• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Komende zaterdag speelt onze A1 onverwachts thuis de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 1e divisie tegen MVV A1 om 15.15 uur op ons eigen veld. Ook op zaterdag 16 juni, maar dan om 14.30 uur, wordt de beslissingswedstrijd voor promotie naar de 3e divisie gespeeld tussen Capelle 1 en Ajax (am). Getalsmatig heeft Alphense Boys inmiddels de beste amateur- jeugdopleiding van Nederland en is door de goede prestaties van met name de D1 en C1, het Amsterdamse AFC voorbij gestreefd (lees verder)

    Onverwachts wordt de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 1e divisie tussen Alphense Boys 19-1 en MVV 19-1 op ons eigen complex in Alphen a/d Rijn gespeeld.  De KNVB kwam pas met die regels nadat we in ODC Boxtel al een goede gastheer hadden gevonden. De wedstrijd op het veld van Alphense Boys begint plotseling toch gewoon om 15.15 uur en niet om 11.30 uur). Studio Alphen zal de wedstrijd van Alphense Boys 19-1 tegen MVV 19-1 live uitzenden op de radio en ze zullen televisie-opnames maken die maandag 18 juni te zien zijn. Indien de wedstrijd na reguliere speeltijd in een gelijkspel is geëindigd, wordt de wedstrijd verlengd met 2 x 15 minuten. Wanneer de stand na verlenging nog steeds gelijk is dienen strafschoppen, conform de spelregels veldvoetbal, uitsluitsel te bieden. Op de foto trainer Jonathan Jonk met zijn assistenten.

     

  • Komende zaterdag (16 juni) is Alphense Boys ook gastheer voor de finale van de nacompetitie voor promotie/degradatie 3e divisie/hoofdklasse tussen Capelle 1 en Ajax (am) 1 om 14.30 uur op ons hoofdveld.

    Alphense Boys zal in de nieuwe lijst van de Top 100 van beste amateur jeugdopleidingen naar de eerste plaats gaan en heeft dan getalsmatig de beste amateur-jeugdopleiding van Nederland. De makers van de lijst bekijken alleen in welke klassen de 19-1, 17-1, 15-1 en 13-1 spelen. De tweede teams zijn niet meer meegenomen. Een team dat in de eredivisie speelt krijgt o punten, speel je in de 1e divisie dan krijg je 1 punt. Voor elke divisie of klasse lager komt er een punt bij.  In de nieuw te maken lijst voor seizoen 2018-2019 komt Alphense Boys onbetwist bovenaan en passeert AFC. Dat komt door de promotie van de D1 (13-1) en 15-1 (C1) en de degradatie van AFC 19-1 (A1). Het kan allemaal nòg mooier worden als de A1 komende zaterdag kan promoveren naar de 1e divisie

     

           Vereniging      O19-1        JO17-1            JO15-1        JO13-1        Punten

    1. Alphense Boys         2 of 1               1                      0                     1                     4 of 3

    2. AFC                              2                   1                      1                    1                     5

    3. Zeeburgia                     2                    2 of 1               1                    1                     6 of 5

    4. Hollandia                       2                    1                     1                    2                     6

    5. Spartaan 20                  2                     2                     1                    1                     6

       

      Voor het Jens Toornstra toernooi (zondag 26 augustus) hebben op dit moment 145 teams ingeschreven van onder 8 tot en met onder 12. Er kan nog steeds worden ingeschreven (zie website onder ''toernooien'')

     

