• Alphense Boys A1 pakt periodetitel 2e divisie

Door een prima 5-1 overwinning op OJC Rosmalen pakte Alphense Boys A1 de vervangende periodetitel in de 2e divisie en gaat straks dus meedoen in de nacompetitie voor promotie naar de 1e divisie. Volgende week zaterdag is er nog volop spanning voor de B2, C1, C2 en D2. De B2 verloor vandaag nipt (3-2) maar kan volgende week op eigen kracht de nacompetitie halen. De C1 hoopt op een stunt en zou (als alles meezit) volgende week zomaar kampioen kunnen worden van de landelijke 1e divisie. Ook de C2 zou nog kampioen kunnen worden, maar moet dan hopen op een misstap van koploper HBS. De D2 (zie actiefoto) speelde vandaag met 1-1 gelijk tegen medekoploper FC Zoetermeer. Volgende week komt het erop aan wie van de twee de ruimste overwinning boekt, dan wordt het kampioenschap dus beslist op doelsaldo, wat nu precies gelijk is. De B1 won met 9-1 van JVOZ B1, wat hierdoor degradeerde.

Alphense Boys A1 speelde vandaag een prima wedstrijd tegen OJC Rosmalen en won afgetekend met 5-1. Door de overwinning van Alexandria 19-1, pakken zij de 3e periode en kan Alphense Boys de derde plek niet meer ontgaan, waarmee ze de periodetitel van de kampioen overnemen (MVV of Alexandria). Er komt dus nog een toetje in de vorm van nacompetitie voor promotie naar de 1e divisie. De mannen van trainer Jonathan Jonk, begonnen prima aan het thuisduel. In de 11e minuut schoot de goed spelende Edin Bibuljica op de vuisten van de OJC keeper. Even later stond Wessel Meiring 1 tegen 1 voor de keeper van Rosmalen, maar trof geen doel. In de 35e minuut kwam dan eindelijk de verdiende voorsprong. Yannick Saeijs schoot de bal, waar iedereen een voorzet verwachte, in de korte hoek (1-0).

• Een minuut later kopte Floris Hazenberg een voorzet van Ramon Aronius op de lat, waarna de bal, door het effect, via de grond alsnog in de kruising stuiterde (2-0). In de 43e minuut passeerde Floris de OJC keeper en scoorde simpel de 3-0.

• Na rust was het allemaal een tandje minder. Wel waren er nog steeds goede kansen (Achraf schoot op de keeper, schot Floris werd knap gepakt door de keeper en Achraf schiet uit vrije positie naast). In de 63e minuut gaf Mike Bavelaar een schitterende cross pass op Achraf Merroun, die omspeelde twee tegenstanders en schoot de bal in de kruising (4-0).

• In de 21 minuut pakte Boys keeper Sven IJzendoorn een hoge bal in zijn 5 meter gebied, werd daarbij aangevallen door een tegenstander waardoor hij de bal losliet. Die tikte binnen en de scheidsrechter keurde de goal goed (4-1). In de slotfase ging Edin Bibuljica alleen op de keper af en scoorde beheerst de 5-1.Volgende week besluit de A1 de competitie met een uitwedstrijd (die er dus niet meer toe doet) tegen Spartaan 20 A1 (15.00 uur)

12. Forum Sport 19-1                             21-17

Alphense Boys B1 moest het vandaag opnemen tegen JVOZ. De B1 speelt voor de tweede plek en bij een nederlaag zou JVOZ (officieel) gedegradeerd zijn. De B1 kwam erg scherp uit de kleedkamer en in de 1ste minuut werden al 3 goede mogelijkheden gecreëerd, maar elke voorzet kon (net) geen medespeler bereiken. Na 9 minuten viel dan toch de openingsgoal. Nino Vittali ging goed door op de linkerflank en zijn voorzet over de grond, kon door Nino Noordanus volledig vrij voor de goal binnen getikt worden.

• Daarna ging het spel wat meer gelijk op en kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren. De beste kans van JVOZ werd onder keeper Bas Schol doorgeschoten maar kon nog net voor de lijn gekeerd worden door laatste man Daan Struckman. In de laatste vijf minuten voor rust werd het duel dan toch vroegtijdig beslist. In een tijdsbestek van vijf minuten werden namelijk drie goals gescoord. Eerst bleef Younes Bouhamed goed doorzetten in de 16-meter, zijn wilskracht werd beloond toen hij ineens vrij voor de goal stond en de bal achter de keeper punterde (2-0).

