• Boys B1 wint van koploper Almere City B1

  Het was zaterdag 3 februari best een goede dag voor de jeugdselectieteams van Alphense Boys. De B1 won knap met 3-1 van koploper Almere City B1 (op de foto scoort Younes Bouhamed de tweede goal)  De C1 speelde met 1-1 gelijk tegen koploper PEC Zwolle C1. De D1 oefende thuis tegen sc Cambuur D1 en won met 6-0. Alle andere selectieteams oefenden ook (lees verder)

   

  Alphense Boys 19-1 oefende uit tegen AFC o18 (ook 2e divisie) en verloor met 5-3. De ploeg van trainer Jonathan Jonk mistte gewoon veel te veel spelers (6 afwezigen). Tel daarbij op de hoofdwond die Noah Libbenga al na 20 minuten opliep

   

 • In de eerste helft kreeg Alphense Boys eerst een strafschop tégen (gemist) en even later méé (gemist) en even later werd een zuivere penalty (voor AB) niet gegeven. In de 32e minuut werd de leiding genomen via Yannick Saeijs (0-1) die via een tegenstander scoorde.

 • Twee minuten later werd het al weer 1-1 (vrije trap dwars door de muur). Weer twee minuten later scoorde Yannick de 1-2 uit de rebound. Direct daarop kwam Tarik na een fraaie aanval 1 op 1 op de AFC keeper, maar hij scoorde niet. AFC deed dat één minuut later wél (2-2). Vlak voor de rust scoorde Said Hamulic de 2-3 met zijn linkerbeen in de verre hoek

 • Direct na rust stond het weer gelijk (3-3). Even later kreeg Said nog een mooie kans, maar was het AFC in de tegenaanval die de 4-3 scoorde. In de 70e minuut volgde nog de 5-3. Een zeer matige partij waarbij teveel spelers ontbraken. Komende dinsdag oefent de A1 om 20.00 uur thuis tegen Sportlust A1 en volgende week zaterdag volgt dan de oefenwedstrijd tegen sc Cambuur 19-1 (thuis om 15.15 uur)

   

  Alphense Boys 17-1 speelde vandaag voor de competitie in de 1e divisie laag, tegen koploper Almere City 17-1. De ploeg van trainer Sander van Dijk opende prima en zette Almere gelijk onder druk. Al in de 5e minuut gaf Nino Noordanus een prachtige pass (zie foto) naar Younes Bouhamed die in vrije positie rustig de 1-0 binnentikte.

 • In de 10e minuut kreeg Nino Noordanus een voorzet bij de 2e paal, waar hij vogelvrij stond. Zijn volley verdween echter ruim naast het doel. In de 25e minuut stond Nino Noordanus opnieuw aan de basis van een doelpunt. Hij speelde de bal in de 16 meter naar Younes, die prachtig twee man uitkapte en in de verre hoek scoorde en zo zijn uitstekende optreden van vandaag bekroonde. Een fantastische goal (2-0).

 • In de 32e minuut brak Nino Noordanus door, maar hij werd bijgehaald door een Almere verdediger waardoor de kans verloren ging. Door het uitvallen van de scheidsrechter in de rust, duurde de pauze 25 minuten en met een vervangende scheidsrechter (Roy v/d Meer) startte de B1 opnieuw prima. De goed spelende (maar zieke) Hamza Ezzemmouri verzorgde in de 42e minuut, met zijn laatste actie van de wedstrijd, de voorzet en Nino Noordanus bekroonde zijn goede wedstrijd met een knappe kopgoal (3-0).

 • In de 51e minuut volleerde Nick Broekhuizen nog net naast. Daarna had Almere City vaker de bal, maar door goed verdedigen leverde dit nauwelijks kansen op. De 3-1 in de 57e minuut kwam tot stand via een klutssituatie waarbij de bal goed viel voor een Almere speler. Ook daarna was het vooral verdedigen door Alphense Boys en dat deden ze goed. De belangrijke overwinning was binnen. Volgende week zaterdag oefent Alphense Boys B1 om 12.00 uur bij en tegen Sparta Rotterdam B1.

