• JO13-1 wint topper in Alkmaar, JO17-1 gelijk

  Zo begon de dag vandaag, met een mooi laagje wit op de velden. De foto werd gemaakt tijdens de wedstrijd van de JO12-1. Het zonnetje maakte snel een einde aan het winterkleedje, maar die scheen toch niet zo uitbundig voor de JO17-1. Helaas slechts een gelijkspel vandaag; de ploeg van trainer Sander van Dijk bleef thuis tegen Hollandia op 1-1 steken. De puntendeling voelde als een nederlaag. Alphense Boys JO13-1 kwam euforisch terug uit Alkmaar, waar de rechtstreekse concurrent voor de eerste plaats AFC’34 met ruim verschil werd verslagen: 2-6 met vijf goals van Noah Gesser! Alphense Boys JO15-2 handhaafde zich in de subtop van de hoofdklasse op de derde plaats, door met 5-1 te winnen van nummer vier RKDEO, na een 1-0 achterstand bij rust.

   

  Alphense Boys 19-1

  Komende week dinsdag oefent de A1 om 20.00 uur thuis tegen Roda 23 A1. Komende zaterdag hervat de A1 eindelijk de competitie met een thuiswedstrijd tegen Westlandia (15.15 uur)

  Alphense Boys JO17-1

  Vandaag moest de B1 het opnemen tegen Hollandia B1. Omdat op dit moment alle ploegen heel dicht bij elkaar staan, was het belang van deze wedstrijd groot. Winst zou betekenen dat de B1 aansluit bij de bovenste plaatsen in de eerste divisie (laag).

  De B1 begon niet scherp aan de wedstrijd maar creëerde wel de eerste grote kans. Na een dieptebal van Nick Broekhuizen kon Nino Noordanus doorgaan, maar zijn lob werd doorzien door de keeper van Hollandia. In de 18de minuut kwam de B1 op voorsprong. Een vrije trap van Younes Bouhamed kon nog worden weggekopt, maar Mike Mulder bracht de bal opnieuw in. Deze bal kon Nino Noordanus bij de tweede paal geheel vrijstaand binnen koppen. Daarna werd het spel steeds rommeliger en hadden beide ploegen moeite om het spel te maken. Geheel onverwacht maakte Hollandia drie minuten voor rust de gelijkmaker. Een lage voorzet werd bij de tweede paal van richting veranderd en viel achter keeper Emiel van Vliet binnen.

  Na rust deed de B1 er alles aan om het spelbeeld te doen kantelen. Er werd (nog) harder gewerkt, maar het lukte niet om veel kansen te creëren doordat in en rondom de 16-meter vaak de verkeerde keuze werd gemaakt. Toch was Younes Bouhamed dicht bij een treffer en dus een voorsprong voor de B1. Zijn inzet, na een voorzet over de grond van Daniel Abbink, verdween helaas op de paal. Vijf minuten voor tijd had Hollandia ook zo maar de drie punten mee kunnen nemen, maar Emiel van Vliet kon het afstandsschot dat richting de bovenhoek ging knap keren.

  Er volgde hierna een alles of niets offensief van de B1, dit leidde nog tot twee goede kansen. Een goede voorzet van Nick Broekhuizen kon nog net worden weggewerkt voordat Younes deze voorzet kon binnen lopen en een vrije trap vanaf rand zestienmeter werd voor de lijn gekeerd. Ook de rebound verdween niet achter de keeper van Hollandia.

  Hierdoor bleef de 1-1 eindstand gehandhaafd en voelde dit gelijkspel als een nederlaag. Volgende week zaterdag is de B1 vrij van competitie. Over twee weken moet de B1 afreizen naar Vlissingen om het op te nemen tegen JVOZ B1.

