• Alphense Boys 13-2 blijft verbazen

Ook op zaterdag 27 oktober wòn Alphense Boys 13-2 zijn competitiewedstrijd tegen BVCB 13-1 door een goal van Bjorn Titulaer (zie foto) en blijft dus ongeslagen (mede)koploper van de 3e divisie. De 17-2 kreeg billenkoek van koploper Alexandria 17-1 (2-7). De 15-2 is zich aan het herstellen van de matige competitiestart en won nu met 6-0 van Fc Oegstgeest 15-1. Boys zaterdag 1 pakte in de slotfase nog een 3-3 gelijkspel bij Hazerswoudse Boys.

Alphense Boys 19-1 was vrij. Volgende week zaterdag speelt de 19-1 om 15.00 uur uit tegen Fc Den Bosch o19

Alphense Boys 17-1 was vrij.Komende dinsdag oefent de 17-1 om 20.00 uur thuis tegen Zeeburgia 17-1. Volgende week zaterdag speelt de 17-1 om 10.30 uur uit tegen DEM 17-1

Alphense Boys 17-2 speel vandaag tegen koploper Alexandria O17-1. Het plan om bij winst een aanval te doen op de koppositie kan na vijf minuten al de ijskast in, want de Boys worden binnen 300 seconden op een 0-2 achterstand gezet door de gretige aanval van Alexandria. Beide goals ontstaan door fouten in de opbouw. In de 1e minuut heeft een verdediger ruzie met de bal en wordt hij afgepakt door de sterke nr.8 van Alexandria, die de bal panklaar teruglegt op de aanstormende spits die ongehinderd de 0-1 mag binnenschieten. Vervolgens is er in de 4e minuut balverlies op het middenveld en gaat de bal naar de rechtsbuiten van Alexandria, die gemakkelijk om een Boys verdediger heen glipt en een lage voorzet mag geven, die wederom door het midden vrij wordt binnengeschoten (0-2) De wedstrijd lijkt eigenlijk al beslist, maar de Boys rechten hun rug en na een kwartier zet Romeo Pieters een aanval op via Mohamed Rahal. Die geeft een hoge voorzet die wordt weggekopt uit het zestienmetergebied. De bal  belandt voor de rechter van Romeo en hij schiet met een droge knal de 1-2 in de 17e minuut binnen.

• De Boys gaan op zoek naar de gelijkmaker en dringen Alexandria even terug. In de 33e minuut is Yunus Orgu dicht bij de 2-2 na een steekpass van Max Hulshof, maar de keeper van Alexandria onderschept het schot. Alexandria schakelt razendsnel om en het is aan keeper Rens Boer te danken dat het geen 1-3 wordt, daar hij het één tegen één duel met de snelle spits weet te winnen. In de 38e minuut krijgen de trainers en toeschouwers een déja vu, wanneer de behendige linksbuiten van Alexandria wederom de Boys verdediging te snel af is en hij met een strakke voorzet de spits bereikt, die dwars door het centrum en ongedekt, de 1-3 binnen knalt. De Boys-defensie is volledig de kluts kwijt en in de 40e minuut wordt het zelfs nog  1-4. Na de rust vervangt Zakaria Atrougouti de geblesseerd geraakte Romeo Pieters, maar na een paar minuten stort Zakaria zelf ter aarde met een zware scheenbeenblessure en wordt hij op zijn beurt  vervangen door Kai Bodo.  Kai krijgt een kansje in de 68e minuut, maar de keeper staat in de weg. De dug-out lijkt inmiddels wel een ziekenboeg, want ook Mohamed is met een blessure naar de kant gehaald.

• Trainer Jeffrey Verweij moet daardoor noodgedwongen de boel omzetten. De Boys krijgen de genadeklap toegediend in de 69eminuut, wanneer de snelle nr. 10 van Alexandria op links met een lange bal achter de verdediging wordt gelanceerd en hij de bal ineens voorzet op de ingevallen spits, die net als zijn voorganger vrij voor zijn man komt en de 1-5 binnenschiet. De Boys zijn rijp voor de slacht en de nr. 10 vormt een ware plaag , want eerst dolt hij de defensie en legt dan in de 71e minuut de bal perfect terug op de spits die de 1-6 scoort. Het drama is compleet wanneer invaller TyroneYeboah een schop op zijn enkel krijgt en in de 73e minuut ook weer kan plaatsnemen op de bank. Aangezien er al 5 keer is gewisseld en invaller 6 al geblesseerd was, spelen de Boys met 10 man verder. De 1-7 laat dan ook niet lang op zich wachten, maar de manier waarop de Boys de aanvallers van Alexandria in de 76e minuut geen duimbreed in de weg leggen verdient niet de schoonheidsprijs. De eindstand wordt bepaald door Ynus Orgu, die de 2-7 binnenschiet na een steekpass van Yassine Bensalah. Na afloop strompelen de Boys met gebogen hoofden uit het veldhospitaal terug naar de kleedkamer. Een wedstrijd om snel te vergeten Boys. Uithuilen, wonden likken en volgende week uit tegen Velo O17-1 (12.00 uur) laten zien waar jullie voor staan.

