• E-top komt nét tekort tegen Rozenburg JO13-1

  Vandaag staat voor de E-top de oefenwedstrijd tegen Rozenburg JO13-1 op het programma. Onze tegenstander van vandaag werd poulewinnaar in de eerste klasse in het najaar en speelt na de winterstop Hoofdklasse. Een tegenstander van 2 jaartjes ouder die ook nog eens lekker kan voetballen, dat beloofd een pittige wedstrijd te worden!

  Een uitstekende wedstrijd voor Robbert om de leiding eens van Michael over te nemen en te laten zien hoe goed hij dit team inmiddels kent! We spelen op het eerste veld, dus ouders en overige fans verzamelen zich in de kleedkamer. Het is droog maar fris wanneer de jongens hun positie op het veld hebben ingenomen en de scheidsrechter de wedstrijd start. Trainer Robbert verrast met hier en daar een speler op een andere plek dan normaal. Spannend wat dat zal gaan brengen!

  Deze oefenwedstrijd speelt ook Mick een wedstrijd mee. Na enkele keren meegetraind te hebben, start hij op de linksbuiten positie. De mannen uit Rozenburg laten in de eerste seconden van de wedstrijd direct zien dat ze groter en ouder zijn dan onze jongens. Een flinke duw om te laten zien wie de sterkste is. Maar de Boys lachen erom! Dat zijn ze wel gewend. Gelukkig maar, want de rest van de wedstrijd is dan ook een stevige maar sportieve wedstrijd.

  Een eerste corner voor Rozenburg valt. Deze wordt hoog genomen, maar bereikt geen speler en wordt door de Boys vooruit gewerkt. Bryan onderschept de bal en geeft deze mee met Daan die op zijn beurt Ersan weg stuurt. Een gevaarlijke situatie geeft nog geen schietkans, maar wanneer de bal bij Mick komt werkt hij gecontroleerd het eerste doelpunt tussen de palen. 1-0 voorsprong binnen enkele minuten, dat is lekker binnenkomen Mick!
  Hoewel je van 2 jaar oudere jongens zou verwachten dat ze direct vol in de aanval zouden gaan tegen onze jongens, hadden zij zich waarschijnlijk goed voorbereid. De tegenstander speelt terughoudend en laat zich niet verleiden om gaten weg te geven in de verdediging. Rozenburg creëert gevaar voor het doel van Vince wanneer een hoge bal wordt voorgegeven en op het hoofd van de spits beland. De lange jongen kopt gelukkig hard over het doel. De jongens van Rozenburg blijven wat druk houden waardoor niet veel later na een wat rommelige situatie voor het doel de 1-1 eenvoudig met de hak gescoord kan worden.

  Er wordt door de jongens hard gewerkt en voetballend zijn ze zeker het sterkste team op het veld. Er wordt deze wedstrijd duidelijk gespeeld op balbezit waardoor het spelbeeld soms nét Eredivisie materiaal lijkt. De bal gaat goed rond en de opening wordt gezocht. Een prima doelstelling, maar voor het publiek heeft het soms wel een beetje wat weg van een schaakwedstrijd.

  Wanneer de tegenstander de bal hard vooruit werkt en de buitenspeler de sprint in zet is deze bijna niet bij te houden. Keeper Vince komt op tijd uit doel en maakt schieten moeilijk, waardoor de actie slechts een corner geeft.
  Ersan neemt de bal mee en creëert gevaar door 2 man voorbij te spelen. Helaas herpakt de verdediging. Ook de daarop volgende 2 schietkansen van Ersan op doel worden door de lange keeper goed gestopt. In de laatste fase van de wedstrijd is Rozenburg nog even gevaarlijk, maar onze verdediging staat goed opgesteld.