• Nog geen drie minuten later stond het 3-0. Nick Broekhuizen kapte zich vrij in de 16-meter legde de bal breed op Frank v/d Hoorn die de bal (via tegenstander) over de keeper in de goal werkte. Het slotakkoord van de eerst helft was opnieuw voor de twee Nino's. Anthony Baarh stuurde Nino Vittali (zie foto onder) in de diepte die opnieuw het overzicht behield en Nino Noordanus in staat stelde zijn tweede goal van de middag te maken.

• Na rust hetzelfde spelbeeld. De B1 deelde de lakens uit en JVOZ probeerde er snel uit te komen. In de 45ste minuut werd de score verder vergroot. Frank werd de diepte ingestuurd deze bal werd nog geblokt door de keeper maar Younes was allert en schoof de bal in de lege goal. Tien minuten later vond Nino Vittali met een slimme steekpass opnieuw zijn naamgenoot. Nino Noordanus bleef rustig oog in oog met de keeper en dit betekende de 6-0.

• Daarna verslapte even de concentratie en kwam JVOZ er een aantal keer gevaarlijk uit. Bij een van deze aanvallen werd een middenvelder volledig over het hoofd gezien die 1 op 1 met keeper Emiel van Vliet rustig bleef en de bal hoog in de touwen schoot. In de slotfase was het toch opnieuw de B1 die aanzette. Eerst kwam verdediger Anthony opnieuw mee op en schoot de bal prachtig in de verre kruising.

• Daarna was het Kelvin Okojie die zelf de bal veroverde en vanaf de rand van de 16-meter droog uithaalde en hiermee de stand op 8-1 bracht. Zijn salto die volgde zou in de turnsport goed zijn voor minimaal een 8,5. Het slotakkoord was voor Jordi Geijsen die na een lage voorzet van Younes ook zijn goaltje mee pikte. Al met al een ruime (9-1) overwinning waarmee de B1 uitzicht houdt op de tweede plaats wat gewoon een prima prestatie is. Volgende week wordt de competitie afgesloten met een uitwedstrijd tegen de Graafschap B1 (12.00 uur).

8. JVOZ 17-1                           13-5

Alphense Boys B2 moest de lastige uitwedstrijd spelen tegen Excelsior Maassluis B1. Het werd helaas een nipte 3-2 nederlaag, waar méér in had gezeten. De mannen van trainer Jeffrey van Dijk begonnen goed aan de wedstrijd, maar kwamen toch op een 1-0 achterstand in de 11e minuut. Die schade werd in de 18e minuut al gerepareerd. Lars Verzaal nam een vrije trap die door Taner Bayram werd verlengd en in de kruising vloog (1-1). In de 21e minuut schot Samir Messaoudi de bal op de lat en tien minuten later schoot Taner Bayram (na aangeven van Junior) op de paal. In de 51e minuut volgde de achterstand. Een steekpass door het centrum van de boys verdediging werd afgevlagd wegens buitenspel, maar niet overgenomen door de scheidsrechter (2-1). In de 60e minuut volgde de 3-1. In de 73e minuut viel de aansluittreffer. Max van Hees werd diep gestuurd en lobde de bal prachtig over de uitkomende keeper (3-2).

• Daarna werd alles of niets gespeeld, maar de bal wilde niet goed vallen. Volgende week zaterdag speelt de B2 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Spartaan 20 B1 (12.30 uur) Bij winst mogen ze zéker nacompetitie spelen voor behoud van het 2e divisieschap.