12. 's-Gravenzande 17-1             4-1

Alphense Boys 15-1 oefende vandaag uit in het stadion tegen PEC Zwolle 15-1.  Vooraf werd door Zwolle het verzoek gedaan deze wedstrijd in 3 x 25 minuten te spelen. Dit was voor Alphense Boys 15-1 geen probleem. We begonnen moeizaam aan de wedstrijd. De eerste 25 minuten creëerden we onvoldoende kansen en was het PEC Zwolle die behendig in de kleine ruimte kon voetbalen. We zetten als collectief onvoldoende druk, bouwden nauwelijks op van achteruit en waren in de omschakeling laks. Na 25 minuten werden de punten op de  "i" gezet en na een korte bespreking startten we aan de tweede 25 min. In deze fase kregen we grip op de wedstrijd. Alphense Boys varieerden in de opbouw, waardoor we veelvuldig een extra man op het middenveld kregen, maakten meer gebruik van ons fysieke gestel in de duels waardoor bijna elk duel voor Alphense Boys was en zetten beter als collectief druk op de laatste linie van Zwolle. In de 37e minuut komt Alphense Boys op 0-1. Zakaria scoort op aangeven van Ilias. Niet veel later in de 39e minuut wordt door Alphense Boys van achteruit een fantastisch aanval op de mat gelegd. Michel gooit Gio aan, die vervolgens Ilias inspeelt, Ilias geeft de bal mee aan Jayden Daleman en schiet op doel. De keeper van Zwolle geeft redding maar in de rebound schiet Zakaria alsnog de 0-2 binnen.

• Na een uitbraak van Zwolle beoordeelt de (goed fluitende) scheidsrechter dat er een overtreding wordt begaan binnen de 16 m.  In de 42e minuut een penalty voor Zwolle. Michel, die een uitstekende wedstrijd keepte, hield de penalty er voortreffelijk uit. Nog steeds een 0-2 voorsprong. Alphense Boys creëert hierna nog een paar kansen, maar weet hierin het net niet te vinden. Het is Zwolle die in de 49e minuut de bal over de keeper lopte en zo de stand op 1-2 bracht. Alphense Boys bleef echter voetballen  en waren in de derde 25 min in staat er nog een schepje bovenop te gooien. Zakaria onderschept in de 66e minuut de bal en wordt na een goede solo naar de grond gehaald. Penalty voor Alphense Boys, die Zakaria meedogenloos binnenschoot. De 1-3 staat op het bord. Vervolgens komt Alphense Boys met goed voetbal over de rechterkant voor de goal. Thierry zet de bal, in de 70e minuut, voor en Jayden Daleman kopt de bal goed in. Helaas trof de kopbal de paal, maar reageerde Jayden Pieters alert en schoot alsnog de 1-4 binnen. Toen Jayden Daleman in de 73e minuut alsnog op aangeven van Thierry De 1-5 binnenschoot vond de scheidsrechter het genoeg.  Een prima overwinning! Op naar volgende week waarin we ons gaan voorbereiden op de competitiewedstrijd uit tegen Willem II 15-1 (12.30 uur)

8. Willem II o15                       8-3

Alphense Boys 15-2 moest vandaag tegen FC Oegstgeest 15-1. Zij hadden ook 4 punten en stonden 1 plekje onder ons. De winnaar zou dus aansluiten bij de subtop van de competitie. De wedstrijd begon meteen goed. Na vijf minuten versierde Jelle een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. Jarno had een mooie trap richting de 1e paal in zijn voeten en de bal ging richting Larrick die de bal met zijn achterhoofd in de verste kruising kopte (1-0, zie foto)

