• Woensdagnieuwtjes

  Alphense Boys E-Top was afgelopen zaterdagavond te gast bij de Eretribune (Fox sports) De E-Top van Alphense Boys is in de prijzen gevallen bij de inzending van hun filmpje over '' de klassieke opbouw''. Via de volgende link is het filmpje te zien: https://www.facebook.com/AlphenseBoys.ETop.JO12.1/videos/757846184417738/

  Het is ''het moment van de week'' geworden bij FOX Sports en het volledige team wint daarmee de FOX Sports tenues voor alle spelers en werden zaterdag 27 januari uitgenodigd in de studio voor het programma ''de eretribune'' en kregen daar een kijkje achter de schermen. Naast deze prijzen maken ze ook kans op de maandprijs van januari: Een geheel verzorgde FOX Sports Voetbaldag voor de gehele vereniging onder leiding van Hans Kraaij jr. Via de onderstaande link kunt u zien hoe de E-Top spelers in de uitzending onder het voetlicht kwamen
  https://www.facebook.com/AlphenseBoys.ETop.JO12.1/videos/760112514191105/

   

 • Afgelopen zondag speelden op enig moment drie ex-Alphense Boys spelers in de Kuip tijdens de wedstrijd van Feyenoord tegen ADO Den Haag. Bij Feyenoord stond Jens Toornstra in de basis (9 jaar jeugdopleiding bij AB)  en die scoorde zijn twintigste goal in de Kuip en bij ADO stond Shaquille Pinas in de basis (één jaar bij AB). In de slotfase viel Thijmen Goppel (zie foto)  in bij ADO (7 jaar jeugdopleiding bij AB). Toch leuk.

 • Jens Toornstra scoorde op 7 februari 2016 (!) voor het laatst bij een uitwedstrijd van Feyenoord. Hij scoorde toen in de Arena tegen Ajax. Daarna scoorde hij uitsluitend in de Kuip. Afgelopen zondag scoorde hij tegen ADO Den Haag de 20e achtereenvolgende goal in de Kuip. Hij bezit nu het record van de langste reeks van alleen maar thuis doelpunten in Nederland.

 • Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd van Alphense Boys C1 tegen PEC Zwolle C1 op het programma (13.00 uur). PEC Zwolle is de koploper van de landelijke 1e divisie en Alphense Boys C1 staat op een indrukwekkende tweede plaats op 7 punten afstand van de Zwollenaren. Kan de ploeg van Corian Wigboldus stunten en de koploper punten afhandig maken? Komt dat zien.

  Na deze wedstrijd is Alphense Boys 17-1 (B1) aan de beurt en ook die ontvangen een koploper. Almere City 17-1 is dan om 15.15 uur de tegenstander.

  Afgelopen zaterdag zijn de JO15-7 en de JO12-3 naar het strand gegaan voor een lekkere strandtraining. Na eerst een paar kilometer hard te hebben gelopen zijn ze op het strand een paar potjes wezen voetballen gemengd door elkaar. En als afsluiting 3x tegen een berg zand op gerent. Moe en voldaan zijn ze terug naar huis gegaan en de Wassenaarse slag achter zich gelaten. Laat de competitie maar snel komen want ze zijn er klaar voor.

 • Het G-Team gaat 8, 9 en 10 juni naar de special olympics 2018 die gehouden wordt in de Achterhoek. De G-mannen hebben er erg veel zin in, er mogen in totaal 40 voetbal teams aan mee doen. Vorige week woensdag konden wij ons inschrijven onder het mom van vol = vol is het ons gelukt om uitgeloot te worden.

  Kijk op www.specialolympics2018.nl voor verdere info.

  Alphense Boys 13-1 (D1) heeft voor de achtste finale van de landelijke beker opnieuw een thuiswedstrijd geloot. Sparta Rotterdam komt op zaterdag 3 maart naar Alphen a/d Rijn. Eerder schakelde onze D1 FC Groningen D1 en Excelsior Rotterdam D1 uit.

  Vincent Tel (ex-Alphense Boys) is per direct ingelijfd door tweededivisieclub Katwijk. De 20-jarige Alphenaar komt over van Jong NEC. Hij kreeg de toestemming van de KNVB voor de overgang naar Katwijk vanwege zijn verhuizing van Nijmegen naar Alphen  a/d Rijn

  Hicham Rbii blijft ook volgend seizoen de zeer gewaardeerde assistent van Jeffrey van Dijk. Volgend seizoen heeft dit duo dan de leiding bij de 17-1 van Alphense Boys. Hicham zal iedere maandag en zaterdag aanwezig zijn en op donderdag om de week. Deze ex-topamateurvoetballer let echt op de details en heeft daar een scherp oog voor en wordt daarom zeer gewaardeerd door de spelers.

