“Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

“Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.”

“Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

“Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

"Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

"De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Boys 19-1 pakt punt tegen koploper VVV Venlo o19

Eindelijk is de o19 van Alphense Boys van de hatelijke nul af. In de thuiswedstrijd tegen koploper VVV werd een knap gelijkspel gehaald (2-2, zie foto). Ook de zaterdag 1 kon feest vieren. De eerste overwinning van het seizoen werd behaald tegen Kickers'69 (2-1). De 13-2 blijft verrassen, het in de 3e divisie debuterende team van Michael Lipsius is zelfs koploper na 3 overwinningen op rij. De 17-1, 15-1 en 13-1 verloren hun competitiewedstrijd. De 17-2 en 15-2 pakten de volle winst evenals de E-Top die zijn eerste overwinning mocht vieren

Alphense Boys 19-1 moest het vandaag opnemen tegen koploper VVV Venlo o19. De eerste weken heeft het de o19 vaak tegen gezeten waardoor ze aan deze wedstrijd begonnen zonder punten. Van dit grote verschil op de ranglijst was in het veld niet veel terug te zien. De mannen van trainer Sander van Dijk speelden zonder angst en VVV probeerde met veel individuele kwaliteit het verschil te maken. Na 10 minuten kwam Alphense Boys op een 1-0 voorsprong. Op het middenveld veroverde Tarik Zaanani de bal, zijn steekpass kwam bij Nick Broekhuizen terecht die de bal op maat mee gaf met Younes Bouhamed. Die bleef oog in oog met de keeper heel rustig, passeerde hem en kon de bal vanuit een lastige hoek toch nog knap in de goal krijgen.

• Daarna probeerde VVV het tempo te verhogen waardoor het voor de o19 steeds moeilijker werd om van eigen helft af te komen. Doordat de verdediging weer goed stond en de o19 keihard werkte werden er nauwelijks kansen weggeven. Toch kwam VVV voor rust op 1-1. Na een snelle uitbraak werd de rechtsbuiten in stelling gebracht maar voordat hij kon uithalen werd hij onreglementair onderuit gehaald. De toegekende penalty werd onberispelijk binnen geschoten. Voor rust hadden beide ploegen op voorsprong kunnen komen. Younes Bouhamed passeerde een aantal verdedigers maar kwam niet goed uit om doeltreffend af te werken aan de andere kant pakte Bas Schol een prachtig afstandsschot waardoor beide ploegen met 1-1 de rust in gingen

• Na rust hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen hadden het achterin goed op orde waardoor het lastig was om tot echte kansen te komen. Toch kwam de O19 opnieuw op voorsprong. Een prima indraaiende voorzet van Younes werd door Nick Broekhuizen knap verlengd. Deze kopbal viel nog op de paal maar in de rebound was hij alert en schoot de 2-1 binnen. Daarna kwam VVV steeds meer opzetten en werd het voor de O19 steeds meer zaak om het achterin dicht te houden. Een vrije trap van VVV viel gelukkig nog via de onderkant van de lat buiten de goal waardoor de voorsprong lang gehandhaafd werd. In de slotfase was alleen opnieuw een penalty de reden voor een nieuwe tegengoal. Ook deze penalty werd goed binnen geschoten waardoor de 2-2 op het scorebord kwam te staan. In de allerlaatste seconde ging Nick Broekhuizen langs de VVV keeper en werd gehaakt in de 16 meter. De scheidsrechter kwam van ver aanlopen en besloot na enige aarzeling geen strafschop te geven en floot vervolgens direct voor het einde!. Na afloop bood de scheidsrechter zijn excuses aan voor het niet geven van de strafschop aan Alphense Boys.....!

• Hierdoor werden de punten verdeeld en is de boys eindelijk van de hatelijke 0 af. Volgende week is de o19 vrij waarna de competitie hervat wordt tegen Excelsior O19. Dinsdag a.s. wordt er nog geoefend, thuis tegen Roda'23 O19 (20.00 uur)

12. Fc Den Bosch o19                            5-0

Alphense Boys 17-1  werkte vandaag de volgende competitiewedstrijd af in de landelijke 1e divisie uit bij Almere City O17. Na een goede trainingsweek begon de wedstrijd voortvarend. Al na twee minuten kopte Samir el Messaoudi de bal uit een vrije trap van Lars Verzaal binnen: 0-1.

• Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op gelijke hoogte: 1-1. Hier werd de ruimte achter de laatste linie goed bespeeld en daar profiteerde Almere City O17 handig van. Daarna zagen we een goed opgezette aanval tussen Nabil Sayadi en Samir el Messaoudi aan de rechterkant. De rechtermiddenvelder van de Boys schoot de bal hard in de bovenhoek, maar de keeper van Almere City O17 redde bekwaam. Ook was er nog een goede kans voor Max van Hees. Echter kreeg hij de bal helaas nét niet langs de keeper.De tweede speelhelft was er een goede dieptebal van Yassine Bouchnafa op Junior Sonowo, die de bal terug legde op Max van Hees. Hij haalde verwoestend uit. Alleen mistte de bal net de juiste richting.

• Na 55 minuten spelen stonden de Boys niet goed bij een hoekschop van Almere City O17. Er werd te laat druk gezet op de bal en niet scherp gedekt in de eigen zestienmeter, waardoor een middenvelder van de thuisploeg de bal binnen werkte: 2-1. In de 62' minuut werd de wedstrijd helaas definitief beslist. Er werd te snel uitgestapt en de defensieve organisatie was even helemaal zoek en dat resulteerde in de 3-1. Na 64 minuten kreeg Almere City O17 een cadeautje van de scheidsrechter in de vorm van een strafschop vanwege hands. Thomas de Vries redde de bal, maar de bal kwam uiteindelijk ook tegen zijn hoofd en daardoor was hij duizelig. Uiteindelijk moest hij het speelveld kort daarna verlaten. In slotfase schoot Samir el Messaoudi de bal nog op de lat, maar de aansluitingstreffer bleef jammer genoeg uit. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys O17 een thuiswedstrijd tegen ADO den Haag O17 op Sportpark de Bijlen (13.00 uur) en dan kan het alle positieve support gebruiken. Er is deze week goed getraind. Als de strijd en instelling zo blijft als vandaag, dan gaat het zeker goed komen. Geduldig blijven en strijden als team Boys!

12. DEM o17                              4-0

1. Alphense Boys 17-2 treft vandaag thuis op veld 2 vv Smitshoek 17-1 uit Barendrecht als tegenstander. De openingsfase is voor de thuisploeg, naarmate de wedstrijd vordert, wordt het spel wat slordiger. De bebaarde verdediger van Smitshoek kopt alle ballen achterin weg, maar echt gevaarlijk zijn beide ploegen nog niet geweest. In de 22e minuut wordt de bal het strafschopgebied van AB ingepompt, weggewerkt en komt op de rug van Boys verdediger Quinten Liem-Kon-Tja. Aangezien er geen VAR-registratie is, legt de scheids de bal op de stip vanwege een vermeende handsbal. Smitshoek’s eerste schot op doel gaat er in en zo staan de Boys onverdiend met 0-1 achter. Getergd gaan de Boys op zoek naar de gelijkmaker. Die valt al twee minuten later, wanneer Romeo Pieters langs drie Smitshoeksers slalomt en net buiten de zestien meter wordt neergehaald. Romeo neemt de vrije trap zelf en schiet de bal in de 25e minuut langs de muur in de rechterbenedenhoek (1-1).

• In de 30e minuut wordt de uitstekend spelende Romeo Pieters op rechts weggestuurd. Romeo gaat om de linksback en geeft vanaf de achterlijn een perfecte assist op Kaan Temur, die zich slim op de penaltystip heeft geposteerd. Kaan schiet in de 35e minuut de bal keihard langs de keeper van Smitshoek en scoort de 2-1 voorsprong.

• Smitshoek hanteert steeds vaker de lange bal, omdat het middenveld van de Boys als een blok van rechts naar links en van voor naar achter en vice versa beweegt en steeds de bal verovert. Alleen de beslissende eindpass ontbreekt nog. In de 54e minuut krijgt Alphense Boys een corner en belandt de bal bij uitblinker Julian v/d Kwaak. Uit de draai schiet hij op goal, maar de keeper duikt de bal katachtig uit de (Smits)hoek.