  De uitslagen in de 1e divisie:

  Alphense Boys 17-1 - Hollandia 17-1 1-1

  Go Ahead Eagles 17-1 - AFC 17-1 2-4

  Almere City 17-1 - Fc Den Bosch 17-1 1-2

  De Graafschap 17-1 - JVOZ 17-1 3-3

   De stand in de 1e divisie laag

  1. AFC JO17-1 5-12
  2. Almere City JO17-1 5-9
  3. FC den Bosch JO17-1 5-9
  4. Alphense Boys JO17-1 5-8
  5. Hollandia JO17-1 5-7
  6. GA Eagles JO17-1 5-7
  7. De Graafschao JO17-1 5-4
  8. JVOZ JO17-1 5-1

   

  Alphense Boys 17-2

  Zaterdag 17 februari 2018 en inmiddels is de B2 ruim zes weken (!) aan de slag met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Ook deze week is er in de Tweede Divisie B nog altijd geen programma. Vandaag werd er voor het eerst dit seizoen gespeeld tegen een A- juniorenteam, te weten eersteklasser Vitesse Delft A1 (oefenduel). Deze spelers zijn twee tot drie jaar ouder en dan is het afwachten hoe de Boys zich staande gaan houden.

  Het spelbeeld in de openingsfase was positief. Op een niet al te best grasveld werd pas om 15.15 uur afgetrapt. Er werd getracht te voetballen waar mogelijk. En het fysieke verschil was qua spel niet terug te zien. Al na 8 minuten kwam Max van Hees in het zestienmetergebied in scoringspositie. Echter redde de keeper van Vitesse Delft A1 bekwaam. Na 18 minuten scoorde Max van Hees alsnog, uit een voorzet van Kursat Erdogan, en wederom in het zestienmetergebied: 0-1. Even later schoot Mohaned Osman vanuit kansrijke positie over het doel heen.

  Na 24 minuten spelen nam Lars Verzaal de bal van ruim 25 meter prima op zijn wreef en de bal ging maar nauwelijks over het doel van Vitesse Delft A1. Eigenlijk was het eenrichtingverkeer. De Delftenaren schoten de bal van achteren lang naar voren toe, en ook de duels konden niet gewonnen worden. Dat leidde tot veel irritaties, te harde overtredingen en een enkel fysieke handgemeen. Na ruim een half uur spelen is toen besloten om de wedstrijd, met instemming van de scheidsrechter, niet uit te spelen. 

  Komende woensdag oefent de B2 om 19.15 uur thuis tegen Zeeburgia. Volgende week zaterdag wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard B1 (15.00 uur). 

  Alphense Boys 15-2

  Alphense Boys JO15-2 handhaafde zich in de subtop van de hoofdklasse op de derde plaats, door met 5-1 te winnen van nummer vier RKDEO. Dat stond sinds vorige week maar één punt lager en de heenwedstrijd eindigde maar liefst in 6-6 (!). Met de gehele top vier nog op 4 punten van elkaar, moest er vandaag dus gewonnen worden om afstand te nemen en druk te houden op de twee ploegen boven ons. Door de vorige week opgelopen schorsingen van Bujo en Jayden Pieters, hadden we om met een ruimere selectie aan de start te verschijnen aanvulling van Zakaria en Julian van de O15.

  In het begin van de wedstrijd was het aftasten voor beide ploegen. RKDEO wilde geen druk zetten en zakte, net als VVSB vorige week, in tot de middencirkel. Zij waren in de heenwedstrijd ook al opgevallen door de vele lange ballen die zij gaven vanuit achteruit naar de technische en sterke voorhoede. Dit was in deze wedstrijd niet anders. Het lage druk zetten van RKDEO bleek een goed middel te zijn om ons voetballend weinig te laten creëren. Alphense Boys kon totaal geen vuist maken in de eerste helft. Alle elementen om een wedstrijd te winnen misten. De opbouw vanuit achteruit was zeer onrustig en ondanks de verwoede pogingen door medespelers om vrij te komen, werd de bal ook vaak meteen verloren omdat de ruimtes veel te klein waren. Zodra deze bal dan verloren werd, bleef bijna de hele ploeg staan kijken en werd er geen druk vooruit gezet. Dit, en de vele lange ballen van RKDEO, had tot gevolg dat de eerste helft werkelijk niet om aan te zien was.