• Alphense Boys pakte de dominantie in de wedstrijd en liet deze niet meer los. In de 9e minuut zat de 2-0 er alweer in. Phil kreeg de bal op de eigen helft, ging met een mooie schaar zijn tegenstander voorbij en zag Steve, die helemaal overgestoken was achter de ruggen van de centrale verdedigers, lopen. Steve nam de bal goed mee en schoot de bal in de verre hoek. Hierna volgde een doelpuntloze 20 minuten. Jelle kreeg nog een goede mogelijkheid vanuit het drukzetten, maar raakte de bal niet goed en schoot naast. Ook Wessel kon helemaal opdribbelen van achteruit en schieten, maar schoot net naast. In de 29e minuut kon Evan helemaal vrijkomen op de rand van de 16 meter. Hij zag dat de keeper ver voor zijn doel stond en schoot de bal over de keeper heen in de lange hoek (3-0). Vlak voor rust ging Larrick aan de linkerkant nog langs zijn tegenstander. Hij gaf een afgemeten voorzet op de kleine Phil. Hij kon de bal hard en onhoudbaar achter de kansloze keeper van Oegstgeest koppen, waardoor wij met 4-0 gingen rusten.

• In de rust werd er besproken dat wij vooral door moesten gaan op het niveau wat wij de 1e helft getoond hadden. Toch hadden we moeite met het aanhouden van de kwaliteit. De dominantie bleef, maar het drukzetten werd minder en het spel werd minder verzorgd. In de 57e minuut kon Steve, die even op ‘’10’’ stond, opendraaien aan de linkerkant van het strafschopgebied. Hij schoot vanuit de draai met een prachtig gekrulde bal raak in het zijnet van de verre hoek en maakte de 5-0. 3 minuten later veroverde Tygo de bal en passte de bal meteen in de diepte naar, wederom de sprintende Steve. Hij omspeelde de keeper en schoot raak met links (zie foto).

• Een mooie hattrick  en een 6-0 eindstand. Als wij alle kansen af hadden gemaakt, had de eindstand groter kunnen zijn. Dit is alsnog een mooie uitslag en een geeft vertrouwen voor het vervolg. Komende dinsdag oefent de 15-2 om 18.30 uur thuis tegen Kon HFC 15-1. Volgende week zaterdag spelen ze dan om 13.00 uur voor de competitie uit tegen Foreholte 15-1. Via de volgende limk zijn de prachtige wedstrijdfoto's van Arjan de Graaf te bewonderen en gratis te downloaden:  https://flic.kr/s/aHskGXkCqi

12. Graaf Willem 15-1                  5-0

Alphense Boys 13-1 was vrij vandaag van competitievoetbal en speelde een oefenwedstrijd tegen AFC o13 (1e divisie hoog). In Amsterdam kwam de ploeg van trainer Robin Stolwijk in de 15e minuut ietwat gelukkig op een 0-1 voorsprong. Sven Verpoort werd diep gestuurd door Kevin de Zwart en zijn voorzet viel via de onderkant van de lat bij de 2e paal binnen. Na meerdere malen zwak ingrijpen kon AFC in de 20e minuut op gelijk hoogte komen. Het eerste gedeelte na rust werd Alphense Boys flink onder druk gezet en waar in eerdere momenten een verkeerde inspeelpass goed afliep was dit in de 39e minuut anders en profiteerde AFC optimaal. In de slotfase werd nog wel jacht gemaakt op een gelijkmaker maar deze viel niet meer. Aanstaande dinsdag speelt de o13 een oefenwedstrijd tegen DVC Buiksloot o13 om 18.30 uur en zaterdag wordt de competitie hervat om 11.00 uur thuis tegen Alexandria'66 o13

• Alphense Boys 13-2 speelde als koploper tegen de nummer laatst. Op papier dus een makkie voor de jongens van de 13-2 vanmorgen. Geen training gehad deze week, wel 2x deelname aan het Herfsttoernooi. We spelen de eerste 20 minuten alles op de helft van BVCB JO13-1 en vanaf achteruit naar voren gaat het allemaal prima. Alleen de laatste fase, een goal maken, wil nog niet lukken. Er staat een prima keeper van BVCB op doel en voorlopig staat hij op punten voor. We krijgen de ene corner na de ander, waar we niets mee doen, en de ene schietkans na de andere. Of de bal gaat net naast of de keeper ligt weer in de weg. Onze keeper Dustin krijgt ondertussen 2 terugspeelballen, dat zijn al zijn balcontacten in de 1e helft. We zijn dus veel beter maar we scoren niet. In de rust geeft Michael aan dat we qua veldspel heer en meester zijn, maar dat we meer gogme voor de goal moeten hebben. Af en toe van afstand schieten kan ook geen kwaad. De tweede helft geeft de eerste 10 minuten hetzelfde beeld als voor rust. BVCB komt niet van de eigen helft af, maar iedere keer ligt die keeper in de weg. In de 15e minuut van de 2e helft komt Bryan, inmiddels weer ingevallen voor de moegestreden Senne, aan de linkerkant opzetten.