12. Gemert 17-1                        21-19

Alphense Boys C1 heeft zaterdag gedaan wat het moest doen om er op de slotdag een spannende titelstrijd van te maken. In Amsterdam werd het eveneens in bloedvorm verkerende Zeeburgia in een intens voetbalgevecht verslagen: 0-1. PEC Zwolle nam na 7 competitieronden de koppositie in en leek lange tijd geen concurrentie te ondervinden. In de winterstop was het verschil met de Boys zeven punten, dat zichzelf toen nog op plek 4 terugvond.  Na de nederlaag van de Zwollenaren op 7 april tegen DWS en het gelijke spel tegen FC De Graafschap afgelopen zondag is alles veranderd en kan Alphense Boys tot twee punten naderen. De opdracht is vandaag dus duidelijk, de uitdaging ook. Want we treffen op het prachtige sportpark een tegenstander die tot de tanden toe gewapend is. Al tien wedstrijden zijn de Amsterdammers ongeslagen. De terugkeer van de bij Vitesse spelende spits, die na de winterstop met open armen werd ontvangen, kan daar moeilijk los van worden gezien. Na een handvol overtredingen van beide kanten,  komen de bezoekers na acht minuten met het eerste wapenfeit. Dylan Nieuwendijk rukt op met de bal aan zijn voet en speelt Kaan Temur in, die collega-aanvaller Rik van ’t Wout het op de rand zestien verder laat uitzoeken. Laatstgenoemde zoekt naar een mogelijkheid om te schieten en dat lukt, maar de inzet belandt in de handen van de doelman.

• Een antwoord van de gastheren volgt in de 15e minuut, wanneer na een kort genomen hoekschop de aanvoerder kan versnellen in de zestien. Zijn voorzet vanaf de achterlijn wordt gepakt door Rens Boer. Drie minuten later volgt een veel grotere kans voor de thuisploeg. Na een flitsende combinatie tussen de aanvallende middenvelder en linksbuiten wordt de bal laag voorgegeven. Vervolgens ontstaat een klutssituatie waarbij het leer toevallig voor de voeten van de spits komt, die wonderwel en tot grote opluchting op zes meter van Rens Boer rechts naast tikt. Alphense Boys moet het met kleinere mogelijkheden doen. In de 20e minuut krijgt Rik van ’t Wout uit een vrije trap van Espen van Ee een kopkansje en even later volgt een tweede schotkans vanaf de rand zestien, waarbij de katachtige redding van de keeper er mag zijn.
    Op slag van rust is het dan toch raak. Jordy Nieuwendijk heeft een goede dieptepass in huis op Jelle Hak, die zich tegen de zijlijn nog wel even moet ontdoen van de rechtsback. Dat lukt – de spits tikt de bal er langs en snelt het leer achterna. Zijn lage voorzet belandt bij Rik van ’t Wout. De spits weet in de overvolle zestien geen gaatje te vinden voor het schot en een ware scrimmage volgt. Dylan Nieuwendijk loopt tegen hetzelfde probleem aan met twee geblokte schoten. Dan komt de bal voor de voeten te liggen van Gioele Nicolaas, net buiten de zestien. Met een heerlijke wreeftrap in de rechterhoek laat hij de keeper kansloos: 0-1, ruststand.

• Na de onderbreking in de ‘Rydell Poepon kleedkamer’ met prachtige wandschildering zien we in de tweede helft een spelbeeld dat niet veel afwijkt van dat tijdens de eerste helft. Alphense Boys houdt tegen en doet dat met verve. In de omschakeling komt het er in de 42e minuut  gevaarlijk uit. Rik van ’t Wout speelt door op de scherp startende Jelle Hak (terug van een lange blessure), die ziet dat de attente doelman een fractie eerder bij de bal is dan hij. In het restant van de wedstrijd zijn er mogelijkheden voor Jelle Hak (geblokt), Rik van ’t Wout (naast) en Romeo Pieters (tegen de keeper) om de score te verdubbelen. Zeeburgia gaat in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker maar om het een slotoffensief te noemen gaat wat ver. Kansen en veel druk levert het namelijk niet op. Dus zo wint Alphense Boys JO15-1 deze cruciale wedstrijd en mag het blijven dromen van een kampioenschap. Volgende week komt FC Emmen op bezoek (12.00 uur) en ontvangt PEC Zwolle onze tegenstander van vandaag, Zeeburgia. Een wedstrijd waarin ook Zeeburgia resultaat moet halen om een plek bij de eerste vijf veilig te stellen (= klassering voor 1e divisie hòòg in het volgende seizoen). Wint Alphense Boys volgende week zaterdag van FC Emmen en PEC Zwolle wint niet, dan zijn de mannen van Corian Wigboldus kampioen van de 1e divisie (beter doelsaldo)

