• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Superlatieven komen we tekort om het afgelopen seizoen van de selectieteams van Alphense Boys te beschrijven. Het begon allemaal op zaterdag 21 april toen de D1 soeverein kampioen werd van de 2e divisie en o.l.v. Sander van de Kleij promoveerde naar de 1e divisie. Een maand later volgde het 'wonder van Alphen a/d Rijn' met het volslagen onverwachte kampioenschap van de 1e divisie van de C1 o.l.v. Corian Wigboldus en dus promotie naar de eredivisie, als enige C1 amateurteam op het allerhoogste niveau van Nederland. En dan volgde afgelopen zaterdag de apotheose van het seizoen toen de A1 de finale van de nacompetitie won van MVV waarvan ze in de competitie 2x van hadden verloren. Drie keer is toch echt scheepsrecht en de mannen van trainer Jonathan Jonk (zie foto boven met zijn ''staf'') wonnen met 2-1 en promoveren naar de landelijke 1e divisie.

     

  • Voor het eerst in de geschiedenis van Alphense Boys spelen de vier hoogste jeugdteams allen in de 1e of eredivisie van het jeugdvoetbal (de B1 speelt immers al in de 1e divisie) en ontmoeten ze het komende seizoen gezamenlijk maar liefst 29 BVO teams.

    Ook de teams achter deze succesvolle teams presteerden fantastisch. De B2 degradeerde weliswaar uit de 2e divisie, maar dat was met een 1e jaars team ook een 'achterlijk hoog niveau'. Maar toch flikten ze het bijna. In de halve finale van de nacompetitie verloren ze echter volkomen tegen de verhouding in van UDI'19 en viel het doek. De C2 kwam één punt tekort voor de titel van de hoofdklasse en had die eigenlijk moeten pakken. De D2 eindigde bovenaan in de hoofdklasse maar verloor de strijd op doelsaldo en promoveerde dus nét niet naar de 3e divisie. De E-Top deed het voortreffelijk in de hoofdklasse van de o12 competitie.

    En dan vergeten we bijna het debuutjaar van ons 1e elftal in de hoofdklasse die eigenlijk het hele jaar in de subtop bivakkeerde en een heel stabiel seizoen draaide o.l.v. Aad v/d Berg en Eli Wattimury

    Ruim 13 jaar geleden is dit prestatie traject ingezet door o.a. oud voorzitter Bob Valkenburg. Na het winnen van de Rinus Michels Award (2005)  als beste jeugdopleiding van Nederland, werd de ambitie uitgesproken om met onze 1e jeugdteams op landelijk niveau te gaan spelen en nu is die droom uitgekomen. Bob Valkenburg is vorig jaar afgetreden en heeft dit prachtige scenario net niet als voorzitter meegemaakt, maar zal er ook super trots op zijn. Hij was zaterdagmiddag de eerste die vanuit zijn woonplaats Duitsland de felicitaties overbracht m.b.t. dit unieke succes.

    Alphense Boys zal in de nieuwe lijst van de Top 100 van beste amateur jeugdopleidingen naar de eerste plaats gaan en heeft dan getalsmatig de beste jeugdopleiding van Nederland. De makers van de lijst bekijken alleen in welke klassen de 19-1, 17-1, 15-1 en 13-1 spelen. De tweede teams zijn niet meer meegenomen. Een team dat in de eredivisie speelt krijgt o punten, speel je in de 1e divisie dan krijg je 1 punt. Voor elke divisie of klasse lager komt er een punt bij.  In de nieuw te maken lijst voor seizoen 2018-2019 komt Alphense Boys onbetwist bovenaan en passeert AFC. Dat komt door de promotie van de 13-1 (D1), 15-1 (C1) en de 19-1 (A1) en de degradatie van AFC 19-1 (A1).

     

      Vereniging       JO19-1         JO17-1         JO15-1          JO13-1          Punten

    1. Alphense Boys           1                     1                  0                     1                     3

    2. AFC                             2                    1                  1                     1                    5

    3. Zeeburgia                    2                     2                 1                     1                     6

    4. Hollandia                     2                     1                 1                     2                     6

    5. Spartaan 20                2                     2                  1                     1                     6

       

      Genoeg aandacht voor het huzarenstukje van de A1 in de media. In het Leids Dagblad werd een halve pagina gewijd aan het ongekende succes van de jeugdopleiding van onze club (zie foto onder). Op Studio Alphen is de samenvatting van de wedstrijd te zien plus interviews te horen en te zien met Justin de Feijter, Jonathan Jonk en Paul Bahlmann. Via deze link kan je de samenvatting zien van de wedstrijd van Alphense Boys A1 tegen MVV A1 waarin promotie naar de 1e divisie werd bewerkstelligd: https://www.youtube.com/watch?v=cSvPDamTrdE

      Ook op de website van ''Leidenamateurvoetbal'' staat de unieke prestatie van de jeugdopleiding van Alphense Boys uitvoerig beschreven. Kortom, aandacht genoeg!

