• Woensdagnieuwtjes

    De nieuwe Presentatiegids van Alphense Boys is uit. Dat prachtige exemplaar samengesteld door secretaris Gerard Haverkamp bevat interviews met  Hein van Heek, Eli Wattimury en John Cuvelier. Een terugblik op het prachtige seizoen 2-17-2018 en een speciale kolom van ''Ome Cor''.

    Komende zaterdag komt Feyenoord o19 met Dirk Kuijt naar Alphen a/d Rijn om te oefenen tegen het nieuwe zaterdagteam van Alphense Boys. Aanvang 12.45 uur op De Bijlen

    Feyenoord o19 is onder leiding van Dirk Kuyt afgelopen weekend winnaar geworden van het Mladen Ramljak Memorial Tournament. Het toernooi, dat elk jaar gehouden wordt in nagedachtenis van de in 1978 overleden Kroatische voetballer Mladen Ramljak, staat bekend als een van de meest prestigieuze jeugdtoernooien van Europa. Het jeugdteam van de Rotterdammers was met 2-0 te sterk voor de talenten van Champions League-winnaar Real Madrid. Voor Feyenoord waren het Splinter de Mooij en Crysencio Summerville die de doelpunten maakten. Behalve het gastteam Dinamo Zagreb en Feyenoord participeerden ook Real Madrid, Eintracht Frankfurt, Zaglebie Lubin, Kopenhagen en het jeugteam van Kroatië aan het toernooi. Daar krijgen de mannen van John Cuvelier en Ron Martin zaterdag a.s. een zware dobber aan. Maar wel een prachtige uitdaging.

     

  • Gisteravond oefenden vijf selectieteams van Alphense Boys. Hieronder de uitslagen

    Alphense Boys 15-1 - Fc Dordrecht 15-1          5-0

    Alphense Boys 13-1 - WHPH 13-1         8-1

    Alphense Boys 19-1 - EDO 19-1 (afgezegd door EDO)

    Alphense Boys zat 1 - Kamerik 1    5-0

    Jodan Boys 1 - Alphense Boys zond 1   0-0

     

    Programma thuiswedstrijden selectieteams

    Woensdag 15 augustus

    19.30 uur      AB 17-1 - Fc Dordrecht 17-1

     

    Zaterdag 18 augustus

    09.00 uur      AB 13-2 - Feyenoord o12

    11.00 uur      AB 15-2 - Kon HFC o14

    12.45 uur      AB 17-2 - Nieuwerkerk 17-1

    12.45 uur      AB zat 1 - Feyenoord 19-1 (met Dirk Kuijt als coach)

    15.00 uur      AB 19-1 - Kon HFC 19-1

     

    Zondag 19 augustus

    14.00 uur      AB zond 1 - FC Boshuizen 1

     

    Dinsdag 21 augustus

    18.15 uur      AB 13-1 - Meerburg 15-2

    18.15 uur      AB 13-2 - Meerburg 13-1

    20.00 uur      AB zond 1 - RCL 1 (Frans Bahlmann toernooi)

    20.00 uur      ARC 1 - Ter Leede 1 (Frans Bahlmann toernooi)

     

    Het Jens Toornstra nadert nu met rasse schreden. Over 1½ week (op zondag 26 augustus) begint het feest met maar liefst 165 deelnemende pupillenteams die met dit toernooi het seizoen 2018-2019 openen. Het wedstrijdprogramma is klaar en staat nu ook op de website van Alphense Boys (klik op ''activiteiten'', dan ''toernooien'' en vervolgens 'Jens Toornstra toernooi''). Alle deelnemers hebben afgelopen dagen dat programma via de email toegestuurd gekregen met daarin ook of ze in het ochtend toernooi of in het middagtoernooi zitten. Ook krijgen alle clubs nogmaals het verzoek om de definitieve deelname van hun teams te bevestigen. Nu nog afzeggen is een ''ramp'' voor iedere toernooi organisatie en we rekenen er dan ook op dat alle 165 teams gewoon komen.

    Op de website is nu ook het inmiddels traditionele interview met Jens Toornstra te lezen wat twee jeugdspelers van Alphense Boys met hem hadden. Zeker het lezen waard!

     

  • De voorbereidingen voor het Frans Bahlmann toernooi o.l.v. commissievoorzitter Sjaak van Vliet (zie foto), zijn afgerond.

