• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Alphense Boys 13-4 heeft vorige week dinsdag  meegedaan aan de Jaarmarkt Estafette. Met 7 spelers en drie gastlopers werden twee teams gevormd. Dit werd georganiseerd door de begeleiders van de JO13-4. Deze estafette werd de laatste jaren gewonnen door een Scala topteam. Maar dit jaar werd de estafette gewonnen door Alphense Boys and friends. Een geweldige prestatie waardoor Alphense Boys weer op de kaart werd gezet.

    De loting voor de landelijke beker bij de o13 heeft opgeleverd dat Alphense Boys 13-1 op zaterdag 27 oktober een thuiswedstrijd heeft tegen FC Utrecht 13-1 (11.00 uur)

    Afgelopen donderdag was er een goed bezette toernooibeurs bij Alphense Boys.

     

  • Volgende week zaterdag (29 september) is Alphense Boys o17 vrij van competitie vanwege jeugdinterlands. Op die dag spelen ze vanaf 12.30 uur op het prachtige complex van AZ een drieluik met Sparta Rotterdam o17, AZ o17 en dus ook Alphense Boys o17.

    Wedstrijden (duur 2 x 30 min.  met 5 min. rust)

    11:00 uur            AZ Alkmaar U17               -          Sparta R. U17               veld 2

    12:30 uur            Sparta Rotterdam U17  -              Alphense Boys U17        veld 2

    14:00 uur            AZ Alkmaar U17               -           Alphense Boys U17       veld 2

     

    Programma thuiswedstrijden selectieteams

     

    Zaterdag 29 september

    11.00 uur      AB 17-2 - UVS 17-1

    11.00 uur      AB 15-2 - RKDEO 15-1

    13.00 uur      AB 15-1 - Heerenveen 13-1

    15.15 uur      AB zat 1 - LSVV 1

     

    Dinsdag 2 oktober

    18.30 uur      AB 13-1 - TOGB 13-1

    18.30 uur      AB E-Top - Nieuwerkerk 12-1

    20.00 uur      AB o23 - Westlandia o23

    Als de spreeuwen bij zonsondergang weer massaal die prachtige gezamenlijke duikvluchten nemen (boven de ingang van ons complex), is de winter in aantocht.....!

  • De wedstrijdbal voor de competitiewedstrijd van Alphense Boys 15-1, komende zaterdag om 13.00 uur thuis tegen Heerenveen 15-1, is geschonken door van der Werff groep uit Alphen a/d Rijn.

    Op zaterdag 13 oktober gaat het G-team met vrijwilligers en begeleiders naar de wedstrijd Nederland-Duitsland die gespeeld wordt in de Johan-Cruyff Arena. Dit uitje is mogelijk gemaakt door 2 sponsors Ten-Brink Food Retail Herenhof  en Avantage Eric Carree. Dit naar aanleiding van de toch wel mooie prestatie tijdens de Special Olympics die in Juni te  Groenlo werden gehouden en waar het team een zilveren medaille heeft gewonnen.

    Joey Kesting en Yassin Oukili (ex-Alphense Boys en nu Vitesse o19) zijn beiden uitgenodigd voor selectiewedstrijden voor het Nederlands elftal van spelers onder 18 jaar op maandag 24 september

    Afgelopen zaterdag speelde Alphense Boys 17-1 thuis tegen AFC 17-1. In de landelijke 1e divisie is de regel dat het thuisspelende team in het eigen tenue mag spelen. De uitspelende ploeg moet zijn tenue dus aanpassen. Helaas was AFC dat blijkbaar vergeten. Het probleem werd opgelost door AFC in de uitshirts van Alphense Boys te laten spelen. Wel een merkwaardig gezicht, twee teams met dezelfde sponsornaam op het shirt.  Helaas was er door de leiding van AFC, een beetje respectloos, over het logo van Alphense Boys een stuk tape geplakt. Jammer genoeg nam AFC de punten mee naar Amsterdam.