   

  De uitslagen in de 1e divisie laag

  Alphense Boys 17-1 - Almere City 17-1 3-1

  JVOZ 17-1 - Hollandia 17-1          1-4

  Go Ahead Eagles 17-1 - FC Den Bosch 17-1   2-0

  De Graafschap 17-1 - AFC 17-1 (zondag 4/2)

   

  De stand in de 1e divisie laag

  1. Almere City 17-1                 4-9

  2. Alphense Boys 17-1          4-7

  3. Go Ahead Eagles 17-1          4-7

  4. AFC 17-1                             3-6

  5. FC Den Bosch 17-1               4-6

  6. Hollandia 17-1                      4-6

  7. De Graafschap 17-1              3-3

  8. JVOZ 17-1                            4-0

    

   Alphense Boys 17-2 werkte vandaag een vriendschappelijk wedstrijd af tegen 3e divisionist Roda '23. De gasten staan in hun competitie op een 7e plaats op de ranglijst. Wat vooraf werd verwacht kwam uit, namelijk een leuke oefenwedstrijd onder weerstand. Waarbij zo nu en dan ook nog eens een hoog tempo werd gehaald door beide teams. In de openingsfase zorgde foutief verdedigen er al na vier minuten voor dat de centrumspits van de gasten door de defensie brak. Deze rondde beheerst af en zo stonden de Boys al vroeg op achterstand: 0-1.Na een kwartier spelen kantelde de wedstrijd. Alphense Boys B2 wist met veel beweging zonder bal enkele keren goed elkaar vrij te spelen. Yuval Checkley en Yassine Bachar wisten als gevolg daarvan enkele keren goed een middenvelder of de centrumspits in te spelen van achteruit. Na 21 minuten was er een goede individuele actie van Mohaned Osman, maar zijn schot belandde hard in het zijnet. Enkele goede voorzetten van Dyrell Dongor en Junior Sonowo kwamen net niet aan bij een medespeler voor het doel van de tegenstander. Wanneer de bal werd verloren werd er getracht direct de bal terug te heroveren en dat lukte prima, waardoor Alphense Boys B2 vooral veel balbezit had en nauwelijks iets te duchten had van Roda '23 B1.In de 37' minuut viel dan toch de gelijkmaker. Nabil Sayadi wist zich aan de rechterkant heel knap, door een goede eerste bal aanname, onder de druk van zijn directe tegenstander uit te spelen. Vervolgens wist hij Taner Bayram te bereiken, die op zijn beurt de bal keurig in de loop meegaf op Mohaned Osman. Hij rondde vooral erg beheerst, met zijn binnenkant van de voet, af: 1-1.

 • In de tweede speelhelft probeerde Roda '23 B1 meer pressie naar voren te spelen. Echter wist Alphense Boys B2, indien het zorgvuldig speelde en snel handelde, zich een aantal keer goed onder de druk uit te spelen en deed dit veelal door de as van het speelveld. Het tempo lag in deze oefenwedstrijd redelijk hoog, daar waar beide teams goed aan elkaar gewaagd waren. In de 65' minuut wist Dyrell Dongor met een goede individuele actie de achterlijn te halen. Zijn voorzet was perfect op maat en bereikte Mohaned Osman. Hij wist zijn voet tegen de bal te zetten en die viel binnen: 2-1. Na 69 minuten was het alweer gelijk. Een omschakel moment en veel spelers voor de bal leidde uiteindelijk een tegentreffer in. Roda '23 B1 wist hier optimaal gebruik van te maken en speelde dit uiteindelijk prima uit: 2-2. Hierna kwamen de Boys onder druk te staan. Er waren immers geen wisselmogelijkheden vandaag en de energie sloop uit de ploeg. Toch was er in de 79' minuut nog een goede kans om de wedstrijd alsnog te winnen. De voorzet van Junior Sonowo ging aan Mohaned Osman voor bij, maar belandde daardoor bij Dyrell Dongor. Hij vond vervolgens Taner Bayram en die schoof de bal in de benedenhoek.