• Zijn lage voorzet wordt door de BVCB keeper niet goed verwerkt (zijn enige foutje). Via de keeper komt de bal voor de voeten van Ersan, die de mee opgekomen Bjorn vrij ziet staan. Bjorn (zie foto) haalt verwoestend uit met zijn linker en voor het eerst deze wedstrijd heeft de keeper het nakijken: 1-0. Meer dan terecht!

• Voor de hartslag bij de staf op de bank zou het prettig zijn als we de 2-0 ook nog maken. Dat zit toch lekkerder. Thijs is er vlakbij, maar zijn schot wordt gered. Joshua neemt een vrije trap die via de vingertoppen van de keeper net naast gaat. Bjorn heeft hem met rechts voor het intikken maar besluit toch maar zijn linker te nemen waardoor de bal met een rare curve net naast de verkeerde kant van de paal gaat. Kortom: de kansen waren er zeker, maar we benutten ze niet. BVCB komt sporadisch op de helft van de Boys, maar creëren over de hele wedstrijd geen enkele kans. Soms moet je ook 'lelijk' winnen en deze wedstrijd was er zo een. Lering uit trekken en snel vergeten. Volgende week zaterdag speelt de JO13-2 om 09.30 uur uit tegen UVS JO13-1 in Leiden.

12. BVCB 13-1                            5-1

Alphense Boys E-Top mocht na een paar leerzame activiteiten tegen BVO FC Utrecht en Sparta Rotterdam weer aan de bak voor de competitie tegen UVS JO13-2007. Het tijdstip (08.30) was heerlijk vroeg en na een mooie warme periode is het voor het eerst dit seizoen herfst. Echt Hollands weer.  De Boys beginnen erg goed aan de wedstrijd. UVS wordt vanaf de aftrap onder druk gezet en hierdoor zijn we in staat om snel de bal te veroveren. Het spel speelt zich met name de eerste 10 min af op de helft van UVS. Echter tot een grote kans komt het niet. Na 11 minuten is het plotseling 1-0 voor UVS. Een schotje van buiten de 16 meter gaat zeer ongelukkig door de handen en benen van de keeper de doellijn over. Na deze 1-0 is er veel strijd van twee kanten, maar weten beide partijen geen kans te creëren.  De tweede helft is van Boys zijde duidelijk minder. De felheid in de duels en met name het vrij lopen zonder de bal is een stuk minder. In minuut 33 en 37 loopt UVS uit naar een 3-0 voorsprong. De Boys proberen het wel, maar ook nu worden we niet gevaarlijk voor het doel. Ook UVS wordt niet meer gevaarlijk waardoor de einduitslag 3-0 voor UVS blijft.  De drie doelpunten die we tegen krijgen zijn niet nodig en dus leermomenten voor de volgende keer. Ook zullen we meer kansen moeten gaan creëren om het de tegenstander moeilijker te maken.  Komende week weer lekker trainen en op woensdag Twin Games spelen met onze eigen Boys O10. Zaterdag 3-nov staat er nog geen wedstrijd op het programma. Dinsdag 06-nov om 18.30 spelen we thuis voor de beker tegen Nieuwerkerk JO13-2007.

14. Blauw Zwart 013-2007                   5-1

Alphense Boys zaterdag 1 begon redelijk goed aan de wedstrijd tegen Hazerswoudse Boys. De eerste 15 minuten ging goed en het eerste doelpunt hing in de lucht . Maar een hoekschop zorgde voor de 1-0 voor de thuisploeg . De boys bleef aandringen een dat werd door Dylan Kooistra beloond door een afstandschot rond de 16 meter (1-1)

• maar door een vrije trap op 20 meter afstand van Hazerswoudse Boys  gooide alles weer om, 2-1 voor de thuis ploeg. En gelijk ook de ruststand . De tweede helft begon weer onrustig waardoor Hazerswoudse Boys zelfs op 3-1 kwam. Het spel werd er niet beter op, Alphense Boys probeerde veel maar niets lukte. Met een paar omzettingen kwam de Boys toch terug op 3-2 door Jesse Boateng. Toen zag Alphense Boys meer en ging er in geloven er werd een slot offensief in gezet en alles of niets gespeeld in de laatste tien minuten. Iedereen begon te werken en te vechten. Een lange bal werd doorgekopt door Steven v/d Pijl (uit de 19-1)  en bij Sahr terechtkwam. Die tekende voor de gelijk maker (3-3). Daarna ging de Boys nog vol voor de drie punten maar dat mocht niet baten het bleef 3-3 en dat was wel terecht. Volgende week uit tegen de koploper Aarlanderveen