  RKDEO had wel baat bij de lange ballen vanuit achteruit en werd regelmatig gevaarlijk voor het doel van Aaron en kreeg regelmatig een corner. Die corner bleek gevaarlijk te zijn, want RKDEO scoorde in de 20e minuut de 1-0. Een tussen vallende bal, kwam voor de voeten van de spits die niet twijfelde de bal hard tegen de touwen schoot.

  Alphense boys werd na de 1-0 niet heel gevaarlijk meer. De enige keer dat we nog voor het doel kwamen was doordat er goed druk werd gezet en de keeper de bal verkeerd raakte en de bal zo in de voeten van Jayden Daleman schoot. Maar Jayden schoot hem vervolgens om de snel uitkomende keeper aan.

  Nadat in de rust de onvrede geuit werd, werd de tweede helft gelukkig beter gespeeld. De strijd en de flair waarmee er zo vaak zo goed gespeeld werd, was weer een beetje terug. Kas viel sterk in en kon een goede verbinding vormen voor de achterhoede. Julian zorgde samen met Tom voor veel beweging en diepgang op het middenveld. Het échte genieten kwam pas 20 minuten voor tijd. Jayden Daleman ging in de spits staan, Zakaria schoof naar rechtsbuiten en Jordi naar linksbuiten. Dit was het begin van een 10 minuten waarin maar liefst 5x gescoord werd en de mannen voetbal lieten zien wat bij hun niveau hoort. De bevrijdende 1-1 kwam in de 55e minuut vanuit een snel genomen corner. Tom gaf de bal kort aan Jordi, hij gaf een afgemeten voorzet op het hoofd van Jayden Daleman die de bal fantastisch in de kruising kopte. De 1-2 kwam wederom van de voet van Jayden. Gio had een zeer goede pass van achteruit in de benen en legde de bal keurig tussen de verdediging en de keeper in. Jayden was sneller en tikte de bal langs de keeper tegen de binnenkant van de paal en de bal stuiterde het doel in. Een minuut later lag de bal er weer in. Zakaria kreeg de bal aan de zijkant en had een zeer goede actie in huis. Hij zette twee spelers op het verkeerde been en trok de bal vanaf de achterlijn voor het doel. Jordi was op tijd voor het doel gekomen en kon de bal inkoppen. Weer een minuut later was het wederom Jordi die misschien wel de mooiste goal van het seizoen maakte. RKDEO had nog een sprankje hoop en ging 1 op 1 spelen. Bij ons voorin was er dus veel ruimte ontstaan. Aaron had vervolgens een pass in huis vanaf zijn eigen 16 tot ongeveer de helft van de tegenstander. Jordi versnelde langs zijn directe tegenstander en lang een centrale verdediger. Halverwege de zijkant van de 16 meter had Jordi een fantastische stift in huis die over de boomlange keeper van RKDEO vloog en in de verre hoek van het doel verdween. In de 66e minuut kopte Jayden de eindstand op het bord en maakte zijn hattrick compleet. Julian had een mooie actie in huis door twee spelers het bos in te sturen en de bal voor te geven op Jayden die gemakkelijk in kon koppen.

  Volgende week is er geen competitie en waarschijnlijk speelt de C2 dan de kwartfinale van de beker. De loting is alleen nog onbekend. 