 • Echter werd de bal door de verdediger van Roda '23 B1 knap uit het doel gegleden en zo bleef de wedstrijd onbeslist: 2-2. Volgende week zaterdag zal Alphense Boys B2 opnieuw een thuiswedstrijd spelen, dan zal Oranje Wit B1 uit Dordrecht de sparringpartner zijn. Er wordt opnieuw afgetrapt om 13.00 uur in Alphen a/d Rijn.

   

  Kan Alphense Boys O15-1 de hooggespannen verwachtingen vandaag waarmaken tegen koploper PEC Zwolle ? Helaas moet die vraag met een “nee “beantwoord worden als het gaat om het vertoonde spel in de eerste helft. De eerste 10 minuten zetten de Zwollenaren de Boys vast op hun eigen helft en lukt het de Alphenaren niet om onder de druk uit te voetballen en moeten louter verdedigen.

 • De passing is slordig en het behoudende spel zorgt ervoor dat de bal pas na een kwartier in het vijandelijk strafschopgebied terecht komt na een solo van de met passie spelende linksback Gioele Nicolaas, die zich langs vier man weet te wurmen, maar de bal vervolgens over de achterlijn passt.

 • In de 18e minuut combineert PEC Zwolle goed op het middenveld en weet met een goede steekpass een aanvaller door de as te bereiken. Die kapt de happende Boys-verdediging uit op de rand van het zestienmetergebied, snijdt naar binnen, haalt uit en scoort de terechte 0-1 in de linkerbenedenhoek. De Boys lijken aangeslagen door de achterstand en pas in de 21e minuut valt het eerste schot op het Zwolse doel te noteren. In de 22e minuut komt Zwolle er met goed combinatievoetbal over de linkerkant weer gevaarlijk uit. De spits probeert de bal na een voorzet van de linksbuiten met de hak achter zijn standbeen langs het doel in te werken, maar doelman Rens Boer weet de bal nog net met een goede reflex tot corner te verwerken. De Boys krijgen geen grip op de wedstrijd, spelen slap en onnauwkeurig en zien elke aanval smoren op het middenveld. In de 27e minuut ontsnappen ze zelfs aan een nog grotere achterstand, wanneer een bal dwars door het centrum op de Zwolse spits wordt gepasst en hij een vrije doortocht heeft op de Alphense sluitpost. Rens is ver zijn doelgebied uit gekomen, de bal wordt langs hem heen getikt en op de tribune houdt iedereen zijn adem in. Tergend langzaam rolt de bal richting  het lege doel, maar tot ieders opluchting aan Alphense zijde gaat de bal buitenkantpaal naast. In de 29e minuut heeft Zwolle net zo’n identieke ingestudeerde vrije trap als in de openingsfase. Maar de grensrechter geeft ook een identiek vlagsignaal en derhalve wordt de tweede buitenspelgoal afgekeurd. Pas in blessuretijd krijgen de Boys hun eerste kansje wanneer Rick van ’t Wout een vrije trap van Gioele over kopt. De Boys druipen af richting de kleedkamer en mogen hun handen dichtknijpen dat ze maar met 0-1 achterstaan. In de rust wordt besloten om de defensieve spelwijze los te laten en vanaf de aftrap gelijk druk te zetten. Dit resulteert in de 39e minuut direct in een enorme kans voor Kaan Temur, die een bal na goed afjagen verovert op een verdediger en één op één op de Zwolse doelman af kan gaan. Helaas kan Kaan in de dribbel de bal niet voor zijn rechterbeen brengen en schiet met links naast het doel. Het spelbeeld is na rust volslagen omgedraaid, want de eerst 10 minuten noteren we 5 corners voor Alphense Boys. Kopballen  van Rick en Jesper Savenije en een schot uit de tweede lijn van Kaj van der Veldt gaan helaas allemaal over het doel. Maar de Boys geloven er weer in. Zwolle moet steeds vaker aan de handrem trekken om de felle tweeling Dylan en Jordy Nieuwendijk op het middenveld af te stoppen