  • We zagen het natuurlijk het hele seizoen al aankomen, de degradatie van de B2. Want het kòn natuurlijk niet dat een B2 team met allemaal 1e jaars B-junioren uitkwam in de 2e divisie met allemaal B1 teams met 2 jaars B-junioren. Dat is gewoon belachelijk hoog. Maar toch kregen we hoop dat ''het wonder''  nog zou geschieden. De ploeg van de enthousiaste trainer Jeffrey van Dijk was nog heel dicht bij directe handhaving, maar uiteindelijk moest het via de nacompetitie gebeuren. In de eerste ronde ging het goed en werd er een zwaar bevochten overwinning geboekt op OJC Rosmalen B1. Afgelopen zaterdag ging het fout en werd er totaal onnodig met 1-2 verloren van UDI 19. In die wedstrijd telden we 11 prima kansen tegen 3 of 4 voor de tegenstander. Dan is het extra pijnlijk om te degraderen in een wedstrijd waarin je gewoon beter bent. Maar dan moet je wel scoren, dat is nu eenmaal een ''wet'' in de voetballerij.  Jammer maar alle complimenten voor de B2 spelers en hun trainers en leiders. Ze hebben de best denkbare aanloop gehad naar de B1 van komend seizoen waarin ze in de landelijke 1e divisie mogen gaan spelen.

    Wat zou het gaaf zijn als de vier hoogst spelende jeugdteams van Alphense Boys allemaal in de 1e divisie gaan spelen. De C1 gaat zelfs al in de eredivisie spelen. Komende zaterdag kàn de A1 de landelijke 1e divisie bereiken. Ze moeten dan in de finale van de nacompetitie (thuis om 15.15 uur) afrekenen met het toch wel favoriete MVV A1, wat immers op de laatste speeldag van het seizoen naast het kampioensschap greep van de 2e divisie. In de competitie verloor Alphense Boys twee keer van MVV. Maar is er niet een gezegde dat luidt "drie maal is scheepsrecht''? . Wat een prachtig afscheidscadeau zou dat zijn voor trainer Jonathan Jonk, die na vijf mooie jaren Alphense Boys gaat verruilen voor Katwijk.

    Afgelopen maandag nam  Michel du Chatinier afscheid als wethouder sport. Tijdens zijn afscheidsreceptie gaf een aantal spelers van Alphense Boys 12-2 een demonstratie training van een aantal minuten. Michel werd ook gevraagd om mee te doen en hij bleek aanleg te hebben. Aan het eind kreeg hij een Alphense Boys shirt met zijn naam achterop geschreven.

     

  • Onlangs werden wij onaangenaam verrast met de mededeling van 17-2 trainer Dwight Schenkers dat hij in augustus of september met zijn gezin gaat verhuizen naar Londen, omdat zijn vrouw daar een unieke baan heeft aangeboden gekregen. Daar is natuurlijk niets aan te doen en dat gunnen we Dwight en zijn gezin natuurlijk.

    Helaas heeft zijn beoogde assistent Sharan Ras vervolgens zijn belofte gebroken dat hij komend seizoen assistent zou zijn van de 17-2 en ook hij gaat dus weg bij de nieuwe 17-2 en wordt trainer bij VOC 13-1.

    Alphense Boys zoekt voor seizoen 2018-2019 een assistent trainer bij ons onder 16 team voor de trainingsdagen woensdag (19.00 uur) en donderdag (16.45 uur). Dit team (JO17-2) komt uit in de 3e divisie.  Het team bestaat uit 1e jaars B-junioren (= de huidige C1, die onlangs is gepromoveerd naar de eredivisie) die moeten worden klaargestoomd voor de B1 van het jaar daarop (1e divisie). De kandidaat moet beseffen dat hier geen vergoeding tegenover staat. Wel zou dit een ideale manier kunnen zijn om in de keuken te kijken van de jeugdopleiding van Alphense Boys, veel te leren en in jezelf te investeren voor de toekomst. Uw reactie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

    Per direct zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys een assistent trainer bij onze nieuwe E-Top. Dat zijn talentvolle spelers van het geboortejaar 2008 die al 11 tegen 11 gaan spelen onder de naam 12-1 die in de o13 competitie gaan spelen. De kandidaat moet beseffen dat hier geen vergoeding tegenover staat. Wel zou dit een ideale manier kunnen zijn om in de keuken te kijken van de jeugdopleiding van Alphense Boys, veel te leren en in jezelf te investeren voor de toekomst. De trainingen zijn op maandag, woensdag en donderdag om 18.00 uur. Uw reactie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

