• Winst voor Alphense Boys 13-1, 15-1 en 17-1

  Bijna hadden we de unieke situatie dat de vier hoogst spelende jeugdteams van Alphense Boys op dezelfde speeldag hun competitiewedstrijd wonnen op landelijk niveau. Helaas gaf de 19-1, zijn in blessuretijd verkregen zeer verdiende voorsprong, uit tegen Fc Den Bosch o19, alsnog weg via een veroorzaakte strafschop (2-2). De 17-1 pakte zijn eerste overwinning in de 1e divisie, de 15-1 won bij Willem II o15 en de 13-1 won thuis met 1-0 van Alexandria'66 13-1 (zie actiefoto met Dahli Jordense) . De 13-2 gaat maar door met verbazen en won ook zijn 6e wedstrijd in de 3e divisie (van UVS 13-1 met 1-4) en blijft ongeslagen (mede)koploper. Alphense Boys zaterdag 1 speelde knap met 0-0 gelijk tegen ongeslagen koploper Aarlanderveen.

   

  Alphense Boys 19-1 moest het na een vrij weekend opnemen tegen Den Bosch O19. Na een goede trainingsweek was de motivatie groot om vandaag de eerste overwinning te boeken. Beide ploegen begonnen heel afwachtend aan de wedstrijd. Zowel Den Bosch als de O19 had moeite om het spel te maken en zo aan kansen te maken. In het eerste half uur was er maar een grote kans te noteren. Na slordig balverlies van de O19 stond de spits oog in oog met keeper Sven IJzendoorn hij passeerde Sven nog wel maar de hoek was zo lastig geworden dat de spits de bal in het zijnet schoot.

   

   

 • Na een half uur nam de onder 19 het initiatief over en kreeg in deze fase (genoeg) kansen om de score te openen. Zo schoot Younes Bouhamed na een vrije trap van Tarik Zaanani in het zijnet. De grootste kans was voor Alessio v/d Straaten, na een lange bal van Brian Bor bleef de bal liggen in de 16-meter maar de inzet van Alessio kon door de keeper nog net gekeerd worden. Na rust bleef Alphense Boys de bovenliggende partij. Een lange bal werd door Alessio uitstekend doorgekopt maar ook de inzet van dichtbij van Younes kon nog door de keeper tot corner worden verwerkt. En als je zelf de kansen niet maakt, dan is een aloude voetbalwet dat de tegenstander wel scoort. Een diepe bal kon niet adequaat worden weggewerkt waarna een inlopende middenvelder de bal via de binnenkant van de paal binnen schieten. Daarna werd er nog extra aangezet en maakte Nick Broekhuizen al snel gelijk.

  Hij ontving de lange bal van Brian, draaide zich knap vrij en schoot de bal oog in oog met de keeper knap binnen. Daarna had Alessio de (beste) kansen om de onder 19 op voorsprong te zetten, maar een hoge voorzet van Nick en een lage voorzet van Younes konden (net) niet genoeg van richting worden veranderd. In de slotminuut leek dan toch de beslissende goal gemaakt te worden. De sterk spelende Brian Bor zette zelf de aanval op, kreeg de bal wat gelukkig terug en schoot de bal prachtig volley van 30 meter over de keeper in de goal. Den Bosch had nog twee minuten om wat terug te doen en ongelofelijk dat dit dan ook nog gebeurd. De bal werd niet goed weggewerkt waarna een buitenspeler de 16-meter in kwam en over de knie ging. De scheidsrechter was resoluut en gaf een penalty waardoor de punten alsnog gedeeld werden (2-2). Een enorme deceptie want vandaag had de onder 19 zeker recht op 3 punten. Maar als ze zo hard blijven werken komt dit zeker goed.

  Komende woensdag oefent de 19-1 om 20.00 uur in Amsterdam tegen AFC 19-1. Volgende week zaterdag volgt dan de competitiewedstrijd  om 12.00 uur uit tegen Almere City o19.