 • en ook aan Kaan hebben de verdedigers hun handen vol. Pas in de 57e minuut krijgt Zwolle hun eerste corner in de tweede helft. De laatste tien minuten domineren de Boys op de helft van de tegenstander en vertonen ze weer het aanvallende frivole voetbal van de afgelopen maanden. Maar het duurt tot drie minuten voor tijd eer de verdiende gelijkmaker wordt gescoord door aanvallende middenvelder Romeo Pieters, die in de 67e minuut een de bal na een verlengde corner met een volley vanuit de draai tegen de touwen schiet en de 1-1 op het scorebord verschijnt.

 • De Boys gaan op zoek naar de winnende treffer, maar daar zijn ze te laat voor gaan voetballen. Een wedstrijd met twee gezichten, waarbij we ons afvragen of we nu twee punten hebben verloren of blij moeten zijn met een punt na het zoveelste gelijkspel. Aangezien de concurrentie punten heeft laten liggen, blijven de Boys op een verdienstelijke tweede plaats in de eerste divisie staan. Volgende week zondag om 12.00 uur speelt Alphense Boys O15-1 de volgende wedstrijd tegen een BVO, ditmaal uit bij de Graafschap in Doetinchem. De wedstrijdfoto's van Arjan de Graaf zijn te zien via deze link: https://www.flickr.com/gp/agraaf1971/1yYG5S

  Volgende week zondag (!) speelt de C1 de competitiewedstrijd tegen De Graafschap (uit om 12.00 uur)

   

  De uitslagen in de 1e divisie:

  Alphense Boys 15-1 - PEC Zwolle 15-1            1-1

  Buitenveldert 15-1 - Fc Emmen 15-1      2-0

  AFC 15-1 - De Graafschap 15-1  2-1

  Fc Groningen 15-1 - Hollandia 15-1       afgelast

  sc Cambuur 15-1 - Zeeburgia 15-1         1-2

  Go Ahead Eagles 15-1 - DWS 15-1        2-3

   

  De stand in de 1e divisie

  1. PEC Zwolle o15                  14-33

  2. Alphense Boys o15          14-26

  3. Fc Emmen o15                   14-25

  4. DWS o15                            14-23

  5. AFC o15                              13-22

  6. De Graafschap o15              14-21

  7. Hollandia o15                      12-19

  8. Zeeburgia o15                     14-19

  9. Cambuur o15                      14-11

  10. FC Groningen o15                13-11

  11. Buitenveldert o15                14-9

  12. Go Ahead o15                     12-6

    