     

  • Gisteravond (dinsdag) was een deel van het bestuur, de TC en een aantal jeugdselectietrainers de gehele avond druk met de zogenaamde audit van de RJO commissie (regionale jeugdopleiding). Dit om de status van RJO te kunnen verlengen met drie jaar. Vandaar dat de woensdagnieuwtjes er nu al dinsdagmiddag op de website staan.

    Voor de 19-1, 17-1, 15-1 en 13-1 geldt het komende seizoen dat de thuisvereniging altijd in zijn eigen tenue mag spelen en de uitspelende ploeg zich moet aanpassen. Wij moeten dus bij uitwedstrijden ons aanpassen v.w.b. het tenue en mogen thuis altijd in ons rood/witte tenue spelen. Dat zijn de regels als je in de 1e of eredivisie speelt

    Appie Mouyaddinne (34)  terug bij AB (speelde tot 2013 bij AB 1) Speelde bij Te Werve en gaat in Hazerswoude wonen

  • Komende vrijdag en zaterdag wordt het 55e Sportweekend gehouden op de velden van Alphense Boys. Dat is het traditioneel afsluitende weekend van het voetbalseizoen voor onze jongste pupillen (08 t/m o13)

    Vrijdag 22 juni is om 16.30 uur de openingsceremonie. Daarna volgt het avondprogramma met om 21.30 uur de penalty finale.

    Op zaterdag volgt dan om 07.30 uur het ontbijt met daarna de op veld 1 en 2 uitgezette spellen.. Om 12.15 uur is dan de battle of the coaches, het vervolg van de spellen en om 15.15 uur volgt de parade en de prijsuitreiking

  • Het was zaterdagmiddag behoorlijk druk bij de beslissingswedstrijd tussen Capelle 1 en Ajax (am) 1 voor promotie naar de 3e divisie. We telden ongeveer 600 toeschouwers. Uiteindelijk won Ajax de wedstrijd met 2-1 en speelt volgend seizoen dus in de 3e divisie.

  • Omdat de wedstrijd van de A1 (finale nacompetitie voor promotie naar de 1e divisie) iets later begon, kon ook die wedstrijd (vooral in de bloedstollende slotfase) rekenen op veel toeschouwers. In de laatste 20 minuten kon de ploeg van trainer Jonathan Jonk een 0-1 achterstand omdraaien naar een 2-1 overwinning met doelpunten van Nick Brokhuizen en de winnende goal van Floris Hazenberg.

    De competitie indelingen van de A1, B1, C1 en D1 is al bekend. De A1 zal in de najaarscompetitie in een halve competitie gaan spelen. Na deze 11 wedstrijden zal er een splitsing gemaakt worden in een 1e divisie hoog en een 1e divisie laag. Dan zullen er wél uit en thuiswedstrijden gespeeld worden. In totaal komen de A1, B1, C1 en D1 in het najaar van 2018 uit tegen in totaal 29 BVO teams

    Indeling van de 1e divisie voor de A1:

    1. Alphense Boys 19-1

    2. Alexandria'66 19-1

    3. VVV 19-1

    4. Excelsior 19-1

    5. Fc Twente 19-1

    6. Fc Den Bosch 19-1

    7. Fc Emmen 19-1

    8. Go Ahead Eagles 19-1

    9. PEC Zwolle 19-1

    10. Roda JC 19-1

    11. De Graafschap 19-1

    12. Almere City 19-1

      De B1 (17-1) zal de volgende indeling krijgen in het najaar (halve competitie) Na deze 11 wedstrijden zal er een splitsing gemaakt worden in een 1e divisie hoog en een 1e divisie laag. Dan zullen er wél uit en thuiswedstrijden gespeeld worden.