  • In de herfst kan het weer in Nederland zo maar omslaan getuige deze foto tijdens de wedstrijd van Alphense Boys 13-2 tegen Excelsior Maassluis 13-1. Na afloop was de plensbui snel vergeten, want de ploeg van Michael Lipsius debuteerde in de 3e divisie met een 2-1 overwinning

  • Grensrechter Mario Huliselan maakt afgelopen zaterdag weer overuren. Eerst verving hij bij de 15-1 tegen NEC o15 Marcel v/d Voort, die nog herstellende is van een kleine operatie en daarna hanteerde hij de vlag bij zijn eigen team, de 19-1 tegen Fc Twente o19.

  • Komende vrijdagavond 28 september zal de eerste clinic van dit seizoen voor de samenwerkende amateurverenigingen (SAV) gehouden worden bij v.v. Alphense Boys. Mitchell Meijer (trainer van onze 15-2) is in het bezit van TC 2 en in het dagelijkse leven gymnastiekleraar op een middelbare school. Hij zal een praktijktraining geven met het volgende thema:

    Het uitspelen van en verdedigen tegen overtal situaties met verschillende beginpunten.

    De clinic zal gericht zijn op het uitspelen en het verdedigen van een overtalsituatie. Hierbij zullen de partijspelen uitgebouwd worden van 3 tegen 2 naar 6 tegen 5, aangevuld met omschakelmomenten. In de clinic zal worden benadrukt welke tactische aanwijzingen, aandachtspunten en elementen je kunt toevoegen waardoor de spelers de link goed kunnen maken naar de wedstrijdsituaties.  Wij denken dat trainers van alle niveau's heel veel kunnen opsteken van deze clinic. We starten om 19.00 uur in de kantine waar Mitchell zichzelf even voorstelt en vervolgens zal uitleggen wat hij op het veld gaat doen. Daarna volgt vanaf 19.15 uur de training op het kunstgrasveld voor de kantine. Na de training (die 45 à 60 minuten duurt) wordt er in de kantine nog even teruggeblikt en is er gelegenheid tot het stellen van vragen, op welk gebied dan ook, betreffende de jeugdopleiding en begeleiding. De avond zal rond 20.30/20.45 uur worden afgesloten. Iedere trainer en leider van Alphense Boys is welkom

    De Grote club actie is pas 2 weken aan de gang en de 1e boekjes zijn ingeleverd. Dit jaar is er voor elk team de mogelijkheid om geld te verdienen voor een teamuitje/buitenlandstoernooi. Dan moet je minimaal 150 loten per team verkopen. Vorig jaar zijn er 4200 loten verkocht. Het doel voor dit jaar is om 4500 loten te verkopen. De beste lotenverkopers kunnen ook nog waardebonnen van Bahlmann Sport winnen. Succes allemaal.

  • Afgelopen zondag reisde Boys 1 af naar Zuid-Limburg. Een verre reis en ook nog terug met een 2-1 nederlaag op zak. De bestuursafvaardiging hield er toch nog wel leuke herinneringen aan over. Zo was er vlaai in de rust en mocht Marijke Blankestijn op de foto met oudprof (Roda JC) Nathan Rutjes, Die had na afloop weliswaar lovende woorden over voor het spel van de Boys en vond dst de ploeg met opgeheven hoofd het veld mocht verlaten. Zo kennen we Rutjes, heel sportief, maar wel makkelijk praten natuurlijk als je zelf net hebt gewonnen...

  • De voetbalwedstrijd sv Meerssen - Alphense Boys  is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

    Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    De inschrijving voor de Talentendag 2019 (woensdag 27 februari) is sinds twee weken geopend en nu al tellen we 24 inschrijvingen. Inschrijven kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en dan ''Talentendag''.

    Al jarenlang is het traditie bij Alphense Boys dat de trainer van een jeugdselectieteam op gebak trakteert als zijn team van een BVO (profclub) wint. Afgelopen zaterdag boekte de C1 zijn tweede winstpartij in de eredivisie en won met 2-1 van NEC/FC Oss. Afgelopen maandag was het dus gebak voor de spelers.

  • De 13-2 werd afgelopen zaterdag in de kantine getrakteerd op een lekker patatje. Hoewel dat niet al te gezond is voor een selectieteam moet er af en toe een uitzondering gemaakt worden. De reden voor deze traktatie is tweeledig: allereerst de 1-5 bekeroverwinning op ARC 13-1 van vorig weekend en als tweede het debuut in de 3e divisie met een 2-1 winst op Excelsior Maassluis 13-1. Twee mooie resultaten waar we trots op zijn!