  De uitslagen in de hoofdklasse:

  RKDEO 15-1 - Alphense Boys 15-2 1-5

  VVSB 15-1 - Fc Zoetermeer 15-1 4-1

  RKAVV 15-1 - Laakkwartier 15-1 1-4

  GDA 15-1 - Forum Sport 15-1 1-2

  Ter Leede 15-1 - Den Hoorn 15-1 5-1

  HBS 15-1 - FC Lisse 15-1 5-1

  De stand in de hoofdklasse van de C2

  1. Forum Sport JO15-1 13-34
  2. HBS JO15-1 13-32
  3. Alphense Boys JO15-2 13-30
  4. RKDEO JO15-1 13-26
  5. GDA JO15-1 13-20
  6. Laakkwartier JO15-1 13-19
  7. Den Hoorn JO15-1 13-16
  8. FC Lisse JO15-1 13-15
  9. Ter Leede JO15-1 13-15
  10. RKAVV JO15-1 13-9
  11. VVSB JO15-113-6
  12. Zoetermeer JO15-1 13-4

  Alphense Boys 13-1

  De topper van Alphense Boys JO13-1 in Alkmaar tegen AFC\'34 werd dé wedstrijd van Noah Gesser. Hij scoorde vijf keer op rij en was daarmee hoofdverantwoordelijk voor de prachtige 6-2 overwinning van de nummer één op de nummer twee.

  Vóór de wedstrijd bedroeg het verschil tussen beide ploegen twee punten. Het begin was meteen spectaculair, want de eerste kans was gelijk raak. Larrick Roos speelde de bal in de diepte en Noah Gesser was er als de kippen bij om de 0-1 op het bord te schieten. Enkele minuten later kwam AFC door op rechts en de spits tikte de gelijkmaker binnen. Maar lang duurde dat niet. Noah Gesser bracht de Boys opnieuw aan de leiding, 1-2.

  Weer wat later was het opnieuw Gesser die opendraaide en binnen dertien minuten een hattrick maakte, 1-3. Daarna ging de wedstrijd op en neer en door een onfortuinlijke eigen goal van Alphense Boys kwam de spanning even terug, 2-3. Niet lang, want Noah Gesser stond op. Hij kreeg in de 27-ste minuut de bal van de keeper op een presenteerblaadje en zo\'n kans moet je hem in zo’n grote vorm niet geven. Hij maakte het gemakkelijk af en scoorde zo dus zijn vierde van de dag, 2-4. Daarmee was de koek nog niet op, want een minuut voor rust lag na een prachtige volley zijn vijfde doelpunt in de touwen.

  Wat een luxe in de rust: 2-5 voor! Na rust waren er nog grote kansen voor Wessel Kooy (hij schoot op de lat), Evan Schens schoot met rechts net over en een bal van Noah Gesser werd van de lijn gehaald. Het slotakkoord was voor Aldo Jager, die vlak voor tijd fantastisch raak schoot. Deze teamprestatie was uitstekend en door deze mooie overwinning staan de mannen van trainer Sander van der Kleij nu 5 punten los.

  Volgende week zaterdag oefent de D1 om 11.00 uur thuis tegen Desto o14

  De uitslagen in de 2e divisie van de D1

  AFC 34 13-1 - Alphense Boys 13-1 2-6

  Buitenveldert 13-1 - Hollandia 13-1 1-3

  Kon HFC 13-1 - Roda 46 13-1 1-7

  Fortuna Wormerveer 13-1 - Foresters 13-1 4-0

  Quick Boys 13-1 - Fc Amsterdam 13-1 0-0

  BFC 13-1 - Ajax 13-2 afg

  De stand in de 2e divisie van de D1

  1. Alphense Boys JO13-1 13-34
  2. AFC’34 JO13-1 13-29
  3. Hollandia JO13-1 13-28
  4. Ajax JO13-2 12-23
  5. BFC JO13-1 12-20
  6. De Foresters JO13-1 13-15
  7. Fortuna Wormerveer JO13-1 13-15
  8. FC Amsterdam JO13-1 13-13
  9. Roda’46 JO13-1 13-12
  10. Quick Boys JO13-1 13-11
  11. Kon. HFC JO13-1 13-11
  12. Buitenveldert JO13-1 13-6

  Alphense Boys 13-2

  Alphense Boys JO13-2 won met 5-1 van Sportlust’46 en blijft samen met Nootdorp aan de leiding van de hoofdklasse. Ook Nootdorp won namelijk.