  • Op dinsdag 21 augustus gaan we om 20.00 uur tegelijk spelen op onze beide kunstgrasvelden. Op zaterdag 25 augustus wordt dan op het hoofdveld eerst de wedstrijd om de 3e/4e plaats gespeeld (15.00 uur) en daarna (17.00 uur) de finale. Voor alle wedstrijden zijn er door commissielid  John Evenwel arbitrale trio's aangesteld.

  • Dinsdag 21 augustus:

    20.00 uur      Alphense Boys - RCL (veld 1)

    20.00 uur      ARC - Ter Leede (veld 2)

     

    Zaterdag 25 augustus

    15.00 uur      Wedstrijd om de 3e/4e plaats (veld 1)

    17.00 uur      Finale om de 1e/2e plaats (veld 1)

     

    Omdat Alphense Boys 15-2 het afgelopen seizoen 104 goals scoorden, trakteerde trainer Mitchell (volgens een weddenschap) afgelopen week op taart.

  • Vorige week woensdag trad Niels Lourens (ex-Alphense Boys trainer) in het huwelijk met zijn Mandy. Het echtpaar heeft inmiddels al twee kinderen. Niels was er enkele jaren geleden als trainer verantwoordelijk voor dat onze B2 via twee gewonnen nacompetities promoveerde van de hoofdklasse naar de 3e divisie.  Hij verhuisde enige jaren geleden vanwege zijn geliefde naar Limburg. Op de foto van links naar rechts Michael Sip (ex-Alphense Boys trainer), Niels Lourens, Sander van Dijk en John Cuvelier. Ook Bas Brands was aanwezig maar staat niet op de foto. De mannen houden onderling nog steeds contact.

  • Volgende week gaat het traditionele Vakantiespel weer van start in Alphen a/d Rijn. Iedere dag verzamelen de ruim 1500 kinderen aan het begin en het einde van de dag op de parkeerplaats bij Alphense Boys Vanaf maandag 20 augustus t/m vrijdag 24 augustus wordt de Sportlaan dus regelmatig afgesloten van 08.30 tot 10.00 uur en van 15.00 tot 16.45 uur. De ouders en spelers die dus vroeg in de middag bij Alphense Boys moeten trainen, zullen dus volgende week moeten parkeren bij de Bowling en dan een stukje lopen.

    Akif Hancer (2001, ex-jeugdspeler Alphense Boys) is aangenomen bij de Turkse Superliga (eredivisie) club Antalyaspor. Hij gaat daar ook wonen. Hij kreeg een uitnodiging van  onder andere Trabzonspor, Antalyasor en Alanyaspor(alle drie uit Superliga) voor een trainingskamp. Uiteindelijk is onze keus bij Antalya gevallen. De afgelopen seizoenen speelde Akif bij Fc Utrecht.

  • Magreb ’90  heeft bij de KNVB een verzoek tot naamswijziging gedaan. Deze is akkoord bevonden en de naam Magreb ’90 wordt per direct gewijzigd in SVA (Sport Vereniging Atlas) Papendorp.

    De kleedkamers bij Alphense Boys worden deze week geverfd. De beschadigde muren en wanden worden gerepareerd en bijgewerkt.

  • Afgelopen maandag kwam de ''lijnen ploeg'' van Alphense Boys weer in actie. O.l.v. good old Jan Wortman werden de velden 5 en 6 alvast van kaarsrechte lijnen voorzien. Ook Piet Verlooij, Piet v/d Aar, Theo Holstein en Jan Verwoerd behoorden tot de ploeg die volgende week ook de andere grasvelden zullen belijnen.

  • Onze wedstrijdsecretaris Marijke Blankestijn heeft voor elkaar gekregen dat de competitiewedstrijden van de 17-1 en 19-1 op zondag 2 september uit tegen De Graafschap, nu tegelijk gespeeld worden. Aanvang 14.30 uur in Doetinchem. Dat betekent dat de 19-1 en 17-1 gezamenlijk met één bus kunnen reizen.