  • De traditionele gezellige en kleinschalige herfsttoernooien van Alphense Boys voor jeugdselectieteams (22 t/m 26 okt), stromen al aardig vol.  We tellen nu in totaal 81 teams. Enkele dagen zitten al vol, maar we zoeken op bepaalde dagen nog een aantal aanvullende deelnemende teams. Voor de jongens een geweldige ''dagbesteding'' in de vakantie, als de trainers/leiders het vervoer kunnen regelen met de ouders!. Hieronder het actuele overzicht en de manier waarop je nog kan inschrijven.

     

    In de herfstvakantie van 2018 organiseert Alphense Boys zijn traditionele herfsttoernooien voor jeugdselectieteams. Op maandag 22 oktober zijn wij (naast Alphense Boys o15-2) op zoek naar nog één o15/o14-teams (geboortejaar 2005/2004) van niveau hoofdklasse of 1e klasse. We spelen op die dag in vier poules van vijf (aanvang 10.00 uur) waarbij iedere deelnemer vier wedstrijden speelt van 2x 14 minuten eventueel gevolgd (om 16.00 uur) door een grote finale (voor de 1e of 2e plek) en een kleine finale (om de 3e en 4e plaats) De prijsuitreiking is om 16.30 uur. Inschrijving met opgave van emailadres + telefoonnummer kan rechtstreeks naar: alkabv@ziggo.nl  Let op: Regio Noord en Midden hebben dan herfstvakantie (volgens de officiele lijst) , regio Zuid een week eerder, alhoewel iedere school van deze adviesdatum mag afwijken (vraag het dus even na voor u inschrijft)

     

    In de herfstvakantie van 2018 organiseert Alphense Boys zijn traditionele herfsttoernooien voor jeugdselectieteams. Op dinsdag 23 oktober zijn wij (naast Alphense Boys o13-1) op zoek naar nog één 9 o13-1-teams (geboortejaar 2006) van niveau 1e divisie, 2e divisie of 3e divisie. We spelen op die dag in twee poules van vijf (aanvang 10.00 uur) waarbij iedere deelnemer vier wedstrijden speelt van 2 x 14 minuten eventueel gevolgd (om 16.00 uur) door een grote finale (voor de 1e of 2e plek) en een kleine finale (om de 3e en 4e plaats) De prijsuitreiking is om 16.30 uur.

    Inschrijving met opgave van emailadres + telefoonnummer kan rechtstreeks naar: alkabv@ziggo.nl  Let op: Regio Noord en Midden hebben dan herfstvakantie (volgens de officiele lijst) , regio Zuid een week eerder, alhoewel iedere school van deze adviesdatum mag afwijken (vraag het dus even na voor u inschrijft)

     

    In de herfstvakantie van 2018 organiseert Alphense Boys zijn traditionele herfsttoernooien voor jeugdselectieteams. Op dinsdag 23 oktober zijn wij, wij zijn de JO13-7 (E-Top) en zijn op zoek naar nog twee  JO13-2007 teams en/of teams die als O12 (nu spelend 8x8) een toernooi willen spelen op groot veld 11x11)

    We spelen op die dag in twee poules van vijf (aanvang 10.00 uur) waarbij iedere deelnemer vier wedstrijden speelt van 2 x 14 minuten eventueel gevolgd (om 16.00 uur) door een grote finale (voor de 1e of 2e plek) en een kleine finale (om de 3e en 4e plaats) De prijsuitreiking is om 16.30 uur.

