• AB JO13-2 tegen Voorschoten JO13-1: Moeizame maar verdiende overwinning

  Vandaag mag ik het overnemen van onze vaste schrijver/verslaggever Barry. Hij geniet van een welverdiend lang weekend in Antwerpen.

  De bekerwedstrijd Alphense Boys JO13-2 tegen Voorschoten JO13-1 staat op het programma.
  We zijn in de poulefase 1e geworden en dus door naar de knock-out fase. Als je vandaag verliest lig je er gelijk uit. Totaal zijn er nog 52 teams over.

  De jongens beginnen de warming-up en we kunnen de tegenstander ook even bestuderen. Er zitten een aantal grote jongens in maar dat zijn onze jongens eigenlijk wel gewend. Nadat beide teams nog even de kleedkamer in gaan voor de laatste tactische tips kan de wedstrijd gaan beginnen onder leiding van een Nieuwkoops arbitrage.

  Voorschoten mag de aftrap nemen en we zijn begonnen. De eerste helft is niet een goede wedstrijd er gebeurt niet veel en is rommelig. Hebben de boys er misschien toch te makkelijk over gedacht? Voorschoten probeert ons onder druk te houden en blijven storen. Waarbij het bij de boys niet altijd goed gaat zoals het laatste pass of voorzet.

  Toch houden Björn, Santino, Sami en Stef het achterin dicht. In de 12e minuut onderschept Abdul de bal en na een mooie actie maakt hij de 1-0. Voorschoten blijft proberen en een hoog afstandsschot word mooi gepakt door Dustin. In de 18e minuut maakt Abdul zijn tweede doelpunt door mooi voorwerk van Sami.

  In de 28ste minuut mag Senne een vrije trap nemen deze word door de keeper tegengehouden. De bal komt bij Sami terecht en die schiet de bal mooi in het doel. 3-0 staat er op het scorebord. De mannen mogen de kleedkamers in en wij als supporters hopen op een sprankelende tweede helft.

  Na een praatje van Michael en de vijf wissels zijn toegepast kan de tweede helft beginnen. In de tweede minuut van de tweede helft geeft Yassine een goed bal op Abdul. Het wordt een corner die genomen word door Joshua. Hij speelt de bal op Bryan die uithaalt en zijn mooie schot in de kruising ziet belanden.

  De tweede helft loopt beter en wordt meer gecombineerd. In de 40ste minuut mag Abdul een mooi doelpunt scoren achter zijn standbeen langs nadat Mats een mooie pass gaf op Bryan en deze mooi voorgaf op Abdul. Het staat inmiddels 5-0.

  Er volgen verder nog wat mooie kansen, die er helaas niet ingaan. Net naast of in de handen van de keeper. In de 51 ste minuut komt Voorschoten toch nog aan hun doelpunt. Door matige dekking op onze directe tegenstanders was Dustin kansloos door een mooi hoog afstandsschot van Voorschoten.

  Nog geen twee minuten later maakt Daan S nog een mooi doelpunt, hij krijgt de bal voor zijn voeten en haalt uit vanaf een meter of zestien. De 6-1 staat op het scorebord en tevens de einduitslag. De uitslag klinkt misschien overtuigend maar het was geen goede wedstrijd. Misschien toch ook omdat we verwend zijn geraakt aan goede wedstrijden en vechtlust van onze jongens.

  Als laatste mijn dank voor het goede fluiten van Ibrahim. Je bent een topper!

  De wedstrijd is vandaag gesponsord door Beautiful Beauty en Husam de Barber. Mede door hun bijdrage kan de Alphense Boys JO13-2 met Pasen naar de Bayern Trophy in München.

  Op naar volgende week. Competitiewedstrijd tegen BVCB. Maar eerst nog twee toernooien deze aankomende week.

  Groeten Petra