   

 • Uitslagen in de 1e divisie bij de o19

  FC Den Bosch o19 - Alphense Boys o19         2-2

  PEC Zwolle io19 - Roda JC o19  0-2

  Fc Emmen o19 - Fc Twente o19  2-4

  VVV Venlo o19 - De Graafschap o19     1-2

  Go Ahead Eagles o19 - Almere City o19           1-2

  Alexandria'66 o19 - Excelsior Rot o19

   

  De stand in de 1e divisie bij de o19

  1. Fc Twente o19                              7-17

  2. VVV Venlo o19                               7-16

  3. De Graafschap o19                         7-16

  4. Excelsior Rotterdam o19                  6-13

  5. Almere City o19                              7-13

  6. Fc Emmen o19                               7-12

  7. Go Ahead Eagles o19                      7-9

  8. PEC Zwolle o19                               7-6

  9. RODA JC o19                                  7-6

  10. Fc Den Bosch o19                           7-4

  11. Alexandria'66 o19                           6-3

  12. Alphense Boys o19                       7-2

    

   Alphense Boys 17-1 speelde vandaag een uitwedstrijd tegen DEM 17-1. De ploeg uit Beverwijk behaalde tot dusver twee punten en dat was er dus op voorhand één meer dan de Boys. In de openingsfase nam  Alphense Boys direct het heft in handen en dat leverde direct gevaar op. Bij de tweede paal zagen we een scherpe voorzet, van Lars Verzaal, gemist worden door Sam van Rooijen. Even later was er een puntgave voorzet van Dyrell Dongor op Max van Hees. De (vandaag) centrumspits van de Boys schoot de bal knap in, glijdend met een sliding, alleen net te hoog. Dat gebeurde allemaal in de eerste acht minuten van de wedstrijd. Vervolgens zagen we een directe vrije trap van DEM O17 gepareerd worden door keeper Thomas de Vries, maar de rebound werd gelukkig naast geschoten. Na 14 minuten verdween een voorzet van Lars Verzaal, over de doelman van DEM O17, in het zestienmetergebied. De bal bleef liggen en naar verluidt gaf Sam van Rooijen het beslissende tikje die de bal over de doellijn deed passeren: 0-1.

 • Niets aan de hand, tot het moment dat er een bal te kort werd terug gekopt op de keeper. De centrumspits van DEM O17 profiteerde dankbaar, maar de goed keepende Thomas de Vries keerde de één tegen één situatie knap met zijn linkervoet. Daarna vergeet Alphense Boys O17 al voor rust de genadeklap uit te delen, want een dieptepass van Yassine Bouchnafa zet Max van Hees vrij voor de keeper. Echter de doelman van DEM O17 haalt de bal met kunst en vliegwerk uit zijn doel. Samir el Messaoudi zet in het zestienmetergebied een correcte sliding in en is in kansrijke positie, maar om onbegrijpelijke redenen wordt hij terug gefloten vanwege gevaarlijk spel. Vervolgens zagen we een strakke voorzet van Junior Sonowo bij de eerste paal aankomen, die maar ter nauwe nood wordt gemist en als één minuut voor rust een steekpass van Max van Hees de diep gelopen Sam van Rooijen bereikt lijkt dit de 0-2 te worden. Hij omspeelt de keeper, wordt geraakt, maar de scheidsrechter vindt het te weinig voor een strafschop. Bij aanvang van de tweede speelhelft gaat DEM O17 met meer mensen vooruit spelen en dat is even zoeken voor de Boys. Het opportunistische spel leidt tot een fantastische treffer in de 56' minuut als de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek verdwijnt, waarbij de Boys niet snel genoeg kantelen als inleiding van dit doelpunt. Alphense Boys O17 recht de rug en na 60 minuten spelen geeft Samir el Messaoudi de bal handig door op Max van Hees, hij rond de bal heerlijk af: 1-2.

 • Net als voor rust wordt ook nu vergeten om de wedstrijd in het slot te gooien. Een voorzet van de hardwerkende Yassine Bouchnafa valt perfect voor Samir el Messaoudi. Hij pakt de bal met rechts, maar de bal beland op de lat. Even daarna komt Max van Hees opnieuw door. Zijn stift gaat net naast en zo blijft het 1-2.Wat dan zo vaak gebeurt in het voetbal, dan valt hij natuurlijk aan de andere kant. DEM O17 heeft de verdedigende stellingen volledig verlaten en gooit alles op de aanval. In de 73e minuut lijkt dat te resulteren in de (onterechte) gelijkmaker. De scheidsrechter kent in eerste instantie een doelpunt toe, maar neemt later het vlagsignaal over van zijn assistent scheidsrechter en kent een vrije trap toe vanwege buitenspel. In de eindfase hield Thomas de Vries knap zijn doel schoon en mede door de goed spelende Yuval Checkley, die vandaag een rots in de branding was achterin, zou er niet meer gescoord worden en zo pakte de mannen hen eerste overwinning van het seizoen! Een goede teamprestatie waar er door iedereen hard is gewerkt en positief is samengewerkt. Volgende week speelt Alphense Boys O17 een verre uitwedstrijd als het in het stadion van FC Emmen de O17 treft. Aanvang van deze wedstrijd is vastgesteld om 14.45 uur. 