       

    1. Alphense Boys 17-1

    2. AFC 17-1

    3. Almere City 17-1

    4. Go Ahead Eagles 17-1

    5. Hollandia 17-1

    6. NAC 17-1

    7. Willem II 17-1

    8. Fc Emmen 17-1

    9. ADO Den Haag 17-1

    10. VVV 17-1

    11. DEM 17-1

    12. De Graafschap 17-1

      Bij de C-junioren gaat de KNVB komend seizoen werken met een eredivisie hoog en eredivisie laag. De beide kampioenen van de 1e divisie (Alphense Boys en Willem II) komen in de eredivisie laag met de 6 laagst geklasseerde uit de huidige eredivisie. Dat geeft dan de volgende indeling

    1. Alphense Boys 15-1

    2. FC Twente 15-1

    3. NEC 15-1

    4. Sparta Rotterdam 15-1

    5. Heerenveen 15-1

    6. Fc Den Bosch 15-1

    7. Almere City 15-1

    8. Willem II 15-1

      Omdat de KNVB volgend seizoen ook bij de D-pupillen met 1e divisie hoog en 1e divisie laag werkt, is de poule indeling van Alphense Boys D1 voor het volgende seizoen al bekend. De vier kampioenen v/d 2e divisie (waaronder Alphense Boys) plus de twee laagst geklasseerde uit de 1e divisie A en B, komen in de 1e divisie laag te spelen. Dat geeft dan de volgende indeling

    1. Alphense Boys 13-1

    2. Alexandria 66 13-1

    3. VVV  Venlo13-1

    4. Cambuur 13-1

    5. Quick 13-1

    6. JVOZ 13-1

    7. FC Emmen 13-1

    8. FC Volendam 13-1

       

      Bij Alphense Boys vertrekken 17 talentvolle jeugdspelers naar BVO's. Bij v.v. Zeeburgia vertrekken er zelfs 23 naar een BVO.

      Lekker, heeft Kees de Rijk vorige week prachtige witte '' niet-parkeren'' letters gemaakt bij de ingang van ons complex en dan krijg je dit......! Kunnen mensen dan niet lezen?

  • De nieuwe 13-1 (D1) van Alphense Boys won afgelopen zondag het door CDW (Wijk bij Duurstede) goed georganiseerde toernooi. De ploeg van trainer Robin Stolwijk bleef ongeslagen en pakte dus de grootste beker.

  • Tot speler van het toernooi werd Dahli Jordense uitgeroepen

  • De nieuwe C1 stelde teleur door in de kruisfinale van het CDW toernooi te verliezen van DHC. De ploeg van Sander v/d Kleij kreeg talloze kansen, maar was niet geconcentreerd genoeg om die afdoende af te werken. Dat zal volgende week (Rinus Michels toernooi) beter moeten.

    Komende zaterdag (23 juni) wordt het prestigieuze Rinus Michels toernooi gehouden bij v.v. De Meern. Dat is een toernooi voor de vijf grote amateurverenigingen die in West-Nederland ooit de Rinus Michels Award hebben gewonnen als beste amateur-jeugdopleiding van Nederland. De clubs organiseren dit  om de beurt. Dit keer dus bij v.v. De Meern. Deelnemende verenigingen zijn: Alphense Boys, AFC, Kon HFC, de Meern en Excelsior Maassluis. Alle verenigingen komen met hun nieuwe B1, nieuwe C1 en nieuwe D1 en alle resultaten worden opgeteld. De vereniging met de meeste punten wint de grote Rinus Michels Cup. De laatste drie jaar was dat AFC. Alphense Boys won die enorme beker in totaal 3x (zie foto onder), de laatste drie jaar won AFC. Het wordt dus weer eens tijd voor Alphense Boys!

  • De wedstrijden beginnen zaterdag om 09.30 uur. Het toernooi is rond 16.15 uur afgelopen met daarna de prijsuitreiking. Adres van v.v. de Meern: Sport park  De Meern Loenense boslaan 2,  3454  NT  De Meern

    Komend weekend (22,23 en 24 juni) is de N11 tussen Alphen a/d Rijn en Bodegraven en de aansluiting met de A12 gesloten . Vooral degenen die naar het Rinus Michels toernooi gaan, moeten daar rekening mee houden.

    In de komende tijd staan er tal van oefenwedstrijden op het programma voor de nieuwe jeugdselectieteams van Alphense Boys. Als je dus nog wat leuk jeugdvoetbal wilt zien, dan ben je welkom om te komen kijken naar de volgende thuiswedstrijden:

    Woensdag 20 juni

    18.30 uur      Nieuwe 13-1 (D1) - ARC nieuwe 13-1

    19.00 uur      Nieuwe 17-2 (B2) - Ter Leede nieuwe 17-1

    Donderdag 21 juni

    18.30 uur      Nieuwe E-Top (13-7) - Fc Aalsmeer nieuwe 12-1

    Dinsdag 26 juni

    18.30 uur      Nieuwe 13-1 (D1) - BFC nieuwe 13-1

    19.00 uur      Nieuwe 15-1 (C2) - Diemen nieuwe 15-1

    Woensdag 27 juni

    18.30 uur      Nieuwe 13-2 (D2) - Buitenveldert nieuwe 12-1

    18.30 uur      Nieuwe E-Top (13-7) - SEV nieuwe 12-1

     

