolwijk. In de openingsfase werd er gelijk hoog druk gezet en dit leverde direct twee afstandschoten van middenvelder Tim van Veen op, beide pogingen gingen net naast.

  • Het was aan de andere kant oppassen voor de snelle tegenaanval die vooral over links erg dreigend was. Door te spelen in een hoge intensiteit en veel druk vooruit te geven kon Emmen maar weinig de diepte zoeken. In de 20e minuut leverde enkele goede combinaties een grote mogelijkheid op voor de Boys. De voorzet van de mee opgekomen Benjamin Egels ging alleen half hoog door de lucht waardoor de inzet van Tim van Veen moeilijker werd en dus werd over geschoten. Na rust was de ban al snel gebroken, de sterk spelende Sam Ringeling werd met een één-tweetje vrijgespeeld en zijn inzet ging via wat benen in het doel (1-0). In de 44e minuut werd het 2-0 met opnieuw Sam als doelpuntenmaker, ditmaal verzorgde Kevin de Zwart de strakke assist en vloog het schot via de paal in de linkerbovenhoek (2-0).

  • Net als voor rust werden alle Emmen aanvallen in een vroeg stadium ongevaarlijk gemaakt. In de slotminuten scoorde Shanley Olijfveld nog tweemaal. De eerste (3-0) op aangeven van Sam en bij de tweede (4-0) ontsnapte Milan Fuertes Plana over rechts en gleed Shanley een schot van Alexander Kortekaas binnen.

  • Kortom een goede wedstrijd voor Alphense Boys o13, we waren de dominante partij en zijn verdedigend niet in de problemen gekomen. Ik ben enthousiast over de intenties die we toonden. We durfden elkaar tussen de linies door aan te spelen en risico in het spel te leggen. De uitvoering was niet altijd top, maar de intenties beginnen te komen. Volgende week oefent Alphense Boys o13 om 11.30 uur uit tegen NAC Breda o13.

     

    Uitslagen in de 1e divisie bij de o13-1

    Alphense Boys o13            - Fc Emmen 13-1     4-0

    Quick 13-1 - Alexandria'66 13-1

    VVV Venlo 13-1 - Fc Volendam 13-1     1-2

    Cambuur 13-1 - JVOZ 13-1

     

    De stand in de 1e divisie laag van de o13

    1. Fc Volendam o13               12-32

    2. Cambuur o13                    11-27

    3. JVOZ o13                          11-19

    4. FC Emmen o13                  13-19

    5. Alphense Boys o13          12-18

    6. VVV Venlo o13                   12-15

    7. Quick o13                          11-4

    8. Alexandria'66 o13               12-4

       

      Alphense Boys 13-2 speelde vanochtend zijn 9e competitiewedstrijd , thuis tegen DSO JO13-1. De vorige 8 werden gewonnen. Midweeks hebben we een uitwedstrijd tegen AZ o12 gespeeld, in Wijdewormer. In een mooie ambiance hebben we met 4-1 verloren tegen een bij vlagen prachtig spelend AZ. Ondanks de nederlaag waren er aan onze kant genoeg lichtpuntjes om op verder te borduren, te beginnen bij vandaag. We starten zoals we dat altijd doen: hoog druk zetten en de tegenstander niet de kans geven om op te bouwen. Daar slagen we goed is, zonder zelf tot kansen te komen, want vooral in balbezit was het erg magertjes wat we lieten zien. Het leek af en toe wel ''flipperkast-voetbal''.. Het eerste kwartier gaat gelijk op, zonder dat de keepers het zweet uitbreekt. Daar komt in de 16e minuut verandering in wanneer Joshua op het middenveld de bal veroverd, met een mooie schuine lijn Bryan in de diepte aanspeelt en uit de prima voorzet van Bryan kan Abdul de bal voor het intikken heeft (1-0, zie foto onder). DSO is echter nog niet gebroken.

  • Een kleine tien minuten later is het aan de andere kant raak. De aanvaller van DSO kan makkelijk door de verdediging van de Boys slalommen en haalt hard uit voor de 1-1. Dat is een tegenvaller, maar onze Boys zijn wel wat gewend. Het is niet voor het eerste dit seizoen dat we een voorsprong uit handen geven, we zijn niet zo snel uit het veld geslagen. Er komt dan ook voor rust nog een kans na een serie hoekschoppen van onze kant, maar de bal wordt gered waardoor we met een 1-1 ruststand de kleedkamer opzoeken. We zijn vijf minuten in de 2e helft bezig als DSO een corner krijgt. De lange bal wordt eenvoudig binnen getikt en zo staan we ineens met 1-2 achter. Zijn onze jongens mentaal sterk en kunnen ze de achterstand wegwerken? Het antwoord op die vraag wordt binnen 30 seconden na de 1-2 gegeven. Vanaf de aftrap geeft Joshua de pass op Senne , zijn voorzet komt voor de voeten van Abdul Ibrahimi en voordat iedereen het in de gaten heeft is de stand weer 2-2. Dat is lekker, en nu doordrukken! Dat doordrukken doen we middels aanvallende wissels. Het verse bloed heeft direct tot gevolg dat we meer aan aanvallen toekomen. We belonen onszelf met een prachtige 3-2 van Bryan. Hij pikt de bal op de rand 16 meter op en met een mooie wreeftrap knalt hij de bal onhoudbaar hoog in het doel.