• In de 72e minuut is er een counter van de Boys over links. Yassine Bensalah geeft een voorzet vanaf links op Zakaria Atrougouti. Die passt de bal naar Kaan, die uit de draai op doel schiet, maar de doelman van Smitshoek keept een prima wedstrijd en houdt de bal tegen. In de 78e minuut moet de Smitshoek goalie zich toch gewonnen geven, wanneer Yassine op links een steekpass geeft op de naar binnen geslopen Yunus Orgu, die de assist van Yassine verzilvert , door de 3-1 langs de sluitpost te schieten. De blessuretijd levert net als vorige week toch nog het nodige spektakel op. Yassine scoort zelf ook, maar helaas in eigen doel, nadat een corner via zijn borst langs Rens de doellijn passeert.(3-2). Smitshoek gelooft in een wonderbaarlijke ontsnapping, wanneer keeper Rens Boer de zes seconden regel overtreedt en wegens tijdrekken een gele kaart en een vrije trap binnen de zestienmeter tegen krijgt. Heel Alphense Boys staat in het strafschopgebied, de vrije trap wordt in de 85eminuut genomen en als die wordt geblokt en de rebound naast wordt geschoten door Smitshoek, fluit de scheidsrechter tot ieders opluchting af en wint de strijdlustige B2 van trainer Jeffrey Verweij zijn tweede thuiswedstrijd op rij. Hierdoor klimt Alphense Boys O17-2 naar de tweede plaats in de 3e divisie. Volgende week zaterdag 13 oktober speelt Alphense Boys B2 om 13.00 uur uit tegen de B1 van DHC.

12. 's-Gravenzande 17-1             3-1

Voor Alphense Boys 15-1 stond de thuiswedstrijd tegen concurrent Sparta Rotterdam o15 op het programma. Er was 1 punt verschil op de ranglijst tussen Alphense Boys en Sparta. Het begin was duidelijk voor Alphense Boys, ze begonnen erg sterk en Sparta had geen antwoord. De 1-0 was dan ook terecht Ilias Dardour passeerde twee man en legde de bal perfect klaar voor Jayden Daleman en hij schoot keurig de 1-0 binnen.

• Vervolgens had Alphense Boys een aantal grote mogelijkheden maar de grensrechter van Sparta vlagde dit allemaal af. Het meest bijzonder was na 20 minuten, de bal werd van de achterlijn teruggelegd en Jayden Daleman liep in en kopte op de paal, maar de grens vlagde opnieuw voor buitenspel.. je zou denken: zo'n mooie club als Sparta heeft zulke dingen niet nodig. Na deze momenten kwam Sparta beter in de wedstrijd. De gelijkmaker kwam met alle geluk van de wereld voor de voeten van de nummer 10 (1-1). Enkele minuten later was het balverlies van Alphense Boys en 1 op 1 met de ver uitgekomen Michel Engels faalde de Spartaan niet, 1-2. Tevens de ruststand want het schot van Ilias Dardour (helemaal vrij voor de Sparta keeper) ging vlak voor rust net naast.

• Na rust had Alphense Boys niks meer te vertellen en haalden zij het niveau niet. Sparta scoorden twee keer achter elkaar en de wedstrijd was beslist, 1-4. In de tweede helft was Sparta beter en had Alphense Boys geen recht op meer. Te weinig jongen haalden hun niveau en dat zal de komende weken echt beter moeten willen de mannen in de eredivisie blijven.  Volgende week zaterdag speelt de 15-1 om 14.30 uur uit tegen Fc Den Bosch o15

Alphense Boys 15-2

RKAVV 15-1 was vandaag de tegenstander in de 3e competitieronde voor Alphense Boys 15-2. RKAVV was de koploper en had 2x gewonnen.  De boys begonnen scherp en hadden meteen het overwicht in de wedstrijd. RKAVV probeerden wel druk te zetten de eerste 15 minuten, maar dat veranderde snel in inzakken omdat wij daar goed onderuit voetbalden.  Ook de druk vooruit na balverlies ging uitstekend. In de eerste helft was er niet echt een kans voor de thuisploeg en creëerden wij een aantal kansen. Mickael Manu was dichtbij met een schot en Phil haalde ook een keer goed uit. Beide keren stond de keeper in de weg. Een paar minuten later schoot Steve ook op de keeper toen hij de bal mooi gecontroleerd volleerde.

• Het eerste doelpunt viel door een penalty in de 29e minuut. Mickael sprintte voorbij 2 verdedigers, wilde de bal voorgeven maar de slidende verdedigster raakte de bal overduidelijk met haar hand. Wessel benutte dit buitenkansje in de 29e minuut. De 2e helft begon meteen goed. Na een vrije trap van Larrick, greep de keeper mis en Phil stond klaar om de 0-2 binnen te tikken.

• Er was nog helemaal niks aan de hand voor de boys, die de wedstrijd volledig domineerden. Even later viel de keeper van RKAVV uit met een blessure en gingen ze alles op de aanval zetten door 1 op 1 te spelen. Meteen daarna was er een gigantische dekkingsfout bij een vrije trap van RKAVV. De 1-2 was het gevolg. Hoge druk en veel lange ballen kwamen op de verdediging af, maar elke bal werd goed afgeslagen en er werd keihard gewerkt voor de punten. Mickael kwam vlak na de 1-2 drie keer 1 op 1 voor de keeper en kon zo de wedstrijd beslissen, maar hij mistte alle drie de pogingen.