   

  Uitslagen in de 1e divisie bij de o17-1

  DEM o17 - Alphense Boys o17    1-2

  ADO Den Haag o17 - De Graafschap o17        2-1

  Go Ahead Eagles o17 - Fc Emmen o17             2-2

  Willem II o17 - AFC o17     5-0

  Almere City o17 - NAC o17           0-2

  Hollandia o17 - VVV Venlo o17   0-0

   

  De stand in de 1e divisie bij de o17

  1. NAC o17                           7-19

  2. De Graafschap o17            7-18

  3. ADO Den Haag o17            7-15

  4. Willem II o17                     7-14

  5. lmere City o17                    7-13

  6. VVV Venlo o17                    7-10

  7. Go Ahead Eagles o17           7-7

  8. AFC o17                             7-6

  9. Hollandia o17                      7-5

  10. Fc Emmen o17                    7-5

  11. Alphense Boys o17            7-4

  12. DEM o17                              7-2

    

   Alphense Boys 17-2 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen VELO 17-1. Een kans om ons te revancheren voor de wedstrijd van vorige week . De start van de Boys is goed, het eerste kwartier zijn ze heer en meester op het veld. De Boys vergeten zichzelf echter te belonen. Verdedigend staat het goed bij de Boys en VELO weet geen echte kansen te creëren. Een minuut voor rust krijgt Mohamed Rahal de bal voor zijn voeten en hij schiet onberispelijk de 0-1 binnen.

 • Zo gaan we met een terechte voorsprong rusten. Na rust een ander wedstrijdbeeld. De Boys gaan meer over op het spelen van de lange bal en komen meer in de duels. VELO weet vlak na rust te scoren uit een vrije trap. Tien minuten later maakt VELO de 2-1 na een dekkingsfout in de verdediging. De Boys weten na dit moment geen echte vuist te maken. Toch komt er nog een grote kans voor de Boys, maar de bal wordt helaas op een ongelukkige manier zelf over de achterlijn gelopen. Een leerzame wedstrijd voor de Boys die volgende week thuis spelen tegen DSO om 11.00 uur.

  Uitslagen in de 3e divisie bij de o17-2

  Velo 17-1 - Alphense Boys 17-2 2-1

  Alexandria 17-1 - 's-Gravenzande 17-1 2-0

  Feyenoord (AV) 17-1 - DSO 17-1                        1-0

  Forum Sport 17-1 - Smitshoek 17-1        3-1

  DHC 17-1 - Baronie 17-1   3-4

  UVS 17-1 - Barendrecht 17-1       1-0

   

  De stand in de 3e divisie bij de o17-2

  1. Alexandria 17-1                  6-15

  2. Feyenoord (AV) 17-1           6-12

  3. Baronie 17-1                       6-12

  4. DSO 17-1                            6-10

  5. UVS 17-1                             5-9

  6. Forum Sport 17-1                 6-9

  7. DHC 17-1                             6-8

  8. Alphense Boys 17-2           6-7

  9. Barendrecht 17-1                 6-7

  10. Smitshoek 17-1                    6-6

  11. Velo 17-1                             6-6

  12. 's-Gravenzande 17-1             5-1

    

   Alphense Boys 15-1 speelde een uitwedstrijd bij hekkensluiter Willem II o15. Vooraf was de vraag, kan de ploeg van trainer Sander van der Kleij de aansluiting naar de nummer twee houden of moeten zij naar onderen kijken de komende weken? Het begin was duidelijk voor Willem II. Zij begonnen erg fel en wonnen gewoon meer duels. Daar had Alphense Boys wat moeite mee en Willem II kwam ook terecht op voorsprong. De bal werd verspeeld en in de omschakeling was de Willem II aanvaller kalm en schoot de 1-0 op het bord. Na de 1-0 ging Alphense boys ook de strijd aan en dat resulteerde in de gelijkmaker van spits Zakaria Kanfaoui 1-1. De 2-1 kwam enkele minuten later, dit keer veroverde Ilias Dardour de bal knap en kon direct 1 op 1 met de keeper, hij bleef rustig en schoot de 1-2 op het bord.