    Alphense Boys zoekt voor seizoen 2018-2019 een assistent trainer bij ons onder 14 team. Dit team (JO15-2) komt uit in de hoofdklasse.  Het team bestaat uit 1e jaars C-junioren (= de huidige D1, die onlangs promoveerde naar de landelijke 1e divisie) die moeten worden klaargestoomd voor de C1 van het jaar daarop (ere divisie). De kandidaat moet beseffen dat hier geen vergoeding tegenover staat. Wel zou dit een ideale manier kunnen zijn om in de keuken te kijken van de jeugdopleiding van Alphense Boys, veel te leren en in jezelf te investeren voor de toekomst. De trainingen zijn op maandag, dinsdag en donderdag van 16.45 tot 18.15 uur . Uw reactie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

    Onlangs won Yash Jadoenath (gaat bij Alphense Boys in de nieuwe D1 spelen) de eerste prijs bij het Nederlands kampioenschap techniek. Dat belooft dus wat voor onze D1 in het nieuwe seizoen.

  • Vorige week zijn door technische storingen de woensdagnieuwtjes van de website af gevallen. Toen ze er daarnà wéér werden opgezet waren ze donderdagavond ineens wederom verdwenen. We hopen dat dit probleem nu is opgelost.

    In de afdeling ''belachelijke voetbalsalarissen'': Harry Kane van Tottenham Hotspur heeft een zesjarig contract getekend waarbij hij 230.000 euro per week gaat verdienen. Hij gaat in 6 jaar tijd dus in totaal 100 miljoen euro op zijn bankrekening bijgeschreven krijgen.

    Jeremy Agyemang (verdediger)  is de nieuwe aanwinst van de zondag 1 selectie van hoofdtrainer Hein van Heek. Agyemang komt over van Leonidas, de afgelopen twee seizoenen competitiegenoot van Alphense Boys.

    Ook Boris Zanoli komt van AFC'34 naar de zondag 1 selectie van Alphense Boys. Boris is een aanvaller die in de jeugd ook bij AZ heeft gespeeld.

    De gewenste trainingsdagen en tijden kunnen nu door de trainers van de nieuwe teams worden ingediend bij: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  Hierbij wel even vermelden hoe uw nieuwe team gaat heten.

     

    Zeventien jeugdspelers van Alphense Boys naar een profclub

    De jeugdopleiding van Alphense Boys blijft voor vele regionale talentvolle jeugdspelers de springplank om wellicht het betaalde voetbal te halen. Het afgelopen seizoen kreeg de jeugdafdeling van Alphense Boys 51 uitnodigingen van 16 verschillende BVO's voor stageverzoeken voor 27 jeugdspelers van Alphense Boys (sommige kregen meerdere uitnodigingen). Uiteindelijk maken 17 spelers het komend seizoen de overstap van Alphense Boys naar een prof-organisatie.  Vorig seizoen waren dat er twaalf. Opvallend dat er maar liefst vijf spelers uit de C1 en vijf uit de B1 de stap naar een BVO maken.  Alphense Boys is daar trots op en levert talentvolle spelers graag af op een hoger niveau. Iedereen die de kans krijgt en wil, moet nu eenmaal op een zo hoog mogelijk niveau gaan spelen om zich te kunnen ontwikkelen. Ongeacht of dit bij een profclub is of bij een amateurclub is die hoger speelt. Alleen dàn kan je je door meer weerstand bij de trainingen en wedstrijden verbeteren. De afgelopen 7 seizoenen gingen 86 jeugdspelers vanuit Alphense Boys naar een BVO nadat ze slechts één of twéé jaar bij Alphense Boys speelden. Hiermee bewijst de jeugdopleiding van Alphense Boys zich als springplank voor talentvolle jeugdspelers die bij hun eigen club op een lager niveau speelden en binnen no-time via de juiste trainings en wedstrijdprikkels) opvielen bij de BVO scouts. Volgend seizoen spelen er 51 ex-Alphense Boys spelers (voornamelijk jeugdspelers) bij een BVO, waarvan Jens Toornstra natuurlijk de bekendste is. De volgende 17 spelers spelen volgend seizoen bij een jeugdopleiding van een profclub:

    • Noah Gesser (13-1) naar Ajax

    • Espen van Ee (15-1) naar Vitesse

    • Jordi van Lunteren (15-2) naar Feyenoord

    • Owen v/d Meer (13-2) naar Sparta Rotterdam

    • Kaj v/d Veldt (15-1) naar Feyenoord

    • Bram Wesseling (11-1) naar AZ

    • Nino Noordanus (17-1) naar NEC

    • Jelle Hak (15-1) naar Sparta Rotterdam

    • Nino Vittali (17-1) naar ADO Den Haag

    • Bujo Hegic (15-2) naar Sparta Rotterdam

    • Daan Struckmann (17-1) naar Willem II

    • Gioele Nicolaas (15-1) naar ADO Den Haag

    • Niels Noordhoek (15-2) naar ADO

    • Rick van 't Wout (15-1) naar Vitesse

    • Hamza Ezzemmouri (17-1) naar Fc Dordrecht

    • Rayan Bizih (8-2) naar Feyenoord

    • Jordy Geijsen (17-1) naar FC Dordrecht

  • Twaalf (12) jeugdspelers die de afgelopen weken zijn afgevallen bij een BVO, hebben zich gemeld bij Alphense Boys en spelen komend seizoen in een jeugdselectieam bij ons.

    Op zondag 17 juni (Vaderdag) wordt de bekende familiedag georganiseerd. Op de familiedag spelen de kinderen tegen de ouders, zusje, broertjes, opa’s en oma’s…. Uiteraard is dit een wedstrijd die aan het einde van het seizoen niet gemist mag worden. Deze traditie willen we graag voortzetten en ik hoor graag van jullie of jullie meedoen. Je kunt je opgeven tot en met 15 juni en daarbij kun je een voorkeur aan geven qua tijdstip. Wie het eerst komt die het eerst maalt. Elke wedstrijd start op het hele uur vanaf 9.00 uur. Elke wedstrijd duurt een uur en wordt gespeeld op een half veld. Scheidsrechters zijn natuurlijk niet nodig want vriendschappelijker kan je niet voetballen. Graag een mail naar jeugdzaken@alphenseboys.nl om je op te geven.

    Als uw zoon of dochter zich nog niet heeft ingeschreven voor de altijd fantastische afsluiting van het voetbalseizoen voor onze pupillen (het Sportweekend, 22/23 juni), wees er dan snel bij. Het kan nog steeds. Als de kinderen zich nog voor 15 juni inschrijven blijft het inschrijfgeld € 25,- in plaats van € 35,-  Inschrijven via het formulier in de bijlage, kan in de kantine bij de bar. Het barpersoneel weet er van. E-mailadres is sportweekend@alphenseboys.nl

    De JO12-2 is dit seizoen niet te stoppen. Nadat eerst het ARC-Heitinga toernooi werd gewonnen, werd ook het kampioenschap in de voorjaarcompetitie Hoofdklasse 2 behaald. Vorige week volgde winst op het eigen Alphense Boys toernooi en afgelopen zaterdag werd daar de winst op het toernooi bij Wilhelmus aan toegevoegd. Trainer Hatim en leider Michael zijn erg trots op de boys.

  • Op donderdag 14 juni (morgen) wordt alleen voor de leiders en trainers de nieuwe teamindelingen gepresenteerd o.l.v. Ria Binnekamp. We noemen dat de ''schietavond'' omdat de leiders en trainers er nog even hun opmerkingen over kunnen maken alvorens we het definitief maken.