   Alphense Boys 15-2 oefende vandaag tegen Xerxes DZB 15-1. Een tegenstander die wij voor de zomerstop al eens tegen waren gekomen, toen 4-2 gewonnen, maar wel een lastige tegenstander bleek voor de boys. Ook nu staat Xerxes 1e in de andere Hoofdklasse en zou het dus een geduchte tegenstander moeten worden. En dat het een prima tegenstander bleek, werd al meteen duidelijk in de eerste helft. De fysiek sterke en technisch vaardige spelers verschenen scherper aan de start dan de boys. Xerxes was continu op de helft van Alphense Boys te vinden en was dominant in balbezit. De boys zorgden daar echt zelf voor. Er werd veel balverlies gelezen door onnodige dribbels en slordigheden in de opbouw. Ook in de omschakeling was de bal blind naar voren spelen een veelvuldig herhaald recept en tekenend voor de zeer matige eerste helft van de Boys. Xerxes kwam halverwege de 1e helft op een terechte voorsprong. Een vallende bal die tussen Gio en Yousef terecht kwam zorgde voor een miscommunicatie bij beiden. Allebei wilden ze naar de bal toe lopen, en allebei hielden ze vervolgend in en de spits van Xerxes was de lachende 3e. in eerste instantie trof hij keeper Gio nog op zijn weg maar in de rebound was het toch raak. Ondanks dat Xerxes bijna allemaal op onze helft aan het voetballen was, creëerden ze weinig echte kansen. Rond de 25e minuut kwam het eerste wapenfeit van de Boys. Bujo werd de diepte in gestuurd en kon schieten, hij trof de keeper. Vervolgens kon Jordi de bal inschieten maar trof een verdediger en uiteindelijk kon Jayden Pieters de bal vanaf 5 meter inschieten maar trof ook 1 van de 3 verdedigers die zich inmiddels op de doellijn hadden gepositioneerd. Het duurde tot de 34e minuut tot de Boys toch nog op gelijke hoogte kwamen. Een afvallende bal kon met een mooi laag schot met genoeg effect ingeschoten worden door Jayden Pieters. Dit zorgde dat er met een 1-1 de rust in gegaan werd. De tweede helft was een stuk beter dan de eerste helft. Nu waren de rollen omgedraaid en werd Xerxes achteruit geduwd en voetbalden de Boys bijna alleen maar op hun helft. De korte combinaties waren meer terug, er werd veel meer geduld gehouden in de opbouw en de vrije man werd makkelijker gevonden. Zelfs wanneer Xerxes met 4 man onze gehele achterhoede vastzetten in de opbouw, probeerde we toch geduld te houden en gewoon op te bouwen, wat af en toe ook heel goed lukte. De druk van de boys zorgden voor een aantal gevaarlijke momenten. De eerste corner van de 2e helft in de 42e minuut werd goed verdedigd door Xerxes, maar de afvallende bal bereikte Jordi. Hij kon met een werkelijk fantastische volley de bal vol half hoog in de hoek van het doel werken.

 • Hierna volgde een periode van dominantie, maar het echte verzorgde voetbal wat we kunnen spelen bleef wel een beetje uit. Het werd wel nog 3-1, wederom door Jordi die in de omschakeling  op hoge snelheid drie verdedigers en de keeper voorbij speelde. De wedstrijd werd wel mooi afgesloten. Een compleet verzorgde opbouw, waarbij onze verdediging helemaal vastgezet werd eindigde via allemaal passes over de grond bij de vrijgekomen Tom, Niels en Jayden uiteindelijk bij Bujo.

 • Hij schoot de bal goed binnen, maar net een paar centimeter teveel naar buiten en de bal eindigde net op de paal. Een redelijke wedstrijd, waarbij we het beste vast kunnen houden aan de 2e helft. Dit was de laatste wedstrijd van de lange winterstop. Volgende week wordt de competitie hervat tegen VVSB (thuis om 11.00 uur)

   

   

  Alphense Boys 13-1 speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden D1 op het programma. Omdat de bezoekers helemaal uit het hoge noorden komen werd er 3x 25 minuten gespeeld. De bezoekers staan zonder puntverlies bovenaan in de tweede divisie Noord. Aan het begin waren de twee koplopers aan elkaar gewaagd maar na de eerste goal van Jarno van den Broek, na assist van Evan Schens was het Alphense Boys dat de klok sloeg. Na de eerste 25 minuten werd de score verdubbeld na een assist van Noah Gesser door Phil Okongo en enkele minuten later was het opnieuw de kleinste man van het veld die opvallend genoeg met zijn hoofd het net vond, 3-0.

 • Aanvoerder Wessel Kooy maakte de 4-0 na ongeveer 50 minuten, de vrije trap leek houdbaar maar ging er toch in.

 • De 5-0 was de mooiste van de dag, na een goede opbouw kwam de bal terecht bij Noah Gesser, met een perfect voorzet bediende hij Jordie Koeleman die de bal met een harde volley in de goal ramde, 5-0. De 6-0 was eveneens gemaakt door Jordie Koeleman. Hij was zijn tegenstander te snel af en schoot keurig raak, 6-0.