   

 • Het nieuwe zaterdag 1 team van Alphense Boys (o.l.v. John Cuvelier) heeft een prachtige eerste oefenwedstrijd in augustus op het programma staan. Op zaterdag 18 augustus om 12.45 uur komt Feyenoord 19-1 (ere divisie) op bezoek bij Alphense Boys om te oefenen tegen ons nieuwe zaterdag 1 team. Dat moet een prima begin worden van een mooi avontuur

  Ook moeders filmen soms de verrichtingen van hun zoon t.b.v. de video analyses van de trainer. Op deze foto is Karin Sonowo aan het filmen bij de wedstrijd van Alphense Boys 17-2 tegen Sliedrecht 17-1 van afgelopen zaterdag.

 • Bij de competitiewedstrijd van afgelopen zondag tussen Alphense Boys 1 en SJC 1 was Roelof Luinge (62) de scheidsrechter.  Hij was invaller-scheidsrechter, want floot een dag eerder al de wedstrijd tussen CSW en Forum Sport. De nog fitte Luinge floot een perfecte wedstrijd en had geen kaarten nodig om deze wedstrijd naar een goed einde te brengen. Geweldig dat dit soort ervaren scheidsrechters nog fluiten in de top van het amateurvoetbal.

   

 • Bij de thuiswedstrijd van Boys 1 was natuurlijk ook Kees Jansma (technisch adviseur van Alphense Boys) aanwezig met zijn zoon Ruben (direct naast hem). Die speelde samen met zijn teamgenoten van sv Doorn 17-1 een voorwedstrijd tegen Alphense Boys 17-3. Ruben (15 jaar) was met zijn vader ook meegegaan naar het trainingskamp van Boys 1 in Valencia (twee weken geleden) en mocht daar zelfs een keer meetrainen met de selectie van Alphense Boys. Dat schept natuurlijk een band en vandaar dat hij graag met zijn vader kwam kijken naar de verrichtingen van Boys 1 die een knap gelijkspel haalde tegen koploper SJC 1.

 • Programma thuiswedstrijden selectieteams voor zaterdag 3 februari

  09.15 uur      AB 13-2 - FC Aalsmeer 13-1

  11.00 uur      AB 13-1 - sc Cambuur 13-1

  11.00 uur      AB 15-2 - Xerxes DZB 15-1

  13.00 uur      AB 15-1 - PEC Zwolle 15-1 (comp)

  13.00 uur      AB 17-2 - Roda 23 17-1

  15.15 uur      AB 17-1 - Almere City 17-1 (comp)

  Wessel Meiring (A1) maakte afgelopen zondag zijn debuut in Alphense Boys 1 tijdens de competitiewedstrijd tegen koploper SJC. In de slotfase kwam hij in het veld, waar hij in die korte tijd toch indruk maakte met een tweetal prima acties.

  De voetbalwedstrijd  Hollandia - Alphense Boys  is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio.

  Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  De selectie van Alphense Boys zondag 1 begint al aardig gestalte te krijgen. De volgende 11 spelers hebben hun verbintenis voor seizoen 2018-2019 al getekend:

  Tim v/d Linden (K), Bas van Zoest, Milan Stiphout, Pepijn Kooij, Thom Nouwens, Arjan Ouwendijk, Patrick Krop en Chris Ortega. Afgelopen week tekenden ook Raichelo Fecunda, Stanley Mailoa en Thijs Hoogenboom.

 • Tijdens de rust van Alphense Boys – SJC kreeg Max Vermeulen van de JO12-2 uit handen van Kees Jansma een Ajax-shirt uitgereikt omdat hij heel veel  Grote Club actie loten had verkocht. Max was een van beste verkopers van de club. De andere winnaars, Jordy en  Dylan Nieuwendijk (JO15-1) en Gila Noura (JO12-2) hebben, tijdens de Nieuwjaarsreceptie, ook een shirt naar keuze of Intertoys bonnen gekregen.

 • Darwin Heuvelman (speelde 3 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys) heeft een profcontract getekend bij Sparta Rotterdam waar hij inmiddels al 3 jaar speelt.