12. Go Ahead o15                        21-12

Het einde van de competitie nadert voor Alphense Boys C2. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Ter Leede op het programma en gaat de jacht op de 100 doelpunten verder. De 1e helft eindigde in een 0-0 stand en dat was te wijten aan een zeer compact en verdedigend Ter Leede. Ter Leede gokte op de counter en schoot de bal eigenlijk meteen de diepte in zodra het deze in bezit had. Hier werd het in de eerste vijf minuten meteen een keer gevaarlijk maar gelukkig redde Aaron de bal, die richting de kruising vloog, goed. Het verdere verloop van de eerste helft speelde op de helft van Ter Leede af. Het regende geen kansen, maar de Boys hadden toch wel mogelijkheden. Bujo kwam af en toe vrij in de 16 maar kreeg geen tijd en ruimte om goed uit te kunnen halen, Jordi schoot een keer net naast en Jelle zijn schot werd geblokt. Uiteindelijk kwam Bujo toch nog vrij voor het doel en schoot de bal vervolgens in de kruising. Echter stak de grensrechter zijn vlag omhoog en de scheidsrechter volgde door het doelpunt af te keuren.In de 2e helft werd er geswitcht naar een 4-3-3 formatie om iets meer ruimte op het overvolle middenvelder te krijgen. In de 41e minuut kregen wij een vrije trap bij de zijlijn. Ter Leede stond nog niet klaar en de bal werd snel genomen door Kas die de bal naar Jordi speelde. Jordi had een scherpe voorzet in zijn voeten die Jayden Daleman keurig binnen tikte, 0-1.

• De gehele tweede helft was vergelijkbaar met de eerste. Ter Leede werd op een schot net naast, eigenlijk niet gevaarlijk en hoopte meer en meer op een buitenkansje in de omschakeling. De verdediging bleef scherp en goed verdedigen dus die kansen werden steeds minder. Aanvallend kregen we meer kansen, maar ze wilden er maar niet in. We wilden de bal 3x zelf in het doel lopen zo ver dribbelden we door in een actie, Jayden Daleman schoot 2x net over en naast, Kas schoot een vrije trap net over en zelfs Simon kon nog schieten maar die bal werd geblokt op de lijn. De 0-2 kwam wel gelukkig. Een afvallende bal naar de zijkant kwam voor de voeten van Jordi. Hij kon binnen de 16 de bal in de verre hoek draaien en zo stond er een veilige 0-2 op het scorebord.

• In de kantine kregen wij het goede nieuws dat kampioenskandidaat nummer 1, Forum Sport, verloren heeft van Fc Lisse. Hierdoor is de 15-2 naar de tweede plek gestegen. En wordt volgende week de beslissing om het kampioenschap pas bekend. HBS moet tegen RKAVV die vandaag 3-2 won van nummer 4 RKDEO en wij moeten thuis om 10.15 uur tegen Laakkwartier. Om nog kans te maken op het kampioenschap moet HBS punten laten liggen tegen RKAVV. De kans is niet nog steeds niet groot, maar de kans is wel groter dan dat hij een paar weken geleden was. Wie weet gebeurt er nog een wonder.

12. Fc Zoetermeer 15-1                21-5

Alphense Boys D1 speelde vandaag zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen het sterke Hollandia. De kampioen van de tweede divisie was gebrand om te winnen, maar dat was Hollandia duidelijk òòk.. Alphense Boys had in de eerste helft het betere van het spel. Ze speelden goed maar dit alles tot aan de 16 meter van de tegenstander. De laatste fase, om echt grote kansen te creëren, was vandaag niet succesvol.  Aanvalsleider Noah Gesser werd node gemist. Alphense Boys was weer als collectief aan het druk zetten en speelden zichzelf een aantal keer knap vrij. De grote kans kwam vlak voor rust voor Adil Bizih. Na het veroveren van de bal kon de buitenspeler 1 op 1 lopen met de keeper maar zijn schot ging op de paal.