    Alphense Boys nieuwe 13-2 speelde afgelopen zondag een toernooi bij Spartaan 20. Het werd een toernooi met twee gezichten. De poulefase hebben we tegen alle tegenstanders 3-0 gewonnen (VOC, UVV en GLZ Delfshaven). De kwartfinale wonnen we ook met 3-0, nu tegen FC Volendam. In de halve finale kwamen we Spartaan '20 team 1 tegen en toen waren we de kluts kwijt. Collectief falen, iedereen was beneden zijn niveau. Terecht verloren met 2-1. In de troostfinale vervolgens weer met 3-0 van Spartaan '20 team 2 gewonnen waardoor we de 3e plek hebben behaald.

    Uiteindelijk heeft UVV het toernooi gewonnen door in de finale Spartaan '20 team 1 te verslaan. Die hadden wij in de voorronde al makkelijk met 3-0 verslagen. We hebben de titel dus echt verloren en dat is zonde

    In september organiseert Feyenoord, waarmee Alphense Boys samenwerkt, een KNVB TC 3 cursus voor de met Feyenoord samenwerkende grote amateurverenigingen (± 12). Namens Alphense Boys mogen wij dus ook een aantal cursisten laten meedoen, waarbij de cursuskosten overigens wel zélf betaald moeten worden. De cursusavond is op woensdag en zal op Varkenoord om ± 18.30 uur beginnen. Heb je interesse om je verder te bekwamen in het trainersvak, mail dan even naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Alle grasvelden zijn nu ingezaaid door de gemeente Alphen a/d Rijn, dus streng verboden te betreden. In de trainingsloze weken, mag door niemand overdag of in de avond gespeeld worden op onze kunstgrasvelden. Iedereen wordt weggestuurd en eventueel wordt de politie gebeld en krijg je een bekeuring van 70 euro.

    In het komende seizoen zal er géén vrouwenteam van Alphense Boys meer actief zijn. Er was enige tijd hoop dat er een vrouwenteam op zaterdag zou gaan spelen, maar uiteindelijk had dit te weinig draagkracht. Jammer.

    Op zondag 17 juni (Vaderdag) werd de bekende familiedag georganiseerd. Op deze familiedag speelden de kinderen tegen de ouders, zusje, broertjes, opa’s en oma’s??. Het was weer erg gezellig en er werd volop gedold en plezier gemaakt. Altijd een mooie afsluiting van het seizoen.

     

  • Alphense Boys zoekt voor seizoen 2018-2019 een assistent trainer bij ons onder 16 team voor de trainingsdagen woensdag (19.00 uur) en donderdag (16.45 uur). Dit team (JO17-2) komt uit in de 3e divisie.  Het team bestaat uit 1e jaars B-junioren (= de huidige C1, die onlangs is gepromoveerd naar de eredivisie) die moeten worden klaargestoomd voor de B1 van het jaar daarop (1e divisie). De kandidaat moet beseffen dat hier geen vergoeding tegenover staat. Wel zou dit een ideale manier kunnen zijn om in de keuken te kijken van de jeugdopleiding van Alphense Boys, veel te leren en in jezelf te investeren voor de toekomst. Uw reactie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

    Per direct zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys een assistent trainer bij onze nieuwe E-Top. Dat zijn talentvolle spelers van het geboortejaar 2008 die al 11 tegen 11 gaan spelen onder de naam 12-1 die in de o13 competitie gaan spelen. De kandidaat moet beseffen dat hier geen vergoeding tegenover staat. Wel zou dit een ideale manier kunnen zijn om in de keuken te kijken van de jeugdopleiding van Alphense Boys, veel te leren en in jezelf te investeren voor de toekomst. De trainingen zijn op maandag, woensdag en donderdag om 18.00 uur. Uw reactie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

    Alphense Boys zoekt voor seizoen 2018-2019 een assistent trainer bij ons onder 14 team. Dit team (JO15-2) komt uit in de hoofdklasse.  Het team bestaat uit 1e jaars C-junioren (= de huidige D1, die onlangs promoveerde naar de landelijke 1e divisie) die moeten worden klaargestoomd voor de C1 van het jaar daarop (ere divisie). De kandidaat moet beseffen dat hier geen vergoeding tegenover staat. Wel zou dit een ideale manier kunnen zijn om in de keuken te kijken van de jeugdopleiding van Alphense Boys, veel te leren en in jezelf te investeren voor de toekomst. De trainingen zijn op maandag, dinsdag en donderdag van 16.45 tot 18.15 uur . Uw reactie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)