  • Dit is de 2e keer dat we op voorsprong komen deze wedstrijd, dat gaan we toch niet weggeven? Het antwoord is nee, dat gaan we inderdaad niet weggeven. We belonen ons door drie minuten voor tijd de 4-2 te maken. Ditmaal is het Senne die de bal na een mooie loopactie op aangeven van Joshua binnenschiet.

  • Niet veel later vindt de scheids het ook genoeg en pakken we de 9e competitieoverwinning op rij. Met 9 gespeeld en 27 punten staat de 13-2 er uitstekend voor in de 3e divisie. Volgende week zaterdag speelt de 13-2 om 09.00 uur thuis tegen Velo 13-1

     

    De uitslagen in de 3e divisie bij de 13-2

    Alphense Boys 13-2 - DSO 13-1 4-2

    UVS 13-1  Excelsior M 13-1

    BVCB 13-1 - Oranje Wit 13-1        0-2

    DHC 13-1 - Sparta (AV) 13-1

    Velo 13-1 - HVV 13-1

    Zwaluwen 13-1 - Sliedrecht 13-1            6-0

     

    De stand in de 3e divisie bij de o13-2

    1. Alphense Boys 13-2         9-27

    2. DHC 13-1                           8-24

    3. Velo 13-1                           8-18

    4. Sparta (AV) 13-1                 8-15

    5. Zwaluwen 13-1                   9-14

    6. DSO 13-1                            9-12

    7. Oranje Wit 13-1                   9-10

    8. UVS 13-1                             8-9

    9. Sliedrecht 13-1                    9-7

    10. Excelsior M 13-1                   8-7

    11. HVV 13-1                             8-5

    12. BVCB 13-1                           9-4

       

       

      Alphense Boys E-Top

      De wedstrijd is afgelopen en op het scorebord staat een 3-1 uitslag. De trainer van de tegenstander complimenteert ons dat wij zo een leuke ploeg hebben. Tot nu toe waren wij het beste team waar zijn ploeg tegen gevoetbald had. De grensrechter vraagt aan ons of wij vaker dit seizoen onterecht verloren hebben! Allemaal mooie woorden, maar.........

      De eerste 10 minuten van de wedstrijd komt Rijnvogels nauwelijks de helft over. Voor ons resulteert het in een kleine mogelijkheid van Arza. Zijn inzet is echter te zacht ingeschoten.

  • In de 17de minuut is het plotseling FC Rijnvogels die een strafschop krijgt. De strafschop wordt goed ingeschoten maar via de paal en keeper Daniel is het geen doelpunt. Twee minuten later krijgt Rijnvogels een vrije trap rond de punt van de 16 meter. Deze bal wordt hoog onder de lat ingeschoten en dat is voor onze Daniel niet te doen. Het staat 1-0. FC Rijnvogels komt beter in het spel en onze jongens zijn toch wat ontdaan. Het spel speelt zich met name af rond het middenveld. De eerste mogelijkheid is voor FC Rijnvogels. De bal komt via de rechterzijde terecht bij een speler van FC Rijnvogels die alle vrijheid krijgt rondom onze 16 meter. Via een prima pass door het midden kan de vrijgelaten links buiten de 2-0 scoren. Hierna volgt er een offensief van onze jongens. Er zijn nog pakweg twee minuten te spelen in de eerste helft. Het is eerst Dylan die prima weg draait van zijn tegenstander en een puike pass geeft op Arza. Via de keeper en de paal volgt er een hoekschop. Hieruit worden we niet gevaarlijk, maar een aanval daarna komt Yannick door op links. Zijn voorzet wordt wederom tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop kan Yassir net zijn hoofd niet goed tegen de bal zetten en wederom volgt er een hoekshop. Uit deze hoekschop is het ook weer Yassir die de bal raakt, maar helaas verdwijnt de bal naast het doel. We gaan met een 2-0 achterstand de rust in, maar als we zo blijven voetballen is alles nog mogelijk.

    De tweede helft beginnen de jongens weer uitstekend. FC Rijnvogels wordt vast gezet op hun eigen helft en via goed positie spel proberen we een opening te zoeken. In de 33e minuut is het dan toch raak voor ons. Het is Yannick die na een aanval de bal op doel schiet en achter de lijn! wordt er hands gemaakt door een speler van FC Rijnvogels. De leidsman  wijst niet naar de middenstip, maar naar de penalty stip! Gelukkig hebben wij Stan en die knalt de bal onhoudbaar in de netten. Het staat 2-1.