    Lorenzo v/d Berg (21, ex-Alphense Boys) is opnieuw zwaar geblesseerd geraakt aan zijn knie. In zijn laatste jaren bij Alphense Boys scheurde hij al 2x zijn kruisband af waardoor hij twee jaar niet kon voetballen. Afgelopen zomer vertrok hij plotseling naar Be Fair en daar ging hij vorige week wéér zwaar door zijn knie. Opnieuw wacht hem waarschijnlijk een operatie en maandenlange revalidatie.

    Karin Sonowo (moeder van 17-1 speler Junior) was afgelopen zaterdag op Papendal de ''video-vrouw'' en maakte de opnames voor de wedstrijdanalyse van de B1 voor trainer Jeffrey van Djjk van de wedstrijd van de B1 tegen Vitesse.

  • Ook Ian Quak (verliet afgelopen zomer Alphense Boys om bij Be Fair te gaan spelen) scheurde vlak voor de zomerstop zijn kruisband. Hij laat zich niet operen maar zal maandenlang moeten revalideren om weer te kunnen voetballen.

    De blessure van Niklas Blesgraaf (speler Alphense Boys 1) die hij vorige week in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen ARC opliep, lijkt niet ernstig. Wellicht is er een rugwervel wat verschoven en dat zou met manuele therapie te herstellen zijn.

  • Afgelopen zaterdag ontmoette Jordi van Lunteren (speelde vorig seizoen nog bij Alphense Boys) zijn ex-teamgenoten in een oefenwedstrijd van Alphense Boys 15-1 tegen Feyenoord 15-1 (waar Jordy nu speelt). Feyenoord won met 5-4 en Jordi scoorde 2x. Na afloop ging hij natuurlijk even op de foto met zijn Alphense Boys vrienden

  • Afgelopen zaterdag speelden zowel Alphense Boys 15-1 als de 17-1 bij Vitesse op het prachtige complex op Papendal. Maar ook daar gaat wel eens iets mis. De scheidsrechter constateerde een gat in een van de doelnetten en Hicham Rbii (assistent trainer Alphense Boys) was niet te beroerd om enige reparatiewerkzaamheden te verrichten.

  • Bij Vitesse o16 kwamen we afgelopen zaterdag  ook Espen van Ee (foto links)  en Rik van 't Wout (foto rechts) tegen, die vorig seizoen nog bij Alphense Boys in de succesvolle C1 speelden. Die oefenden met hun nieuwe team tegen Alphense Boys o17. Het werd 0-0

  • En afgelopen zondag kwamen we zelfs vier ex-Alphense Boys spelers tegen die nu bij Sparta Rotterdam o19 spelen. Darwin Heuvelman (foto links), Patrick Brouwer (foto midden), Max de Haas en Victor Timmers (foto rechts). Alphense Boys o19 oefende tegen Sparta in het stadion en verloor nipt met 3-2.

  • De zaterdag 1 heeft gelijk al met blessureleed te maken. Na het afhaken van Damian Hoogendoorn (eind juni), blijkt nu Angelo Roosberg zijn kruisband te hebben gescheird en moet geoprereerd worden. Die zal dit seizoen dus niet in actie komen. De zaterdag 1 is dus op zoek naar nog twee spelers die de opengevallen plekken kunnen innemen.

    Alphense Boys heeft hele betrokken en actieve ouders en dat waarderen wij zeer!

    Zondag 26 augustus luiden wij het voetbalseizoen 2018/2019 in met het

    Jens Toornstra toernooi! Via de trainers/leiders zult u informatie ontvangen met betrekking tot de toernooitijden en tevens het toernooiboekje ontvangen.

    Om dit toernooi mede tot een succes te maken, zijn wij nog opzoek naar betrokken ouders die bereid zijn een steentje hierin bij te dragen! In overleg bespreken we of dit een dagdeel, of de hele dag is. Alle hulp is welkom.

    Het gaat met name om hulp achter de bar (binnen of buiten) Uiteraard gaan wij ervoor zorgen dat u de wedstrijden van uw zoon/dochter kunt bekijken. Ook voor consumpties wordt zorg gedragen. Graag een reactie of u zich beschikbaar wilt stellen. Vele handen maken licht werk! Met sportieve groeten, Toernooicommissie Alphense Boys, Irina van Stijn toernooien@alphenseboys.nl

    Het zaterdag 1 team van Alphense Boys  zoekt per direct een verzorger. Belangstellenden/sollicitanten kunnen een email met CV sturen naar: hatim@casema.nl