• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• AB JO13-2 – UVS JO13-1: Overtuigende winst ondanks uitdagingen in verdediging

De wedstrijd vandaag tegen UVS JO13-1 in Leiden wordt gespeeld onder een heerlijk herfstzonnetje met een temperatuur nét boven het vriespunt. De wedstrijd start om half 10, dus we konden min-of-meer een beetje uitslapen.

Op het mooie sportcomplex van UVS starten we als ouders met de “uitdagingen” van vandaag op een rijtje te zetten. Stef, Santino en Serua moeten vandaag de wedstrijd noodgedwongen vanaf de bank aanschouwen en wanneer Bjorn pech onderweg krijgt, wordt het wel érg uitdagend om een verdediging op te stellen. Gelukkig komt de één jaar jongere Stan ons vandaag helpen. Hij speelt in de E-Top en wilde vandaag gelukkig assistentie verlenen. Trainers Michael en Robbert hebben alles onder controle en zien de wedstrijd evengoed vol vertrouwen tegemoet.

Tijdens de warming-up beoordelen we de tegenstander traditiegetrouw. Fitte jongens, groot uiteraard. Snel spel en fanatiek. UVS heeft in de competitie al een aantal pittige tegenstander gehad, dus hun 5 posities lager plekje geeft duidelijk een vertekend beeld. Wanneer de wedstrijd van start gaat blijkt wel dat de Boys het vandaag zwaar gaan krijgen. Er wordt door UVS behoorlijk hoge druk gegeven en strak op de man gespeeld. De beginfase van de wedstrijd wordt gespeeld op onze helft.

Sami stuurt Ersan weg, de bal bereikt Daan H. en hij geeft de bal diep op Senne. Nét te diep. Een stevige blok van Stan op rechtsachter die de bal meeneemt en vooruit werkt. Even later ook een stevig duel van Sami op links om de druk van UVS onder controle te houden. Er wordt door beide teams stevig maar sportief gevoetbald. Toch eist het na 10 minuutjes al tol, wanneer Yassine uitvalt door een hand in zijn gezicht en Bjorn zijn positie overneemt.

Even maken we ons zorgen wanneer in een kopduel de hoofden van Stan en zijn tegenstander elkaar raken, maar gelukkig spelen beide de wedstrijd gewoon door. Wanneer we door een duwtje een vrije trap tegen krijgen wordt het even spannend voor Vince. UVS neemt de vrije trap goed en de hoge maar snel dalende bal gaat maar nét over het doel van onze keeper.

Matz onderschept de bal en via Sami komt de bal bij Ersan. Hij passeert zijn man en geeft de bal voor het doel. Thijs kan er nét niet bij, maar voorzichtig neemt de druk in de richting van het doel van UVS wat toe. Wanneer even later UVS dreigt uit te breken, lost Joshua dit sterk op. Een vrije trap in ons voordeel genomen door Joshua wordt door de UVS-doelman gecontroleerd gestopt.

Wanneer UVS zich richting het doel van Vince beweegt is er even onduidelijk wanneer er Vince inloopt op een terugspeelbal en slim met zijn handen omhoog zijn hele lichaam voor bal gooit. De UVS-aanvaller is hiermee gestopt en de scheidsrechter fluit. Heeft Vince de bal geraakt en/of had de UVS-aanvaller de bal nog aangeraakt voordat deze Vince bereikte? Na raadplegen van beide grensrechters besluit de scheidsrechter een stuiterbal te geven. Wat mij betreft een goede beslissing.

Wanneer aan de rechterzijde Stan de bal onderschept stuurt hij Senne weg. Die vecht zich vooruit en schiet op doel. Helaas nét naast. Ersan drukt zijn verdediger terug richting de keeper, die moet terugspelen op zijn doelman. Thijs is goed doorgelopen, dus de keeper kan niet anders dan in wilde paniek de bal uittrappen. De Boys trekken de wedstrijd voorzichtig naar zich toe.

Door wat druk van Senne krijgen de Boys een corner mee. Een schot van Senne op doel wordt over gekopt door de tegenstander wat aan de andere kant van het doel een corner en schotkans voor Joshua oplevert. De keeper houdt zijn doel echter schoon. Even later loopt Daan H goed door op rechts en heeft de tegenstander een pittige sliding nodig om hem te stoppen. De vrije trap wordt genomen door Senne en bereikt Daan H. hij schiet op doel, maar de bal gaat net voorlangs. De bal blijft in het spel en Joshua ziet zijn kans schoon om op het doel te vuren. Helaas gaat de bal over.