  De scheidsrechter fluit voor rust. De jongens hebben prima gevoetbald en de tactiek die wordt gespeeld is passend om deze tegenstander de baas te kunnen zijn. We hebben wel de geroemde en door FOX bekroonde acties van de jongens een beetje gemist. Wellicht komen die nog in de tweede helft en anders wachten we tot vanavond! Deze avond zijn de Boys namelijk te gast bij het programma Eretribune op FOX. Ralph heeft een filmpje van een voortreffelijk uitgevoerde “klassieke opbouw” toegestuurd. De actie, zoals we die regelmatig van de jongens zien, is uitgeroepen als het moment van de week en maakt kans om ook het moment van de maand te worden.

  Zodra de koffie op is en de Boys weer op het veld staan, verzameld het publiek zich in de tribune en om het veld. Schaakmeester Robbert constateerde in de rust de patstelling, maar heeft zijn pionnen op scherp gezet en de jongens hun rol van Loper en Koning(in) uitgelegd. Het doel is natuurlijk om de tegenstander snel schaakmat te zetten, maar met een remise zouden we uiteindelijk ook meer dan tevreden zijn.

  In de tweede helft beginnen de jongens direct fanatiek. Joshua stuurt Ersan weg, maar er wordt wederom sterk verdedigd door de Rozenburgse jongens. Ook Rozenburg zet druk en is verschillende keren gevaarlijk op de helft van de Boys. De wedstrijd krijgt wat meer energie!

  Wanneer een Rozenburgse aanvaller zichzelf los rent van onze verdediging kan keeper Vince niets anders doen dan heel boos kijken en zijn doel klein maken door ver uit zijn doel te komen. Een risico, maar met goed resultaat, want de speler mist het doel ruim.

  Over en weer wordt hard gewerkt. Beide teams zetten wat meer druk en lijken niet de voor remise te willen gaan. Wanneer de tegenstander een lange bal vooruit geeft en op snelheid onze verdediging de baas is staat Vince weer 1 op 1 met de aanvaller. Helaas lukt de tactiek deze keer niet en scoort de aanvaller koelbloedig. De stand is 1-2 voor de Rozenburgse gastclub.
  De Boys worden ook gevaarlijk. Een corner wordt door de lange keeper onderschept en wanneer na de corner nog wat rumoer is in het doelgebied kan de keeper ook in tweede fase maar net de gelijkmaker voorkomen.
  Een gevaarlijk moment met een doorgebroken speler die na het passeren van keeper Vince uiteindelijk tóch niet weet te scoren loopt uiteindelijk goed af. Dan is daar een mooie diepe pass van Senne op maat welke Bryan goed meeneemt en koeltjes afrond. Het is gelijk!

  De wedstrijd loopt op het eind en de stand is op zich best passend bij het spelbeeld. We gunnen de jongens natuurlijk nog een doelpunt en over en weer zijn er nog kansen. Wanneer in de slotfase van de wedstrijd Rozenburg nog een lange bal vooruit geeft, welke mooi hoog voor het doel wordt verlengd, wordt de 2-3 nog tussen de palen geknikt. Een prima doelpunt welke op lengte voor het doel in ieder geval nooit gestopt had kunnen worden.

  Jammer! De wedstrijd is afgelopen en dan heb je die verloren. Het is een oefenwedstrijd en ik weet zeker dat de jongens hier veel van hebben geleerd. Een heel ander spelletje dan in de competitie en daar moet je ook mee kunnen dealen natuurlijk. Gezien de lengte én kwaliteit van onze tegenstander kun je zondemeer tevreden terugkijken op de wedstrijd. Voetballend kwam de E-top vandaag niet tekort, maar met corners, kopduels en sprints ben je uiteindelijk wél iets tekort.

  Grootmeester Robbert verzameld zijn stukken en brengt de toch iets wat teleurgestelde Boys naar de kleedkamer. Het verlies even verwerken en de leerzame wedstrijd evalueren en daarna snel naar de kapper en styliste voor ieders TV-debuut vanmiddag. Veel plezier vanavond mannen!

  Barry