 • Maar Willem II bleef strijden en profiteerde van het gebrek aan communicatie bij Alphense Boys 2-2. Ook kreeg Willem II vlak voor rust een grote kans op de voorsprong maar de spits schoot hard naast. De tweede helft was het voetbal beter en Alphense Boys had een perfecte aanval. Via keeper Aron The, Jesse Belt, Giovanni Sekeris kwam de bal bij Ilias Dardour hij had een goede actie in huis en zette Zakaria Kanfaoui in scoringspositie. Hij schoot hard in de bovenhoek 2-3!

 • Alphense Boys had enkele minuten voor tijd nog een mooie aanval in huis. Na goede voorbereiding van Ilias Dardour en goede samenwerking kwam de bal bij Jayden Daleman, hij kopte knap raak en besliste de wedstrijd 2-4.

 • Alphense Boys was 10 seconden voor tijd nog even de spits kwijt en hij schoot nog fantastisch raak achter Aron The 3-4 maar de scheids floot direct af. De 15-1 kan de komende weken hun borst nat maken met wedstrijden tegen de nummer 3, 5 en 1. Nu moeten ze laten zien dat ze ook tegen de top punten kunnen pakken. Volgende week spelen ze om 13.00 uur thuis tegen FC Twente! 

   

  Uitslagen in de ere divisie bij de o15-1

  Willem II o15 - Alphense Boys o15         3-4

  Sparta Rotterdam o15 - Fc Den Bosch o15       3-1

  Almere City o15 - Heerenveen o15         0-4

  NEC o15 - Fc Twente o15 1-0

   

  De stand in de eredivisie laag bij de o15

  1. Heerenveen o15                 9-24

  2. Sparta Rotterdam o15         9-17

  3. Fc Twente o15                    9-15

  4. Alphense Boys o15           9-15

  5. NEC o15                              9-15

  6. Fc Den Bosch o15                 9-10

  7. Almere City                          9-6

  8. Willem II o15                        9-3

    

   Alphense Boys 15-2 speelde de altijd lastige uitwedstrijd tegen Foreholte 15-1. Zij hadden nog maar 3 punten gehaald en bungelden dus ergens onderaan. Aan de stand waren wij dus verplicht te winnen. Maar liefst drie blessuregevallen hadden ons getroffen en met een paar positiewisselingen werd er zeer goed gestart aan deze wedstrijd. Deze week lag de nadruk vooral op het ontwikkelen van de omschakelmomenten en met name het omschakelen bij balverlies werd zeer goed uitgevoerd. Zo goed zelfs, dat Foreholte eigenlijk maar 2x voor het doel verscheen in de gehele wedstrijd. Opbouwend konden Mats en Wessel als centrale duo vandaag, steeds voorbij de aanvallers dribbelen en het spel verdelen. Foreholte hield het compact, waardoor er veel ruimte aan de zijkant was. Deze werd dan ook regelmatig goed gevonden. Phil en Jelle kwamen een aantal keer goed langs hun man maar de voorzetten waren net niet goed genoeg. Halverwege de 1e helft kon het eerste schot op doel gelost worden. Vanuit de corner van Jarno kopte Mats richting het doel, maar de bal miste snelheid en kon gemakkelijk gevangen worden door de keeper. Een paar minuten later schoot Steve uit de draai met links net over. In de 27e minuut werd er een overtreding gemaakt op 25/30 meter van de goal. Wessel Kooij ging achter de bal staan en krulde de bal richting de kruising. De keeper raakte de bal nog wel aan, maar het was tevergeefs en het maakte de goal eigenlijk alleen maar mooier.