 • Voor seizoen 2018-2019 zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys bij diverse jeugdselectieteams assistent trainers die in zichzelf willen investeren/stage lopen en een volledig seizoen met een hoog gediplomeerde trainer wil samenwerken. De functie van assistent trainer is onbezoldigd. Trainingstijden 16.45 uur (13-1, 15-1, 15-2), 18.00 uur (12-1, 13-2)  of 19.15 uur (19-1, 17-1 en 17-2) Uw sollicitatie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys.

  Ook voor het volgende seizoen zoekt Alphense Boys assistent scheidsrechters die een jaar willen vlaggen bij een op landelijk niveau spelend jeugdselectieteam. Ook die personen kunnen zich bij bovengenoemd mailadres melden.

  In de rust van Alphense Boys 1 tegen SJC werd de JO15-7 gehuldigd als kampioen van de najaarscompetitie. Ze haalden de volle winst, 27 punten in negen wedstrijden met welgeteld 4 doelpunten tegen. In de voorjaarscompetitie spelen ze een niveau hoger en kijken of ze nog een keer kampioen kunnen worden.

 • Afgelopen zondag werd de Alphense Boys bij de Forum Sport Winter Cup, welke was georganiseerd door Barcelona SS vertegenwoordigd door de Jo11-2, Jo10-1, Jo10-2 en Jo9-1. Helaas had de organisatie door diverse afmeldingen moeite om het wedstrijdschema op tijd aan te passen. Daardoor kwam het nogal chaotisch over. De JO10-2 begon goed aan het toernooi. Eerste wedstrijd werd 14-0 tegen GLZ Delfshaven Jo9-1 gewonnen. De 2de wedstrijd werd met 11-1 gewonnen van Sparta (av) jo9-1.

  In plaats van een winnaarspoule werd besloten een halve finale te spelen. Hierin moest Alphense boys Jo10-2 tegen Alphense Boys Jo9-1, en Forum Sport Jo9-1 tegen Forum Sport Jo9-2. In beide wedstrijden wisten de hoogste teams te winnen met 4-2, waardoor ze elkaar weer tegen kwamen in de finale. Helaas voor Alphense Boys Jo10-2 was de energie op en vermoeidheid nam toe waardoor ze met 3-0 de finale helaas hebben verloren van Forum Sport Jo9-1. Weer 2de op een toernooi voor de Jo10-2. (3de x dit seizoen)

  In de laatste wedstrijd om de derde en vierde plaats moest de Jo9-1 nog een keer tegen Forum Sport. De energie van de jongens was nu duidelijk op en ze konden geen echte vuist meer maken, waardoor zij ook deze wedstrijd helaas verloren. Een vierde plek was hun deel.

  Ook bij het toernooi van de Jo10 lieten de Alphense Boys zich gelden.

  In de poule fase won de Alphense Boys Jo11-2 tegen Forum Sport Jo10-1 met 5-1. De tweede wedstrijd was lastiger, maar met 2-1 tegen Pure Soccer werd de tweede overwinning behaald. Tenslotte werd tegen VV Woudenberg Jo10-1 met 4-0 gewonnen. Hierdoor plaatsten de Alphense Boys Jo11-2 zich voor de finalepoule.

  In de andere poule was de Alphense Boys Jo10-1 actief. De eerste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen van Sparta (av) Jo10-1. Hierna werd Forum Sport Jo10-2 met 4-0 opzij gezet. Uiteindelijk werd in een leuke en goede wedstrijd tegen Spijkenisse Jo10-1 de punten met een 0-0 gedeeld.

  De finale werd een echte clash tussen Alphense Boys 11-2 en 10-1. De Jo10-1 begreep dat dit zo’n kans is, die je niet vaak krijgt. Een finale spelen en dan ook nog tegen de Jo11-2. Daar waar de Jo11-2 het misschien net te gemakkelijk opvatte, ging de Jo10-1 er vol voor. Daardoor was de eerste helft gelijk opgaand. Het was de Jo10-1 die met een schot in de linker bovenhoek op voorsprong kwam. Daarna bleven zij door veel inzet en goed voetbal op de been.

  De tweede helft tapte de Jo11-2 uit een ander vaatje. Ze gingen beter voetballen en ze beukten op het doel van de Jo10-1. Met een hoop kunst en vliegwerk hielden zij de ballen tegen. Af en toe konden zij zich onder de druk van de Jo11-2 uit voetballen. Met een vlijmscherpe counter maakten zij de 2-0 en de overwinning was binnen. Zo kreeg het toernooi van de Jo10 een onverwachte winnaar in de vorm van de Alphense Boys Jo10-1. Gefeliciteerd Boys met een fantastisch toernooi!

