• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Eerste optreden zaterdagteam biedt hoop

    Het splinternieuwe zaterdag 1 team van Alphense Boys speelde vandaag (zaterdag 7 juli) zijn allereerste oefenwedstrijd. De nieuwe shirts met stichting Kakelbont op de borst, moesten natuurlijk even op de foto.  Ze verloren weliswaar met 2-3 van Fc Rotterdam Oost, maar bij vlagen zagen wij toch het team van de trainers John Cuvelier en Ron Martin, heel aardig spelen en veel strijd leveren.

     

  • Wel was ook duidelijk te zien dat veel spelers nog ''ritme'' en fitheid mistten. Diverse spelers hebben màànden (en sommige zelfs meer dan een jaar) niet gevoetbald en dat poets je in een paar trainingen niet weg.  Ook moeten er nog de nodige kilo's kwijtgeraakt worden. Gelukkig is er nog tijd tot half september (wanneer de competitie begint) en die tijd is hard nodig om aan de motoriek te werken én aan de conditie. Verder bleek de afstemming in de laatste linie nog niet op niveau. De drie goals van Fc Rotterdam Oost (een verzameling voetballers uit de hoofdklasse en 3e divisie die in de zomermaanden gezamenlijk oefenwedstrijden spelen om fit te blijven) maakte dat overduidelijk, want  3x kon er door het hart van de defensie alleen op de boyskeeper worden af gegaan. Toch kwam Alphense Boys in de 7e minuut aan de leiding door een prima actie en uithaal van spits Sontjie Roosberg (zie foto).

  • Nog voor rust werd het 1-2 door gebrek aan rugdekking in de laatste lijn. Na rust werd het allereerst 1-3 en mocht Jesse Boateng (zie foto) de fraaie 2-3 binnenwerken.

  • Conclusie, een hoopvol begin met af en toe prima spel op het middenveld waar Dylan Kooistra en Delano Kip (zie foto onder) de spelbepalers waren. De komende week traint het zaterdag 1 team nog 2x en daarna rekenen we erop dat ze voor zichzelf dòòrtrainen tot de echte voorbereiding op donderdag 9 augustus begint, met daarin 7 oefenwedstrijden en drie bekerwedstrijden.

  • Alphense Boys 19-1 (A1) oefende tegen TOGB 19-1 en verloor in de slotfase verrassend met 1-2.  Alessio van de Straaten scoorde voor de ploeg van trainer Sander van Dijk.

  • De indruk werd gewekt dat er wat makkelijk gedacht werd over deze oefenwedstrijd, maar TOGB bood overigens prima tegenstand. Ook de A1 traint komende week nog 2x en hervat de training vervolgens op dinsdag 31 juli.

    Huisfotograaf Arjan de Graaf was aanwezig en maakte de volgende fotoreportage:

     https://flic.kr/s/aHsmoA9xyF