  Sportlust is de enige tegenstander die tot nu toe van de ploeg van trainer Robin Stolwijk kon winnen in deze competitie. Het kon vandaag dus wel eens lastig worden. Maar vanaf de aftrap pakte Alphense Boys direct het initiatief en gaf dit heel de wedstrijd niet meer weg. In de 8e minuut leidde de dominantie tot een fraaie treffer, vanaf links speelde Youri Roos de bal strak in richting Sven Verpoort. Laatstgenoemde draaide zich fraai vrij en bediende de diepgaande Tim van Veen in de loop, Tim bleef koel en een schuiver was voldoende (1-0). Direct werd de jacht op meer geopend en deze treffer kwam er ook, halverwege de eerste helft schuift Sam Ringeling hij behoudt het overzicht en bedient Tommie Koster bij de tweede paal (2-0). Nog voor rust kon er nog één keer gejuicht worden, opnieuw had Tommie (na een slim lobje van Sven) de bal voor het binnentikken (3-0).

  Na rust kwam Sportlust met veel energie en vol strijd uit de kleedkamer. Dit offensief hield vijf minuten aan, totdat de ingevallen Abdul Ibrahimi de bal breed speelde op Sam. Zijn inzet belandde prachtig in de rechterbovenhoek (4-0) en hiermee beloonde hij zichzelf voor een hele goede wedstrijd. Het tempo in de slotfase leek wat lager toch kwam de 5-0 via een hard schot van Tim op het scorebord en redde Sportlust de eer na een misverstand achterin (5-1).

  We dachten in eerste instantie dat wij het vandaag moeilijk gingen krijgen, aangezien Sportlust zowel nu als in de eerste competitiewedstrijd met veel strijd en inzet aan het duel begon. Als je dan na twaalf minuten al 2-0 voor komt is dat erg knap. We legden vandaag erg dynamisch en gevarieerd spel op de mat. Daar kunnen we echt van genieten.

  Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys o12 een oefenwedstrijd thuis tegen Roda\'23 o13 om 09.15 uur.

  De uitslagen in de hoofdklasse:

  Alphense Boys 13-2 - Sportlust 13-1 5-1

  Rijnsburgse Boys 13-1 - FC Zoetermeer 13-1 0-2

  Noordwijk 13-1 - Voorschoten 13-1 4-2

  Katwijk 13-1 - RCL 13-1 0-1

  Nootdorp 13-1 - Graaf Willem 13-1 2-1

  Foreholte 13-1 - RKAVV 13-1 3-0

  De stand in de hoofdklasse van de D1

  1. Alphense Boys JO13-2 13-34
  2. Nootdorp JO13-1 13-34
  3. Zoetermeer JO13-1 12-23
  4. RCL JO13-1 13-21
  5. Katwijk JO13-1 12-19
  6. Sportlust’46 JO13-1 13-18
  7. Graaf Willem II VAC JO13-1 13-15
  8. Noordwijk JO13-1 13-15
  9. RKAVV JO13-1 13-14
  10. Foreholte JO13-1G 13-10
  11. Voorschoten JO13-1 13-9
  12. Rijnsburgse Boys JO13-1 13-4

  Alphense Boys E-Top (12-1)

  Alphense Boys E-Top kon niet profiteren van het puntverlies van koploper Jodan Boys (gelijk tegen Barendrecht). Ook de Boys moest de punten delen. Tegen Westlandia bleef het 0-0.