• Na 2 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde. Mentale weerbaarheid werd dit keer wel getoond en vooral werd er alles aan gedaan om de drie verdiende punten binnen te slepen. Komende dinsdag oefent de 15-2 om 18.30 uur thuis tegen Dream Team 15-1. Volgende week zaterdag speelt de 15-2 om 11.00 uur thuis tegen FC Lisse 15-1

12. Graaf Willem 15-1                 3-0

1. Alphense Boys 13-1 speelde vandaag voor de derde keer op rij een uitwedstrijd. Na FC Volendam, FC Emmen werd nu JVOZ in Vlissingen aangedaan. De ploeg van trainer Robin Stolwijk verloor onnodig met 1-0 in Zeeland. Bij de start van de wedstrijd hadden we het nog prima voor elkaar en via Dani Guis (aangever) en Milan Fuertes Plana creëerde het ook een goede mogelijkheid na 15 minuten, maar Milan zijn inzet ging voorlangs.

• Wat vooral op viel was dat de Boys-spelers veel moeite hadden met de ondergrond (lang grasveld), vooral de technische vaardigheden waren van een te laag niveau. Hierdoor kwamen diverse spelers veel in duels terecht en was de handelingssnelheid te laag, zo kon JVOZ een aantal keer een zeer gevaarlijke tegenaanval plaatsen door er snel uit te komen. Na rust kwam hier geen scherpe reactie op. Je staat in het veld en merkt dat het niet de goede kant opgaat. Dan moet je je als speler afvragen wat je daaraan kunt veranderen en nieuwe dingen proberen, maar ik zag iedereen juist steeds hetzelfde doen. Er werden haast geen mogelijkheden gecreëerd, positief was dat de organisatie binnen het verdedigen opleverde dat ook JVOZ niet gevaarlijk werd. Toch kwam de ploeg uit Zeeland 10 minuten voor tijd op een voorsprong, een vrije trap vanaf de zijkant kon vrij worden binnengekopt (1-0). Vanaf dat moment zette Alphense Boys wel een tandje bij maar gaf het ook grotere ruimtes weg en JVOZ profiteerde hier bijna van. Keeper Mateo Lips pareerde goed een één-tegen-één.

• Het is zonde dat deze wedstrijd werd verloren, maar hopelijk brengen de leermomenten ons verder in onze ontwikkeling. Volgende week zaterdag speelt de o13 een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo o13 om 11.00 uur.

8. Alexandria'66 o13                6-4

Alphense Boys 13-2 speelde vanmorgen een mooie, zware wedstrijd tegen v.v. Zwaluwen 13-1 . Vooraf was dat voor de staf een van de kanshebbers voor de titel in de 3e divisie dit jaar. Vorige week ging Zwaluwen echter onderuit tegen VELO waardoor zij momenteel in de middenmoot bivakkeren. De Boys komen vol zelfvertrouwen het veld op in de wetenschap dat het 6 punten uit 2 wedstrijden heeft. Vanaf de eerste minuut  zijn we beter. Alles speelt zich af op de helft van Zwaluwen en we geven hen geen tijd om op te bouwen. Vanaf minuut 11 komt ook Zwaluwen beter in de wedstrijd, maar onze achterhoede staat ijzersterk. In de 16e minuut zet Bjorn Titulaer  goed door aan de linkerkant, krijgt de bal in de kluts wat gelukkig mee en haalt  rustig en beheerst uit voor de 1-0.

• Meer dan terecht, en met die voorsprong gaan we ook de rust in. De eerste 5 minuten van de 2e helft is er niet veel aan de hand. We domineren nog steeds, hoewel we een wat feller Zwaluwen verwacht hadden. In de 36e minuut wordt Matz, middels een overtreding in de rug, naar de grond gewerkt. De scheids vindt het echter niks en de doorgelopen spits kan eenvoudig de 1-1 binnenschieten. Vanaf de aftrap zie je de felheid en gedrevenheid in de ogen van de Boys. Nog geen 2 minuten na de gelijkmaker ligt de bal er al weer aan de goede kant in. Bryan geeft vanaf rechts een voorzet (zie foto), Thijs schiet 2x op de keeper en in de rebound is Abdul attent en schiet genadeloos de 2-1 binnen. Dat is lekker hoor, wat een veerkracht!