    19.00-19.30 uur       De o8/o9 teams voor seizoen 2018-2019

    19.30-20.00 uur       De o10/o11 teams voor seizoen 2018-2019

    20.00-20.30 uur       De o12/o13 teams voor seizoen 2018-2019

    20.30-21.00 uur       De o14/o15 teams voor seizoen 2018-2019

    21.00-21.30 uur       De o16 t/m o19 teams voor seizoen 2018-2019

    Nico Heinen en Michel la Faille gaan volgend seizoen gezamenlijk het wedstrijdsecretariaat overige senioren doen

    In de komende tijd staan er tal van oefenwedstrijden op het programma voor de nieuwe jeugdselectieteams van Alphense Boys. Als je dus nog wat leuk jeugdvoetbal wilt zien, dan ben je welkom om te komen kijken naar de volgende thuiswedstrijden:

    Woensdag 13 juni:

    18.30 uur      Nieuwe 13-2 - Oliveo nieuwe 13-1

    18.30 uur      Nieuwe 9-1 - CDW nieuwe 9-1

    18.30 uur      Nieuwe 8-1 - RCL nieuwe 8-1

    19.15 uur      Nieuwe 17-1 - DWO nieuwe 19-1

    Donderdag 14 juni

    18.30 uur      Nieuwe 12-1 (E-Top) - Train2pro

    Zaterdag 16 juni

    11.00 uur      Nieuwe 15-2 - Hercules nieuwe 15-1

    12.00 uur      Nieuwe 17-1 - Waterwijk nieuwe 17-1

    13.00 uur      Nieuwe 17-2 - Waterwijk nieuwe 17-2

    14.30 uur      Capelle 1 - Ajax (am) 1 (beslissingswedstrijd)

    15.15 uur      AB 19-1 - MVV 19-1 (finale nacompetitie)

    Maandag 18 juni

    18.30 uur      Nieuwe 15-2 - Kampong nieuwe 15-1

    Dinsdag 19 juni

    18.30 uur      Nieuwe 15-1 - TOGB nieuwe 15-1

    19.00 uur      Nieuwe 13-2 - Katwijk nieuwe 13-1

    20.00 uur      Nieuwe 17-1 - Excelsior Maassluis nieuwe 17-1

     

    Afgelopen zondag speelde de nieuwe 13-2 van Alphense Boys een toernooi bij Focus '07 en legde beslag op een keurige tweede plaats. De mannen van trainer Michael Lipsius won de poulefase en ging door naar de finale poule. Met twee gelijke spelen tegen AFC'34 en FC Volendam en en winst op DCG, werd het dus en mooie tweede plaats. Vanavond (woensdag) speelt de nieuwe 13-2 een thuiswedstrijd tegen Oliveo JO13-1 en komende zondag speelt de 13-2 een toernooi bij Spartaan '20. Bent u in de buurt, kom gerust kijken!

     

  • De nieuwe 15-1 en 13-1 van Alphense Boys spelen komende zondag een toernooi bij CDW

    Afgelopen weekend is het G-team afgereisd naar de Achterhoek om hier mee te doen aan Mission Olympic, een groot evenement bedoeld voor G sporters. Aan dit evenement deden ruim 2000 sporters mee en waren er ook nog bijna 3000 vrijwilligers/begeleiders bij betrokken. Er werd niet alleen gevoetbald maar op verschillende accommodaties werden wel 20 sporten beoefend.