    Inschrijving met opgave van emailadres + telefoonnummer kan rechtstreeks naar: alkabv@ziggo.nl  Let op: Regio Noord en Midden hebben dan herfstvakantie (volgens de officiele lijst) , regio Zuid een week eerder, alhoewel iedere school van deze adviesdatum mag afwijken (vraag het dus even na voor u inschrijft)

     

    In de herfstvakantie van 2018 organiseert Alphense Boys zijn traditionele herfsttoernooien voor jeugdselectieteams. Op woensdag 24 oktober zijn wij (naast Alphense Boys o15-1) op zoek naar nog één o15-1-teams van niveau 1e divisie, 2e divisie of 3e divisie. We spelen op die dag in twee poules van vijf (aanvang 10.00 uur) waarbij iedere deelnemer vier wedstrijden speelt van 2 x 14 minuten eventueel gevolgd (om 16.00 uur) door een grote finale (voor de 1e of 2e plek) en een kleine finale (om de 3e en 4e plaats) De prijsuitreiking is om 16.30 uur.

    Inschrijving met opgave van emailadres + telefoonnummer kan rechtstreeks naar: alkabv@ziggo.nl  Let op: Regio Noord en Midden hebben dan herfstvakantie (volgens de officiele lijst) , regio Zuid een week eerder, alhoewel iedere school van deze adviesdatum mag afwijken (vraag het dus even na voor u inschrijft)

     

    In de herfstvakantie van 2018 organiseert Alphense Boys zijn traditionele herfsttoernooien voor jeugdselectieteams. Op woensdag 24 oktober zijn wij (naast Alphense Boys o13-3) op zoek naar nog 4 o13 teams (geboortejaar 2006) van niveau 1e, 2e of 3e klasse. We spelen op die dag in twee poules van vijf (aanvang 10.00 uur) waarbij iedere deelnemer vier wedstrijden speelt van 2x 14 minuten eventueel gevolgd (om 16.00 uur) door een grote finale (voor de 1e of 2e plek) en een kleine finale (om de 3e en 4e plaats) De prijsuitreiking is om 16.30 uur.

    Inschrijving met opgave van emailadres + telefoonnummer kan rechtstreeks naar: alkabv@ziggo.nl  Let op: Regio Noord en Midden hebben dan herfstvakantie (volgens de officiele lijst) , regio Zuid een week eerder, alhoewel iedere school van deze adviesdatum mag afwijken (vraag het dus even na voor u inschrijft)

     

    In de herfstvakantie van 2018 organiseert Alphense Boys zijn traditionele herfsttoernooien voor jeugdselectieteams. Op donderdag 25 oktober zijn wij (naast Alphense Boys o13-2 (is onze o12 van 2007) nog op zoek naar nog 3 o13 of o12 teams (geboortejaar 2006 of 2007, van niveau hoofdklasse of 1e klasse). We spelen op die dag in twee poules van vijf (aanvang 10.00 uur) waarbij iedere deelnemer vier wedstrijden speelt van 2x 14 minuten eventueel gevolgd (om 16.00 uur) door een grote finale (voor de 1e of 2e plek) en een kleine finale (om de 3e en 4e plaats) De prijsuitreiking is om 16.30 uur.

    Inschrijving met opgave van emailadres + telefoonnummer kan rechtstreeks naar: alkabv@ziggo.nl  Let op: Regio Noord en Midden hebben dan herfstvakantie (volgens de officiele lijst) , regio Zuid een week eerder, alhoewel iedere school van deze adviesdatum mag afwijken (vraag het dus even na voor u inschrijft)

     

    In de herfstvakantie van 2018 organiseert Alphense Boys zijn traditionele herfsttoernooien voor jeugdselectieteams. Op vrijdag 26 oktober zijn wij (naast Alphense Boys 09-1) op zoek naar  nog één 09-teams (geboortejaar 2010) van niveau hoofdklasse of 1e klasse. We spelen op die dag 6 tegen 6 in vier poules van vijf (aanvang 10.00 uur) waarbij iedere deelnemer vier wedstrijden speelt van 2x 13 minuten eventueel gevolgd (om 16.00 uur) door een grote finale (voor de 1e of 2e plek) en een kleine finale (om de 3e en 4e plaats) De prijsuitreiking is om 16.30 uur.

    Inschrijving met opgave van emailadres + telefoonnummer kan rechtstreeks naar: alkabv@ziggo.nl  Let op: Regio Noord en Midden hebben dan herfstvakantie (volgens de officiele lijst) , regio Zuid een week eerder, alhoewel iedere school van deze adviesdatum mag afwijken (vraag het dus even na voor u inschrijft)