• De jongens buffelen, werken hard en geven geen centimeter aan de tegenstander. Inmiddels zitten we in blessuretijd als Zwaluwen nog een vrije trap mag nemen op een gevaarlijke plek. Deze wordt echter vakkundig door Serua weggewerkt en daarmee is de wedstrijd klaar. Met 9 punten uit 3 wedstrijden zijn we de trotse koploper! Aanstaande dinsdag speelt de 13-2 een thuiswedstrijd tegen HVV 13-1 op veld 2. De wedstrijd start om 18:30 uur. Volgende week zaterdag spelen we een uitwedstrijd tegen Sliedrecht 13-1. Aanvang is dan 10:00 uur.

12. Excelsior M 13-1                    3-0

Alphense Boys 13-7 (E-Top) pakt vandaag een verdiende zege tegen Noordwijk JO13-2007.Vanaf het eerste fluitsignaal zijn de intenties duidelijk. Met veel beleving en met de borst vooruit Noordwijk niet de ruimte geven om te kunnen voetballen. Toch komen de Boys al na 2 minuten spelen met 0-1 achter. Een foutje in de verdediging zorgt ervoor dat de spits van Noordwijk vrij baan heeft en heel makkelijk tot score kan komen. Dit is toch even een teleurstelling, maar de mouwen worden extra opgestroopt en de Boys gaan op zoek naar de gelijkmaker. Deze valt dan ook verdiend in de 10e minuut.  Een goed ingestudeerde corner wordt prima richting de tweede paal gegeven waarbij Yannick zijn hoofd tegen de bal aanzet. Het staat 1-1.

• In de 16de minuut is het toch weer Noordwijk die op 1-2 komt. Door het niet goed mee lopen met onze eigen man en met te weinig druk op de bal komt Noordwijk weer tot een doelpunt. Door goed te blijven samenwerken en de bal te laten werken komen we weer op gelijke hoogte (2-2) door een heerlijke kopbal van Finn Bender.

• Na rust heeft Noordwijk de aftrap en wordt de bal naar hun centrale Verdediger gespeeld. Arza is echter op volle snelheid gestart en verrast de twijfelende CV door de bal te onderscheppen. Arza speelt behendig de keeper uit en binnen een minuut na rust staat het 3-2 voor de Boys.

• Vervolgens komen we ook schitterend op een 4-2 voorsprong. Dylan wordt richting het doel omver gekegeld en gaat zelf achter de bal staan bij de toegekende vrije-trap die hij vervolgens in de verre kruising draait. In de 46e minuut weet Noordwijk toch weer de aansluitingstreffer te scoren, 4-3 en gaan ze op jacht naar de gelijkmaker. Het is echter Arza die er voor zorgt dat wij een feestje

kunnen vieren. Een diepe bal van achter pakt Arza op en wederom is hij de keeper te slim af door deze te passeren en netjes de 5-3 te scoren. Dit is tevens ook de uitslag. Vandaag hebben de Boys laten zien dat als je met elkaar goed samenwerkt, initiatief toont en met de borst vooruit speelt je een tegenstander niet de kans geeft om goed in de wedstrijd te komen. Dit is dan ook een verdiende overwinning die met elkaar tot stand is gekomen. Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 08.45 uur uit tegen Fc Lisse 2007.

14. UVS o13-2007                                3-0

Alphense Boys zaterdag 1 pakt eindelijk een overwinning. Na twee wedstrijden verloren te hebben moest zaterdag 1 thuis tegen de kickers spelen. De spelers wisten dat het vandaag moest gebeuren na een rommelige start was het toch de kickers die de 0-1 op het bord zette. Maar de boys gingen er wel voor en dat leidde tot een geweldige pass van Donovan Olivieira op Delano Kip die hem daarmee alleen voor de keeper zette.  Delano lobte de bal over de keeper heen en het was 1-1.

• Dit was ook gelijk de ruststand. De tweede helft kwam de ploeg van de trainers Ron Martin en John Cuvelier soms redelijk aan het voetballen maar er werden ook veel fouten gemaakt. Maar iedereen knokte om de overwinning binnen te hallen . Na een hoekschop kopte Sontjie Roosberg de bal op het doel maar werd van de lijn gehaald.

• Na de tweede hoekschop kwam de bal, na verkeerd uitverdedigen door Kicker, voor de voeten van Delano Kip, die hem in de hoek schoot en de 2-1 op het bord zette. Daarna was het werken met z'n allen om de drie punten binnen te slepen. En dat lukte. Op naar volgende week naar Woubrugge (14.30 uur) om ook daar een goed resultaat proberen neer te zetten. Op onderstaande link is een prachtige foto reportage van de wedstrijd te zien. De foto's mogen gratis gedownload worden: https://flic.kr/s/aHsmtk9P4Y