    Vrijdagavond was de grote opening in stadion Vijverberg (van De Graafschap) waar het G team onder politie begeleiding naar toe werd gebracht. De volgende ochtend startte het toernooi. De eerste wedstrijden waren de Boys en Girl nog wat gespannen en werd er ondanks een veldoverwicht 3x met 0-0 gelijk gespeeld. Daarna was de spanning eraf en werden de laatste wedstrijden in winst omgezet 4-1 en 4-0. Tijd om bij te komen van een lange en warme dag en waar kan dat beter als bij het slotfeest!? Zondag was alle focus weer op het voetbal gericht want vandaag waren de plaatsingswedstrijden. Het G team zat in een zware poule maar zette het goede spel van gistermiddag prima door. Met twee gelijke spelen (1-1 en 0-0) en 3 overwinningen (4-0, 3-0) werd een prachtige 2de plaats behaald. Geen enkele wedstrijd verloren op dit grootste evenement was boven verwachting. Het G team heeft er van genoten en hoopt er over twee jaar (in Den Haag) weer bij te zijn. Een unieke ervaring voor spelers/speelster en technische staf. Dank ook aan alle supporters die vrijdag, zaterdag en zondag zijn afgereisd naar de Achterhoek.

  • Voor het nieuwe seizoen zal Alphense Boys in totaal 57 jeugdteams (jongens én meiden teams) inschrijven voor de competities van de KNVB. Het aantal senioren teams (G-team, vrouwen, zaterdag en zondag) wordt geschat op 12.

    Afgelopen Maandag was het dan zover de Halve Finale penalty schieten voor het 55ste Sportweekend. Na wat uitleg van Ralf en Ronald kregen de deelnemers de kans om drie penalty's te nemen. Zoals elk jaar hadden we de deelnemers ingedeeld in drie groepen. Eerste groep JO08 en JO09 deze jongens en meisjes mochten van 9 meter schieten. er waren 7 deelnemers maar er was maar plek voor 4 in de Finale. De beste schutters van deze leeftijd waren van de JO08-1 Tijs Jansma, JO09-1 Jasper Folkers, JO09-5 Lara Kusgul en JO10-2 (is eigenlijk een JO09 elftal)Vince Kalyan. Hierna was het de beurt voor de JO10 en JO11 het aantal deelnemers hier lag iets hoger 9, maar ook hier was er maar plaats voor 4 deelnemers in de Finale. Deze moesten van 10 meter schieten, de winnaars waren uit de JO10-1 Mathijs Vreeburg, JO10-3 Kyano Zwartjes, JO11-3 Indy Jacobs en JO12-1 (is E-TOP dus onder 11) Serua Pattiwael. De laatste deelnemers zijn van de JO12 en JO13 het aantal deelnemers hier was lager maar 5 dus moest er een afvallen. Deze moesten natuurlijk schieten vanaf elf meter de winnaars hier waren van de JO12-2 Luca Ofwegen, JO12-3 Lucas Martin, JO13-3 Tim Zwirs en van de MO13-1 Daisy van de Logt. Deze jongens en meiden moeten op vrijdagavond 22 juni om 21:30 uitvechten wie dit jaar de beste penaltykiller is van het Sportweekend en de opvolger is van Marco Jansen die zijn titel niet mag verdedigen omdat hij te oud is. Dus kom allen kijken op vrijdagavond 22 juni om 21:30 op veld 1 voor de Tribune.

  • Afgelopen maandag hebben we gelukkig een opvolger gevonden voor de met zijn gezin naar Londen vertrekkende Dwight Schenkers die komend seizoen immers trainer/coach zou zijn van onze nieuwe 17-2. Wij kunnen deze nieuwe trainer pas over twee weken presenteren op de website want hij is nu op vakantie. Bij het tekenen van zijn contract (over twee weken) zullen wij een foto maken en hem presenteren op onze website. De spelers en ouders zijn inmiddels wél op de hoogte gebracht.

    Eli Wattimury (de huidige assistent trainer) zal ook een trainersrol gaan vervullen bij de nieuwe 17-2

  • De dagploeg van Alphense Boys maakte gisteren (dinsdag) overuren. Om alles netjes te maken voor de twee belangrijke wedstrijden van komende zaterdag werd het onkruid weggehaald én vonden de mannen nog even tijd om de oefendoelen van de grasvelden af te halen, die immers deze week in onderhoud worden genomen door de gemeente en worden ingezaaid.