• Boys 1: periode wordt zondag nog niet beslist

  Bij een verwachte temperatuur van rond het vriespunt, mag Alphense Boys zich zondagmiddag warmen aan de gedachte dat het misschien wel winnaar van de tweede periode kan worden. Beslist wordt die strijd nog niet (daarover straks meer), maar er staat dus wel wat op het spel in de thuiswedstrijd tegen RKHVV. Reden voor de lokale pers zaterdagmorgen om een groot verhaal over Boys 1 te schrijven, als eerste ploeg uit de regio die misschien wel om promotie naar de Derde Divisie mag gaan voetballen, in de nacompetitie, in mei.

  Dat klinkt niet alleen ver weg, het ís ook ver weg. Zeker voor de technische staf, die blijft roepen zich eerst veilig te willen spelen in de Hoofdklasse A, in dit debuutjaar nota bene. Daar ziet het na de drie overwinningen op rij van de afgelopen weken inmiddels wel naar uit. Alphense Boys klom naar de zesde plaats op de ranglijst en nam tegelijk behoorlijk afstand van de ‘gevaarlijke’ dertiende plaats. Dankzij deze goede serie kwam dus ook de winst in de tweede periode in zicht.

  Zo zit het: Alphense Boys staat bovenaan met 17 punten uit 9 wedstrijden. Alleen Hollandia heeft minder verliespunten (8-15). In theorie hebben ook Achilles 189 (9-16) en SDO (8-13) nog kans op de periode, maar niet meer als Boys 1 vanmiddag wint van RKHVV. In dat geval zou de Boys alleen nog door Hollandia kunnen worden achterhaald.

  Het verhaal voor deze voetbaldag was dus als volgt: als Alphense Boys wint en Hollandia punten verspeelt, dan is de prijs voor de formatie van trainers Aad van den Berg en Eli Wattimury. Maar... zaterdag in de loop van de dag werd de wedstrijd Hollandia-SDO al afgelast (net als nog twee andere wedstrijden overigens, vanwege de vorst). Als de Boys wint, zal het dus de resultaten van de inhaalwedstrijden van Hollandia moeten afwachten. Om te beginnen het duel met Silvolde volgende week zondag.

  Zo zit het dus in theorie. De praktijk is allereerst dat de wedstrijd tegen RKHVV echt niet even zo maar zal worden gewonnen. OK, Alphense Boys is in goede doen, al werd deze week de bekerwedstrijd tegen zaterdaghoofdklasser FC ’s-Gravenzande verloren. De 1-3 uitslag was een beetje geflatteerd, maar toch, het was verlies.

  Praktijk is óók dat RKHVV evenzeer in een goede fase zit. De club uit het Gelderse Huissen (spreek uit: Huusse) had een slechte eerste helft van de competitie. Er werd begonnen met drie nederlagen, zoals in de ouverture tegen Alphense Boys. Op 3 september 2017 werd het 2-4, maar die middag liet RKHVV de Boys aanvankelijk flink naar adem happen. Later volgde ook een serie van zes nederlagen op rij voor RKHVV, daarentegen werd in de laatste zes wedstrijden helemaal niet meer verloren: drie keer gelijk en drie keer winst, onder meer afgelopen zondag een forse 6-2 zege op MSC. Alphense Boys won twee weken geleden met 6-1 van MSC.

  En omdat we al vaker hebben geschreven dat de verschillen in de Hoofdklasse A tussen de meeste ploegen erg klein zijn, verwachten we op deze winterse zondag vooralsnog een gelijk opgaande strijd. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken.

  Alphense Boys-RKHVV, zondag 25 februari 2018, 14.00 uur. Scheidsrechters: J. Jensch, F. Winter en K. el Hajjaji. Sportpark De Bijlen, Sportlaan 2, Alphen aan den Rijn. Studio Alphen doet verslag van de wedstrijd. Ook worden de hoogtepunten getwitterd. Volg ons @AlphBoys #alphenseboys #alprkh.

  Programma:

  Alphense Boys-RKHVV, Achilles 1894-DHC, De Bataven-Leonidas, SWZ Boso Sneek-Jong Achilles\\\'29, RKAVV-SJC, Silvolde-VV Heerenveen afg, Hollandia-SDO, afg, MSC-Purmersteijn afg.

   

  Stand Hoofdklasse A:

  1.            SJC 18-37 (39-22)

  2.            Hollandia 18-33 (41-27)

  3.            Achilles 1894 19-33 (46-26)

  4.            Leonidas 19-31 (35-28)

  5.            Silvolde 17-30 (34-20)

  6.            Alphense Boys 19-30 (37-34)

  7.            RKAVV 19-28 (36-27)

  8.            SDO 18-26 (33-30)

  9.            MSC 18-26 (34-45)

  10.          Purmersteijn 19-26 (29-31)

  11.          DHC 19-21 (26-37)

  12.          RKHVV 18-19 (32-40)

  13.          De Bataven 16-17 (25-25)

  14.          SWZ Boso Sneek 18-17 (18-30)

  15.          VV Heerenveen 18-15 (16-34)

  16.          Jong Achilles‘29 17-10 (28-53)

   

  Clubtopscorers:

  Patrick Krop 10, Thom Nouwens 7, Arjan Ouwendijk 6, Thijs Hoogenboom 4 , Bas van Zoest 3, Nathan Spaan 2, Raychelo Fecunda 2, Michael Amoafo 1, Stanley Mailoa 1, Sven van Lunteren 1.