 • Vlak na de aftrap kon Michael al meteen twee man voorbij lopen, echter werd zijn voorzet net aangeraakt waardoor de inlopende Steve er net niet bij kon. Drie minuten later werd de bal van rechts naar links verplaatst, ontving Milan de bal, omspeelde zijn directe tegenstander en stak de bal naar Aldo die tussen de linies vrijgekomen was. Hij had een lage afgemeten voorzet op de sprintende Steve Eijgendaal in de benen en die kon hard binnen schieten (0-2).

 • Verdere kansen hadden de Boys de 2e helft niet en Foreholte had, op een schot op de lat van 35 meter na, geen kans gekregen. Het speelde zich vooral af op het middenveld, waar veel zware duels uitgevochten werden. Ondanks het fysieke verschil, hielden wij goed stand.

  Met deze overwinning hielden wij voor de 2e keer de nul (3x als we dinsdag de 3-0 overwinning tegen Kon. HFC 15-1 meerekenen) en laten wij een goede ontwikkeling zien op mentaal vlak en kunnen we langer de wedstrijd domineren. Volgende week zaterdag speelt de 15-2 om 11.45 uur uit tegen Graaf Willem II 15-1. Via deze link zijn enkele wedstrijdfoto's van Rob Schoemaker te bekijken: https://robschoemaker.zenfolio.com/p177317672

  Uitslagen in de hoofdklasse bij de 15-2

  Foreholte 15-1 - Alphense Boys 15-2     0-2

  GDA 15-1 - Graaf Willem 15-1      0-2

  Forum Sport 15-1 - Fc Lisse 15-1                        2-4

  Ter Leede 15-1 - RKAVV 15-1      2-1

  Laakkwartier 15-1 - Verburch 15-1          0-4

  Fc Oegstgeest 15-1 - RKDEO 15-1         2-5

   

  De stand in de hoofdklasse bij de o15-2

  1. Verburch 15-1                     6-18

  2. Ter Leede 15-1                    6-13

  3. RKDEO 15-1                        6-12

  4. Fc Lisse 15-1                       6-12

  5. Alphense Boys 15-2           6-10

  6. RKAVV 15-1                         6-10

  7. GDA 15-1                             6-6

  8. Laakkwartier 15-1                 6-7

  9. Forum Sport 15-1                  6-7

  10. Fc Oegstgeest 15-1                6-4

  11. Foreholte 15-1                       6-3

  12. Graaf Willem 15-1                  6-3

    

   Alphense Boys 13-1 begint langzaam weer naar zijn normale vorm te groeien en heeft vandaag in een heerlijke wedstrijd van Alexandria'66 o13 gewonnen. De ploeg van trainer Robin Stolwijk won in eigen huis met 1-0. Het duurde een aantal minuten voordat de wedstrijd tot ontbranding kwam. Langzaam aan trokken de Boys het spel steeds meer naar zich toe en werd het tempo opgevoerd. In de 8e minuut verstoorde het de opbouw goed en kreeg Tim van Veen de bal voor zijn voeten maar hij kwam niet tot een doelpoging.

 • Via de goed spelende Dani Guis kreeg Dahli Jordense een perfecte mogelijkheid om de score te openen. Dahli had natuurlijk de bal van vijf meter afstand binnen moeten koppen, maar koos ervoor om het met zijn voeten te proberen en dat mislukte. In het vervolg bleef het gevaarlijk vooral via de vleugelspelers, echter de eindpass kwam vaak niet aan. In de 20e minuut kreeg Yash Jadoenath een goede schietkans van dichtbij maar zijn inzet werd knap uit het doel geronseld door de Alexandria'66-keeper. Net voor rust was er aan beide kanten nog één mogelijkheid. Het was Youri Roos die de gepasseerde keeper Mateo Lips te hulp schoot en de bal rustig en ruim voor de lijn weg kon werken. Aan de andere kant stuurde aanvoerder Sam Ringeling met een fijne steekpass Tim weg, hij kapte zich vrij en schoot in de korte hoek maar de keeper bracht redding. Na rust met iets meer opportunisme en duels was het wat rommeliger al leverde zo''n spelsituatie wel de openingstreffer op. Na balwinst in de 48e minuut stuurde Yash op het goede moment Dani Guis in de diepte. Die zag op zijn beurt de keeper ver voor zijn doel staan en zorgde met een fraaie boogbal voor de 1-0.

 • In de laatste 10 minuten kwam Alphense Boys niet meer in de problemen. Drie minuten voor tijd kon het nog wel de score verdubbelen ware het niet dat het goede en  harde schot van Yash op de paal uiteen spatte.