  • Een mooi resultaat moet nu toch haalbaar zijn. In de volgende 10 minuten zijn we echter niet in staat om het de tegenstander echt moeilijk te maken. We hebben voor 80% de bal, maar in de laatste fase komen we kracht te kort om gevaarlijk te worden. In de 43e minuut  krijgt FC Rijnvogels een corner. Deze wordt niet goed verwerkt en de 3-1 wordt binnen getikt. In minuut 50 wordt Arza diep gestuurd en staat hij 1 op 1 met de keeper. De aansluitingstreffer volgt niet omdat de keeper net zijn teen tegen de bal aan tikt. Het zit niet mee en dan moeten we ook nog keeper Daniel wisselen i.v.m. een blessure en komt Dylan op doel te staan. Deze houdt zijn doel keurig schoon omdat wij de heersende ploeg zijn. Het is Stan die dan nog net over schiet en ook Sinan lobt de bal over het doel. De uitslag blijft 3-1. Enigszins gaan we wat teleurgesteld van het veld. Er had vandaag meer ingezeten, maar het zat ook niet mee. Op bepaalde momenten moeten we slimmer met de kansen omgaan, maar ook dit hoort bij het leerproces. De complimenten nemen we mee naar Alphen aan den Rijn. Volgende week weer lekker trainen en op dinsdag een oefenwedstrijd tegen Quick Den Haag JO13-2007 om 18.30 op veld 1. Dan volgt zaterdag de thuiswedstrijd tegen Blauw-Zwart JO13-2007 om 09.00 uur.

     

    De uitslagen in de competitie van de E-Top

    Rijnvogels - Alphense Boys         3-1

    UVS - Meerburg      1-3

    Voorschoten - ARC

    FC Lisse - DSO       2-0

    Noordwijk - Quick Boys      0-3

    Blauw Zwart - DoCoS        1-10

    Rijnsburgse Boys - Fc Oegstgeest

     

    De stand in de competitie o13-2007 bij de E-Top

    1. Fc Lisse o13-2007                        8-19

    2. Quick Boys o13-2007                    7-18

    3. DSO o13-2007                              8-16

    4. Voorschoten o13 - 2007                7-15

    5. DoCoS o13-2007                           8-15

    6. Fc Oegstgeest o13-2006                7-14

    7. Rijnsburgse B o13-2007                 7-11

    8. Noordwijk o13-2007                       8-11

    9. Rijnvogels o13-2007                       8-8

    10. UVS o13-2007                                8-7

    11. ARC o13-2007                                7-6

    12. Meerburg o123-2007                      7-6

    13. Alphense Boys o13-2007             8-3

    14. Blauw Zwart 013-2007                    8-1

       

      Alphense Boys zaterdag liep vandaag in de wedstrijd tegen Floreant tegen een onnodige nederlaag aan, nadat de ploeg van de trainers John Cuvelier en Ron Martin al 7 wedstrijden niet meer verloren hadden. In de 11e minuut voorkwam Rick Antoni een vroege voorsprong van Floreant, Vier minuten later schoot Sahr Kabuta te zacht in voor de openingstreffer. Weer vier minuten later kon Sontjie een voorzet van Sahr net niet binnen schieten. Echter ook Floreant kreeg kansen. In de 27e minuut werd Donovan Olivieira in de 16 meter gevloerd, maar kreeg geen strafschop. Vlak voor rust kopte Floreant net naast het doel van Jari van Veen. Na rust waren er kansen voor Ruben Rietdijk en Donovan, maar in de 65e minuut kwam Floreant op een 1-0 voorsprong via een kopbal. Enkele minuten later was het al weer gelijk toen Sahr de voorzet gaf die door Jesse Boateng in twee pogingen over de doellijn werd gewerkt (1-1). In de 58e minuut scoort Ruben Rietdijk de 1-2 via een vrije trap.

  • Toch wordt het tien minuten voor tijd weer 2-2 en toen drie minuten voor tijd Donovan zijn tweede gele kaart kreeg (dus rood) pakte Floreant in de laatste fase van de wedstrijd ook nog de volle winst (3-2). Jammer en onnodig. Volgende week speelt de zaterdag 1 om 15.15 uur thuis tegen Meerburg

     

    Uitslagen in de 4e klasse

    Floreant - Alphense Boys             3-2

    Koudekerk - Aarlanderveen         0-2

    Woubrugge - LSVV            5-2

    Kickers - Haz.Boys  3-2

    Zevenhoven - Fc Oestgeest         1-1

    Roodenburg - Football Factory    3-4

    Meerburg - SJC       1-1

     

    De stand in de 4e klasse bij de zaterdag 1

    1. Aarlanderveen 1                 9-25

    2. Fc Oegstgeest 1                  9-21

    3. Floreant 1                          9-16

    4. Woubrugge 1                      9-15

    5. Alphense Boys 1               9-12

    6. LSVV 1                               9-12

    7. Koudekerk 1                        9-12

    8. SJC 1                                  9-12

    9. Kickers 1                              9-11

    10. Haz. Boys 1                          9-10

    11. Roodenburg 1                       9-9

    12. Zevenhoven 1                       9-8

    13. Meerburg 1                           9-7

    14. Football Factory 1                 9-5