Het is rust! De jongens hebben niet veel weggegeven, ondanks dat er behoorlijk veel druk werd gezet door de tegenstander. Stan heeft de Boys goed geholpen, hij heeft een prima eerste helft gespeeld. In de tweede helft starten Ersan, Stan en Thijs op de bank. Trainer Michael heeft zijn speelwijze aangepast en de druk die in eerste helft opgebouwd is, zal in de tweede helft verder tot uiting moeten komen. Al snel blijkt dit goed uit te pakken. De energie van de jongens van UVS uit de eerste helft, lijkt aardig opgebruikt en de tweede helft geeft door deze combinatie een ander wedstrijdbeeld.

Een vrije trap mee wordt snel genomen. De bal komt diep op Bryan en die werkt de bal voor op Abdul. Een schot, maar helaas de bal mist het doel. Even later is Daan H goed balvast en brengt deze gecontroleerd bij Abdul. Een schietkans, maar de bal gaat nét over. De voorsprong hangt in de lucht. Een diepe bal van Daan S op Senne en loopactie, maar de keeper is goed uit zijn doel gekomen.

Een foutje van UVS en storen van Abdul brengt de bal bij Bryan binnen de 16 meter. Even zoeken om de bal onder controle krijgen en dan schiet Bryan de verdiende voorsprong binnen. Het is 0-1. De jongens zetten de druk flink door. Bjorn geeft de bal mee aan Daan S die de bal mooi die geeft. Bryan loopt en gooit de bal voor het doel, maar de tegenstander is er goed bij.

Een overtreding op Daan S op de rand van de 16 meter levert een vrije trap op. Joshua neemt de vrije trap mooi hoog en de bal zakt nét niet snel genoeg om net onder de lat het doel in te gaan. Even later is er een misverstand tussen de UVS-keeper en verdediging, waar Abdul fel en dankbaar gebruik van maakt. Hij neemt de bal over en schiet gecontroleerd de 0-2 binnen.

Wanneer Daan H mooi tussen twee man door schiet, stuurt hij Senne weg. Senne speelt op Abdul, die op zijn beurt de bal op Bryan geeft. Helaas zit de keeper er goed tussen. Even later gevaarlijk spel met noppen in de rug van Daan S, wat een vrije trap oplevert op zo’n 10 meter van het doel. Joshua neemt, maar de keeper stopt.

Een actie van UVS, maar Yassine zit kort op zijn man en de bal gaat direct weer vooruit. Even later sterk verdedig door Sami, dat was even nodig, maar levert een vrije trap tegen op. Het spel gaat weer de goede kant op. Daan s loopt goed in en geeft de bal op Senne, maar UVS verdedig sterk. De actie levert een corner op, of eigenlijk drie corners. De eerste twee worden goed uitverdedigd en de derde kopt Abdul nét over het doel.

Senne heeft een goede loopactie over recht en bereikt Daan H voor het doel, maar daar wemelt het van de UVS-verdediging. Een uitbraak van UVS wordt door Matz goed gestopt, maar levert onze tegenstander nog wel een corner op, welke zij op een rommelige maar effectieve manier naar de 1-2 weten om te zetten. Er is nog zeker 10 minuten speeltijd over, dus een snel antwoord is nodig en dat komt er. Wanneer Senne zich overtuigend de 16 meter binnen werkt, besluit zijn verdediger hem onderuit te halen. Dit levert een penalty op welke Joshua zéér beheerst in de rechterhoek binnen schiet. Lekker, het is 1-3!

Yassine ondervangt de balen en de bal bereikt via Daan H Senne. Een loopactie van Senne volgt en hij passeert een man, maar de keeper is sterk.

Er volgt nog een vrije trap voor UVS, maar Vince is er prima bij. Even later onderschept Sami de bal en met een fraaie diepe pass Senne weg. Een vrije trap is het gevolg, welke Senne mooi neemt, maar door de keeper wordt gestopt.

Een voorzet van Senne op Abdul die de bal rustig onder controle krijgt en relaxed de 1-4 binnen schiet. Daarmee is de wedstrijd klaar en winnen de Boys hun 6e competitiewedstrijd op rij overtuigend.

Knappe prestatie jongens! Houden we dat vol volgende week thuis tegen Oranje Wit? Zéker wanneer de blessure bank wat minder rijk gevuld is, heb ik daar alle vertrouwen in!

Tenslotte nog dank aan onze balsponsor van vandaag SD Creation uit Alphen ad Rijn. Mede door de bijdrage van SD Creation kunnen de Boys met Pasen een fantastisch internationaal toernooi in München spelen.