 • Al met al een zeer goede overwinning van Alphense Boys o13 dat nu in competitieverband al voor de 5e keer de '0' wist te houden. Volgende week zaterdag speelt de o13 uit in Leeuwarden om 12.45 uur tegen Cambuur o13.

   

  Uitslagen in de 1e divisie bij de o13-1

  Alphense Boys o13 - Alexandria'66 o13                       1-0

  Fc Emmen o13 - Cambuur o13    0-4

  Fc Volendam o13 - JVOZ o13      2-2

  VVV Venlo o13 - Quick o13          2-1

   

  De stand in de 1e divisie laag van de o13

  1. Fc Volendam o13               9-25

  2. Cambuur o13                    9-21

  3. FC Emmen o13                10-15

  4. Alphense Boys o13          9-14

  5. JVOZ o13                           9-13

  6. VVV Venlo o13                    9-12

  7. Quick o13                           9-4

  8. Alexandria'66 o13              10-4

    

   Alphense Boys 13-2 speelde vandaag een uitwedstrijd tegen UVS 13-1. Vanwege personele problemen komt de één jaar jongere Stan Pieterse (zie foto) ons vandaag helpen. Hij speelt in de E-Top en wilde vandaag gelukkig assistentie verlenen. 

 • Vanaf het begin vliegt UVS er op. Maar onze Boys spelen daar mooi onderuit. Er wordt door beide teams stevig maar sportief gevoetbald. Voorzichtig neemt de druk in de richting van het doel van UVS wat toe. De Boys trekken de wedstrijd voorzichtig naar zich toe. Ondanks wat kansjes blijft het 0-0 tot de rust. Trainer Michael heeft zijn speelwijze aangepast en de druk die in eerste helft opgebouwd is, zal in de tweede helft verder tot uiting moeten komen. Al snel blijkt dit goed uit te pakken. De energie van de jongens van UVS 13-1 uit de eerste helft, lijkt aardig opgebruikt en de tweede helft geeft door deze combinatie een ander wedstrijdbeeld. De tweede helft is vijf minuten oud als er een foutje van UVS ontstaat door vroeg storen van Abdul. Hij brengt de bal bij Bryan Verdel binnen de 16 meter, die controleert en schiet de verdiende voorsprong binnen (0-1).

 • Even later is er een misverstand tussen de UVS-keeper en verdediging, waar Abdul Ibrahimi fel en dankbaar gebruik van maakt. Hij neemt de bal over en schiet gecontroleerd de 0-2 binnen.  Een uitbraak van UVS wordt door Matz Flipse goed gestopt, maar levert onze tegenstander nog wel een corner op, welke zij op een rommelige maar effectieve manier naar de 1-2 weten om te zetten. Er is nog zeker tien minuten speeltijd over, dus een snel antwoord is nodig en dat komt er. Wanneer Senne zich overtuigend de 16 meter binnen werkt, besluit zijn verdediger hem onderuit te halen. Dit levert een penalty op welke Joshua v/d Winden zéér beheerst binnen schiet (1-3).  Kort daarna zien we een voorzet van Senne Steijlen op Abdul die de bal rustig onder controle krijgt en relaxed de 1-4 binnen schiet. Daarmee is de wedstrijd klaar en winnen de Boys hun 6e competitiewedstrijd op rij overtuigend. Komende dinsdag oefent de 13-2 om 18.30 uur thuis tegen Betrokken Spartaan 13-1. Volgende week zaterdag volgt dan de competitiewedstrijd om 09.00 uur thuis tegen Oranje Wit 13-1

 • De uitslagen in de 3e divisie bij de 13-2

  UVS 13-1 - Alphense Boys 13-2  1-4

  Sliedrecht 13-1 - HVV 13-1           0-0

  Excelsior Maassluis 13-1 - Oranje Wit 13-1       5-3

  BVCB 13-1 - DSO 13-1      1-0

  Velo 13-1 - DHC 13-1         1-3

  Zwaluwen 13-1 - Sparta (AV) 13-1          3-1

   