   

 • Dat was tevens de einduitslag. Uiteindelijk een prima revanche voor de oefennederlaag van afgelopen dinsdag. Komende dinsdag oefent de D1 om 18.30 uur op Varkenoord (Rotterdam) tegen Feyenoord D1. Volgende week zaterdag hervat de D1 de competitie met een thuiswedstrijd om 11.00 uur tegen Quick Boys D1.

   

  Alphense Boys 13-2 speelde vanmorgen een oefenwedstrijd tegen FC Aalsmeer o13. Vanaf het begin van de wedstrijd tot aan het einde kon de ploeg van trainer Robin Stolwijk hun kwaliteiten aan de bal tonen, FC Aalsmeer stond vooral op eigen helft. Echter was het na één onoplettendheid achterin de ploeg uit Aalsmeer dat de leiding nam (0-1). Voor rust combineerde Alphense Boys prima onder de druk vandaan, dichter bij het doel bleef dan de eindpass uit of werd er slordig balverlies geleden. Hoe anders was dit direct na rust eerst een prima crosspass gevolgd door een steekpass en een prima voorzet met voldoende spelers in zestienmetergebied, Abdul Ibrahimi kon de aanval bij de 2e paal afronden (1-1).

 • In de 38e minuut leek een aanval te stranden maar na goed doorjagen bemachtigde Abdul de bal, hij behield het overzicht en via Tim van Veen belandde de bal voor de voeten van Tommie Koster (2-1). De tegenstander werd steeds verder na achteren gedrukt en met nog meer precisie en een hoger niveau van basisvaardigheden had Alphense Boys nog veel meer kunnen creëren. In de 46e minuut werd het 3-1, Dean Valentijn zag Tommie vrijstaan en verplaatste het spel met een goede wisselpass. Tommie bedacht zich geen moment en lifte de bal zeer fraai over de uitgekomen keeper. Volgende week zaterdag hervat Alphense Boys o12 de competitie met een uitwedstrijd tegen Graaf Willem II VAC o13 om 11.00 uur.

 • Alphense E-Top oefende vandaag in een uitwedstrijd tegen Soccer Boys 13-1 uit Bleiswijk. Vanaf de start is duidelijk dat er maar één ploeg is die wil winnen en dat zijn onze eigen Boys. Van achteraf wordt de bal soepel rondgespeeld en opgebouwd en binnen 15 minuten staan we met 0-3 voor door doelpunten Senne (goede assist van Ersan, Ersan (zie foto onder, assist van Bryan) en Joshua (mooie assist van Bryan). Het is een collectieve prestatie want we spelen echt heel goed. Dat is misschien gek om zelf te noteren, maar het is waar. Soccer Boys heeft de eerste 20 minuten alle hoeken van het veld gezien. We gaan uiteindelijk met 1-4 de rust in door een doelpunt van Senne (assist Joshua) en een goal van Soccer Boys. Als we met elkaar langs de kleedkamer van Soccer Boys lopen vraagt de trainer ons 'om het de 2e helft wat rustiger aan te doen'. Hij zegt het uiteraard met een glimlach, maar stiekem hoopt hij er echt op. Bryan beloont zijn goede spel van de 1e helft met een magistrale lob over de keeper voor de 1-5 en nadat hij eerst 2 kansen om zeep heeft geholpen is Julian bij de 1-6 en de 1-7 wel doelgericht.  Het wordt even later nog 2-7, en we sluiten af met een fraaie goal van Daan (assist Joshua) die de bal met een wereldlob over de keeper speelt. 2-8 is dan ook de einduitslag. Een mooie collectieve prestatie. Vanaf zaterdag 10 februari begint de competitie weer. De E-Top start met een uitwedstrijd in- en tegen 's Gravenzande 12-1 (09.00 uur).