 • Soms moet je geluk hebben en Stijn den Elzen had zondagmiddag dubbel geluk. Om te beginnen was onze keeper van de JO11-7 Pupil van de Week bij de wedstrijd van het eerste én toen kwam ook nog eens scheidsrechter Roelof Luinge fluiten? Wie? Stijn had nog nooit van hem gehoord en dat is ook wel logisch. Maar de club was zeker vereerd met de komst van de voormalige topscheidsrechter uit het Nederlandse en internationale betaalde voetbal. In seizoen 2009-2010 werd hij voor de derde keer uitgeroepen tot de beste scheidsrechter van Nederland. Ook in 2006 en 2009 pakte Luinge die titel.

  Pas zondagmorgen werd Luinge door de KNVB benaderd met de vraag of hij wilde invallen bij de wedstrijd van Boys 1 tegen de koploper van de Hoofdklasse A, SJC. Ook zaterdag was de inwoner van Bussum nog in de regio actief, bij CSW. Zijn 62 jaar zijn hem nog altijd niet aan te zien. Zeer gedreven en zonder kaarten bracht hij de wedstrijd tot een goed einde.

  En ook al was het voor Stijn dan een grote onbekend, vader Jan-Willem – bij de Boys onder meer bekend als mede-organisator van de Grote Clubactie, lid van de kampioenencommissie én verdienstelijk oud-keeper – hij zorgde er wel voor dat Stijn met Roelof Luinge op de foto kwam. En zo te zien voelde Stijn zich toen toch best een beetje trots.

 • Katwijk-trainer Dick Schreuder, die met zijn ploeg bovenaan staat in de Tweede Divisie en onlangs nog te gast was op de sponsoravond van Alphense Boys, vertrok gisteren van het ene op het andere moment naar een andere club. Hij gaat als assistent-trainer aan de slag bij Philadelphia Union in de Major Soccer League, de hoogste Amerikaanse voetballeague. Katwijk willigde zijn verzoek om het contract te ontbinden direct in. “We gunnen onze trainer deze mooie promotie!”

  Alphense Boys 1 komt in de volgende bekerronde uit tegen zaterdaghoofdklasser FC ’s-Gravenzande. Die won gisteravond van VVOR. Boys 1 was vrijgeloot in deze ronde.

  Gisteravond was de tweede bijeenkomst van de commissie die bezig is met de her-certificering van Alphense Boys als regionale jeugdopleiding. Aanvoerder is Rini van Rijswijk, die ook drie jaar geleden zeer nauw bij dit proces betrokken was. Voordat de zogenoemde audit wordt gehouden, dienen tal van documenten in een systeem te worden ingevoerd. Die documenten moeten door de commissieleden worden samengesteld en ingevuld. Dat is een heel karwei. Komend voorjaar hoopt Alphense Boys dat het RJO-certificaat opnieuw voor drie jaar aan de club zal worden verleend.

  Alphense Boys is al (bijna) rookvrij. De campagne is in volle gang. Binnenkort verschijnen op Facebook en andere kanalen korte filmpjes, waarin drie ambassadeurs van de rookvrije sport aan het woord komen. Dat zijn Nino Vittali uit de JO17-1, Joshua van der Winden uit de E-top en ‘moeder’ Irina van Stijn. De filmpjes werden afgelopen vrijdag opgenomen door Buro Toob en Groene Hart Media Producties. De scripts zijn geschreven door een andere Boys-moeder, of beter gezegd Girls-moeder, Esther Daniëls. Inmiddels zijn de eerste, ruwe versies gemonteerd. Binnenkort gaan ze ‘live’.

 • Je kunt nog zo’n week of drie werken aan het mooiste niet-roken bordje waarmee we ons complex willen verfraaien. Kijk voor de spelregels op de rookvrij-pagina op deze site. Voor de winnaars liggen kaartjes klaar voor een bezoek aan Snowworld of een wedstrijd in de eredivisie. Inzenden kan tot 21 februari, mail naar jeugdzaken@alphenseboys.nl.

  We weten niet of het alleen voor de gezelligheid is, of therapeutisch, of misschien wel allebei. Maar op woensdagmorgen wordt dit illustere trio regelmatig gespot in zwembad De Hoorn. Jan Verwoerd, Rob van Heijingen en Frans Bahlmann, die op andere dagen van de week altijd nog vele uren als vrijwilliger voor Alphense Boys maken, houden het anders strammer wordende lijf zo nog in uitstekende vorm!