  De stand in de 3e divisie bij de o13-2

  1. Alphense Boys 13-2         6-18

  2. DHC 13-1                           6-18

  3. Velo 13-1                           6-12

  4. Sparta (AV) 13-1                 6-12

  5. DSO 13-1                            6-9

  6. Sliedrecht 13-1                    6-7

  7. Zwaluwen 13-1                    6-7

  8. UVS 13-1                             6-6

  9. Excelsior M 13-1                   6-6

  10. HVV 13-1                             6-5

  11. Oranje Wit 13-1                   6-4

  12. BVCB 13-1                           6-4

   Alphense Boys E-Top was vrij van competitie en speelde een leerzaam oefenpotje tegen VVSB JO13-2.  De eerste helft was er veel beweging zonder bal en rouleerde het middenveld goed van positie. De duels werden gewonnen en de Boys gingen met een 3-0 voorsprong de rust  in.

   De tweede helft was niet goed. Te weinig strijd en te snel balverlies. Ook hadden de Boys moeite met een aantal positie wisselingen waardoor de taken in het veld niet goed werden uitgevoerd. VVSB kon hierdoor nog twee keer tegen scoren. Einduitslag 3-2 voor de Boys. Komende dinsdag volgt dan de bekerwedstrijd om 18.45 uur thuis tegen Nieuwerkerk. Volgende week zaterdag spelen ze dan weer voor de competitie om 09.00 uur thuis tegen Quick Boys.

    

   In een spannende derby snoepte Alphense Boys zaterdag 1 koploper Aarlanderveen zijn eerste punten af. Het bleef in de polder 0-0 en met die uitslag kon iedereen wel leven. De thuisploeg kreeg de meeste en beste kansen, de strijdlust bij de Boys was hartverwarmend en het ene punt was daarvoor een terechte beloning. De openingsfase kenmerkte zich aan Boyszijde door enige nervositeit, maar uiteindelijk deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Duels werden onder toezicht van de uitstekende scheidsrechter Van Dam uit Noordwijk op het scherpst van de snede uitgevochten. Maar er ging niemand over de schreef, hetgeen zich onder meer vertaalde in het feit dat de arbiter de gele kaart op zak kon houden. De wedstrijd speelde zich grotendeels op de helft van de Boys af, maar onder leiding van keeper Sven Tourné en libero Ronald Roosberg gaf de Boysverdediging geen krimp. Donovan Oliviera speelde achterin eveneens een dijk van een wedstrijd en op het middenveld was Otman Mouhyieddnie onvermoeibaar en alom aanwezig. De allergrootste kans op de winnende treffer voor Aarlanderveen kon vlak voor tijd worden genoteerd, maar ook toen stond Tourné op de juiste plek. Ondertussen had de goal trouwens ook aan de andere kant kunnen vallen. Een schot van Delano Kip werd door de Aarlanderveense keeper Du Chatinier uit de benedenhoek getikt. Sontjie Roosberg schoot rond de 80-ste minuut wél raak, maar die goal werd om twijfelachtig buitenspel afgekeurd. Trainer John Cuvelier toonde zich niettemin tevreden met het resultaat. “We komen van ver, maar vandaag hebben we enorme inzet getoond en dat is gelukkig beloond.” Komende dinsdag oefent de zaterdag 1 om 20.00 uur thuis tegen RCL o23. Volgende week zaterdag is de zaterdag 1 vrij van competitie

    

   Uitslagen in de 4e klasse

   Aarlanderveen - Alphense Boys 0-0

   Fc Oegstgeest - LSVV        5-1

   Roodenburg - Woubrugge1         0-3

   Koudekerk - Floreant1       2-1

   Zevenhoven - Haz. Boys   1-3

   Meerburg - Kickers  2-2

   SJC - Football Factory       2-0

    

   De stand in de 4e klasse bij de zaterdag 1

  1. Aarlanderveen 1                 7-19

  2. Fc Oegstgeest 1                  7-19

  3. LSVV 1                               7-12

  4. Koudekerk 1                        6-11

  5. SJC 1                                  7-11

  6. Floreant 1                            7-10

  7. Alphense Boys 1                7-9

  8. Haz. Boys 1                         7-9

  9. Zevenhoven 1                      7-7

  10. Woubrugge 1                       6-6

  11. Roodenburg 1                      7-6

  12. Meerburg 1                          6-5

  13. Kickers 1                             7-5

  14. Football Factory 1                 7-2

 •