• Ruststand 0-0. Na rust was het spelbeeld iets veranderd. Alphense Boys kwam moeilijker onder de druk vandaan en Hollandia werd wat sterker. Maar ook zij hadden niet echt grote kansen. Een typische 0-0 wedstrijd leek het te worden totdat een vrije trap door Alphense Boys te snel genomen werd en uit de counter kon Hollandia de 0-1 binnen tikken. Alphense Boys had in de laatste minuut nog de kans op de 1-1. De keeper was omspeelt buiten zijn 16 meter gebied maar Wessel Kooy kon de bal net niet binnenschieten.

• De tweede nederlaag van het seizoen. Volgende week speelt de D1 zijn laatste competitiewedstrijd uit tegen Roda 46 D1 (11.00 uur)

12. Buitenveldert 13-1                           20-9

Alphense Boys 13-2 speelde vanmorgen in de één na laatste competitieronde tegen mede-koploper Zoetermeer 13-1. Onder toeziend oog van veel belangstellenden vormde zich op het veld een ware strijd. De intenties van beide teams waren direct zichtbaar, zo probeerde de ploeg van trainer Robin Stolwijk met veel dynamiek onder de hoge druk van Zoetermeer uit te spelen. In de openingsfase van de wedstrijd lukte dit zeer aardig, enkele keren hadden de spelers van Zoetermeer een overtreding nodig om de Boys spelers af te stoppen. In de 13e minuut profiteerde Zoetermeer bijna, vanuit een snelle tegenaanval lag er veel ruimte en ging de bal net voorlangs. In de 17e minuut nam Tommie Koster een snelle vrije trap en de kruin van centrale verdediger Owen van der Meer deed de bal net niet genoeg van richting veranderen.

• In de 20e minuut dribbelde middenvelder Dean Valentijn op hoog tempo in, hij zag dat de keeper wat voor zijn doel stond en schoot de bal vanaf een meter of 25 over de keeper in het doel (1-0). De fase na de voorsprong was duidelijk voor Zoetermeer dat aandrong. Net voor rust uit een afgeslagen corner was er één moment niet voldoende druk op de bal en de gevaarlijke rechtsbuiten van Zoetermeer schoot de bal net over keeper Mike Heisterkamp heen (1-1). Vlak na rust trok Zoetermeer iets meer het initiatief naar zich toe en was Alphense Boys op veel momenten de bal te snel kwijt en reageerde het te laat op situaties die ontstonden.

• Zo ook in de 38e minuut, de rechteraanvaller kreeg een één-op-één mogelijkheid. Mike bleef lang rustig en kon het schot van dichtbij keren. Aan de andere kant was Sam Ringeling dichtbij een treffer, na een goede loopactie in de diepte en een eveneens goede  fijne steekpass belandde zijn inzet boven op de lat (zie foto aan de kop van dit artikel)Het spel bleef op en neer golven en richting het einde van de wedstrijd begonnen de krachten wat op te geraken. In de slotfase kreeg Alphense Boys nog een laatste mogelijkheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Kevin de Zwart zette goed door (zie foto onder) en in de scrimmage kwam de bal bij Tim van Veen maar de (lastige) inzet ging net langs de andere kant van de paal.

• Komende zaterdag staat voor Alphense Boys D2 de laatste wedstrijd op het programma het gaat dan op bezoek bij RCL D1 (10.00 uur) en zal moeten winnen om nog een kans te maken op de titel. Alphense Boys en Fc Zoetermeer hebben exact hetzelfde doelsaldo. Degene die volgende week zaterdag de grootste overwinning boekt, zal de titel grijpen.

Arjan de Graaf maakte vandaag een fraaie fotoreportage. Klink maar op deze link:

12. Rijnsb. Boys 13-1                              21-8

Alphense Boys 12-1 was vandaag vrij van competitie. Volgende week spelen ze hun laatste competitiewedstrijd om 11.30 uur uit tegen Jodan Boys D1.

De uitslagen in de hoofdklasse van de 12-1

Betrokken Spartaan 12-1 - Jodan Boys 12-1    1-2

Gravenzande 12-1 - VEP 12-1     8-0

De stand in de hoofdklasse van de o12-1

1. Jodan Boys 12-1                                        8-22

2. Westlandia 12-1                                         8-16

3. Alphense Boys 12-1                                  9-16

4. 's-Gravenzande 12-1                                   7-15