  Na een afgelaste wedstrijd vorige week, stond vandaag de eerste tegenstander van de tweede helft van de competitie op het programma. En het is gelijk een topper tegen Westlandia JO12-1. Westlandia heeft vorige week met 4-0 gewonnen van De Betrokken Spartaan, toevallig ook onze tegenstander van aanstaande zaterdag, in de volgende ronde van de beker (thuis om 09:00 uur op veld 1. Komt allen kijken!).

  We spelen op veld 3, normaal gesproken een prima veld. Vanmorgen is het echter wit vanwege een laagje ijs, keihard (bevroren) en vol met takken. Eigenlijk vinden we het onverantwoord om op dit veld te spelen, maar het veld is goedgekeurd en dus zullen we aan de bak moeten. Beide partijen hebben tenslotte last van hetzelfde veld.

  Na een goede warming-up staan beide teams klaar voor het startsignaal en nadat de scheids het sein heeft gegeven om te starten, vliegen onze jongens op de bal. Vanaf de 1e seconde zijn we heer en meester over het spel. De ondergrond belet ons echter om tot een fatsoenlijke aanval te komen. De bal hotst en knotst alle kanten op en dat zorg voor van alles, behalve goed voetbal. Voor Westlandia is het makkelijker, zij houden alleen maar tegen en roeien de bal naar voren.

  Als we met de rust (0-0) van het veld lopen zien we aan de kant van de kleedkamers een groenig veld. Op de andere helft van het veld ligt nog steeds een laagje ijs. Je kunt wel zien aan welke kant er gevoetbald is. Onze keeper Nigel heeft, op 1 terugspeelbal na, niets te doen gehad.

  Na het nuttigen van een banaan en de heerlijk zoete limonade betreden onze gladiatoren weer het veld. Het zonnetje is langzaam doorgebroken, hopelijk ontdooit het veld nu wat sneller.

  De tweede helft is gelijk aan de 1e helft: we zijn duidelijk beter, we creëren echter geen uitgespeelde kansen hoewel we prima spelen. Een moment lijken we te scoren als Senne zijn man passeert en de bal achter de omgevallen keeper in het doel schiet. De grensrechter heeft echter buitenspel geconstateerd en de scheidsrechter keurt de bal af. Op de videobeelden (al onze wedstrijden worden opgenomen) is echter duidelijk te zien dat Senne achter zijn man vandaan kwam en de goal dus goedgekeurd had moeten worden.

  Wat we ook proberen, de bal gaat er niet in. Dat ligt voor een deel aan ons zelf, de voorwaartsen krijgen de bal er niet in. Maar deels ligt het ook aan het veld. Als je een voetballende ploeg bent dan is dit veld een groot nadeel, als je alleen maar tegenhoud en geen combinaties maakt dan werkt het in je voordeel.

  Het blijft uiteindelijk 0-0 en daarmee verliezen we twee punten. Dat is zuur, maar hoort bij voetbal. Volgende week zaterdag spelen we een bekerwedstrijd op veld 1. Dat belooft een spektakel te worden!

  De uitslagen in de hoofdklasse bij de 12-1

  Alphense Boys 12-1 - Westlandia 12-1 0-0

  Jodan Boys 12-1 - Barendrecht 12-1 1-1

  Betrokken Spartaan 12-1 - Nieuwerkerk 12-1 3-3

  HVV 12-1 - VEP 12-1 8-0

  VOC 12-1 - \'s-Gravenzande 12-1 1-6

  De stand in de hoofdklasse van de 12-1

  1. Jodan Boys JO12-1 8-22
  2. HVV JO12-1 7-19
  3. Alphense Boys JO12-1 8-17
  4. Noordwijk JO12-1 9-14
  5. Wilhelmus JO12-1 9-14
  6. FC Lisse JO12-1 9-9
  7. Sportlust ’46 JO12-1 8-8
  8. Blauw Zwart JO12-1 6-6
  9. VVSB JO12-1 8-6
  10. Olympia JO12-1 8-0